Avon dekorativne novosti

12:08:00

 Avon ponuda u posljednje vrijeme obogaćena je sa zanimljivim proizvodima dekorativne kozmetike, a nekoliko noviteta okupila sam na jedno mjesto i spojila u šarenu recenziju sa pregledom proizvoda u jednom. Svoje mjesto ovdje su pronašle dvije olovke za oči, rumenilo, sjajila za usne i maskara. Sitnice koje svakoj ženi trebaju. Ili ne trebaju, ali neka se nađu pri ruci jer kažu da od viška glava ne boli :))




Avon Ultra Glazewear sjaj za usne





Sjaj za usne definitivno nije što je nekad bio i Avon se pridružio novim formulama koje odlikuju sjajeve za usne. Nova Ultra Glazewear sjajila (6,90 KM 6 ml) su pravi primjer poboljšanja formule, u potpunosti lišeni neugodne ljepljivosti. Dostupni su u pet novih nijansi. Obećavaju hidrataciju i zaista nude hidrataciju, pa ukoliko su usne suhe i nisu baš spremne za ruž, tu lagani sloj sjajila za usne može popraviti situaciju. Formula je obogaćena uljem arktičkih bobica, pa su tako ova sjajila na usnama ugodna i na račun hidratacije ide plus.

Pigmentacija kod ova dva sjajila se razlikuje. Precious Pink je za sjaj dosta dobro pigmentovan i nudi dobro prekrivanje za sjaj, dok Naturally Bare ima prokletstvo svjetlih nijansi kao što je ova. Slabija pigmentacija i neravnomjerno nanošenje, a na ovo još ide mana što ističe nepravilnosti na usnama, a uz to ostavlja linije. Nisam zadovoljna, ali zato je Precious Pink sušta suprotnost. Mngo ljepše i ravnomjernije nanošenje, ali i konačan rezultat na usnama. Kako je u pitanju intenzivnija nijansa ružičaste, tako ostavlja i jako blagi stain. No, trajnost je kao i kod mnogih drugih sjajila za usne - slaba. Ali, kad želim trajnost tu su dugotrajni ruževi, kad usne odmaram od ruževa tu su sjajila :)



Avon Mega effects maskara





Mega effects maskara (13,90 KM 9 ml) imala je davno predstavljanja i svojim drugačijim izgledom odmah se razlikovala od ostalih masakra. Kad se pojavila imala sam želju da probam, ali sam odgađala i uvijek je bilo nešto zanimljivije u katalogu, tako da nije došla na red. Ipak, novu verziju ove maskara sam probala. Nova verzija je u vodootpornom izdanju i zahvaljujući ultra crnim silikonskim pigmentima trebala bi trepavice obaviti mega intenzivno crnom bojom. Dobro, to su obećanja, a ja ću se fokusirati na djelovanje.

Uvijek je bilo ne sudi na osnovu izgleda, ali ja sam ovo maskari u startu pripisala nezgodno nanošenje i mislila sam da se neću najbolje snaći. Ali šta se loše može desiti, oba oka su ćorava, pa sve da malo bocne nije neka šteta :D Smotana sam, priznajem, i trebalo je vremena da skontam kako se otvara i okrenula sam se upustvu koje dođe u pakovanju. Nisam željela da grubim pokretom slomim, pa da se žalim na silu koje upotrijebih :)

U ruci lijepo leži i zaista nije bilo potrebe da brinem da neću znati rukovati. Jeste malena, ali kao takva lagana je u ruci i kako četkica prati prirodni oblik trepavica, tako je jedostavno nanijeti. Dva sloja su sasvim dovoljna za izgled definisaniih trepavica bez grudvica. Pruža i volumen i dužinu, s nešto većim naglaskom na dužinu. Volim urednost na trepavicama i to je ovdje pristuno, jako lijepo razdvoji. Nijansa je dosta dobro crna, no ne i mega intenzivno crna kao što obećava. Da je vodootporna nisam primijetila i skida se kao i svaka druga, u par poteza micelarnom i nema je više na trepavicama. No, veoma je postojana na vrućinama i ne trusi se, a ljeti je ovo važan dio prilikom izbora maskare.


