Mirisi jeseni iz Avona

08:50:00

Jesen je uvijek bila "izgovor" za predstavljanje novih mirisnih nota mnogih kompanija. Doba kada se iz laganih nota prelazi u jače, opojnije i složenije parfeme koji ostavljaju jači trag za sobom. Naravno, ne svi, jer uvijek ima onih koji ne napuštaju ugodnost svježijih parfema. Jesen je ujedno i uvertira za prazničnu groznicu kupovine, koju mnogi koriste kako bi sebe, ali i drage osobe, obradovali lijepo upakovanim poklonom. Zanimljive bočice, lijepa pakovanja, ukrasne vrećice, sniženja, sve ovo nalazi se u ponudi Avona koji je vrijedno radio i za jesen pripremio nekoliko novih parfema koji nisu prošli nezapaženo. U pretprazničnoj i prazničnoj brošuri čekaju vas na šarenim stranicama sa poklon proizvodima. Parfemi su svoje predstavljanje imali unazad nekoliko brošura, a sad su spremni, u setu ili posebno, da dočekaju s vama praznike. 






Incadessence Flame


Incadessence Flame* je novi (vatreni) član Incadessence linije. Incadessence sam imala i radi o prepoznatljivom parfemu koji na ulici uvijek mogu osjetiti i prepoznati, a zaista ga dame vole i nerijetko osjetim u prolazu. Od Flame ga razlikuje mnogo dominantniji cvjetni miris, dok ni Flame ne odmiče od cvjetnih nota, samo su mnogo više prilagođene hladnijem vremenu i bogatije za notu mošusa.

Incadessence Flame pripada cvjetnoj kategoriji, a miris tvore rozi ribiz, zlatna gardenija i mošus. Kad se spoji navedeno dobijemo parfem sa jakim notama, ali ipak ugodnim te dovoljnim da s dvije pumpice uživate u mirisu i ne napadate nosnice svih oko nas. Mirisom obavija solidnih 5-6 sati kada lagano počinje da nestaje, dok se na odjeći duže zadržava. Zbog određene jačine koju mošus daje, mogao bi biti odličan poklon za starije dame koje vole "bogatije" parfeme sa težinom koju mošus pruža.

Indacessence Flame EDP 50 ml 36,90 KM (Regularna 45,00 KM)



Christian Lacroix Ambre



Christian Lacroix Ambre* je novi parfem koji je kreiran ekskluzivno za Avon. Pakovanje ne može proći bez pohvale. Divno urađena kartonska kutijica i bočica savršeno se uklapaju u slogan parfema - Luskuz koji možete priuštiti. Pridružio se Christian Lacroix parfemima Rouge, Nuit i Absynth (koji se veoma kratko zadržao u katalogu).

Opisan je kao moderan, bogat i slojevit miris koji sadrži note svježe mandarine, opijajuće note ruže i tečnog karamel jantara. Zanimljiva kombinacija! Spoj navedenih nota tvori ugodan miris koji se od prethodnih Christian Lacroix parfema razlikuje po svježijem mirisu, više naginje citrusnim notama. Ukoliko su vam prethodni parfemi bili jaki, onda bi ovaj mogao biti ugodniji čulu mirisa. Njegovu trajnost mogu uporediti s Rouge parfemom koji sam probala i koji sam mogla osjetiti do jutra do mraka na odjeći, pa i naredni dan. Rouge je imao izvrsnu trajnost, dok Ambre već nakon 5 sati gubi na intenzitetu, te poprimi ugodnije note nakon što izgubi početnu jačinu - što je duže na koži ugodniji je. Na odjeći se zadržava mnogo duže nego na koži. Topao i ugodan, jesenska idila u bočici koju će voljeti ljubitelji svježijih parfema koji ipak u sebi imaju malo opojnijih i jačih nota.

