Catrice face quartet

11:33:00

Baza za lice, baza za sjenilo, puderi, korektori... ponekad se pitam da li zaista trebamo sve ovo i to često po nekoliko primjeraka. Možda ne trebamo po nekoliko primjeraka, ali ovo su slatka mala ženska zadovoljstva koja nikom ne škode. Osim novčanika koji se podrazumijeva. Šminkanje je postalo kao dodatna higijena i korak koji se rijetko preskoči, a ovih nekoliko proizvoda koje sam navela na početku uglavnom su kod mnogih nezaobilazni prilikom šminkanja. Spojila sam u jedan post, testirala i na kraju je pred vama tekst kako se koji proizvod pokazao i da li je vrijedan pažnje. 






Catrice Prime and Fine baza protiv crvenila


Počinjem s Catrice Prime and fine anti-red base* (9,35 KM), proizvodom koji me privukao svojim obećanjima, a zatim razočarao. Zelena baza za neutralisanje crvenila je uvijek dobrodošla u mom slučaju, posebno kad osjetljiva koža ima svoje ne baš lijepe dane i kad se pojavi crvenilo. Ideja odlična, ali dobar rezultat kod ove baze izostaje. Da, baza će malo neutralisati crvenilo, ali ono što nikako ne mogu prihvatiti i preko čega ne mogu preći su šljokice koje sadrži! Zaista bespotreban "dodatak" u proizvodu čija je namjena da prekrije crvenilo. Zbog ovog ništa ne vrijedi ni što je lagana, ugodna na licu i brzo se upije.


Catrice Prime and fine baza za sjenila 



Nakon prve baze za sjenilo znala sam da više ne želim ostati bez iste. Svako sjenilo mnogo ljepše izgleda, lakše se nanosi i duže traje - ovo već mnogi znaju i sigurno da jedan primjerak treba imati u neseseru. Jako me zanimalo kakva će biti nova baza koju predstavlja Catrice i, posebno me zanimalo kakva će biti nijansa. Essence ima sasvim solidnu bazu za nekog s normalnim kapcima, ali narandžastu nijansu ne praštam. Ostala drogerijska ponuda je i više nego siromašna.

Catrice prime and fine* baza (7,25 KM) ima odličnu nijansu koja se stopi s kapcima i veoma blago izjednači. Teksturom nije tečna, nije gusta i baš je onako kako volim i jednostavno se nanosi. To mi se odmah svidjelo. Dalje se pokazala dobra i kad je blendanje sjenila u pitanju, a i po pitanju trajnosti baza nije zakazala. Dosta dugo i dobro drži sjenila na mjestu, pa ako vam je najvažnije da sjenila izdrže radno vrijeme, onda s ovom bazom to i dobijete. Na mojim normalnim kapcima pokazala je odličnu trajnost ( oko 8 sati ), bez da se sjenila nakupljaju u pregibu, a jako malo blijede. Intenzitet sjenila značajno poboljša, ali ako se radi o baš lošim sjenilima, onda ova baza ne može mnogo popraviti. Ali dobro, ne treba očekivati čuda od baze. Ukratko bi bilo: dobra nijansa, lakše nanošenje sjenila, jednostavno blendanje, poboljšana pigmentacija i za nekog sa normalnih kapcima veoma dobro čuva sjenila na mjestu.


Catrice All round korektor



Korektor često preskočim prilikom šminkanja, ali svakako da nisam od onih koji imaju besprijekorno područje oko očiju, nego podočnjaci nisu veoma izraženi, pa nešto bolji puder to može lijepo prekriti. Ali, ponekad dođu dani kad trebam i moram imati korektor pri ruci. Više volim tečne, dok ovi u stiku nisu moj prvi izbor, a posebno ne na područje oko očiju, no rado ću probati neki novi. Posebno ako nijansa obećava jer nijanse svjetlijem tenu nisu naklonjene.

Catrice All round* korektor (6,25 KM) je u nijansi Nude, ne oksidira i što mi je jako drago, dovoljno je svijetla nijansa da može proći na podočnjacima i lagano izjednačiti područje oko oka, te pruža sasvim dobro srednje prekirvanje. Prekriće i nešto manje bubuljice, te umanjiti crvenilo i to jako dobro. Nisam očekivala da ova vrsta korektora lijepo izgleda na podočnjacima, ali stopi se s kožom, ne isušuje i ne uvlači se u borice. Iako je lagano kremast, neka hidratantna priprema prije nanošenja  bude korak koji se ne preskače, no ovaj kokrektor na mojoj suhoj koži pokazao se kao veoma dobar i čak nakon više sati nisam primijetila bilo kakvo isušivanje. 


Catrice Nude Illusion puder


Kad je puder u pitanju, moj problem je godinama isti i uvijek muku mučim s odgovarajućom nijansom. Puderi koji su teksturom dobri, ne odgovaraju nijansom i na ovaj način kozmetička industrija vrši diskriminaciju osoba svjetlijeg tena :)) Ali evo, konačno jedan izuzetak koji nisam mogla vratiti na policu kad sam vidjela nijansu koja je djelovala obećavajuće. Nude nijansa je dovoljno svijetla, ali dalje nije za osobe izrazito svijetlog tena. .

Catrice Nude Illusion puder ( 15,55 KM) je rijedak (ne toliko da bježi na sve strane), ravnomjerno se nanosi, ali više od dva lagana sloja ne koristim jer u suprotnom se primijeti na licu i dobije se cakey izgled. I nema potrebe jer njegovo lagano prekrivanje s jednim slojem, moguće je nadograditi do srednjeg s još jednim. Sve dalje je betoniranje :) Završetak je lumionus mat, što bi najjednostavnije rečeno bilo lagani mat završetak s zdravim sjajem kože. Bez obzira što ima mat, puder ipak nije za masnu kožu, dok bi najbolje se pokazao na normalnoj i mješovitoj uz dodatno fiksiranje puderom u kamenu ili prahu. Trajnost pudera na suhoj koži je otprilike 6-7 sati, a nakon toga nestaje, a u mom slučaju prvo "bježi" s obraza.

