Farmasi Soft touch 4 color sjenila; 05

13:53:00

Palete koju bi svi trebali imati (posebno početnice u šminkanju) po meni je bilo koja sa zemljanim tonovima. Zemljane neutralne nijanse prolaze u svakoj prilici, a naročito su efektne za čuveni no make up look ili u mom slučaju, kada naglasim usne, oči su tek neznatno našminkane. Ne volim pretjerivati sa sjenilima, ne koristim previše šminke na očima, pobornik sam prirodnijeg izgleda pa su tako upravo ovakva sjenila često moj izbor. Paletica koju danas predstavljam izabrana je zbog jedne nijanse, bakrene. Listajući Farmasi katalog učinila mi se kao baš ona koju tražim :) 


Sjenila dolaze u laganoj plastičnoj ambalaži sa dvostranim aplikatorom koji nije baš neiskoristiv. Može poslužiti ako nanosim samo jednu nijasnu ali nije ništa posebno. Paletica sadrži 6 grama i rok upotrebe je 12 mjeseci nakon otvaranja. Cijena je 6,60 KM, a dostupna je u kataloškoj prodaji. Možda se može pronaći i u nekoj manjoj trgovini jer sam neki dan u Interexu vidjela Farmasi tuš za oči.


 Bez baze na trajnost ne treba računati jer boja brzo izblijedi sa kapka. Sva sjenila su mekana i dodirom kista postaju praškasta, posebno bijelo, ali ne truse se puno ispod očiju (uz malo pažljivije nanošenje) nego samo u kutijici. Ne skupljaju se u pregibima kapka. Sadrže shimmer koji u kutijici nije toliko primijetan koliko kada se nanese na kapak, a posebno se na suncu mogu primijetiti crvene i zlatne sitne čestice ako se kombinuju sve nijanse. Zbog čestica raznih boja nikada ne koristim zajedno nego kombinujem sa drugim sjenilima. Blendanje je dobro kod svih nijasni. Imaju jači miris ili možda mogu reći Farmasi miris koji se "provlači" kroz sve proizvode koje sam pomirisala i počinje mi smetati. Završetak koji daju je satensko shimmerast.


Paletica nema ime, kao ni nijanse, a moja je 05. U katalogu možete birati između još 5 paletica.

Nijansa 1 je svijetlo bež, slabije pigmentacije od ostalih i na kapku se primijeti slabija boja koja se dobije nakon nekoliko nanošenja. Lijepo izgleda kada se kombinuje za dnevni look sa nijansom 3.

Nijansa 2 je bakrena zbog koje je paleta i naručena, a pokazala se kao dobro pigmentovana. Nažalost, na kapku je tamnija nego što sam očekivala i više izgleda kao smeđa nego bakrena. 

Nijansa 3 je tamnija smeđa, dobro pigmentovana postala i je najkorištenija. Koristim je za vanjski dio kapka u kombinaciji sa mat sjenom.

Nijansa 4 za koju sam mislila da će biti samo shimmer je poprilično dobro pigmentovana, dobro obavi posao naglašavanje područja ispod obrva ili kuta oka.

Ostale nijanse koje su dostupne u katalogu:




Sve u svemu, solidna paletica bez koje sigurno mogu i na koju sam ostala  ravnodušna. Možda da se nalazi bar jedno mat sjenilo više bih koristila. Oni koji vole sjajnija sjenila zemljanih tonova sigurno bi joj pružili bolji tretman nego ja :) 

You Might Also Like

25 komentari

  1. Meni nije loša, mislim da imam sličnu paleticu ali nije farmasi. Dosta mi je shimerasti ja bih mat sjenila.
    Lijepe u mi 01 i 04 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije loša ali nije baš onako kako ja volim. Mat sjenila su ipak moj prvi izbor :)

      Izbriši
    2. Ja sam imala upravo nijanse 01 i 04, doduše 01 još uvijek imam, ali mi je 04 ispala prije nekih mjesec-dva, ostala bez poklopca (ali su sjene ostale žive i čitave), no kako sam žurila ostavila sam je po strani, tako jadnu, bez poklopca i nisam je koristila otad, danas je završila u smeću, bojim se bakterija koje su pale u međuvremenu, ali su meni super njihove sjene, sve u svemu, da nisam smotana mogle smo se još dugo družiti.. :D

