Avon Colortrend lasting smile boja za usne; Melon drama

13:55:00

Na Colortrend ruževe nikad nisam posebno obratila pažnju sve dok prijateljica nije počela jedan po jedan da dovodi u kolekciju i hvali. Neke nijanse mi se jako dopadaju ali ipak nisam naručila hvaljene Kiss´n´Go ruževe, nego jedan od novih koji su se pojavili i obećavali dugotrajnost na usnama. Dugotrajnost je uvijek dobrodošla. Riječ je o Lasting smile boji za usne (u daljem tekstu ruž :) koji obećavaju bogatu boju koja se ne razmazuje i traje cijele noći bez isušivanja.


Dvije nijanse u katalogu jako su mi se dopale, a dvoumila sam između Melon Drama ili Raven. Da malo "odmaknem" od crvenih, odluka je pala na prvu koja je u katalogu bila divna boja maline. Ali, to nije ni blizu ista boja koju sam vidjela u katalogu i koju sam dobila. Mislila sam da je došlo do greške, da sam dobila drugu nijansu. Ali, naziv je baš onaj koji sam naručila. No dobro, svejedno je lijepa. Razmišljala sam da li da pišem o ružu (zbog tuge što nije željena nijansa) ali ipak sam odlučila da da jer, kako nijansa u katalogu nije ista onoj koju dobijete, dobro je da znate šta da očekujete.


Dolazi u jednostavnom plastičnom pakovanju koje je dovoljno čvrsto da ga poklopac neće tako lako napustiti. U prošlom katalogu piše da sadrži 2 grama, a u trenutnom čak 6 grama u što, jako, jako sumnjam. Ruž je blago koso sječen na vrhu ali taj oblik je nakon samo nekoliko upotreba izgubio, što uopšte nije problem i ne otežava nanošenje. Miris je ugodan, blago voćni.
Lasting smile ruževi su u katalogu 03/2014 na sniženju (60 %) i koštaju samo 3,50 KM, a puna cijena je 9,50 KM.


Koliko god smiješno i glupavo zvuči, ovaj ruž u sebi krije mnogo boja :D Ponekad vuče na narandžasto, ponekad na crveno, ponekad na rozo, a onda dobije i malo smeđe boje... Kada tek nanesem preovladava crvena, na jačoj svjetlosti dolazi do izražaja narandžasta, a kako nestaje sa usana tako usne dobiju i malo smeđe nijanse. E sad, sve zavisi i koliko slojeva nanesem. Bolje da ovdje prestanem sa opisivanjem komplikovane nijanse. Znam, ne ide mi, bolje da počnem sa slikama :)


Završetak je sedefasti i to je ono što mi se najmanje dopada. Nikako ne volim sedefaste ruževe, a i ja sam od onih koji kažu "meni ovo čudo ne stoji", a ovaj je upravo takav. Mnogi smatraju da je vrijeme sedafastih ruževa davno prošlo i često se može čuti komentar da su to starinski ruževi, koje u životu održava par upornih starijih dama. Rijetki su oni koji će se odlučiti za sedefasti završetak (posebno mlađi) ali obično ovi rijetki znaju i odlično iznijeti i uklopiti u ostatak šminke i odjeće ovakve ruževe.



Nijansa je lijepa pa ponekad samo lagano utapkam u usne da dobiju malo boje, a sedef koliko-toliko bude neprimijetan. Jedan sloj neće istaći u prvi plan sedef. Nanošenje je ugodno, ima lagano kremastu teksturu koja se u dodiru sa usnama blago topi. Mislim da bi se ljeti brzo trošio ako se ne bi čuvao na hladnom mjestu. Moje usne su blago suhe pa je balzam prije upotrebe ruža obavezan kao i piling jer u suprotnom ružno ističe linije na usnama i sama sebi kažem "Bože sačuvaj, kakva si."


Pigmenacija je slabija do srednja. Prvo nanošenje ostavi slabiju boju, a tri sloja su sasvim dovoljna da se dobije boja kao što je na usnama, na slici ispod. Mali minus dajem za lagano skupljanje usana  i sasvim blagu ljepljivost. Posebno ako ne koristim balzam prije. Trajnost je veoma dobra i plus je svakako što nakon pića ne dolazi do velikog gubitka boje pa može i lagano jelo izdržati, ali sigurno nije kao Raven po trajnosti. A da se ne razmazuje, u potpunosti moram složiti i ovdje ide veeeliki plus jer, kako ga nansesete, tako i ostaje.

