Avon Super Shock eyeliners

11:47:00

Bez crnog tuša mogu živjeti, nije neophodan u mojoj kolekciji iako se smatra bezvremenskim komadom šminke. Ponekad koristim, no kad potrošim ne trčim odmah po novi. Ali kad je u pitanju tuš u boji ili olovke u boji, ovdje ću obratiti mnogo više pažnje i napraviti izuzetak. Privući će me mnoge boje, pa ću ponekad neutralnim nijansama koje najviše volim, dodati jednu liniju olovke ili eye liner-a u boji.

Nešto novo što sam rado testirala prethodnih dana su tri Avon Super Shock eyeliner-a. Već sam navela da crnu ne koristim  često, ali crni tuš u kombinaciji sa shimmerom još nije bio moj izbor. Zagasito plave olovke volim, kraljevsko plava je uvijek privlačna, ali do sad se na istu nisam odvažila. Nije mi bilo teško probati nešto novo kad je već doputovalo do mene! A ubjedljivo najljepša nijansa (meni) je bakreno smeđa i naravno da sam ovu prvu probala. Nijanse su lijepe,to se ne može osporiti, a da li su sve jednako dobre?


Super shock tuševi dostupni su u tri nijanse Blackended Metal (crno-siva nijansa sa sivim šljokicama), Flashy Brown (bakreno smeđa) i Shimmering Sapphire (kraljevsko plava). Ambalaža je staklena i ako ste koristile Avon bazu za sjenila, onda znate o kojoj je veličini riječ. Sadrže 3g i koštaju 8,50 KM (aktuelni katalog) dok je regularna cijena 12,50 KM. Na istim stranicama gdje se nalazi tuš, možete pronaći i kist na nanošenje istih koji košta 4,50 KM, ali o njemu nakon što završim s tuševim.


Tesktura nije ista kod svih nijansi. Blackended Metal ima najkremastiju teksturu, kad dodirnem prstom odmah se topi, dok je s kistom najmanje potrebno "grebuckati", te je dosta dobre pigmentacije i potrebna su dva, eventualno tri prelaza. Osim teksture šljokice su mnogo više izražene i mnogo veće nego kod preostala dva. Nije u potpunosti crn, sa primjesama je sive, a kako su i šljokice sive, tako je ova nijansa dominanta. Flashy Brown nije mnogo kremast i dosta je suh, no ovo ne utiče na nanošenje jer će se lako aplicirati na kapak.  Pigmentacija je srednja, potrebno je nadograditi, no ne traži mnogo slojeva kao Shimmering Sapphire koji je najslabije pigmentacije i potrebno je čak 6-7 puta preći kako bi linija bila ravnomjerna na kapku. Očekivala sam intenzivniju, odvažniju nijansu, no na kraju sam zadovoljna kako izgleda i pridružila se nijansama plavih koje neću izbjegavati. Shimmer je najmanje primijetan kod Flashy Brown i ova se nijansa jako lijepo presijava, no ez uočljivih šljokica.

 Nisam odoljela nijansi Flashy Brown i često je "prekrstim" u sjenu i, najbolje od svega, odlično se snašla u ovoj ulozi. U kombinaciji sa smeđim, bakrenim, zlatnim nijanama ili samostalna, ona je u potpunosti ispunila moja očekivanja. Ali bazu neću izostaviti jer bez nje dolazi do malog, ali ipak vidljivog nakupljanja u pregibu. Kao sjenu nanosim prstom jer na ovaj način najbolje i najbrže se prenese boja. 

Ni jedan od ova tri tuša ne ističe se zavidnom pigmentacijom, neophodno je nanijeti nekoliko slojeva ako želite intenzivniji efekat. No, prilikom ponavljanja linije, ona koju ste prethodno nanijeli neće se brisati što je plus. Pigmentacija nije za pohvalu, ali je zato trajnost vrhunska! S bazom traju sve dok ne odstranim.  Pigmentacija jeste mana, ali opet, ako niste baš vješti s nanošenjem ovih proizvoda, onda na ovaj način lakše možete popraviti manje greške i odrediti do kojeg intenziteta želite ići. No, ako ne želite potrošiti nešto više vremena na nanošenje, onda ovo nije proizvod za vas i potražite neki koji će već s prvim slojem pružiti dobru pigmentaciju i ne traži popravku.
 