      Izbriši
    3. Kad bih mogla birati, više bih voljela da mi ispadne 01 jer bih ovu drugu sigurno više koristila :D I bolje što si poslala u smeće, ne bih ni ja rizikovala. Sad se druži sa 01 i dobro pazi da i ova ne završi bez poklopca :)

      Izbriši
  2. Wow stvarno dobra pigmentacija! Sviđa mi se jer i sama najviše volim neutralne nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pigmentacija je sasvim solidna...ali ni ja ne volim shimmerasta sjenila previše. Flormar mat paleta sa nude nijansama mi je zakon...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako misliš na Flormar rozu paletu to je ona koja mi nije bila suđena :) Provjeriću ovih dana da li je došla jer mi se jako dopadaju nijanse.

      Izbriši
    2. Pogledaću o kakvoj se paleti radi, ako je mat onda me svakako zanima :)

      Izbriši
  4. Meni se njihova sminka bas svidja i jako sam zadovoljna:) Like, like

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju jako lijepih ruževa i to je ono što mi se najviše sviđa. Ustvari, i olovke za usne su dobre. Ostalo me baš i ne privlači :)

      Izbriši
  5. Svdja mi se nijansa 1 :) Ali ovaj brend kod nas nije dostupan, koliko ja znam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Provjeri po manjim trgovinama možda ima negdje i čeka na tebe :)

      Izbriši
  6. Što se tiče ovog mirisa,potpuno te razumijem..u početku mi se svidjao,ali sada onako previse mi mirise na neka ezotericna ulja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se na prvu dopao ali onda kada se iz svake kutijice širi ovaj miris postaje napadan :)

      Izbriši
  7. Meni se bas svidjaju boje i pigmentacija je dobra. SLazem se da bi bilo lepo da ima bar jednu mat nijansu da bi se bolje blendalo. Svakako mi se od ponudjenih kombinacija boja ta koju ti imas najvise svidja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boje i pigmentacija na jednu stranu kao dobra strana palete ali završetak na drugu stranu kao nešto što nije za mene :)

      Izbriši
  8. Bas su super boje ako mozes poseti http://becoolbepositivebeyou.blogspot.com/ hvala unapred♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boje su baš onako za svaki dan :) Eto me odmah da vidim šta ima kod vas :D

      Izbriši
  9. Amazing palette!
    Lovely blog!
    Would you like to follow each other on GFC and FB?
    Let me know... I will follow you back!!!!
    Kisses

    OdgovoriIzbriši
  10. Solidna pigmentacija ali damn it - tople smedje mi ne stoje :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam sigurna stoje li mi ali ja volim sve nijanse smeđe i uglavnom se odlučujem za njih (50 nijansi smeđe umjesto sive je u mom slučaju :)

      Izbriši
  11. Moj savjet je da ne kupujete Farmasi proizvode osim putem kataloške prodaje, s obzirom da su proizvodi koje nalazite u marketima, radnjama i slično zapravo oni koji su ostali nekim čudom na tržištu kada ih je Farmasi prije par godina povukao iz prodaje, da bi se potom prebacio na katalošku prodaju. Često se dešava da je tim proizvodima istekao rok trajanja ili da su zbog pogrešnog skladištenja "pokvareni" .. pa su se neke djevojke žalile na suhe maskare, pudere sa neugodnim mirisom i slično.
    Stoga, ukoliko želite sigurno kozmetiku obratite se djevojkama koje rade katalošku prodaju, u svakom gradu ćete naći par njih, a možete to učiniti i preko fb stranica koje većina njih ima.

    I, da imam ovu paleticu, jer sam luda za ovim nijansama i morala sam isprobati... s obzirom na cijenu, uz podlogu, može biti jako solidna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kada sam vidjela tuš za oči pomislila sam ili je rok daaavno istekao ili nešto drugo nije kako treba :) Ne privlače me baš Farmasi proizvodi, posebno proizvodi za lice jer sam od pudera dobila grozne bubuljice pa ne želim više rizikovati. Olovke za usne i ruževi mi se čine ok, a ostalo... ne baš :)

      A ove nijanse mi nikad neće dosaditi i najviše ovakvih imam. Dan ili noć, kod mene uvijek prolaze. Ali ova paletica nije ništa posebno i baš kao što kažeš, solidna, ali samo ako ne koristim sve nijanse zajedno :)

      Izbriši