L´Oreal Super Liner So Couture& Super Liner Mat-matic

15:15:00

Ne znam kojim nepisanim pravilom većina cura svoje "ozbiljnije" šminkanje počinje kupovinom crne olovke i tuša. Crnog, naravno. Oboje su mač sa dvije oštrice. Ako niste vješti i nemate preciznu ruku, te tek počinjete sa šminkanjem, onda ova dva proizvoda uglavnom budu zloupotrijebljena. Pa tako crno od donjeg kapka do obrve se, ne znam kako, imenuje kao smokey eye look. Ipak je stvarnost nešto drugačija i uglavnom to završi kao panda look. Ali, svi smo imali neke promašaje kad je šminkanje u pitanju, tako da ovo nećemo svrstati u greške nego u iskistvo. Ako ništa, ljepše zvuči :)



Mene je ovo ozbiljnije šminkanje zaobišlo. U srednjoj školi nisam ni obraćala pažnju na tuš ili crnu olovku. Uvijek sam bila nudista u duši i dan danas mnogo volim sve nijanse smeđe na kapcima, s povremenim izletima u nešto odvažnije nijanse, koje opet kombinujem sa smeđim sjenilima. Tuš je i dalje na margini, dok crna olovka prolazi.
Ovo naravno ne znači da sam protiv crne, baš suprotno. Smatram da u neseseru uvijek treba imati kvalitetan tuš i kvalitetnu crnu olovku. Posebno ako volite crni smokey eye look, onda treba, ali i vrijedi uložiti u kvalitetne komade. Ja ću pokušati da vam olakšam i približim vam dva proizvoda.



Super Liner So Couture tuš (oko 18 KM) - Koliko god je do tehnike nanošenja tuša za oči precino, toliko je i do pronalaska odgovarajućeg "alata" koji će nam olakšati da što jednostavnije i sa što manje greškica savladamo ovu tehniku. S klasičnim tušem se nikad sam našla ni na pola puta, jednostavno su bili prekomplikovani, a ruku na srce, nisam ni ja bila uporna. Uvijek sam više voljela tuš u olovci/flomasteru.
Nakon L´Oreal So Couture tuša dalje nemam potrebu da tražim. Izuzetno precizan, tanak i fleksibilan vrh, a tako mekan da je prosto užitak koristiti i učiti na ovako dobroj "spravici." Tanka linija je ovdje najmanji problem, oko repića se malo potrudim jer još nisam vješta. Znači do mene je, za tuš nemam zamjerku :) Ovisno o vašoj želji, moguće je podebljati liniju, a da nećete napraviti nered ili da će  nova linija brisati staru.
U sebi nema primjese sive, te ne djeluje isprano. Pigmentacija nije zakazala! Trajnost na kapcima je do skidanja bez da se na bilo koji način razmaža, trusi ili šta već. 
A trajnost samog tuša je odlična! Prethodno pakovanje sam imala otprilike 5 mjeseci! Iako ne koristim svakodnevno, očekivala sam da će se sam od sebe osušiti, no nije. Osušio se kad sam zaboravila i ostavila otvorenog. Znam, tužna sudbina, ali novi je na mjestu starog :)


Super Liner Mat-MATIC (oko 15,00 KM)- S crnom olovkom nisam naročito zahtjevna, no nisam ni popustljiva. Ne praštam slabu, ma ni srednju trajnost, bilo kakvo grebuckanje po kapku, a ako nije u potpunosti crna, onda nije ni vrijedna spomena. Sve navedeno kod ove olovke savršeno funkcioniše. Crna i mekana! Ljubitelje tamnijeg look-a će obradovati informacija da je kao podloga za smokey eye dobra, te se na nakuplja u pregibu. Ipak, baza neka bude ispod, da igramo na sigurno. U mom slučaju najčešće je tanka linija uz samo rub trupavica, koju lagano razmažem i ovako traje bez sve dok ne odstranim. Iako ne volim nanositi na waterline, probala sam i u ovu svrhu i nisam bila zadovoljna. Pozitivno je što svojom mekanom teksturom ne smeta ovom osjetljivom području, a negativno što su potrebna dva nanosa za crnu boju, a kad nanosim drugi, briše su oba i još se rasipa. Meni ovo nije važno jer, kao što sam navela, ne koristim na ovaj način, ali ako ne možete bez olovke na ovom dijelu, onda ova nija za vas. Mnogo bolje se pokazala kao podloga za tamiji look.

Obično olovke u pakovanju kao što je ova, imaju nedostatak u vidu vrha koji se nakon nekoliko upotreba izgubi, te je kasnije teško iscrtati precizne linije. Ovdje to ipak nije slučaj, jer se na drugom kraju nalazi mini oštrač koji svoj posao obavi bez zamjerke. Čak bolje i preciznije od početnog oblika, ali ipak se vrh brzo troši, odnosno gubi oblik, pa je potrebno češće oštriti.





You Might Also Like

12 komentari

  1. Jos uvek usavrsavam tehniku nanosenja, sa olovkom nemam problem, odlicno stavim, ali tus je malo problematican, posebno levo oko. Tako da jos uvek koristim one jeftinije i pristupacnije, mislim da je tako bolje. Tek kada usavrsim tehniku nanosenja kupujem kvalitetniji. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad je tuš u pitanju skoro uvijek jedno oko nije kako treba, dok s olovkom obično nemam ni ja problema prilikom nanošenja :D A što se tiče cijene, ovaj se baš isplati jer dugo traje, pa je dobar i za usavršavanje jer neće nestati za nekoliko dana :)

      Izbriši
  2. Odlican post!
    Obozavam ovaj tus od L'Oreal-a!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovaj tuš ide na WL,prekrasan je :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. Tuš Ena, tuš! Da moram birati tuš ili olovka, bez mnogo razmišljanja rekla bih tuš :)

      Izbriši
  5. Tuš deluje odlično! Mada ja nekako nikako da navikenm da dobro izvučem liniju tom vrstom tuša, nekako sam navikla ili na onu meku tanku četkicu ili četkicom...Mada ovo djeluje baš privlačno za probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod ovog je vrh zaista odličan i uopšte nije problem izvući liniju, pa čak i za one smotanije :) Sigurno bi se s ovim veoma lako sprijateljila :)

      Izbriši
  6. Ja inace jako volim ove lorealove proizvode, tako da cu jos vidjeti, ali mislim da si me uvjerila. Hmm ja sam ona smotanija, ali ima mnogo trikova koji mogu pomoci :)
    xx
    majnira.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako dobro znam i razumijem kako je biti smotan :D Ali da, tu se slažemo, uz pomoć trikova možda jednog dana budemo u potpunosti zadovoljne rezultatima ;)

      Izbriši