A sad naručujem Raven koji je, čini mi se, puno bolji od ostalih,a dugotrajna crvena nijansa je ono što mi svakako treba u životu. Imala sam priliku da vidim na djelu, a oduševio  me svojom crvenom bojom, a ponosna vlasnica :) kaže da je izuzetno dugotrajan, da se teško skida i da mu piće i hrana veoma malo naude, a u finišu nema ni traga sedefu.

Ako volite sedefaste ruževe onda s ovim ružem možete "doći na svoje", a da pri tom vaš novčanik ne izdahne ili ako ste za eksperimentisanje sa ovakvim završetkom, eksperiment vas neće puno koštati. Da li su preostale tri nijanse sedefaste, ne znam, ali mislim da je Raven zvijezda kada su Lasting smile ruževi u pitanju iako je izbor od samo pet nijansi, dok ovaj moj ima samo "nezgodan" završetak koji mi se ne dopada :) Jedan se mora izdvojiti :)

You Might Also Like

16 komentari

  1. Kako lepo izgleda na usnama. Ja po nekim predrasudama bezim od te Colortrend kolekcije proizvoda, ali sad si me naterala da razmislim. Odlicna boja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Colortrend nije što je nekad bio, poboljšali su, a meni se posebno dopada što su promijenili ambalažu koja je sad puno ljepša. Svakako obrati pažnju na olovke, a i korektor mi je sasvim ok. Ipak je i ovaj ruž našao nekog da ga pohvali kako izgleda :))

      Izbriši
  2. Sama nijansa je lijepa ali taj sedef mi se nikako ne svida :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovdje se u potpunosti slažemo jer sedef izbjegavam kod ruževa. Da sam znala, sigurno ne bih naručila nego bih odmah Raven :)

      Izbriši
  3. izgleda lijepo, nisi pretjerala s opisima :) uistinu je boja neodređena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali ipak je dobro da nisam nastavila sa opisivanjem i da sam stala sa ovih nekoliko rečenica :D

      Izbriši
  4. boja mi je lijepa, ali i ja bih ag preskočila zbog sedefa :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uopšte nisam očekivala sedef, ali šta je tu je :)

      Izbriši
  5. Uh ja baš sebi danas naručila iz Avona ovaj Colortrendov,sad mi je baš drago :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osim sedefa i dalje žalim što nije boja kao u katalogu, ali hajde :) Ako voliš sedefaste onda si naručila dobar ruž :)

      Izbriši
  6. Mnogo ljepše je izgledao u katalogu. Iznenadila sam se kad sam vidjela sedef i tu neku ciglastu nijansu, baš mi se ne dopada, srećom nisam ga uzela sebi već je drugarica htjela, ali se ni njoj ne sviđa. Uživo sam još vidjela i Lolitu i Raven, Lolita je u katalogu bila moj favorit, ali je uživo pretamna, a Raven mi ispada najljepši od svih, onako sočna crvena nijansa... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa u katalogu je baš lijepa i kad sam dobila ovu, nisam mogla sakriti razočarenje što nije ni blizu kao u katalogu. Sedef nikad nisam voljela, a da ga nema u ovom ružu vjerujem da bih često koristila. Ponekd volim tamnije nijasne pa vjerujem da bi mi se dopala Lolita ako nema sedef, a Raven mora biti lijep kad je u pitanju crvena nijansa :D

      Izbriši
    2. Da, sedef je razočaravajući. :( Slična je nijansa nijansi Avon Extreme lasting Pink peach, samo je ovo jeftinija varijanta.

      Izbriši
    3. Onda je meni lakše, sedef se neočekivano pojavio u jeftinijoj varijanti :)

      Izbriši
  7. Imam ga ali sam jako razocarana jer je ovo samo prepakovan stari discontinued UCR ruz za usne u nijansi country rose ://// Nasli su nacin da ih se rese preko navodno novih proizvoda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da imam negdje uzorak Country rose, pa ću baš uporediti ove dvije nijanse. Onda je ovo samo jeftiniji Country rose :)

      Izbriši