Afrodita Clean Phase micelarna, gel i dvofazni odstranjivač šminke

12:06:00

Afroditina linija Clean Phase objedinjuje 8 proizvoda za različite tipove kože lica, s kojima bi čišćenje trebalo biti potpuno bez narušavanja prirodne fiziološke ravnoteže kože. Linija se sastoji od kremastog pilinga, pjene za čišćenje, dva tonika, mlijeka za čišćenje, micelarne otopine, gela za čišćenje i dvofaznog odstranjivača šminke oko očiju. Ovdje mogu upotrijebiti onu poznatu da za svakog ima nešto, samo zavisi šta preferirate. Testirala sam micelarnu otopinu, gel za sve tipove kože i dvofazni odstranjivač, a rezultati druženja kože i ovih proizvoda su u tekstu ispod.



Novi proizvodi iz Afrodite su vizuelno ljepšeg izgleda čija nježna tirikizna boja asocira na svježinu i čistoću. Ambalaža je plastična i zajedničko kod ova tri proizvoda je nešto veći otvor, te malo pažnje prilikom upotrebe dobro dođe. Sastav je poboljšan te isključuje nekoliko potencijalno štetnih sastojaka, što ovisi od proizvoda do proizvoda. Što je veoma pohvalno jer, osim što su vodili računa o lijepom izgledu, poboljšali su i ono daleko važnije od izgleda, a to su sastojci. Nova formula sadrži patentiranu 100% prirodnu hijaluronsku kiselinu, provitamin B5 i bisabolol (ekstrakt cvijeta kamilice).




Micelarna otopina



Afrodita micelarna otopina (200 ml oko 9 KM) osmišljena je s konceptom 3u1, odnosno čišćenje, odstranjivanje šminke i toniranje. Prvo dvoje prolazi, no ako želite koristiti kao tonik, to baš i ne prolazi jer je na ambalaži naznačeno da je potrebno umivanje nakon upotrebe, dok s "pravim" tonikom to nije slučaj. Meni umivanje uopšte ne predstavlja manu, jer nakon svakog proizvoda za čišćenje slijedi umivanje, bez obzira šta koristim, a micelarnu nikad neće moći zamijeniti tonik.


Glavni sastojci micelarne otopine su glicerin koji pomaže održati kožu hidratiziranom te djeluje kao čuvar vlage, hijaluronska kiselina koja također hidratizira i sprečava gubitak vlage, alantoin koji ima umirujuće djelovanje i provitamin B5 koji kožu vlaži te čini mekanom i opuštenom. Ne sadrži parabene, parafine, silikon, parfem i alkohol. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali Afroditina micelarna je možda najbolja po sastojcima koje naše skromno tržite nudi.


Micelarnu odlikuje svjež, ali veoma blag miris koji vjerujem prolazi "nos test" kod većine i osjeti se samo u bočici. Samo čišćenje je izuzetno ugodno, lijepo odstrani šminku oko očiju, alinije potrebno mnogo da razgradi i maskaru. Čišćenje je ugodno i bez neželjenih reakcija, a prema koži oko očiju je nježna i što je najvažnije učinkovita u čišćenju. Udio njegujućih sastojaka, posebno visoko pozicinirane hijaluronske kiseline se itekako osjeti, pa je koža nakon čišćenja osjetno mekša.  Ako se odlučite, osim za odstranjivanje šminke s očiju, odstranjivati i šminku s lica, osjetićete kako njeguje kožu i kako je nježna na dodir. U mom slučaju primjena je isključivo za oči jer treba mnogo više vremena (i blaznica) kako bih u potpunosti očistila lice. Štedljivo koristim samo za oči, a i zašto bih kad proizvod ispod obavi ovaj posao veoma brzo.



Gel za čišćenje za sve tipove kože



Afrodita gelu za umivanje (150 ml oko 8 KM) prišla sam s najviše opreza, strahovala sam od rekacije osjetljive kože ili pojave pojačanog crvenila koje je postalo moja noćna mora i uvijek strahujem da li će se odlučiti na povratak. Davno sam prestala vjerovati u obećanja za sve tipove kože. Iako sam očekivala teksturu gela, to ipak izostaje i proizvod je poprilično rijedak, ali zbog ovog količinski uopšte nije potrebno mnogo proizvoda i sigurna sam da će količina od 150 ml zaista dugo trajati uz upotrebu od dva puta dnevno. Posebno moram naglasiti da nema potrebe za većom količinom. Ovdje prolazi ona veličina zrna graška za prvo umivanje i još jedna da u potpunosti budem sigurna da je sve čisto :)


