Urban Decay Naked Basics 2 palette

11:18:00

Mrtva trka između Naked Basics i Naked Basics 2 završila je u čast posljednje palete koja se pridružila Naked porodici. Iako se radi na prvi pogled o dvije slične palete, odluka nije bila nikako laka i sve dok nije došlo vrijeme da naručim, nisam baš bila sigurna koja ide u košaricu. Savršeno bi bilo da sam kupila obje i savršeno bi se kombinovale. Iako sam znala da neću pogriješiti bez obzira koju naručim, jer su to "moje" nijanse, ipak je bilo teško. Neutralni tonovi su uglavnom moj izbor i moja zona komfora koju nemam namjeru napuštati, a Naked Basics palete su siguran izbor sa divnim mat nijansama koje uvijek trebaju.



 Mislim da je paketić s Naked paletom bio najočekivaniji od svih! Nestrpljivo sam otvorila paketić i naše upoznavanje je počelo. Dočekalo me izuzetno čvrsto plastično pakovanje koje krije 6 nijansi koje su me na prvi pogled uvjerile da sam napravila jako dobro odluku što sam naručila Naked 2. Ali, ne samo to! Nije moglo tako lako proći. Odmah sam pomislila kako bi bilo divno kad bih i Naked Basics pravila društvo ovoj, jer eto, druga ima svjetlije nijanse koje dobro dođu :)
Tu je i ogledalo veličine pakovanja i iskoristivo je, iako je paleta malena i kompakta, a svojom veličinom bez problema stane na dlan. Savršena ako često putujete. Sadrži 6x1.3g. Naručila sam na Feelunique stranici gdje košta 59,34 KM. Iskoristila sam i skromni poust od 10% koji nije baš mnogo, ali svaki popust dobro dođe.




Nijanse koje su kod mene najčešće u upotrebi, pronašle su svoje mjesto u ovoj paleti i samim tim znala sam da je kupovina uspješna jer će često biti u upotrebi. I jeste, a to je najvažnije! Pet mat nijansi i jedna satenskog finiša već na prvi pogled obećavaju. Naked Basics 2 je hladnijeg tona od Naked Basic i biće prava beauty poslastica za ljubitelje taupe nijansi.

E, sad ono najvažnije. Kakva je ustvari Naked Basics 2 paleta?
Na račun pigmentacije ne mogu uputiti lošu kritiku. Jedino je Skimp dosta slabija, ali kao highlight posao obavi bez zamjerke. Ne zamjeram jer su svjetlije nijanse obično slabije pigmentacije. Iako sam strahovala da Undone neće biti po mojoj volji jer sam mislila da ću dobiti sivu nijansu koja nikako nije za mene, ipak sam na kraju zavoljela i ovu. Na meni ovako bijeloj, ova sjena se može nadograditi tako da bude više crna nego siva, odnosno svjetlija crna s primjesama sive. Šta dodati osim da bolje nije moglo :) Preostale nijansu su pun pogodak, kako same, tako i za kombinovanje. Obično u paletama uvijek bude jedna ili više nijansi koje zapostavim, ali s ovom paletom to nije slučaj jer se radi o nijansama koje su, bar meni, osnovne, a s njima je lako kombinovati neke druge.



Sva sjenila su jako mekana i puterasta pod prstima, a zbog ovog se lagano truse u pakovanju, posebno tri tamnije nijanse, što bi bila manja mana. Na kapcima od ovog nema ništa. Kvalitet sjenila je i više nego primjetan prilikom blendanja koje se zaista obavi s lakoćom. Sjenila i bez baze dosta dugo ostaju na kapcima, ali s bazom to uvijek ljepše izgleda, tako da ispod njih koristim samo lagan sloj i nakon toga su u punom sjaju satima.  Toliko se jednostavnih kombinacija može napraviti s ovom paletom, ali opet odlično će se snaći u nešto jačem šminkanju, odnosno za noćni izlazak kad mnogi vole jače našminkane oči.


Toliko se pričalo (i priča) o Naked paletama da sam strahovala da će moja visoka očekivanja ostati neispunjena i da će možda doći do razočarenja. Ipak, nije bilo mjesta komentaru kako sam mogla pametnije potrošiti novce, ali lagala bih ako bih rekla da je ovo paleta koja se mora imati. Naked palete jesu lijepe, po ovoj paleti vidim da su i kvalitetne, ali zaista nemam ni želju ni potrebu da posjedujem sve. Trenutno sam veoma zadovoljna Naked Basics 2 paletom i možda ipak treba ostaviti mjesto za neke druge palete, neki drugi brend.