A za ovu vrstu tuša neophodan je dobar kist koji će omogućiti jednostavnije i lakše nanošenje. Prilikom prvog susreta s Avon kistom znala sam da će svoj posao obaviti kako treba i nisam se prevarila. Dovoljno je tanak da može izvući preciznu i tanku liniju, a "repić" takođe neće biti problem. Dlačice su sintetičke, nježne prema kapku i prilikom pranja nisu ispadale, a nadam se da će ovako što duže ostati. Cijena od 4,50 KM za ovaj kist je veoma povoljna, a osim za tuš, probala sam i za popunjavanje obrva i ovdje me nije razočarao, zadovoljna sam - kratko i jasno :)


*PR proizvodi

You Might Also Like

22 komentari

  1. steta za pigmentaciju, boje su bas divne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno da pigmentacija može biti bolja, ali opet, može se lijepo nadograditi, pa ako ovo neko neće zamjeriti onda je dobro :)

      Izbriši
  2. Izgledaju bas pristojno pigmentirani. Svidja mi se ova plava najvise, mada mislim da bih ih ja ipak koristila kao kremastu sjenu ili bazu za dramaticnije look-ove. Nesto me ne privlaci ideja tusa u boji, ako nije neka neon :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, a baš plava traži više vremena za nanošenje i nekoliko ponavljanja kako bi zablistala :D Plava je za mene too much kao sjena, ali sigurno da bi se ti bez problema snašla s ovom bojom :)

      Izbriši
  3. I meni je bakreno smeđa, bronzana kako god, najljepša nijansa, a i plavu bih voljela probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško da meni neka nijansa smeđe nije po volji! Plava je lijepa, ali stidljivo koristim :D

      Izbriši
  4. Fleši i Safir su predivni :) Volela bih videti kako stoje na kapku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pravi ljepotani! Možda bih mogla uskoro ispuniti želju :))

      Izbriši
  5. Vidiš, ja tuš uopće ne koristim. Dobro, crni tu i tamo po potrebi, odnosno ako je riječ o nekakvoj posebnoj prigodi :) Najviše si me zaintrigirala s kosim kistom jer je dobar kosi kist jako teško naći, tako da ovaj moram nabaviti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja od onih koji ne mogu zamisliti šminkanje bez tuša, ali eto, ponekad jedna tanka linija dobro dođe za promjenu :) Osim što je dobar za tuš, kist se veoma dobro snašao i kad je oblikovanje obrva u pitanju. Volim 2u1 proizvode :)

      Izbriši
  6. Bas bih voljela probati crno-sivi dopada mi se kako izgleda, a i privlaci me sto sadrzi i sljokice... :D slike divne, kao.i uvijek.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blackended Metal je baš za ljubitelje šljokica koje ovdje nisu diskretne i sigurno neće proći nezapaženo :) Mnogo hvala za slike <3

      Izbriši
  7. Razmisljala sam da li crni da narucim i odustala sam ne znam ni sama zasto. Lepo izgledaju, posebno safir samo pigmentacija je malo razocarenje, nemam ja toliko zivaca da 6 puta prelazim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Crni ima najbolju pigmentaciju, pa je najzahvalniji za nanošenje. Mislila sam da će šljokice smetati, no uopšte nisu problem. Plavi traži malo strpljenja i nekoliko ponavljanja, što mnogi vide kao manu, ali opet, na kraju je tako divan na kapku da odmah zaboravim na pigmentaciju :D

      Izbriši
  8. Prvo.. slike su ti fenomenalne. Jako mi se dopadaju.

    Recenziju ovog proizvoda sam jedva cekala, dopadala mi se plava nijansa, ali posto je losa pigmentacija ne vjerujem da cu ga kupovati.

    Steta jer je nijansa pre pre prelijepa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala mnogo na pohvalama za slike <3

      Plava se izdvaja lijepom nijansom, ali nažalost nije i pigmetacijom. Nisu svi spremni posvetiti joj više pažnje prilikom nanošenja, pa joj to ne ide u prilog iako je krajnji rezultat divan :)

      Izbriši
  9. Ugrabila sam si ovaj sivo crni i uopće mi nije loš. Bakrenasti sam i ja odmah zamislila kao sjenilo, a možda bi i plavi prošao u toj ulozi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanemariću pigmentaciju koju mi nije problem popraviti i reći da su zanimljivi i dobri. F. Brown je rođen kao tuš, a odrastanje nastavlja kao sjenilo :D Da, sigurno i plavi može proći kao sjenilo.

      Izbriši
  10. Steta sto je pigmentacija losa :/ ova siva boja mi je top i definitivno bih ga probala :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za razliku od plave, siva neće oduzeti mnogo vremena prilikom nanošenja, pa nema mjesta za mnogo negodovanja zbog pigmentacije :)

      Izbriši
  11. Šteta za pigmentaciju, ali boje su mi predivne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta je tu je, ali uvijek ima mjesta za malo strpljenja :) Kako plavu, koja je najzahtjevnija, neću koristiti često, tako nemam ništa protiv da joj posvetim više pažnje. Ali da je u pitanju F. Brown, bila bih jako razočarana :D

      Izbriši