Avon Color Trend olovke za oči; Black, Dark Brown, Midnight Blue

12:52:00

Olovke za oči počela sam koristiti tek nekad na prvoj ili drugoj godini fakulteta, a do tad moja pažnja olovkama nije bila poklonjena. I ovdje imam dosta slika u glavi žena koje su zaista pretjerivale sa upotrebom olovke. Posebno cure koje intenzivnije počinju sa šminkanjem u srednjoj pa crna olovka počinje od nosa do sljepoočnica. A kada dodam razmazivanje do pola obraza... uh, dobro je da nisam koristila jer vjerujem da ne bih bila ništa bolja.

Stidljivo sam počela koristiti na fakultetu i to jedva primijetna linija. Ni sama je ponekad ne bih uočila ali, molim lijepo, i to je nešto. E, kako olovke rijetko koristim tako nikad nisam bila spremna dati više novca za nešto što neću koristiti često. Probala sam nekoliko olovaka i onda došla do Avonovih, linija Color Trend koju mnogi zaobilaze u katalogu. Ja nisam, ovdje ima super stvarčica za "male djevojčice" i jako su povoljne i često imaju lijepa i šarena pakovanja.


Black, iako se pojavljuje s vremena na vrijeme kao LE, ipak ću spomenuti jer možda za 8 mart budu u katalogu ili na onim stranicama koje imaju popust do 70%. Za razliku od Dark Brown i Midnight Blue, Black je čvršća i manje kremasta ali svejedno nije neugodna za nanošenje i upravo zbog ovog je puno jednostavnija za izvlačenje precizne linije. Kako je nanesem tako i ostane, nema razmazivanja. Ovo naravno ne znači da su preostale dvije "teže" za upotrebu nego samo malo više pažnje je potrebno ako ste malo smotaniji :) i naravno, oštar vrh koji brzo nestaje. Drago mi je da je ovo baš crna olovka, a ne kombinacija crne i sive ili isprana crna. Oštrenje nije problem pa nema velikog gubitka olovke.


Midnight Blue je skor došla do kraja svog radnog vijeka, ali ipak nisam željela diskriminaciju zbog veličine, pa je dobila svoje mjesto u postu.


Dark Brown i Midnight Blue su identične teksture, obe su kremaste, mekane i prilikom nanošenja "klize" preko kapka. Ponekad mi kremasta tekstura zna otežavati "radove na kapku" i nikako da izvučem malo precizne linije :) dok sa crnom nemam takvih problema. Ako se olovke za usne koriste umjesto ruža, ne vidim razlog zašto se olovke za oči ne bi koristile preko cijelog kapka. Upravo ovako koristim Dark Brown za lagano dnevno šminkanje (ali i noćno) dok tanka linijia Midnight Blue + maskara sa mnom se druže tokom noći i čini odličnu zamjenu crnoj. Kako CT mnogi smatraju nekvalitetnom tako sam se i iznedila postojanošću olovaka i intenzitetom boje koji je također dugotrajan i ne blijedi baš tako lako. Nije sve savršeno, pa tako ako se koriste preko cijelog kapka ponekad se nakupljaju u pregibu i mislim da za masne kapke ne bi bile dobar izbor ukoliko se ne koristi baza.



Olovke često možete uloviti na sniženjima, a ja ne zaobilazim limitirana izdanja kada u ponudi imaju "olovke od metar" koje traju cijelu vječnost. Tako je Black kupljena prije nekoliko mjeseci pa je čekala svoje mjesto dok sam potrošila neku drugu. Iznenadila sam se koliko su LE olovke velike i crna je duga 17 cm, dok su ostale 11,5 cm. Jesam, mjerila sam :)

Puna cijena je 7 KM, a uglavnom su u katalogu oko 4-5 KM. Rok je 24 mjeseca od otvaranja i sadrže 1,14 grama (Dark Brown i Midnight Blue) što sam vidjela u  katalogu, a za crnu ne znam, ne piše nigdje i nemam stari katalog pri ruci :) LE dolaze u zaštinoj foliji dok ove koje su trenutno u katalogu u kartonskoj kutijici.

U ponudi je 5 nijansi: Dark Brown, Black, Midnight Blue, Turquiose i White. Turquiose je prava ljetna boja koja je jako lijepa ali za mene previše odvažna, a kako volim minimalizam ne vidim se baš s ovom nijansom. No, čula sam nekoliko pohvala za ovu olovčicu. Jedino nisam imala priliku čuti mišljenje o White, njenoj postojanosti ili pigmentaciji. Kada bih pravila listu meni dragih Color Trend proizvoda, olovke bi sigurno bile na visokoj poziciji. Izuzetno povoljne, a svoj posao obavljaju veoma dobro što čini odličnu kombinaciju koju nekako uvijek nastojimo otkriti sa mnogim proizvodima.