Miriše osvježavajuće, a posebno dobro dođe za jutarnje umivanje i osvježenje kože, te je najjači od proizvoda o kojima danas pišem. Ne pjeni mnogo, ali zato čisto dobro! Uklanjanje pudera s ovim gelom je gotovo jako brzo. Koristim veoma malu količinu i ako sam koristila nešto više šminke postupak ponovim dva puta kako bih bila sigurna da se negdje ne krije malo nečistoće. I ne, nečistoće nisu prisutne, koža je očišćena. A moje sumnje da bi mogao izazvazi iritaciju kože, bile su neopravdane. Naprotiv, kao da blago umiruje kožu.

Gel nije uvijek doveo do isušivanja kože, ali ipak bih ponekad osjetila blago zatezanje i morala sam posegnuti za kremom. Veoma suha i blago suha koža tražiće nešto hidratantno odmah nakon upotrebe gela, dok ostali tipovi kože mogu proći bez zatezanja ili blagog isušivanja. Micelarna i ovaj gel su jednostavna kombinacija koja pruža odlične rezulatate i čistu kožu veoma brzo.



Odstranjivač šminke oko očiju za sve tipove kože



Najsimpatičnije pakovanje od svih proizvoda pripada upravo dvofaznom odstranjivaču šminke (125 ml oko 7 KM). Jednostavna, ali simpatična ambalaža u nježnoj boji i dvofazna komponenta čije dvije boje daju posebnu draž cjelokupnom dojmu. Obećava odstranjivanje i vodootporne šminke koju nikad nisam koristila (osim jednom slučajno vodootpornu maskaru nakon koje je bilo čvrsto nikad više) pa ne mogu potvrditi ili negirati. Dvofani odstranjivači kao kombinacija ulja i vode, prije upotrebe traže malo mućkanja kako bi se sjedinili, ali vjerujem da vam ništa novo nisam rekla ako ste prethodno koristili slične proizvode :))


Ne sadrži parabene, parafin, parfem i alkohol, dok sadrži silikon, pa ukoliko ste osjetljivi na ovaj sastojak ili izbjegavate, obratite pažnju. Dvofazni odstranjivači rijetko kad da su se mogli izboriti za mjesto u mojoj rutini čišćenja lica. Jednostavno mi nikad nisu bili privlačni, a ono što sam probala bilo je promašaj pa više nisam rizikovala.
Kod Afrodita dvofaznog odstranjivača šminke veoma je izražena uljna komponenta i ako se prije niste susretali s uljnim čišćenjem ili ako vam se ideja čišćenja uljem ne sviđa, onda možda nećete voljeti ovaj proizvod. Meni ovo uopšte ne predstavlja problem jer je čišćenje bademovim uljem jedan od dražih načina za čišćenje i njegu lica. Tako da ne zamjeram što Afroditin odstranjivač ostavlja nešto masniji trag, ali za suhu kožu oko očiju ovo ne bi trebalo biti negativno jer nema isušivanja ili zatezanja ovog nježnog i osjetljivog područja, nego jako lijepo njeguje. Također je bitno je ne pretjerati s količino, a kao i nakon upotrebe micelarne, slijedi gel koji u potpusnosi odstrani masniji sloj.


Koristila sam kao i micelarnu, natopim blaznicu, držim nekoliko sekundi i lagano odstranim. U svega nekoliko poteza sve je gotovo. Sjenu odstranjuje s lakoćom već pri prvom potezu, dok se s maskarom moram malo više potruditi. Prilikom odstranjivanja nešto jače masakre u nekoliko slojeva, ostavljao bi crne tačkice po licu ili možda bolje da kažem kao da rasipa maskaru, no ako natopljenu blaznicu samo držite dok razgradi maskaru ovo će biti u mnogo manjoj mjeri. "Slabije" maskre mnogo brže odstrani. Za ljubitelje tuša vjerujem da će ovaj proizvod biti privlačniji od micelarne jer ga s lakoćom odstrani i mnogo brže od micelarne i ono veoma bitno, nema potrebe za bilo kakvim trljanjem. Bio je veoma pozitivno iznenađenje nakon nekoliko promašaja s dvofaznim odstranjivačima.


