Farmasi olovke za usne

12:06:00

Olovke su nekad služile samo da iscrtaju konture usana, a danas često imaju prednost nad ruževima ili ruževima uspješno pariraju. Dolaze u raznim nijansama čiji se izbor svakim danom sve više povećava, a na našem tržištu novije olovke su Farmasi. Dobro, relativno novije jer je Farmasi već neko vrijeme dostupan kao kataloška prodaja u BiH. Upravo je olovka bila prvi proizvod ovog brenda koji sam kupila i koju štedljivo koristim jer nijansa 205 više nije dostupna u prodaji. Vratite nijansu, mnogi će se obradovati :)

 


Farmasi olovke su dostupne u 11 nijansi po regularnoj cijeni od 6.50 KM, no koliko sam primijetila u katalogu su često 3,90 KM. Količinski sadrže 1 g. Prikaz nijansi ima značajno odstupanje od nijansi u katalogu, tako da bih prije kupovine provjerila kakve slike krije google. U katalogu je navedeno da sadrže sastojke koji izglađuju i hidratiziraju usne, te definiraju usne intenzivnim i postojanim bojama sa baršunasto mekanom teksturom. Dobro, ovdje ima mnogo obećanja, ali idemo redom.

220, 201, 204, 206


Farmasi olovke nisu kremaste i neće tako lako kliziti preko usana, no njihova srednje tvrda tekstura nije mnogo zahtjevna za nanošenje ako prethodno nanesem balzam. Sloj laganog balzama je poželjan kako bi se ravnomjeno nanosile, ali i kako ne bi mnogo isušile usne ako koristim samostalno. Mislim da jako suhe usne neće biti zadovoljne ovim olovkama i da će tražiti kremastiju teksturu. Pigmentacija kod svjetlijih nijansi je slabija, dok kod tamnijih bolja - nešto na što smo navikli. Završetak također varira od nijanse do nijanse, pa su tako 220 i 206, potpuno mat, dok 204 ima sitne zlatne šljokice koje nisu mnogo vidljive, ali ipak su tu, a 201 ima nešto sjaniji završetak koji blago podsjeća na sedef, no nema nikakvih šljokica. Nakon prvog oštrenja ove olovke postaju nešto malo ugodnije za upotrebu i jednostavnije za nanošenje, a posebno crvena koja nakon nekoliko oštrenja ima najbolju teksturu od ovih koje sam predstavila i koja je odličan saveznik crvenom ružu kako bi na usnama izgledao što ljepše.  Upravo ova nešto tvrđa tekstura je poželjna ako olovke koristite ispod ruža čiju će trajnost značajno produžiti, a usne će veoma precizno obrubiti.


*PR proizvodi

You Might Also Like

30 komentari

  1. Joj ja sam tražila 205, al nemaaa..šteta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ostalo još malo, pa sam veoma, veoma štedljiva :)

      Izbriši
  2. Meni se dopadaju ove olovke bas zato sto nisu previse kremaste, nekada mi bas to treba! Super recenzija i slike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da u kolekciji treba imati olovke koje nisu mnogo kremaste jer su dobre da precizno obrube usne i tad sam sigurna da ruž neće bježati :) Hvala Sabina <3

      Izbriši
  3. Prvo, fotke su ti prrreeeedivne :O :) A olovke nisam koristila i sumnjam da ću jer mi već na prvi pogled djeluju tvrđe :P Volim ja Essence olovčice i druge mi ne trebaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvalaaa :D Volim i ja Essence olovke, odlične su! Još nisam probala ove nove, ali nadam se da će ljubav i dalje trajati :)

      Izbriši
  4. Predivne fotografije! 201 i 204 su mi divne aposebno na tvojim usnama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem <3 Voljela bih da 204 nema shimmer, ali šta je tu je :)

