theBalm Bahama Mama bronzer

12:18:00

Sasvim sigurno znam da mnogi nestrpljivo čekaju, a neko možda i broji dane kad će ljeto doći u grad. Planovi za ljetovanje, sunčanje, odmaranje su možda već u toku, a kroz sve uvijek se provuče ono čuveno kako dobiti malo boje prije plaže. Solarijum ili proizvodi za samotamnjenje? Mene ovdje nigdje nema. Lice ne izlažem suncu nikad, ne sunčam se godinama i ne dam svjetliji ten za malo sunčeve  boje (koju i ako slučajno dobijem jedva čeka da me napusti), ali zato bez problema dozvoljavam maloj količini bronzera da boravi na licu. Mnogo zdravija varijanta da lice dobije osunčan i topliji izgled. 



Kao i svi, ali baš svi theBalm proizvodi, ni ovaj nije izuzetak i krasi ga zaista simpatična ambalaža. Da moram, zaista ne znam koji bih proizvod izdvojila kao najljepši. Vanjska ambalaža je kartonska, malo slabija od unutrašnje koja dolazi s magnetom koji sad za sad funkcioniše kako treba. Za svaki slučaj ostavljam i vanjsku ambalažu koja je dodatna zaštita prilikom putovanja.
   Naručen je sa Feeluniqu stranice gdje košta oko 40 KM. Količina bronzera od 7.08 g i količina koju koristim obećavaju da ćemo se zaista dugo družiti.



Jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučila za Bahama Mama bronzer je što je mat. Potpuno mat! Teksturom je nešto tvrđi, ali kist zahvati sasvim dovoljno boje. Trusi se zaista minimalno i nema gubitka proizvoda. Pigmentacija je srednja, nadogradiva, što mi se posebno sviđa. Uz samo malo pražljiviju upotrebu skoro je nemoguće pretjerati. A ako vam se nijansa čini suviše tamna, ona to uopšte nije. Ako sumnjate da će imati nešto narandžaste u sebi, možete prestati. Ni taman ni narandžast. Malo blendanja i lijepo se prilagodi koži, a traje zaista dugo i mislim da ovdje nije samo do moje suhe kože koja dobro "čuva" proizvode na licu. Osim kao bronzer, odlično prolazi i za konturiranje. Ja sam veoma svijetla, a na mom licu uopšte ne izgeda neuredno, blatnjavo, tamno ili... Mislim da će većini odgovarati :) Ovo je sigurno proizvod koji ruši predrasude prema bronzerima koji na svjetlijem tenu izgledaju ružno, flekavo... ili kakvo god poređenje imate u ovom trenutku.



You Might Also Like

20 komentari

  1. Jao, do prije godinu,dvije bjezala sam od bronzera kao vrag od tamjana :D a sad ga volim koristiti i bahama mama mi je vec dugo na wish listi samo nikako da ju konačno i naručim. :D
    Odlična recenzija i fenomenalne fotke ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve znam, sve mi je poznato! Prvi bronzer došao je u paleti, šteta da bude zapostavljen, mic po mic i dođe do ljubavi :D Nadam se da Bahama Mama neće biti još dugo na wish listi ;)
      Hvala Mell, baš ti hvala :))

      Izbriši
  2. Hello sexy... :D mislim da će njega savršeno pokupiti kist od prirodne dlake! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nije zahtjevan kad su kistovi u pitanju ;)

      Izbriši
  3. Svi njihovi proizvodi su mi super, a ovaj bronzer ide na listu želja. :D Mnogo mi se sviđaa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža igra zaista veliku ulogu kad je theBalm u pitanju, ali dobro je pa je i kvalitet prisutan. U mom slučaju nije mogao ostati dugo na listi želja, morao je što prije biti moj :D

      Izbriši
    2. Slažem se što se tiče ambalaže, iako sam ja jedna od onih djevojaka što često padaju na slatke ambalaže u ovom slučaju ne mogu baš tako često "padati" hahah :D Skinula sam nude tude paletu sa liste, a ovaj bronzer je sljedeći. :D

      Izbriši
    3. E pa to je to, treba ponekad zanemariti ambalažu :D Nude tude paleta je divna, a vjerujem da ćeš biti zadovoljna i bronzerom kad konačno dođe u tvoje ruke :))

      Izbriši
  4. Ne koristim bronzer jer sam prirodno svetlog tena, pa nisam sigurna kako bi to izgledalo kada bih stavila odredjenu kolicinu bronzera. Ali ambalaza ovog mi je prekrasna, tako vesela i zivopisna. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka to ne bude prepreka, i meni je dugo trebalo da probam upravo zbog tog razloga. Ali kad otkriješ odgovarajući, onda shvatiš koliko si bila u krivu :))

      Izbriši
  5. Čini se odličan. Ja sam tek počela uvoditi bronzere u upotrebu :D The Balm uvijek ima baš zgodne ambalaže, a ni ova nije iznimka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad nije kasno za nešto novo. Posebno kad je šminka u pitanju :D Baš uvijek imaju simpatične ambalaže :)

      Izbriši
  6. hahaha, meni je ljeto najmanje drago godišnje doba xD
    pročitala sam brojne pohvale za bronzer.. odlično što je mat, i što stoji i bljeđim curama,, vjerujem da ga sada svakodnevno koristiš xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U manjini smo, ali hajde :D
      Željela sam dobar mat bronzer i dobila sam dobar mat bronzer koji je baš često u upotrebi :)

      Izbriši
  7. Bas je lepa boja, ja volim te zlataste nijanse...ova mi je bas lepa :)

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iako možda djeluje da ima mrvicu zlatne u sebi, to na licu izostaje. Ipak sam na swatchu prešla nekoliko puta kako bi boja više došla do izražaja :))

      Izbriši
  8. Čini se odličan, pogotovo zato što je mat. A pakiranje-podsjeća me na ljeto :D Super post!
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene je kupio zato što je mat! theBalm neće razočarati s pakovanjem :)
      Hvala!

      Izbriši
  9. Volim vidjeti lijepo nanesen bronzer na drugima ali sama se još nisam ohrabrila na korištenje istog iako ovaj bas mami, a naročito zbog mat teksture. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema druge nego da počneš s vježbanjem, a možda se iznenadiš kako ti je brzo pošlo za rukom lijepo nanijeti bronzer :))

      Izbriši