***

Uvijek sam smatrala da lijepo lice nije skupa krema, važna je i higijena! Temeljito i učinkovito čišćenje trebao bi biti svakodnevni ritual. Ako imate vremena za nanošenje šminke, onda treba "stvoriti vrijeme" i imati vremena i volje za odstranjivanje. Nikakva opravdnja ne dolaze u obzir. Afroditina linija Clean phase pobrala je mnogo pohvala, a ja se mogu pridružiti kao još jedan zadovoljni korisnik prozvoda. Ne mogu izdvojiti bilo koji kao najbolji, ali moram reći da je dvofazni bio najveće iznenađenje i ako ponovo kupovala dvofazni, to će biti upravo ovaj. No, ako je i vas zainteresovala Clean Phase linija, vjerujem da možete pronaći nešto za sebe jer se radi o proizvodima koji zaista mogu proći za više tipova kože i koji će kožu nježno čistiti. Potvrdila je i moja osjetljiva koža :)


*PR proizvodi

You Might Also Like

11 komentari

  1. Zgodna linija, ambalaža je stvarno slatka i nesvojstvena Afroditi :) Super recenzija. Voljela bih probati odstranjivač šminke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poboljšana ili nova ambalaža uvijek je dobro osvježenje. Hvala za recenziju ;)
      Drago mi je da je ovaj mali zgodni odstranjivač pronašao put do mene, a ako probaš želim i tebi učinkovito čišćenje :D

      Izbriši
  2. Great blog♥

    How about follow each other?

    OdgovoriIzbriši
  3. Mogla bi isprobati ovaj gel za umivanje, volim stvari koje temeljito čiste. Što se tiče isušivanja,svaka umivalica me zateže tako da mi je nužno posegnuti za hidratantnom kremom.
    Super post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na bijelom ručniku ništa ne ostaje! :D Razumijem za isušivanje ako nije pretjerano, ali u svakom slučaju vjerujem da mnogi nakon umivanja koriste kremu, pa blago isušivanje možda može biti zanemareno.
      Hvala ti :))

      Izbriši
  4. zanimljivi proizvodi i općenito me već duže privlači ova linija :)
    baš sam koristila njihov gel za čišćenje lica, ali iz Young pure linije,, i isto, skoro se ništa nije pjenio, a efikasno je očistio lice,, vidim da je tako i s ovim :D
    dvofazni odstranjivač me privlači zbog bademovog ulja <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno ima nešto iz ove linije što bi moglo biti dobro za tvoju kožu :) Kod gela pjenušavo čišćenje izostaje, ali što je važnije ne izostaje odstranjivanje šminke :)
      Nadam se da me nisi pogrešno shvatila da dvofazni sadrži bademovo ulje. Nije, nego sam to spomenula jer volim bademovo ulje za odstranjivanje šminke, pa je kod mene potpuno zanemarljivo što je dvofazni nešto masniji :))

      Izbriši
  5. Odličan post draga :) Iz ove linije probala sam jedino tonik s hamemelisom za masnu kožu i bio mi je odličan. Dvofazni odstranjivač me jako zanima i vjerojatno ću ga kupiti jer sam se prije nekoliko mjeseci totalno navukla na njih i pitam se zašto sam ih toliko dugo odbijala koristiti :D Gel možda probam jednom prilikom, no nešto sam nagolmilala umivalica pa ih prvom moram potrošiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala :)) Mene je loše iskustvo odbilo od dvofaznih i uopšte nisam na njih obraćala pažnju. Ali s ovim mijenjam mišljenje i dobro je imati jedan ovako učinkovit u rezervi ili samo znati da negdje postoji :D Prvo potroši zalihe, a onda nova kupovina ;)

      Izbriši
  6. Mene zanima ovaj dvofazni odstranjivač šminke. Imala sam Afroditin uljani odstranjivač od badema, ali mi nije bio nešto, nekako je previše, pa, uljan :-) Možda je ovaj dvofazni malo manje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam i taj, a on je baš pravo ulje badema koje jako volim, kako za odstranjivanje šminke, tako i za njegu :)) Kod čišćenja lica uljem najbolje je čistiti dok je koža vlažna, onda ide brže i bolje. Dvofazni jeste manje masniji, ali ipak se osjeti ulje, no i ovdje možeš navlažiti blaznicu ako baš nikako ne voliš osjećaj ulja na licu :)

      Izbriši