Zimski S.O.S. za kožu

13:15:00

Zima će pružiti mnogo lijepih trenutaka ako gledamo s vedrije strane i strane nekog ko voli zimu, ali sigurno da se i ljubitelji zime susreću s neugodnim pojavama kao što je suha koža, neugodno zatezanje, crvenilo, svrab, iritacije... U nedogled bih mogla nabrajati! Ove zime sve navedeno je zaobišlo moju kožu u mnogo većoj mjeri nego prije. Suha i osjetljiva koža odlično se nosi s hladnim vremenom, a upoznaću vas s malom skupinom koja je zaslužna što s kožom ne ratujem i što nemam želju da napustim vlastitu kožu.


Iako je sweather weather pri kraju i zima će dan za danom postajati sve blaža, ipak nije kasno da predstavim meni jako drage proizvode koji su bili najbolji protivnici hladnom vremenu i koji su čuvali kožu od utjecaja hladnom zimskog vremena. To su samo dva proizovoda, ali samo ta dva proizvoda prolaze od glave do pete i svoju primjenu mogu pronaći na svakom dijelu tijela. Ne volim mnogo proizvoda da koristim, trudim se da svedem na minimum, a samim tim je teže u jednom proizvodu (ili nekoliko) pronaći sve što želim. Ipak, ova dva proizvoda su se pokazala kao jako dobra. Ali ova dva proizvoda nisu samo za zimu, vjerujem da će se zadržati kod mene i za vrijeme ljeta. Jer moja koža je suha tokom cijele godine i uvijek trebam imati nešto za jaču njegu.


La Roche-Posay Cicaplast Baume B5


U kratkom vremenu koža je veoma zavoljela umirujuću formulu La Roche-Posay balzama koji pruža savršenu hidrataciju koži. Sastojci koju su zaduženi za pozitivno djelovanje balzama su Madecassoside + bakar, cink i mangan koji zajedno pružaju optimalnu obnovu i zacjeljivanje kože. Za umirenje suhih ili nadraženih područja pobrinuće se Pantenol koji se u balzamu nalazi u količini od 5%.  Zaštitu kože pruža bogata i hranjiva tekstura, koja uz sve ovo ima i antibakterijsko djelovanje.
Dostupna na Feelunique po cijeni od 8.84 eura za 40 ml.



Ako samo malo pretjerate s količinom dobićete masniju njegu, ali ako pravilno dozirate proizvod veoma brzo će se upiti. Nema potrebe da se pretjeruje. Balzam je gušće teksture ali nije nezgodan za razmazati. Kad god sam znala da ću se duže zadržati vani ili kad su temperature bile baš ispod minusa, posezala sam za balzamom umjesto dnevne kreme. Iako se ne preporučuje nanositi na područje oko očiju, prekršila sam pravilo i nisam se pokajala niti primijetila negativnu reakciju kože.

Bez problema sam nanosila puder i nisam primijetila da bi zbog balzama brže nestao. Kožu je poštedio neugodnog zatezanja uzrokovanog hladnim vazduhom, ali i promjenom koja nastaje nakon što uđem u toplu prostoriju. Test koji je bio najvažniji je položio! Nije došlo do isušivanja, a crvenilo lica je posljednje o čemu sa razmišljala. Koži posebno prija nakon pilinga ili maske za lice kad tako lijepo umiri kožu. Osim na licu, balzam se može koristiti i za ostale suhe dijelove dijela (ruke, koljena...). Iako jako lijepo njeguje ruke, ipak sam koristila štedljivo samo na licu :)


Dr. Pasha krema za bebe


Nakon što sam obezbijedila zaštitu za lice, mora biti nešto i za tijelo. Prošla zima nije baš bila mirišljava dok sa koristila Tahirović melem za tijelo. Jako dobro bi umirio kožu, ali nakon jedne bočice nisam se mogla natjerati da kupim novu. A za razliku od Tahirović melema, Dr. Pasha krema ima divan miris. Podsjeća na vaniliju, veoma ugodan i šteta što ne ostaje duže na tijelu. Ipak, tijelo me iznenadilo ove zime i samo jednom sam se osjećala neugodno u vlastitoj koži. Bila je zategnuta, a onaj dosadni svrab isušene kože se vratio. Nije dugo trajalo jer sam imala spremnu prvu pomoć. Odlična Dr. Pasha krema za bebe koja veoma brzo dovede kožu pod kontrolu!
100 ml kreme košta oko 6 KM, a kako se veoma sporo troši može trajati jako dugo.



Teksturom je dosta kruta, posebno ako je na hladnom mjestu pa će se jako stisnuti. No, uvijek bih lagano protrljala između dlanova, rastopila i tako nanosila na tijelo, a u dodiru s kožom topi se, pa se može lijepo nanijeti. Koji samo ugođaj ova krema pruža suhoj koži! Nakon Afrodita maslaca za tijelo Dr. Pasha krema za bebe ide odmah na drugo mjesto. Ili možda dijele prvo mjesto?