Avon Colortrend & Glow olovke za oči




Olovke za oči u posljednje vrijeme često koristim kao zamjenu za sjenila i kako ne traže mnogo vremena za nanošenje, tako su odlične za brzo šminkanje. A kad je nijansa lijepa, onda može i preko cijelog kapka. Upravo u tu svrhu svoju namjenu je dobila Avon Glow (6,50 KM 0,94 g) dvostrana olovka za oči. Golden nude je krasan spoj zlatne i blago narandžaste nijanse s jedne strane, dok druga strana ima nude nijansu. Olovka je kremasta i prije oštrenja uvijek mora na kratko u hladnjak jer u se teško oštri. A na ovim vrućinama ovo nije ništa čudno i većina šminke bi trebala preseliti u frižider :)
Volim kremaste olovke, a ova je upravo takva i ne grebe kapak nego klizi prilikom nanošenja. Riječ je o kvalitetnoj olovci za oči koja ima odličnu pigmentaciju i čiji intenzitet možete nagraditi na kapku. Postojanost je također dobra, ali zbog nakupljanja u pregibu baza neka bude prethodni korak. Voljela bih da je veća jer kako često koristim, tako se često mora i oštriti, a samim tim brzo nestaje. Neću pretjerati kad kažem da je ovo najljepša olovka koju Avon ima u ponudi!

Olovka za koju sam i prije nego što sam probala znala da je dobra je Colortrend vodootporna olovka u gelu (5,90 KM 3g). CT olovke su odlične, a veoma jeftine. Mislim da ova olovka ima mnogo sličnost sa Shock olovkom u gelu koja je nekad bila (ili je još?) u katalogu. Tekstura je kombinacija kreme i gela. Pigmentacija je bez zamjerke, inzenzivna crna, odlična! Poslužiće kao podloga za tamniji smokey eye ili, kako je meni najdraže, savršena zamjena za tuš za oči. Ono što najviše volim kod CT olovčica za oči je kako su ugodne za nanošenje i kako nikad nisam imala neugodno iskustvo s njima. Njihova mekana tekstura čini ih veoma nježnim prema kapku i ugodnim za upotrebu. Olovka u gelu je veoma je postojana i sama od sebe neće nestati s kapka i strpljivo će čekati da je odstranite. Micelarna se "bori" s olovkom, dok se mnogo lakše odstrani uljnim odstranjivačem. Pigmentovana, postojana i jeftina - vrijedi imati pri ruci olovku kao što je ova.


Avon Ideal Luminous rumenilo






U posljednje vrijeme sam posvetila pažnju proizvodu koji sam godinama uspješno izbjegavala. I dalje ne koristim često, ali osvježim obraze s vremena na vrijeme s malo boje u par poteza kistom. Mislim da Ideal Luminous (12,50 KM 6 g) moje prvo Avon rumenilo i početak je veoma lijep. Rumenilo je smješteno u čvrstu plastičnu ambalažu, zajedno s ogledalom koje je veličine kutijice, a tu je i kist koji nije upotrebljiv. Probala sam, ali već nakon prve upotrebe odustala jer nije baš nježan prema licu.

Deep Plum rumenilo je objedinilo i lijepo izabalansiralo ružičastu i ljubičastu nijansu, a od vas zavisi kakav intenzitet želite postići na obrazima. Na swatch-u sam nanijela nekoliko puta kako bi nijansa došla do izražaja, ali se jasno može vidjeti da se lako može pretjerati i da je dobre pigmentacije.  Jednostavno je nadograditi slojeve bez efekta gomilanja, pa tako jedan sloj pruža blagu boju obrazima, ali bez problema se može postići i nešto intenzivnija boja, a sve ovo uz veoma jednostavno blednanje proizvoda. Svjetlije cure oprezno s nanošenjem, lako se može pretjerati, znam iz iskustva :)
Brinuo me shimmer, ali dobra stvar je da je njegova koncetracija najveća na površini, dok čim se prvi sloj odstrani, mnogo je manje. Na obrazima ipak nije u prvom planu i samo se lagano presijava.  Tekstura rumenila pod prstim je mekana, a u dodiru s kistom blago se trusi. Naravno, višak se uvijek odstrani s kista kako se ne bi rasipao na obrazima, pa ovo i ne mogu nazvati manom.


