Holika Holika Essential Petit BB krema

11:44:00

 Iako je ljeto daleko iznad nas, tek danas, u ovim zimskim danima pišem o proizvodu koji je bio ubjedljivo favorit ljeta. Odlična Holika Holika BB krema! Ljubav se nastavila i nakon završetka ljeta, ali štedljivo sam koristila kako se krema približavala dnu. Iako se često prednost daje puderima jer BB kreme ne nude jače prekrivanje, s Holika Holika ovo može da padne u vodu. Ili što kod nas kažu "okači to mačku o rep" :) Razlog zašto sam se odlučila na kupovinu azijske BB kreme je veoma jednostavan. Sve koje sam probala s našeg tržišta su dosta tamne i ništa posebno na licu od njih ne bih dobila. Azijske BB kreme su sasvim druga priča, a mnoge koje dolaze s ovog područja, s punim pravom nose naziv BB krema. Kreme koje imamo na našem tržištu (Garnier, Nivea, Balea, Eveline...) više su tonirane kreme i ni blizu dobre kao azijske.


Dok sam tražila svoju idealnu azijsku BB kremu najviše pažnje privukle su mi Holika Holika kreme ( 7-8 dolara na ebay-u za 30 ml). U ponudi je 5 krema za različite tipove kože, a Essential Petit BB se činila kao najbolji izbor. Namijenjena je za sve tipove kože, a glavna odlika je hidratacija. Sadrži kavijar i kolagen koji fine linije čine manjim, bore manje vidljivim, a da podstiče proizvodnju kolagena ne mogu ni potvrditi ni demantovati. Uostalom, kako da znam? Ali zato znam da ova krema pruža savršen ugođaj suhoj koži koju hidrira sve dok je na koži. A traje zaista dugo, u moj slučaju satima. Čak i meni sa suhim licem potrebno je ponekad matiranje puderom, posebno ljeti jer bi ponekad došlo do neželjenog sjaja. Ne želim ni pomisliti kakav bi nered napravila kod nekog s masnom kožom!


Tubica u kojoj dolazi je praktična, mekana je i moguće je iskoristiti skoro sve bez poteškoća. Ovo je jedan od proizvoda iz kojeg ću iscijediti poljednju kap. Dovoljno je malo, sasvim malo da bih pokrila cijelo lice, a zbog ovog je trajala veom dugo. Nema potrebe za više od 1-2 tanka sloja jer će inače posvijetliti lice više nego želite, a i doći će do "cakey" izgleda. Još jedan od razloga zašto je bila odlična ljetna krema je SPF 30, a koji neće biti po volji svima koji se vole slikati, jer SPF i blic nemaju namjeru da surađuju, te na slikama možete izgledati baš onako kako ne želite - stravično bijeli. Ne volim slikanje, ali baš nikako, tako da ovo meni ne predstavlja problem.


Krema je gušća, no dobro se razmazuje i surađuje s bilo kojim kistom, kao i prstićima - do vas je na koji način ćete aplicirati. Nakon nanošenja prisutan je miris, koji se neće baš dugo zadržati. 
Kad sam prvi put istisnula iz tubice, kratko sam prokomentarisala "Uh!" Tako je djelovala tamno, no na licu poprimi svjetliju nijansu i odlično se izjednači s tenom. Pet vrsta Holika Holika BB krema ima samo po jednu nijansu, a ovaj put je samo za cure koje imaju svjetliji ten. Ukoliko se na nekim dijelovima lica krema primijeti ili malo "cakey" izgleda, samo bih lagano utapkala spužvicom i problem riješila veoma brzo. Moram ponoviti, nema potrebe za više od dva lagana sloja.  


Prekrivanje je veoma dobro! Zaista ne mogu ni porediti s našim BB kremama i ravno je puderima s jačim prekrivanjem. Od srednjeg moguće je nadograditi do jakog, odnosno potpunog. Dobićete izjednačavanje tena, prekrivanje crvenila, pa ako nemate problematično lice s mnogo nedostataka, onda se vaš porculanski ten krije u ovoj tubici :) A ko bi rekao da će nijansa koju vidite na slici iznad odgovarati za svjetliji ten? Ukoliko imate problem prilikom pronalaska odgovarajuće nijanse pudera ili BB kreme, moja preporuka je dobri stari ebay i ova krema. 

You Might Also Like

18 komentari

  1. Već duže vrijeme mjerkam Holika Holika bb kreme, djeluju mi baš fantastično, jer sam izrazito svijetle puti i nisam pobornik pudera. Sviđa mi se što krema ima visok SPF, definitivno velik plus.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I dobre su, jako dobre, završi s mjerkanjem :D Sve što si navela imaš u ovoj tubici i ako naručiš držim fige da budeš veeeoma zadovoljna :))

      Izbriši
  2. Slažem se da su Azijske BB i CC kreme znatno bolje nego ove na našem tržistu. Za devojke sa svetlijim licem su one odlične, ali većina sadrži u sebi nešto što čini vašu kožu belom, ne znam da li se to primećuje kod devojka koje su već bele. Razlog za to je taj što pokušavaju da izgledaju kao evropljanke, oni idealizuju tu "našu" lepotu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedina BB krema s našeg tržišta s kojom sam zadovoljna je Avon Anew BB krema, ali opet se ne može porediti s Holika Holika. Ostale nisu vrijedne spomena, prvo zbog nijansi koje su tamne, pa tek onda ostalo. Kod mene se to ne primijeti, već sam dovoljno bijela :)) Naravno, ako bih pretjerala s nanošenjem onda bi bilo veoma vidljivo, što nemam namjeru da probam ;)

