L ´ Oreal Revitalift Magic Blur

12:29:00

Ako me pamćenje dobro služi, a nadam se da jeste, pretprošlu godinu obilježile su blur kreme i prosto je bilo nemoguće, ako bar malo pratite blogove ili čitate časopise čija su ciljna skupina žene, da ne pročitate nešto o ovim proizvodima. Dosta toga sam čitala, pratila i uopšte me nisu zainteresovali do te mjere da što prije završim na kasi s jednim takvim proizvodom.

Balea i Garnier su imali glavne uloge kad su u pitanju prihvatljive cijene, a jedna blur krema iz naših drogerija koja je ostala u sjeni prethodnih bez mnogo spominjanja bila je L´Oreal Revitalift Magic Blur. I na kraju, upravo sam ovu kremu probala! O prethodne dvije dosta toga je rečeno, mnogo je recenzija dostupno, pa je vrijeme da se još jednoj dobroj blur kremi posveti nekoliko redaka. Ne ostavljam zaključaj za kraj, odmah sam otkrila da volim ovu kremu!


Ukratko ću objasniti šta je blur u slučaju da vam je ova informacija promakla. Riječ je o proizvodima koji služe da zaglade kožu, popune pore i neravnine, umanje bore, otklone višak sjaja i kožu pripreme da dalje korake šminkanja, te djeluju na ujednačavanje. Može se koristiti na cijelom licu ili na određenim područjima na kojim želimo umanjiti određene nedostatke (npr. izražene pore na čelu ili oko nosa). Nije zamjena za kremu, neće pružiti hidrataciju i nanosi se nakon kreme, a prije pudera, odnosno služio kao završna krema koja bi trebala ispuniti neku od funkcija koje sam iznad navela. Djelovanje je pristuno sve dok ne odstranite šminku i dugoročne rezultate ne treba očekivati jer tome i nije namijenjena.

Ne mogu da odmah ne otkrijem šta je to što sam prvo zavoljela kod ove kreme, a to je divna, divna baršunasta tekstura i isti takav osjećaj na koži. Čuveni blur efekat ovdje jeste primjetan, a ogleda se u blagom izjednačavanju lica koje nastaje nakon što popuni pore i učini ih manjim (za bore ništa ne mogu reći jer još uvijek nemam). Nije to ništa magično kao što ime sugeriše, ali promjena i umanjivanje nesavršenosti kože mogu se uočiti i ne mogu reći da su obećanja ostala neispunjena. Ten bude ujednačeniji, matiran odmah nakon nanošenja bez isušujućeg djelovanja čak i na suhoj koži. Ne vjerujem da bi ovo matiranje odgovaralo masnoj koži i da bi značajno produžilo trajanje šminke, za ovaj tip kože ipak je potreban proizvod s jačom moći matiranja. Bolje će se ponašati i bolje rezultate pružiti na suhoj i normalnoj koži, ali i mješovita bi mogla biti zadovoljna.


 U baršunastoj teksturi osjeti se i pjenasta lakoća kreme, a sve ovo dolazi od glavnog sastojka silikona koji omogućava laku aplikaciju proizvoda i lako raspoređivanje, te trenutačno zaglađivanje kože. Tačnije, u pitanju su silikoni koji tvore ovu glatku podlogu i pripremaju lice za dalje korake šminkanja. Iako je na ambalaži navedeno da se preporučuje dobnoj skupini 40-60, ne vidim razlog zašto i mlađi ne bi koristili kremu jer su i mnoge druge baze za šminkanje na silikonskoj osnovi. Koliko je dobro koristiti na svakodnevnoj bazi neću mnogo komentarisati, ali više sam za to da se koristi po potrebi, odnosno za dane/noći kada trebam da šminka što duže ostane na mjestu.

Revitalift Magic Blur (oko 30 KM 30 ml) na suhoj koži pokazao se kao mnogo dobra baza za dalje korake šminkanja. Puder bolje izgleda s Magic Blur kremom, ravnomjenrno nestaje, a i korektor će neuporedivo ljepše izgledati i manje se uvlačiti u borice. Nekoliko puta sam puder nanosila prstima preko ovog proizvoda i tvori tako nježnu, zaglađenu i baršunastu površinu pod prstima - najljepši osjećaj ostavlja od svih baza koje sam probala. Što se tiče trajnosti i da li produžuje trajanje, moja suha koža je zadovoljna i primijetila sam da produži trajnost puderima koji inače slabije traju, a dobar izgled pudera na mojoj koži je zagarantovanih osam sati!

You Might Also Like

12 komentari

  1. volim ovakve proizvode :D izgleda bas kvalitetno i lijepo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro dođu s vremena na vrijeme! Ljepše mi izgleda kartonska ambalaža od ambalaže proizvoda i još uvijek čuvam, bez obzira što sam potrošila oko pola i što nemam nikakvu korist osim što zauzima više prostora :D

      Izbriši
  2. Isprobala sam Garnierovu i bila mi je dobra i baš bi voljela isprobati i ovu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Garnier baza je odlično iskoristila svojih pet minuta na blogovima :D Nisam probala tad, ali eto, možda nakon ove dođe na red, ako nešto drugo ne upratim :))

      Izbriši
  3. Ja sam samo Balein isprobala i bio mi je super.. Ovaj se čini jako dobar, a i cijena mu je baš dobra haha :D Al svakako ako radi posao, isplati se :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, ima jako dobru cijenu, moramo pohvaliti ovu stavku hahah Ja sam baš zadovoljna, odlično se ponaša na mojoj koži!

      Izbriši
  4. Mnogo mi se dopada ovo pakovanje, ne znam zasto :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja imam masnu kožu, stoga ću preskočiti, ali jednom, možda... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jednog dana kad možda masna koža bude prošlost, ali eto, nije isključeno da razdoznalost dođe po svoje prije vremena :D

      Izbriši
  6. Bila sam ubjeđena da sam nekad negdje pisala o jednoj l'oreal kremi, koju smo jos davno dobile na promociji, međutim sada to ne mogu da pronadjem.. Ugl, mislim da je nosila isti naziv kao ova, ali je bila u klasicnom pakovanju.. Meni je to definitivno, kao masnokoscu bila jedna od boljih krema, a puno sam ih probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam koja je, isti je naziv, a mislim da je čak i cijena ista! Tvoja je kao dnevna krema protiv bora, dok je ova završna. Preporučuje se istovremena upotreba, ali nešto mislim da bi to bilo previše. Mama potrošila i bila zadovoljna, a kod nje je normalna do suha koža - potpuno suprotno od tvoje. Ja sam jednom samo malo probala, ali nedovoljno da bilo šta konkretno kažem. Nakon što sam s ovom imala pozitivno iskustvo, možda bih mogla :)

      Izbriši