Dr. Hauschka krema za čišćenje

10:51:00

Pronaći proizvode za čišćenje lica koji su u isto vrijeme blagi i dovoljno djelotvorni, pristupačni i dostupni većini, ponekad traži malo više vremena i dužu potragu. U mom slučaju to je otprilike ovako: pronašla sam dobar proizvod koji efikasno odstranjuje šminku, ali nedostaje nešto što bi cjelokupan proces dužeg čišćenja lica učinilo vrijednim, nešto što će bolje njegovati lice. Da sam godinama zapisivala sve zanimljive proizvode koje sam usput otkrivala, danas bih imala dužu listu i sigurno bi ova krema već davno bila moja. Upravo ova krema je proizvod koji malo "odskače" od drugih kad je čišćenje u pitanju. Dr. Hauschka krema za čišćenje nije klasična krema za čišćenje koja će odstraniti makeup, ona je bitan detalj potpuno čiste kože, koja je istovremeno nahranjena i odiše svježinom, a spremna je za nanošenje kreme.
 Zvuči dobro? Onda, idemo dalje.




Dr. Hauschka holistički pristup njezi kože sa pažljivo odabranim prirodnim sastojcima, stvorio je prepoznatljiv brend i dobre proizvode, a od svih, meni je najspecifičnija upravo krema o kojoj pišem. Nudi nekoliko zaista dobrih rezultata za kožu. Krema za čišćenje dostupna je u svim bolje opremljenim apotekama, košta oko 25,00 KM i sadrži 50 ml. Da, jako mala količina za proizvod koji služi za čišćenje, ali ako koristite jednom dnevno onda može trajati oko 2 mjeseca jer količina od 1 cm koliko se koristi za umivanje nije mnogo. Obično koristim navečer, kao tretman prije spavanja kako bih lice u potpunosti očistila.


Dr. Hauschka kremom ne odstranjujem šminku, onda dolazi kao drugi korak nakon što sam gelom/mlijekom/micelarnom odstranila šminku, te potpuno očisti kožu dok istovremeno njeguje. Posebno specifično za ovu kremu je što se ne koristi na klasičan način - nema trljanja ili kružnih pokreta. Dr. Hauschka tim osmislio je posebnu tehniku koja se zove "Press and Roll". Prstima se prave blagi "valovi"  koji stvaraju vakum i na taj način čiste kožu. No, vjerujem da mnogim ovaj opis i ne znači mnogo, pa ovdje imate video za detaljniji prikaz. Ovaj poseban pristup čišćenja kože na početku djeluje pomalo čudno i bespotrebno, ali kad se jednom naviknete, onda postaje samo rutina. Učinkovita rutina! Moram priznati da sam ponekad samo lagano masirala lice bez gore navedene tehnike, ali sam i dalje imala iste rezultate, no uglavnom sam koristila navedenu tehniku jer je mnogo bolja i blaža ako imate osjetljvu kožu sklonu crvenilu.




Tekstura je više pasta nego krema kao što ime sugeriše. Vlažna i blago mrvičasta pasta koja se prethodno rasporedi na prstima, zatim nanosi na vlažnu kožu i primijenjuje se  "Press and Roll" tehnika oko 3 min., a nakon toga odstrani toplom vodom. Postupak se može ponoviti, no ja ne praktikujem. Miris ima zanimljivu biljnu notu svježine i meni se veoma sviđa uprkos izuzetno blagom prisustvu mirisa alkohola. No, alkohol je ovdje samo konzervans i nikakvo isušujuće djelovanje nisam primijetila, a moja koža inače burno reaguje na alkohol.

 Ova krema ima nekoliko pozitivnih učinaka na kožu. Ostavlja je veoma nahranjenom, a da ovo ne prati nikakav masniji osjećaj na licu ili sjaj. Samo nježna koža na dodir. Osim što blago čisti, djeluje i kao blagi piling (i izgleda kao piling), te već nakon prve upotrebe može se primijetiti da je ten svježiji, a kad se koristi u kontinuitetu koža djeluje svjetlije i zdravije. Za nježan piling lica zaslužno je brašno badema koje se osjeti prilikom nanošenja kreme. Moram istaknuti da je veoma nježna prema osjetljivoj koži i da ne uzrokuje pojavu crvenila, nego djeluje blago umirujuće, a zasluge za ovo idu odabranim njegujućim i umirujućim sastojcima kreme (badem, neven, kamilica, kantarion...).