E sad, moja koža je suha, ponekad jako suha i kako sam ovaj puder kupila za vrijeme zimskih minusa, probala sam nekoliko puta i ostavila za toplije dane. Tad je veoma naglašavao suhe dijelove i nije bilo šanse da nekoliko dana koristim samo ovaj. Sad je već druga situacija, koža je manje suha i na dobro hidriranoj koži ovaj puder veoma lijepo izgleda.
No, ako tokom cijele godine imate izrazito suho lice, onda uštedite, nije ovo puder za vas. U suprotnom je dobar drogerijski puder ako niste naročito zahtjevni i ne tražite jako prekrivanje, a želite puder koji je lagan i koji će prekriti manje nesavršenosti kožei lagano izjednačiti ten.



*PR proizvod

You Might Also Like

15 komentari

  1. Baza za sjenila odlicna a nazalost ova za lice i ne bas :/ mislim ok je ako bih zanemarila sljokice, a ne mogu, vidim ih na licu. Da su makar sitnije pa hajd al ovako... thumbs down

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baza uopšte nije loša, ali nikako ne mogu zanemariti šljokice. Ne bih oprostila ni sitnije, ovdje za njim nema mjesta :D

      Izbriši
  2. mene ovaj puder vec dugo mami, ali s obzirom na masnu kozu lica nezz da li ce ikada zavrsiti u mojoj korpi.. dijelim isto mišljenje za bazu, a korektor jos nisam probala (ne stignem ga fino poslikati hahaahah).. vidimo se u nedjelju :) :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako nije mnogo masna možda bi i mogao proći uz dobru bazu ili puder u kamenu. Ali opet, trajnost je upitna :/ Drago mi je da dijelimo mišljenje za bazu. Hahah da, slikanje ponekad zna odgoditi testiranje :D
      Još malo i vidimo se :))

      Izbriši
  3. Meni je baza za lice djelovala obećavajući jer mi baš neutrališe crvenilo ali kao što si rekla stvarno su šljokice bespotreban dodatak. Što se tiče korektora meni ne odgovara ispod očiju jer mi je nekako suh previše za to područje. Baza sa sjenila mi je bolja od Avonove, dok puder nisam koristila ali imam u planu, ali ne još dok ne potrošim All matt Plus :P Super osvrt na proizvode, a slike ne moram hvaliti jer to vijek radim hehe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uvijek* :P :) :)

      Izbriši
    2. Šta je tu je, šljokice su sve upropastile :D Mene je korektor baš iznenadio jer nisam očekivala da može proći na podočnjacima, ali stvarno ne isušuje iako je moja koža suha. Ipak, uvijek vodim računa da njegujem ovo područje prije nego koristim korektor.
      Tu se slažemo, ova baza je i meni mnogo bolja od Avon baze koju nikako nisam mogla ravnomjerno nanijeti.
      Hvala, hvala, divna si :D

      Izbriši
  4. Ah catrice...imaju odličnih proizvoda.Nisam probala ovaj puder,ali imam all matt plus i više sam neg zadovoljna sa nijansom jer i ja imam svjetal' ten,pa možeš taj pogledati.I koliko vidim na slici,ovaj je dosta gušći i svjetliji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, baš imaju dobrih proizvoda. Nisu mi potrebni mat puderi jer je moja koža baš suha, ali ako ne matira mnogo onda bi možda mogao doći u obzir. Ako je samo malo tamniji od ovog, onda nijansa nije za mene, bio bi taman :)

      Izbriši
  5. Baza sa sjenila i korektor su mi fini, puder nisam isprobala, ali imam kombinovanu kožu, zvuči obećavajuće, čini mi se da je sada na sniženju, i mogue da ću ga nabaviti :) bazu više ne smijem ni da komentarišem xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za bazu sam nekako očekivala da će biti dobra jer nisam zahtjevna, ali korektor je bio iznenađenje. Ponesem ti malo pudera da probaš, da budeš sigurna je li za tebe :D
      Joj, baza, baza... bolje ne komentarisati :D Nadam se da je novi zeleni korektor u stiku sretniji izbor.

      Izbriši
  6. Probala sam bazu za sjenila i slažem se sa svime što si napisala ;)
    Puder me već duuugo mami i mislim da ću ga na nekom sniženju i ugrabiti onako za probu.
    Zelenu bazu nisam probala i mislim da neću jer nisam pročitala niti jednu pozitivnu recenziju :/ Pa Catrice moj šta ti bi?! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažeš za bazu :))
      Puder je u skupini Catrice proizvoda koje volim, iako ne mogu baš uvijek koristiti jer nije za one dane kad je koža jako suha. Ali, toplo vrijeme dolazi, pa je i koža ljubaznija :D Nadam se da ćeš biti zadovoljna ako probaš.
      Uh, zelena baza je stvarno bezveze, a mogla je biti dobar proizvod da nesretne šljokice nisu sve upropastile :D

      Izbriši
  7. super što si spojila sve ove proizvode u jedan post :)
    i sama se nekad zapitam da li je potrebno toliko koraka kod običnog šminkanja, ali opet, nije to to, ako ne uvedem te neke "nevidljive" proizvode :D
    bazu za sjenilo sigurno kupujem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilo bi dobro da se sve završi na ova četiri proizvoda, ali obično se pridruži još nekoliko :D Baza ima mnogo pohvala, a nadam se da će i tebi biti uspješna kupovina :)

      Izbriši