Christian Lacroix Ambre EDP 50 ml 29,90 KM (Regularna 62,00 KM)




Luck



Maria Sharapova, zaštitno lice parfema Luck*, kroz suradnju s Avonom predstavila je svoj miris sreće u bočici. Odiše slatkastim, punim mirisnim notama koje savršeno pristaju za jesen ili zimu, dan ili noć. U sebi je spojio svježe citruse, cvijet Kraljica noći te drvenaste note. Pripada orijentalno-cvjetnoj kategoriji. Luck koristim kad poželim nešto jači parfem, koji neće tako lako nestati s kože - trajnost je je odlična.  Razigrane i slatke, no nikako zagušljive note ovog parfema neće proći nezapaženo. Jesen je njegovo vrijeme, a odlično će se prilagoditi i zimi.

Bočica i kutijica u kojoj dolazi već su spremne za poklon, a za to je zaslužan simatični detalj u vidu mašnice, koja je čini da ovo bude jedna od ljepših i elegantnijih parfemskih bočica u ponudi Avona. Mnogi su pokušali otvoriti parfem tako što povuku mašnicu, ali ne, dovoljno je samo čep otvoriti. Ne želite odmah na početku nešto ovako lijepo pokvariti :)

Luck EDP 50 ml 52,00 KM





Parisian Chic



Završavam sa parfemom koji je svoje predstavljanje u katalogu imao prije svih navedenih, a ovdje je posljednji samo zato jer kažu da šlag dolazi na kraju i zato najbolje čuvam za kraj. Ubjedljivo prvi po izboru mog čula mirisa, a ovome svakako doprinosi prijatan i ugodan miris. Oduševila sam se mirisnom stranicom, naručila odmah (jeedva čekala da dođe), a kad je došao zasjenio je sve druge. Mirisna stranica u katalogu ne može dočarati koliko je divan. Jako svjež i ugodne topline koja godi u hladnim danima ili noćima, obavija vas mirisom odvažne kupine, jasmina i baršunaste sandalovine. Negdje u pozadini kao da osjetim ugodan blagi miris ljubičice koja daje poseban šarm parfemu.

Prethodni parfemi su tipični predstavnici hladnijeg vremena jeseni ili zime, koji su za ljubitelje intenzivnijih i jačih mirisa, dok je Parisian Chic za dame koje uživaju u svježijim i ugodnijim notama koje se sutpilno šire. Iako trajnost nije na zavidnom nivou, na ovo zatvam oči, pretpostavljate zašto :) Za mene je nemoguće opisati i dočarati ljepotu ovog parfema, a Parisian Chic i Sensuelle su dva Avon parfema koja se posebno izdvajaju, a čije sam mirise zavoljela na prvi miris :)

Parisian Chic EDP 50 ml 28,90 KM + losion za tijelo (75 ml) i mini parfem (10 ml)


*PR proizvod

You Might Also Like

10 komentari

  1. Lijepo si opisala parfeme. Parisian chic svi hvale,ja ga nazalost nisam imala priliku pomirisati,a bas me zanima kakav je

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Nikolina. Parisian chic od mene ima samo pohvale, divan je. Vjerovatno ima neko u tvojoj blizini ko ima katalog, pa ako ništa možeš ovako provjeriti zašto je hvaljen :)

      Izbriši
  2. Parisian Chic i Luck me samom ambalažom jako mame. Bit će red dočepati se kataloga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da, oba imaju simpatične ambalaže ;) To obavezno, uvijek ima nešto što trebaš ili ne trebaš, a želiš :D

      Izbriši
  3. Otkad sam ga ugledala Luck me osvojio ambalažom, ali moram naći priliku i da ga isprobam uživo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U potpunosti razumijem, i mene je ambalaža osvojila na prvu :) Traži katalog, traži tester, provjeri da li sve završava na ljepoti bočice ;)

      Izbriši
  4. sjajan vodič kroz nove Avon parfeme :)
    najviše me privlači Parisian Chic, zbog divne, moderne ambalaže i opisanog mirisa :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ivana ;)
      Pronađi način samo da pomirišeš, možda zavoliš kao i ja na prvi miris :)

      Izbriši
  5. Najviše me privlači Parisian Chic,prvo zbog samog imena pa onda tek zbog ostalog :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekog ime, nekog ambalaža, ali ništa dok miris ne dođe pod nos :D

      Izbriši