You Might Also Like

26 komentari

  1. Ja imam naked basics i srecom pa mi je ona jos uvijek draza od ove druge da se ne bih pokajala sto je izasla tek kad sam ja svoju basics dobila :))
    Svidja mi se sto ima nekako veci raspon nijansi od dvice, ali eto kako kome sta odgovara, tako moze i kupit, nece pogrijesit... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam bila sigurna da ću naručiti Naked Basics sve dok se nije pojavila ova. Onda je postalo malo teže :D Tako su slične, a opet tako različite. Ali jedno je sigurno, obe su lijepe na svoj način :)

      Izbriši
  2. Odlican post! :)
    Imam i ja ovu paletu, odlicna je!

    Nikoleta, xoxo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ipak je Naked Basics 2 'pala' a dobro si napisala - bolje nije moglo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kasica prasica odlučila da gotovina ide za Naked Basics 2 :D Nije moglo bolje, nema nijanse koja će biti zapostavljena :))

      Izbriši
  4. Mnogo je dobra i dopadaju mi se nijanse. Volim neutralne boje i ja ih najviše koristim. Voljela bih imati neku Naked paletu, 3 mi je na listi želja pa ćemo vidjeti koja će prva biti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa bez neutralnih nijansi, uvijek prolaze. Nadam se da ćeš uskoro doći do Naked palete, ali i da ćeš biti jako zadovoljna ;) Meni su obe Basics veoma lijepe, ali odmah nakon njih ide trica, dok ostale baš i nemaju moju pažnju :))

      Izbriši
  5. Divna je, divna i želim je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pridružuješ se mnogima koji su uputili pohvalu za lijep izgled palete :))

      Izbriši
  6. Baš mi se sviđa :-D Skroz je my cup of tea.. Drago mi je što se nisi pokajala.. Mene ipak najviše cijena odbija, što ne znači da jednom neću preći preko toga :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kako je tek meni drago što ne žalim zbog kupovine :)) Možda da aktiviraš kasicu i znaš kako ide, markica po markica... :D

      Izbriši
  7. Slinim :D Nemam ni jednu Nakedicu, ali sve su mi toliko krasne da bi ih sve :D Fotografije su ti predivne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je lakše, ne dopadaju mi se sve palete :D Možda će neko za rođendan da obraduje Monu :D
      Baš mi je drago da ti se sviđaju fotografije <3

      Izbriši
  8. Predivna je, zelim je, ali ne znam koliko mi je potrebna kad imam ostale 4 Naked palete. Sve cekam da je negdje uzivo vidim, pa se mozda usudim da je kupim :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda nije potrebna, ali kad već imaš 4 onda dodaj i ovu u kolekciju :D Ako bude uskoro neka prilika da se vidimo, paleta dolazi sa mnom, pa provjeri hoće li to biti ljubav na prvi pogled :D

      Izbriši
  9. *.*
    Meni je dvica bolja nego jedinica, ali milim da ću jednog dana obje kupiti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško sam se odlučila samo za jednu jer su tako lijepe, ali očigledno ova ima malu prednost ;) Nadam se da će biti tvoje veoma brzo :))

      Izbriši
  10. Baš je lijepa, sviđa mi se više od jedinice, a to smo već zajedno ustanovile. Sebi sam naručila MUR paletu sa 32 mat nijanse i ako mi se ne svidi, definitivno ću Basics nabaviti, ali nadam se da nisam bezveze dala pare xD Jesi li htjela napisati 6x1.3g? Napisala si da je šest puta po trinaest, pa eto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije loše da se podsjetimo :D Uh, jedva čekam da dođe da vidim kakva je. 32 mat nijanse zvuči odlično i nadam se da nije samo lijepa, nego da će biti korisna.
      Jesam! I dobro sam se zeznula, hvala :))

      Izbriši
  11. Deluje fantasticno. Vise volim mat nijanse, sedefaste i ne koristim. Takodje nista bez neutralnih nijansi koje su uvek pun pogodak. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako volim mat, ali ponekad mogu proći nijanse koje imaju nešto malo shimmera u sebi. A za neutralne nijanse se potpuno razumijemo ;)

      Izbriši
  12. Kupit sve urban decay palete i mirna Bosna :D ... za mene su medju najboljim sjenama IKAD u kolekciji... ova mi naked2 fali i necu je kupiti, jer imam previse neutralnih paleta... ali naked basic sam skoro potrosila... xDDDDDD

    :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može proći, ako nemaš namjeru kupiti nakon paleta čak ni mono sjenilo i samo Naked koristiti :D Skoro potrošila? Pa ti si onda bez milosti koristila :D

      Izbriši
  13. divna paleta, divnee boje... ova mi je za mrvicu bolja nego Basics prva.. nekako mislim da bi ju više koristila,,,
    i svakako se slažem s tobom, po ovome što sam vidjela idealna paleta za osloniti se u svim make up lookovima, bili one jači ili slabiji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo ta mrvica je bila presudna za kupovinu :)) Jače ili slabije našminkane oči, ova paleta neće razočarati :)

      Izbriši