Farmasi paleta sjenila i Kajal Secret tuš s pigmentom crnog uglja

11:26:00

 Kad se osvrnem na dosadašnje recenzije, shvatim da mi baš i nije išlo od ruke prezentovati kraće recenzije koje ponekad ne bi bilo loše da se nađu na blogu, a dobro će doći kad gubim trku s vremenom ili kad proizvodi ne traže opširnije izlaganje. S ovim tekstom pokušaću ukratko predstaviti dva Farmasi proizvoda, pa da uvod ne bi narušio koncept, odmah prelazim na tuš za oči, a nakon toga upoznaću vas s trio paletom sjenila.



Farmasi kajal secret tuš za oči s pigmentom crnog uglja

Da bih voljela crni tuš u olovci on mora biti u potpunosti crn jer nikakva primjesa sive ne dolazi u obzir - Farmasi Kajal Secret (oko 12,00 KM) to jeste, a pigmet crnog uglja ovdje nije samo pusto slovo na papiru jer doista pruža dobru crnu nijansu, zatim mora imati precizan vrh - nije najtanja moguća, ali je jednostavan za upotrebu i može se precizno nanositi, mora biti dugotrajan bez da se briše - ovdje pišem bod jer neće sam od sebe napustiti kapak i tu je sve dok ne dođe u doticaj s odstranjivačem šminke. Nakon nanošenja ne treba dugo čekati i strahovati da li će se preslikati na kapak jer se brzo suši.


 Aplikator je srednje tvrd, ali voljela bih da je mekši jer bi bolje prenosio boju na kapak, odnosno omogućio bi ravnomjernije i lakše nanošenje, ali i preciznije popravljanje linije, iako ni ovo što nudi nije loše. Otvoren je oko tri mjeseca i nema naznaka da je pri kraju, još uvijek je savršeno crn! Nisam probala mnogo Farmasi proizvoda, ali neću pogriješiti kad ovom tušu dodijelim visoko mjesto, bar kad su u pitanju proizvodi koje sam ja probala. Ako volite tuš u olovci, evo još jedan koji možete dodati na listu za testiranje, ukoliko vam se navedeno čini primamljivo.


Farmasi eyeshadow trio

Pored ruževa, palete i paletice su moja velika ljubav, pa ću uvijek rado probati neku novu. Farmasi Brown trio sadrži nijanse koje volim i često koristim, a obično sve moje kupovine sjenila završe sa sličnim nijansama. Jednostavne i nježne. Sve tri su prožete sitnim zlatnim shimmerom koji se dosta gubi nakon što se potroši prvi sloj sjenila, a ovo je posebno uočljivo kod nijanse u sredini koju sam najviše koristila i koja je izgubila početni intenzitet shimmera veoma brzo i sad skoro pa prelazi u mat.


Paletica na prvi pogled djeluje blijedo i ne baš iskoristivo, ali zahvaljujući nijansama uspjela sam je uklopiti u dnevni look. Bez najsvjetlije je moglo proći jer iza sebe ostavlja samo trag shimmera, dok su dvije tamnije na kapku skoro pa identične, ali obe tvore lijepu taupe nijansu koja je povremeno bila moj izbor za ono najjednostavnije dnevno šminkanje.

Tekstura je mekana, trusi se i potrebno je obavezno odstranjivanje viška s kista prilikom nanošenja. Dosta boje se gubi prilikom blendanja, pa je potrebno popravljati više puta. Ono što sam dobro pretpostavila kad je riječ o pigmentaciji je da je slaba. Nije u skupini veoma loših samo zbog nijansi koje kao takve mogu poslužiti za neutralno i neupadljivo našminkane oči, ali nije ni dobra - prosjek, slabiji! Preskočila bih ovu paleticu jer na mene nije ostavila poseban utisak i nikako ne opravdava cijenu od oko 15,00 KM za ovo što nudi! 


*PR proizvodi

You Might Also Like

4 komentari

  1. Paleta je pravo razočarenje.. ovako mi se bas svidjela kad sam ugledala, a nakon swatcha je mehhh.. Tuš se čini ok, ali ja više volim sa tanjim aplikatorom..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova srednja nijansa je baš lijepa, žao mi je što nije bolja tekstura i pigmentacija. Mogu iskoristiti, ali nije to to. A tuš - dobar! :D Sigurno da bi bio bolji da ima tanji aplikator, ali nije ni ovaj problematičan.

      Izbriši
  2. Imam ovaj tuš i baš me ugodno iznenadio, inače ne volim tuševe u olovci čisto iz razloga jer traju 4-5 nanosa i već su blijedi. Ovaj baš traje prilično dugo s obzirom da je u olovci :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako je prošao sud "Madam Od Tuša" onda je dobar i meni je jako drago što dijelimo mišljenje :D :D

      Izbriši