You Might Also Like

26 komentari

  1. Meni su Avon Color Trend proizvodi sasvim uredu, istina, nemam niti jednu olovčicu ali zato imam duo sjenila i ruževa koji su mi odlični :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjenila i ruževi imaju divne nijanse, posebno sjenila u zemljanim tonovima. Iako ne koristim sjajila za usne, nekoliko nijansi me privlači pa možda i probam. U srednjoj sam imala jedno i koliko se sjećam bilo je baš pigmentovano :)

      Izbriši
  2. Ja sam ih preskakala do sada ali mislim da ću im dati šansu, ova plava mi deluje baš lepo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo sam probala crnu, nastavila sa smeđom i na kraju je došla plava koju najviše koristim i koja mi je najdraža :) Iako baš i nisam ljubitelj plavih nijansi ali eto, ova je tamnija pa ne izbjegavam :)

      Izbriši
  3. Sviđa mi se ovaj smiley gore :-D Ja imam samo jednu olovku i to Avonovu (sa jedne strane crna , sa jedne ljubičasta, ali naravno koristim samo crnu i to kad izlazim, nikad u dnevnoj varijanti) :-D E.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Smiley je vrhunac mog likovnog stvaralaštva :D E pa vidiš, mojoj kolekciji bi možda trebala još tamno ljubičasta, mogla bih u potragu :)

      Izbriši
  4. Bas je super smiley swatch :D
    Plava je prekrasna. Ja uopce nemam naviku da koristim olovke. Uvijek za tusem posegnem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U mom slučaju je suprotno, uvijek ću prije olovku nego tuš jer je olovka puno jednostavnija i lakša za nas malo smotanije :)

      Izbriši
  5. Dobro ikako imaš olovke, s obzirom na sve traume :Đ plavac mi je odličan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha e pa u pravu si i moraš priznati da sam jako hrabra kad sam se upustila u avanturu "Sve te olovke" :D Ali stvarno, crna olovka je jadnica toliko zloupotrebljavana da mi dođe da suzu pustim :D

      Izbriši
    2. Trebalo bi je zakonom odobravati i zabranjivati. Ono: Stavila si crnu olovku da obrubiš usta? Doživotna zabrana korištenja crne olovke bez mogućnosti na žalbu na presudu i obnovu postupka. Ok, počela sam gluposti pisati, uglavnom razumjele semo se :Đ

      Izbriši
    3. Kad bi se ovo moglo sprovesti u djelo bilo bi manje cura koje imaju strah od upotrebe olovke za usne/oči, tako da ja ovo ne smatram kao glupost :D Naravno da se razumijemo, kao i za hranu :D :D :D

      Izbriši
  6. Ja sam jedno vrijeme nosila olovke upravo jer sam smotana i imam spuštene kapke i tuš nije dolazio u obzir a sad se ne odvajam od tuša jer ne podnosim kad sam vani a nešto se razmaže, nestane, napravi belaj i samo me nervira. Sad prvo izvučem liniju olovkom, jer to mi je i dalje lakše pa po toj liniji nanosim tuš i prezadovoljna sam :D samu olovku nosim samo ako jače šminkam oči pa onda olovkom izvučem i razmažem je...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A mene uvijek strah da zbog tuša ne bih napravila nered pa da mi upropasti što sam prethodno šminkala :D dok su mi olovke daleko lakše za upotrebu ali i manje greške lagano mogu popraviti. Trebam još vježbati za tuš :)

      Izbriši
  7. mene nikad CT ne privlaci u katalogu. Imam osjecaj da su manje kvalitetni. A olovke rijetko koristim,osim bijele. Imam jedino neki njihov highlighter u tubici,jos od pamtivjeka,ali sasvim ok mirise,pa ga nemam namjeru baciti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni mene nikad posebno privlačio ali kada su pakovanje promijenili tad sam počela malo više se zadržavati na ovim stranicama. Kvalitet uopšte nije loš, kako mnogi misle. Ne sjećam se nikakvog hightlighter-a pa ti lijepo to čuvaj, možda će neko nuditi velike novce samo da ga ima u kolekciji :D

      Izbriši
  8. Odgovori
    1. Može se primijetiti da je i meni, još malo i nema više :)

      Izbriši
  9. prekrasne su mi Dark Brown i Midnight Blue :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Midnight Blue je za malu promjenu, da nije uvijek crno ili smeđe :)

      Izbriši
  10. Ajme, ova plava olovka je kao san! Želim :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Sjajan post, koliko puta sam videla ove olovke u katalogu i zapitala se kakve su.
    Dark brown je nesto sto bih sigurno koristila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Baš zato sam odlučila da olovke dobiju svoj post, ne zaslužuju da budu zanemarene :) Sa Dark brown se ne može pogriješiti i sigurno će biti u upotrebi.

      Izbriši