Flormar Perfect Coverage korektor

16:19:00

Recenziju za Flormar korektor sam nekako uvijek odlagala, da što bolje testiram proizvod koji je dosta hvaljen među blogericama. Pa čitajući o njemu odlučila sam kupiti i vidjeti o čemu se radi i vrijedi li svih tih hvalospjeva i hoću li ja reći da s njim završava moja potraga za idealnim korektorom :)


 Izabrala sam nijansu 01, veoma sam svijetla i ova nijansa mi u potpunosti odgovara. Sa podočnjacima baš i nemam problema (osim naravno ponekad) pa sam htjela laganiji korektor.  Za 3,60 KM dobila sam 5 ml korektora. Dostupan je u 5 nijasni.


 Kako sve prethodno pomirišem, tako je bilo i sa korektorom koji ima ugodan miris koji me podsjeća na neku kremu. U bočici dolazi aplikator koji koristim samo da nanesem na ruku pa onda prstom/kistom/spužvicom utapkam na podočnjake jer mi se tako pokazalo kao najbolje. Kada sam pokušavala aplikatorom nanositi tačkice na područje koje želim ponekad bih nanijela više pa sam odustala od takvog nanošenja.


  Prekrivanje je srednje, što meni i odogovara jer ne mučim se sa velikim podočnjacima te samo želim ujednačeno područje oko očiju. Lijepo se "stopi" sa kožom dajući prirodan izgled. Kada trebam jače prekrivanje koristim kremu za kamuflažu i vozdra :) Kremast je, nije gust pa se veoma lijepo može nanositi i blendati.   Mana bi bila što ističe suho područje oko očiju (iako prethodno nanesem kremu) ili se uvuče u sitne borice. Moram naglasiti da je moja koža veoma, veoma suha pa ima dana kada upije i veće količine kreme. Više od dva, ponekad i tri sloja ne smijem nanositi jer tada baš naglasi suho područje i dolazi do laganog perutanja kože što nimalo lijepo ne izgleda. 

You Might Also Like

23 komentari

  1. Odgovori
    1. Roze nema na vidiku :) Ne znam kakva je nijansa 02, prvo sam ovu probala i dalje nisam tražila.

      Izbriši
    2. Mozda mi se cini zbog podloge na slici:) opticka varka:)

      Izbriši
    3. Ubuduće ću pažljivije birati podlogu :)

      Izbriši
  2. Imam ga i super prekriva ali je meni jedinica i dalje pretamna za posvijetljivanje područja ispod očiju :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije valjda da ima neko svijetliji od mene :D Diskriminirani smo od strane proizvođača/distributera, nikad dovoljno svijetlo :)

      Izbriši
  3. I ja sam ga nedavno kupila ali u nijansi 4. Moje potrucje oko ociju nije suvo tako da mi ne naglasava nista, mada vidim mu po teksturi kakav je kad se razmaze da bi naglasavao suve delove. Meni se ni malo ne uvlaci u borice. Tj uvuce se ako nanesem vise ili ne razmazem lepo na samom pocetku ali kada se osusi ne mrda nigde. Generalno mi se bas svidja, samo sto nije za svakoga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, nije za svakoga, posebno one koji imaju baš suhu kožu. Bez obzira koliko dobro razmažem i nanesem kreme opet ističe suhe dijelove. Šteta, nijansa mi baš odgovara, a da budem iskrena, i cijena :)

      Izbriši
  4. Lepo izgleda ali mislim da mi ne bi odgovarao jer meni je koza oko ociju cesto suva i peruta se.:/ Do sad nisam nasla neki tecni korektor da mi odgovara pa sam i odustala od potrage.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih imala ništa protiv da mi pored lijepog izgleda bolje odgovara, ali šta je tu je :) Nećemo odustati, mora negdje biti i za nas dobar tečni korektor :)

      Izbriši
  5. Za sve koristim Catrice kamuflaž pa tako i za podočnjake ali kupiću i ovo, ne može se propasti za 4KM :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako nastaviš kupovati sve što "ne može propasti za 4 KM" očekujem u kratkom vremenu post "Kako sam bankrotirala" :D Još dodaj nešto za šta treba veća sumica i eto posta :)

      Izbriši
  6. probala sam ga i nisam nešto oduševljena. Nemam neke veće nepravilnosti, ali se meni nikako ne stapa lepo sa kožom. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni jednostavno previše ističe borice tako da se nikako nismo našli, ali hajde, ne pretjerujem sa količinom i potrošiće se. Nije sad da mi je toliko grozan :)

      Izbriši
  7. Ja ga obožavam, definitivno mi je HG korektor :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Kad sam vidila cijenu doslo mi je da placem jer sam ga platila u splitu 32 kn u bih je 16 kn.... Joj

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Plaćate duplo više :/ Neću pitati kolike su cijene za ruževe, sjenila... :))

      Izbriši
  9. Još je bio na 50 % popusta znači početna cijena bila je 65 kn nečuveno moram si naći frendicu u bih da mi šalje stvari.....

    OdgovoriIzbriši
  10. Čitala sam o njemu i bila čak oduševljena navedenim cijenama (2,80, 3,60 ..), a kada sam otišla da ga kupim, cijena 5,50 :( Ali kupila sam svakako, super je ali mi je definitivno trebao svjetliji kojeg nisu imali, pa sam uzela 03 :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je u Galantu 2,80, u Mostaru je 3,60, dok je u Sarajevu 5,50 gdje si pretpostavljam i kupila :)) Pa dobro, nija sad da je cijena od 5,50 previše za korektor i još ako je dobar. Drugi put ne kupuj ako nema svijetlija nijansa :)

      Izbriši
  11. imam ga i ja i skroz sam zadovoljna. Ja zapravo imam mješovitu kožu no sasvim me dobro "sluša". Nemam velike podočnjake pa mi je prekrivanje sasvim dovoljno. Uglavnom s obzirom na cijenu ja sam zadovoljna s njim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala, potrošila i novi nisam kupila :) Prekrivanje za moje potrebe je sasvim ok, ali ne volim što se uvlači u borice :/

      Izbriši