 Iako se nešto sporije upija čak i na suhoj koži (ali ništa strašno), ja nikad ne bih čekala nego bih se odmah obukla. Bez obzira na ovo, na odjeći nikad nisam primijetila tragove. Za lice je ipak bila premasna, ne može ispod pudera, ali može proći kao noćna njega, te će lice ujutro biti nježno i što je još važnije hidratizirano. Sadrži mnoštvo njegujućih sastojaka koji koži obezbjeđuju hidrataciju i mekanu kožu, a između kojih izdvajam karite maslac, bademovo ulje, kokosovo ulje i avokadovo ulje koži će obezbijediti savršenu i dugotrajnu dozu hidratacije. Hladnoća ništa nije mogla mojoj koži nakon što bih koristila kremu. Posebno mi je draga jer ne sadrži mnoštvo hemije, nego prirodne i njegujuće sastojke koji zaista naprave dobar posao i suhoj koži pružaju samo najbolje.


You Might Also Like

12 komentari

  1. Imam i ja cicaplast baume ijedva sam čekala da je naručim, stavila par puta i onda sam morala prestati, jer mi je od prije lice bilo katastrofa, pa mi je sada dermatolog dao drugu neku. Jedva čekam da je podjem opet koristiti, baš imam neku želju. Prije nje sam koristila Avene skin recovery, jesi nju probala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da je lice sad pod kontrolom i da nema problema, a Cicaplast će sigurno strpljivo čekati da se vrati u upotrebu :)) Odlična je kremica i na početku sam imala samo jednu želju, a to je da umiri osjetljivu kožu. Na kraju dobila mnogo više. Avene skin recovery nisam probala, ali dobro da si spomenula! Moram negdje zapisati da ne zaboravim, mislim da bi mi odgovarala.

      Izbriši
  2. Čitala sam o Dr. Pasha kremi za bebe davno na jednom blogu, mislim da je Lipstick Attack i rekla da ću kupiti ali džaba kad nisam zapisala i uvijek u dm-u prođem pored nje ili zaboravim kupiti, a stvarno mi treba neka krema koja je bogatija za noćnu njegu. Samo se bojim da mi ne bi izazvala bubuljice jer mi je lice povilenilo u zadnje vrijeme :) i na sve reaguje, osim na vodu :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema druge nego da počneš zapisivati šta sve želiš :D Možda zato što je ova krema tamo gdje je sve za bebe, pa i ne obratiš pažnju kakvih sve proizvoda ima.
      Krema je baš za noćnu njegu ili da suhoj koži tijela veoma brzo olakša. A da li bi dobila gratis bubuljice, to nažalost ne znam, moraš sama saznati xD Moja koža je suha i osjetljiva, znam kako je kad reaguje na sve i svašta, ali s Dr. Pasha kremom nisam imala nikakvo negativno iskustvo.

      Izbriši
  3. Odlične preporuke, La Roche-Posay Cicaplast zvuči odlično! Mislim da bi čak i odgovarao mojoj izuzetno osjetljivoj koži. Idem odmah škicnut na Feelunique ;). Velik je plus što je kremica višenamjenska.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I moja koža je jako osjetljiva, a zaista ništa negativno nemam reći za ovu kremu. Što je najvažnije jak lijepo umiruje kožu. I hidratacija je tu, ne smijem zaboraviti ni suhu sttranu kožu :D

      Izbriši
  4. Probala sam mnogo Dr.Pasha proizvoda i mislim da su mi se svi dopali :D tu kremu imam, ali je još nisam otvorila, nikako mi nije stigla na red, a teško da će i stići, budući da ide nešto toplije vrijeme. :) nadam se da će biti +30 stepeni u maju, da ne možeš iz kuće izaći. Ć!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nadam da će ova krema biti još jedan Dr. Pasha proizvod za koji ćeš reći da ti se sviđa :) Imaš još vremena da otvoriš, a možda i da potrošiš. Mislim da će meni trebati i ljeti s vremena na vrijeme.
      Nadam se da će ljeto biti kao prošle godine. Možda još samo malo lošije. Ć!

      Izbriši
  5. posebno su ti lijepe slike u ovom postu ..sviđa mi se višefunkcionalno navedenih proizvoda xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek mi je drago kad neko kaže da mu se sviđaju slike :)) Hvala ti!
      E, to je ono što se i meni posebno sviđa :D

      Izbriši
  6. Volim multifunkcionalne proizvode, takvi su mi najdraži :D Dr. Pasha mi djeluje jako zanimljivo, a ambalaža je preslatka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da većina voli multifunkcionalne proizvode :D Ambalaža je jednostavna, ali tih nekoliko detalja čini je posebno zanimljivom :)

      Izbriši