Alverde Zell Aktiv dnevna krema i serum za područje oko očiju s biljnim matičnim stanicama

09:53:00

S Alverde sam prešla put od potpune ravnodušnosti i ignorisanja, do druge krajnosti da sam pronašla nekoliko odličnih, a povoljnih proizvoda. Ulje od ruže, Clear krema za umivanje, Clear piling-maska (koju već dugo ne mogu naći), šampon od argana i badema (uopšte šamponi, ali ako moram izdvojiti neka bude ovaj), maslac za tijelo, maska za lice od ruže - odlična ekipa mnogo dobrih rezultata! Sad sa zanimanjem pratim nove proizvode koje predstavljaju i dolazak nekih nestrpljivo očekujem - baš kao što je bio slučaj sa ova dva proizvoda.

Zell aktiv linija došla je na naše tržište nekad sredinom ljeta i za početak sam se odlučila za ono što mi je u tom trenutku bilo potrebno - krema za lice (oko 10 KM 50 ml) i serum za područje oko očiju (oko 10 KM 15 ml) koji je zgodan mali dodatak kremi, a tu je i zbog moje radoznalosti prema proizvodima za područje oko očiju koje sam do sad poprilično zapostavljala. Osim ova dva proizvoda, u ponudi su još serum i noćna krema.  Zell aktiv proizvodi u sebi sadrže biljne matične stanice koje imaju jako anti-age djelovanje i potiču obnavljanje kože, ali ovdje njihova koncentracija nije izražena.



Alverde Zell Aktiv dnevna krema

Da, trebala mi je krema za ljetni period - lagana, hidratantna, brza apsorpcija, ali ova je za vrijeme vrućina bila sve, samo ne dobra. Nanesem i već nakon 5 min. moram se umiti jer se lice znoji (doslovno na sve strane kapljice) i jako je neugodna na licu, a biljni miris koji posjeduje nije baš nešto što želim ljeti osjetiti kad mirise svedem na minimun. Djelovala je mnogo masnije nego što jeste. Sasvim druga priča uslijedila je dolaskom hladnijih dana. Za razliku od ljeta kad je bila premasna, mislila sam da će zimi biti mnogo dobra njega za suhu kožu i tako je čekala dolazak hladnijih dana.


Za razliku od prvobitnog utiska stečenog za vrijeme ljeta, ova krema uopšte nije teška. Blago gusta, no lagana na licu i veoma brze apsorpcije, te ponekad osjetim blago zatezanje nakon nanošenja, posebno ako je koži tih dana potrebna veća njega. Blago suhoj koži pruži jednu lijepu dozu hidratacije bez suvišnog masnog sjaja (pruža blago matiranje), ali ipak nije bila dovoljna kad su bili veći minusi. To sam posebno primijetila kad bih preko koristila puder i nakon nekog vremena uočila bih suhe dijelove kako se ističu, tako da ovu kremu više vidim kao dobru hidratantnu njegu za normalnu kožu, pa i za mješovitu, koja će lijepo njegovati, a ujedno pružiti lagano matiranje i kao takva poslužiti kao podloga za puder.


Alverde Zell aktiv serum za područje oko očiju

Zadovoljna sam djelovanjem ulja na područje oko očiju i dugo sam koristila samo ulja, ali jedan od razloga zašto želim probati nekoliko krema, seruma ili možda nešto u formi gela za ovo područje je pokušaj pronalaska odgovarajućeg proizvoda koji će bar malo ublažiti boju podočnjaka. Kako godine odmiču, nije na odmet imati nešto jače što će biti dobra prevencija protiv bora. Ne, nemam mnogo izražene podočnjake i uopšte nemam "kesice", ali malo poboljšanja sigurno dobro dođe. Zell aktiv linija ponudila je serum za područje oko očiju, a kako ne bih da mnogo čekam na upijanje, serum je zvučao kao dobra opcija.



Izuzetno lagane bezmasne formulacije, lake mazivosti i instant apsorpcije djeluje kao i više nego poželjan proizvod. No, ako ste u potrazi za proizvodom za područje oko očiju koji će ublažiti "kesice", sitne bore ili diskoloraciju, ovaj serum neće ispuniti vaše zahtjeve. Njegova uloga je samo jedna - hidratacija i tu ulogu obavlja jako dobro.

Koristim samo navečer, ali nekoliko puta sam tesitrala kako se ponaša ispod korektora i nemam zamjerku. Blago sprečava isušivanje ovog osjetljivog područja pod utjecajem korektora, a isti ljepše izgleda. Uzimajući u obzir moje blago suho područje oko očiju koje voli ovaj serum, mislim da neko ko ima izuzetno suho, neće biti oduševljen rezultatima. No, ako su vaše potrebe lagana hidratacija, ugodan osjećaj područja oko očiju i proizvod koji će poslužiti kao podloga za korektor, a onda ovom serumu možete pružiti šansu.

You Might Also Like

14 komentari

  1. Masku povlace iz prodaje koliko sam cula. :( Inace super recenzija! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tužnu si vijest napisala na mom blogu xD
      Hvala za recenziju <3

      Izbriši
  2. Odlicna recenzija,moram probati ovu kremu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem :) Ako probaš, nadam se da neće doći do razočarenja - bilo bi mi žao :)

      Izbriši
  3. Dobra recenzija - moj novčanik zahvalan :) Preskačem ovaj serum jer mi ipak treba nešto jače :)

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja sam tražila masku i nisam ju mogla naći, ali krema za umivanje mi je odlična :D već drugo pakiranje koristim :D

    Ovaj serum mi fino zvuči :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao zbog piling maske, bio je dobar proizvod. Nadam se da krema za umivanje ostaje u prodaji, sa zadovoljstvom sam potrošila :)

      Izbriši
  5. Super recenzija, baš sam pre neki dan gledala malo ovu liniju, no nisam se odlučila isprobati jer mi je malo nepoverljivo delovala ova zelena boja :D Šalu na stranu, okoloočna mi je bila najzanimljivija, ali mi se ne dopada alkohol jer moja koža reaguje dosta na njega. Drago mi je da tebi odgovara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još po bojama ne biram kozmetičke proizvode, ali priznajem da mi crvena uvijek privuče pažnju, bez obzira da li je dekorativni ili preparativni proizvod u pitanju :D Ni moja koža ne voli alkohol i jedno vrijeme sam potpuno izbjegavala, ali kad su Alverde, Weleda, Dr. Hauschka i slični brendovi u pitanju, isti mi ne smeta. Nisam osjetila nikakvo peckanje što je najvažnije :)

      Izbriši
  6. Kako volim tvoje postove o Alverde kozmetici i samo pratim što ću staviti na WL :D Serum za okoloočno područje mi djeluje jako zanimljivo jer mi se često to područje isuši zbog korištenja korektora, a hidratacije nikada dosta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa jako mi je drago kad je tako :)) Kaže neki dan teta što radi u dm-u da sam najvjernija mušterija kod njih kad je Alverde u pitanju :D Nemam mnogo problema sa suhoćom područja oko očiju, tako da sam zadovoljna sa serumom, iako može mnogo bolje.

      Izbriši
  7. Super recenzija, mislim da ću preskočiti oba proizvoda :)

    OdgovoriIzbriši