      Izbriši
  3. Super post! Još sam prije čula od bar beauty blogerica dosta dobrih stvari o jednoj od tih 5 BB krema, možda si nabavim za ljeto! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala. Ako voliš sunčanje i jedva čekaš da pocrniš, onda neće biti najsretniji izbor za ljeto. Ako ne, onda te ništa ne sprečava :D

      Izbriši
  4. Uh, ovo zvuci odlicno. Mjerkala sam ljetos ove proizvode po ebayu, medutim, slabo recenzija kod nas, pa ja odustala. Ovo ljeto cu se odluciti za jednu od njih najvjerovatnije. Meni je dobra farmasi cc krema, nisam bolju dosad probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I zvuči i djeluje odlično :) Od 5 vrsta Holika Holika BB krema nadam se da će jedna biti baš onako kako želiš. Uh, s Farmasi puderom imala sam baš negativno iskustvo. Doveo je do pojave bubuljica, a to nikad prije nisam imala zbog pudera. Tako da više ne želim rizikovati s Farmasi proizvodima za lice.

      Izbriši
  5. jako me privlači ova krema, zbog svih prednosti koje si navela,, zbog dobre cijene,, zbog preslatke ambalaže..
    jedino sam malo nesigurna, budući da imam masnu kožu lica, koliko je pametno da ju naručim :/ :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda je bolje da ovu preskočiš, a odlučiš se za Clearing (plava verija), koja se preporučuje za masnu kožu. Vjerujem da je svaka od ovih pet kremica dobra na svoj način i da nećeš pogriješiti :)

      Izbriši
  6. Imala sam ove kreme na wishlisti, ali nikad ih nisam naručila jer sam pročitala i neke ne tako pozitivne recenzije pa sam naručila jednu drugu. No moram priznat da si me zainteresirala, samo što je problem u tome što ne želim da me krema jako posvijetli po ljeti jer ionako pocrnim u licu pa sam par tonova tamnija, a svi znamo da azijske bb kreme posvijetljuju. Odlična mi je bila Catrice bb krema (najbliža azijskima po gustoći i prekrivanju na koju sam naišla), no ona se više ne proizvodi :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda ne vjerujem da bi ova krema bila za tebe ljeti. Ipak je jedna nijansa koja će još blago posvijetliti lice. Meni ne smeta, ne sunčam se, tako da prolazi tokom cijele godine :D Jedan od rijetkih proizvoda koji je baš za svjetliji ten. Catrice BB kremu nisam probala, ali znam da je bila hvaljena. Možda uskoro Catrice iznenadi nekom novom kremom koja će biti bolja od prethodne :)

      Izbriši
  7. Oduvijek tvrdim da su korejske BB kreme one prave! Nude baš sve - od izrazito svijetlih nijansi do onih tamnijih, od jako slabog do jakog prekrivanja, od onih lakše formule za suhu kožu, do matirajuće za masnu i mješovitu. Isprobala sam ih hrpu kupujuci sama, što u razmjeni testera s nekoliko cura i definitivno bih izdvojila Holika Holika BB kremu kao najbolju uz Mishu PC. Doduše, moj favorit je Holika u zelenoj tubici i u nju se kunem. :D Uskoro je opet naručujem, baš sam je se nekako zaželjela. :D
    Odlična recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kako nakon svega što si navela vratiti se na neku od ovih s našeg tržišta i onu jednu do dvije nijanse? Eto kako? :D Ima još nekoliko BB krema koje bih voljela probati, ali mislim da bih Holika Holika kremu trebala imati u rezervi. Ali, druge neka malo čekaju, sad želim ljubičastu HH :D
      Hvala ;)

      Izbriši
  8. Nisam probala ni jednu Holika Holika BB kremu. Proučavala sam ih na eBayu i mislim da bi mojoj masnoj koži odgovarala plava, a veliki plus je što imaju tako visoki spf faktor :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je bila moja prva Holika Holika BB krema, a nakon nekoliko upotreba znala sam da neće biti posljednja i da moram bar još jednu probati :) Zbog zaštitnog faktora ljeti je glavna BB krema :D

      Izbriši
  9. Gledala sam ove kremice na eBayu ali stalno sam ih zaobilazila jer nisam bila sigurna u nijanse. Bravo za mene blijedu što će mi ipak odgovarati :D
    Koristim Missha MP u nijansi 21 i meni je savršena, mada sam i za isprobavanja novih. I Missha izgleda dosta tamno kad se istisne iz tube i onda posvijetli.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako je divno vidjeti da i za duhove ima nijansa :D Misshu nisam probala, ali baš kao i ti uvijek sam za to da probam nešto novo i možda nekad naručim ;) Kad sam kod ove vidjela nijansu bila sam razočarana kako je tamna, ali na licu sasvim druga priča i baš se lijepo prilagodi.

      Izbriši