Stekla sam dojam da djeluje na poboljšanje tonusa kože i sveukupan izgled zdravijeg i čišćeg lica. Pod čišćim licem ne mislim na čišćenje od akni (ali sigurno da može blago pomoći da ožiljci od istih brže nestaju), nego da se kontinuiranom  upotrebom postiže ujednačeniji ten. Uvijek kažem da je teško pronaći proizvod koji će odgovarati svim tipovima kože, ali ova krema bi mogla biti jedan od tih proizvoda koji će svojim dobrim sastojcima uspješno čistiti i njegovati različite tipove kože. Razlikuje se od ostalih čistača za lice, traži malo više vremena, ali djelotvornost kreme uopšte nije upitna.

You Might Also Like

14 komentari

  1. Zanima me ova krema vec duze vrijeme, a nisam pojma imala o nacinu koristenja i ovoj pritisni i rolaj tehnici :D u prvi mah sam pomislila da nema sanse da bih se mogla naviknuti na to, ali kad skontam, to je kao i sa pranjem zubi. Svi smo ih trljali lijevo-desno, posljednjih 10 godina nam trube da se zubi peru kruznim pokretima :D pa sam naucila...ovo ja pisem iz perspektive nas u godinama ;D ne znam za vas mladje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako bih dosljedno sprovodila ovu tehniku i kako mi ove 3-4 min. ne bi djelovale kao vječnost, često završim ispred tv-a jer je ispred ogledala dosadno :D To je to, sve je stvar navike i mnogo toga što je na prvu djelovalo kao nešto teško za usvojiti, na kraju postane rutina. Neka, nije tebi još vrijeme da koristiš to "u godinama" :D

      Izbriši
  2. Jako dobra krema za ciscenje koristim je vec godinu dana i zadovoljna sam. Imam suhu kozu skolu ljustenju sa problematicnim djelovima tipa miteseri na nosi i rijetko mi iskoci koja bubuljica samo onih dana u mjesecu. Ne znam kakva je za one sa masnijom kozom ali meni ne isusuje kozu ali ikap poslje ciscenja moram namazati lice kremom jer nije dovoljna sama barem mom tipu koze.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo iskustvo s kremom za čišćenje. Slažemo se i kod tog da ne isušuje kožu, ali da suha koža ipak treba kremu, posebno sad za hladniji period. Jako volim ulje nakon ove kreme, lijepo se nadopunjuju i koža baš zdravije izgleda.

      Izbriši
  3. Ovu kremu obožavam ♥ Prije sam je koristila noću, ali otkako imam Konjac spužvu prebacila sam je u jutarnju rutinu i tu mi se još bolje uklopila jer mi poslije nje pore budu toliko čiste da puder izvrsno izgleda. Definitivno je jedan od proizvoda koji ću iznova kupovati ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Konjac spužva me privlači, ali uvijek ima razlog zašto mi ne treba baš sad :D Kremu volim koristiti ponekad i za jutarnje umivanje, ali ipak je više zastupljena za noćnu njegu. Nije teško shvatiti zašto voliš ovu kremu i zašto će kupovina biti ponovljena ;)

      Izbriši
  4. ide na moju wl, odavno mi se nije nesto ovako svidjelo, od drugacijeg nacina nanosenja, do toga da mi se svidja ono sto radi.. cijena jeste malo visa, ali i za svoj effaclar gel izdvajam oko 20 km :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. WL je svakim danom sve duža i duža :D Bilo bi bolje da je količina bar 100 ml, pa bi onda i cijena bila prihvatljivija, ali tako je kako je :) Ipak je riječ o dobrom preparativnom proizvodu.

      Izbriši
  5. Nisam probala, ali nakon utisaka svih vas koji jeste :) razmisliću svakako. Drugačija je od onoga na šta sam navikla, ali možda mi se baš svidi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Počni sa testerom koji nije skup, a 10ml je sasvim dovoljno da vidiš vrijedi li kupiti veliko pakovanje. Ako ne odgovara onda bar nisi mnogo opustošila novčanik. Drugačija, zanimljiva i tako nježna prema koži - nije teško zavoljeti :)

      Izbriši
  6. Ovo zvuci super, nisam imala priliku probati njihove proizvode no nadam se da sam hocu

    Adela Acanski

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da možeš pronaći nešto za sebe u Dr. Hauschka asortimanu što će ispuniti potrebe tvoje kože.

      Izbriši
  7. Imam je već neko vrijeme na wish listi i jedva čekam isprobati je :)

    OdgovoriIzbriši