Catrice Frankie Rose to Hollywood paleta

15:22:00

Još jedna paleta napustila je listu želja, a ovaj put to je simpatična Catrice s još simpatičnijim imenom - Frankie Rose to Hollywood! Prvo pojavljivanje ove palete u javnosti od mene je izmamilo jedan uzdah i mnogo komplimenata na račun izbora nijansi :) Jako lijep odabir i u potpunosti moje nijanse koje se savršeno uklope u minimalistički proljetni look, te je po meni najljepša paleta koju Catrice ima u ponudi. Nježne nude roze nijanse uvijek prolaze. I mat paleta je tu negdje, ali ipak ovoj dajem malu prednost. Voljeće je sigurno mnogi koji vole nježnije boje i jednostavnije šminkanje, ali zahvaljujući tamnijim nijansama paleta dozvoljava kreiranje i nešto jačeg look-a. No, nije bez mane.




Šest klasičnih prirodnih rosé nijansi u rasponu od svijetle do tamne i mat biserne su kombinirane u ovoj živopisnoj
paleti sjenila. Nosive nijanse s visokom disperzijom boja su savršeno usklađene i mogu se jednostavno blendati s uključenom četkicom s dvostrukim završetkom.

 Dostupna je u cm marketima po cijeni od 10,35 KM i količini od 6 g. U pakovanju dođe i dovstrani aplikator koji u mom slučaju neće biti iskorišten.



Za razliku od Bright palete koju također posjedujem i u kojoj su sve nijanse shimmer, ovdje je došlo do promjene i svoje mjesto je dobila krasna mat rozo-taupe nijansa (peta s lijeve strane) koja divno naglasi pregib kapka. Zbog ovog je paleta mnogo više iskoristiva. Također, prva nijansa je pun pogodak jer se radi o lagno mat satenskom završetku i nijansi koja najbolje prolazi za unutarnji kut oka ili posvjetljavanje dijela ispod obrva, no samostalno će lijepo posvijetliti kapak.
Ostale nijanse su sa sitno mljevenim shimmerom koji se lagano trusi, pa je potrebno postepeno dodavati kako ne bi završio po licu. Mislim da je najupečatljivija nijansa posljednja, tamna burgundy (na kapku dosta zagasita), koja samo u pakovanju djeluje kao da ima mnoštvo shimmera, no isti na kapku se suptilno ističe i uopšte nije krupan kao što sam na prvu pomislila.
Sve u svemu, izbor nijansi je baš onako kako meni odgovara.




Pigmentacijom Catrice Bright palete bila sam jako razočarana i s mojim bijelim tenom nijanse se samo stope i prosto nema razlike. Zbog ovog sam bila skeptična kako će se pokazati nova. Pigmentacija ni ovdje nije naročito dobra (swatch je bez baze), no kako se radi o nešto tamnijim nijansama nije ni loša, a pohvalno je što je nijanse moguće nadograditi i što s bazom dobro funkcionišu. Bez baze ne koristim i obavezna je, a najbolje rezultate postignem sa bijelom s kojom se mnogo lakše dobiju intenzivnije nijanse. Zadovoljna sam s trajnošću (ponovo s bazom) i time što sjene ne blijede brzo, nego se otprilike oko 6 sati dosta dobro drže, dok nakon toga lagano blijede. Kao što sam navela iznad, malo se truse, te je prilikom nanošenja bolje nanijeti manje nego pretjerati, pa napraviti dodatni posao s odstranjivanjem shimmera s lica.

 Paleti neću tražiti dodatne mane, posebno jer za samo 10,35 KM dobije se šest nijansi čiji mi se izbor mnogo dopada i koje se lako kombinuju, ali nadam se da će naredne palete koje predstavi Catrice poboljšati pigmentaciju. Drugu zamjerku, osim navedene nešto slabije pigmentacije, zaista nemam. Ali zato imam bazu, pa ću i za ovo veoma lako :)

*PR proizvod

You Might Also Like

10 komentari

  1. Mene je zadnja nijansa najviše razočarala, na prvi pogled mi se najviše dopala, ali mi je nekako bezveze. Predzadnju nijansu ću vjerovatno najviše koristiti :) slažem se s tobom, pigmentacija je mogla biti bolja, ali solidna paletica u svakom slučaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Primijetila sam da nijanse kao što je ova odlično izgledaju u pakovanju, a kad probaš obično bude malo razočarenja jer su dosta tamnije. A istu nijansu ćemo najviše koristiti, dok ću ja dodati i ovu prvu :) Pa da, sasvim solidna i što je najvažnije može se iskoristiti, neće biti zaboravljena :)

      Izbriši
  2. Meni se skroz dopala paletica :) fine su nijamse, za zadnju sam očekivala da bude drugačija al se nisam razočarala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i meni se sviđa, a kombinacija nijansi je baš onako kako meni odgovara i mogu svaku iskoristiti bez zapostavljanja bilo koje :) Važno je da nisi mnogo razočarana ;)

      Izbriši
    2. ma super mi je jer mogu potpun look napravit s njom, što nije slučaj s absolute brights. I brights koristim ali u kombinaciji s drugim sjenilima. Ova rose je baš dobra :)

      Izbriši
    3. Tu se slažemo! Bright paleta uvijek traži kombinovanje s bar jednim sjenilom, dok je s ovom potpuno druga priča. Paleta nije dobra ako nema bar jednu mat nijansu :D

      Izbriši
  3. Meni je izbor nijansi baš pun pogodak ali voljela bih da su mrvicu pigmentiranije jer meni nekako i sa bazom djeluju meh :) al ok je u svakom slučaj. Lijepe su ti slike :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovdje nemam zamjerku zbog nijansi, ali da je bolja pigmentacija to bi bilo odlično! Ali sve je dobro dok je tu baza da popravi situaciju koliko je moguće :)
      Hvala ti <3

      Izbriši
  4. Tako su lijepe bojeeeeeee!!!! Pa zar mi treba još jedna paleta... joj moram se smiriti! :D

    Hhahahahahhaha.... svaka mi se nijansa sviđa, baš svaka iz palete! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije da treba, ali... :D Ako je ljubav na prvi pogled, kupovina je odobrena xD I naravno, ako nešto slabija pigmentacija neće umanjiti ljepotu palete :D

      Izbriši