*PR proizvodi


You Might Also Like

18 komentari

  1. Boje sjajeva mi se bas dopadaju i rumenilo je super :)) Nadam se da ces uskoro napraviti recenzijee! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tamara, mislim da sam obuhvatila sve potrebno u ovoj zajedničkoj recenziji, tako da posebna za neki od ovih proizvoda neće biti. Ako te još nešto zanima, tu sam ;)

      Izbriši
  2. Ova dvostrana ovloka za oči i rumenilo su predivini! Oboje mi baš treba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Olovka je prelijepa i ono što je važnije, kvalitetna je :)

      Izbriši
  3. Divno! Sjajevi mi se bas svidjaju, kao i Golden nude olovka. Maskara je preslatka. :)

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se mnogo više sviđa Precious Pink zbog bolje pigmentacije i ljepšeg nanošenja, ali i nijanse. A olovka je posebna priča :)

      Izbriši
  4. Pises divne tekstove, mozda sam ti rekla to dosad ali nema veze, nece skoditi da ponovim :). Bila sam u dilemi pa nisam kupila Precious Pink vec neki drugi sjaj, cekam da mi stigne ovih dana. Gel krejon imam ali u ljubicastoj nijansi, sve preporuke, kvalitetan, fin :). A rumenilo je moj broj :D, divno je. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Kristina, mnogo hvala na ovako lijepom komplimentu <3
      Važno je da sjaj nije ljepljiv, a dilema oko izbora nijanse - slatka dilema :) Crna je klasika, ali ljubičasta je prelijepa :)

      Izbriši
  5. Upravo sam se zaljubila u tvoje oci!!! Pa mi je trebalo malo vremena da procitam ostatak posta i prefledam ostale slike :D
    Od svega ovog...rumenilo je najve s ljubav :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljubav počinje u očima xD Uzmi vremena koliko god trebaš :D <3
      Meni je od svega najljepša Golden nude olovka i svakim danom sve je manja :D

      Izbriši
  6. Sviđa mi se Color Trend olovka! Mislim da ću je probati kao zamjenu za tuš kao što si i napisala. To je odlična ideja. Super mi je i ružičasto sjajilo, ima predivnu boju. *-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. CT olovke nisu za zanemariti i bilo bi dobro da uskoro obogate ponudu s mnogo više nijansi. Meni je uvijek jednostavnije rukovati olovkom jer ipak za tuš treba mnogo mirnija i preciznija ruka, a ja sam često smotana :) Sjajilo ne pruža samo sjaj nego i boju, tako da neće proći nezapaženo :)

      Izbriši
  7. najviše bih voljela isprobati maskaru i ovo divnoo rumenilo,,,
    a tvoje oči su nešto posebno <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Otkako je pronašla put do mene, maskara je svakodnevno u upotrebi i ako probaš, mislim da te neće razočarati ;)
      Oh, hvala, hvala :)) <3

      Izbriši
  8. Vidim da nisam jedina koja je imala strahove od ove maskare :) Isto kao i ti baš sam se ugodno iznenadila koliko je zapravo jednostavna za korištenje. Potpisujem sve za CT olovku! Imam ljubičastu i nešto tako postojano, ugodno i jeftino još nisam srela!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maskara je djelovala kao nešto što ne želim blizu oka, ali već prva upotreba je pokazala da nisam bila u pravu. Vidim, nisam jedina :))
      Drago mi je da si i ti zadovoljna CT olovkom koja za tako malu cijenu nudi dobar rezultat.

      Izbriši