      Izbriši
  5. Odlične su sve osim crvene, takve nijanse ne nosim. Fotke su divne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja baš volim crvenu i od navedenih bih je izdvojila zajedno sa 220 :) Iako u posljednje vrijeme ne koristim kao prije, crvene nijanse i dalje mnogo volim. Hvala ti <3

      Izbriši
  6. opet ja kao papiga - opet su fotke divne :D
    204 nijansa mi se dopada, iako nisam sigurna da li bi nosila ove olovke, kada postoji essence koje ne isušuju usne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi jedno veeeliko hvala na svakoj pohvali :)) <3
      Voljela bih da Essence ima mnogo više nijansi jer su olovke baš dobre, a cijena sitnica :)

      Izbriši
  7. Oduševljena sam ovim olovkama! Najviše mi se dopadaju nijanse 204 i 201 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dok se meni više sviđaju preostale dvije nijanse :D

      Izbriši
  8. Baš sam uživala u divnom fotografijama :D Nisam probala ništa od Farmasi brenda, ali kad dođu kod nas, mogla bih početi baš s ovim olovkama za usne, kojih nikako dosta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si uživala <3 Nadam se da će uskoro doći i u Hrvatsku, pa da provjeriš ima li nešto zanimljivo za tebe što bi dodala na spisak za kupovinu zajedno s olovkama :)

      Izbriši
  9. Odgovori
    1. Znam da voliš Essence Satin mauve, a slične su nijanse, pa razumijem ljubav :D

      Izbriši
  10. Pozadina fotki je predivna, vrlo domišljata. A olovke mi se jako sviđaju pogotovo 204 i 206. Baš su posebne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem <3 Lijepe su obe, ali ako moram birati između ove dvije, prednost ide za crvenu :)

      Izbriši
  11. Meni odlicno izgledaju, koristim Essence najvise, mada mi se ove bas dopadaju nakon citanja posta. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence olovke stanuju u mnogim neseserima i redovno dobiju pohvale na svoj račun, a potpuno razumijem zašto :) Farmasi nisu kremaste kao Essence, ali ispod ruža ili samo za konture usana, svoj posao obave jako dobro.

      Izbriši
  12. Nisam probala, od skoro znam za ovaj brend..mada sve sto citam mi deluje super..ove olovke su san snova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prisutni su već neko vrijeme na tržištu, ali u posljednje vrijeme i na blogovima, pa se nešto više priča o njihovim proizvodima :)

      Izbriši
  13. Nisu loše! :)

    Treća mi je najbolja <3

    Katja pozdrav iz Ljubljane!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Važno je da se mogu iskoristiti!
      Pozdrav za Ljubljanu :)

      Izbriši
  14. Svidja mi se nijansa 204, tebisve ove nijansice odlično stoje.

    Nedvno sam otvorila blog, ako želiš svrati
    Ivinsvet.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, a 204 bih mnogo više voljela da nema shimmer.
      Dolazim ;)

      Izbriši
  15. Imala sam jednu Farmasi olovku pre par godina i nikad vise, u zivotu nisam probala tvrdju i nezgodniju olovku, sve mi je usne izgrebala :|. Bilo je divnih boja a prodavacica vrlo ljubazna ali dzaba, iskustvo je bilo lose. Tvoj post je divan kao i uvek, i sve nijanse ti lepo stoje :). Inace, ne volim ni previse kremaste ni previse tvrde liplinere, pa tako kupujem one Impala, Classics, Flormar.. I nikad njima ne popunjavam usne vec ih iskljucivo koristim za iscrtavanje usana. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To uopšte ne zvuči dobro :/ Ove nisu baš tako neugodne (biće da su poboljšali formulu), ali i dalje su daleko od kremastih olovaka, no za konture usana su precizne i dobre. Cijele usne traže kremaste olovke, dok za konture volim nešto tvrđe, pa Farmasi ovdje prolaze.
      Kristina, uvijek imaš lijepu riječ za post ili blog, hvala ti <3 :))

      Izbriši