Dislikes #2

08:50:00

Na pitanje šta ne želim vidjeti na ovom blogu, bez razmišljanja bih odgovorila Dislikes postove! Ali, ne može sve uvijek biti dobro, nešto mora i razočarati. Prije sam uglavnom pisala o proizvodima koje volim, koji mi odgovaraju ili koji nisu savršeni, ali mogu proći, dok sam proizvode koje mi se iz nekog razloga ne sviđaju ostavljala po strani.

To više nije slučaj, pa je vrijeme za drugi Dislikes post! Ovaj put su u pitanju samo Catrice i Essence proizvodi koji cjenovno nisu skupi, ali vjerujem da niko ne želi trošiti novac na nešto što kasnije neće koristiti. Ovdje su navedeni razlozi zašto nešto meni ne odgovara, tako da se nadam da na kraju iz navedenog možete odlučiti da li će i vama biti promašaj ili ipak ima nade za neko bolje druženje.


1. Essence Pure Nude puder

 Primamljivih obećanja za sve žene koje žele laganu podlogu s blagim toniranjem kože i koji na licu uopšte neće pružati osjećaj težine. I upravo je takav - jako slabo prekrivanje i bestežinski osjećaj. Kao takav nekom će odgovarati, ali meni se ne sviđa iz drugih razloga. Prvi minus koji pišem za puder su nijanse - loš izbor od tri nijanse i najsvjetlija će biti tamna za svjetliji ten na kojem izbija narandžasti ton nakon nanošenja.  Odmah nakon nijanse slijedi čudan miris koji posjeduje. Dosta, dosta neugodan i dovoljno da izbjegavam upotrebu jer ne nestaje odmah nakon nanošenja. Kad ujutro posegnem za puderom, a on mi smrducka za početak dana... no! :)

A što se tiče prekrivanja, ni ovdje neću pisati plus. Da, znam da se očekuje slabije prekrivanje, ali ovo je baš slabo i ako ćemo se voditi da želim samo blago toniranje i izjednačavanje kože, onda ću se prije odlučiti za BB kremu ili Avon Calming effects puder koji ima bolje nijanse, miris, umiruje i  lagan je na koži, a njegovo slabije srednje prekrivanje u potpunosti ispuni potrebe za nude izgledom kože.

2. Essence Pure nude korektor

Ni korektor iz nude linije nije se izborio za ostanak u mom neseseru. Iako moji podočnjaci ne traže jače prekrivanje i nisu izraženi, s ovim korektorom nisam dobila ništa. Kao da blendanjem nestaje, a izuzetno lagano prekrivanje nije dovoljno za prolaznu ocjenu. Teksturom je sasvim dobar, kremast i ne isušuje, ali samo ovo ne prolazi. Nijansa je dovoljno svijetla da mogu koristiti i svijetle cure, ali kad je prekrivanje slabo, onda ovo ne pomaže. Lagano prekrivanje nisam uspjela nadograditi jer bih to već prelazilo u gomilanje, a onaj jedan sloj ne čini neku primjetnu razliku.


3. Catrice Luxury Lashes Waterproof  Volume maskara

Ne volim vodootporne maskare, baš nikako! Navečer odvojim sasvim dovoljno vremena da sve izgleda besprijekorno čisto,  a ujutro me dočeka panda u ogledalu. Neka hvala! Jedina kojoj povremeno popustim i koristim je Essence I love extreme koja me tako prijatno iznenadila učinkom, ali ovo nije post o njoj, biće u nekom novom. Iako Catrice maskara nije u skupini onih koje ne rade ništa jer dobijem na dužini, ali nedefinisano rasporedi trepavice pa izgledaju neuredno, da ne kažem čupavo :D I još ukruti  trepavice što posebno ne volim. Prije ću kupiti dvije (ili tri ako je na sniženju) Eveline Celebrites maskare, nego ovu jer uopšte nije maskara po mojoj volji.

4. Catrice Shine Appeal tečni ruž Better Make A Mauve 

Očekivala sam da će Catrice tečni ruževi biti dobar drogerijski izbor, ali ipak nisam dobila ono što sam željela. Catrice ruž veoma brzo nestaje sa usana i ima trajnosti kao i mnogi sjajevi za usne - veoma slabu i ne ostavlja nikakav stain kao što bih očekivala od tečnog ruža. Ovo je sjaj za usne i nikakve naznake tečnog ruža, kao što ime sugeriše, ovdje nisu prisutne.

Radi se o prozirnoj teksturi i slaboj pigmentaciji, a na usnama potpuno podbaci i dobijem samo sjaj uz blagu, skoro pa zanemarljivu boju koja se ne može nadograditi. Jer, svi znamo kako izgleda više slojeva sjaja za usne! Nijansa je lijepa, no ostaje u pakovanju, dok se na usnama dobije samo mala, maaala, naznake boje.  Iako ovaj proizvod nije potpuno promašaj, jer neko voli i odlučiće se za sjaj, meni se ipak ne sviđa jer sam očekivala više boje, a u kolekciji su mi dovoljni jedan ili dva sjaja za usne da budem zadovoljna. Pozitivno je što pruža ugodu na usnama, pa ponekad nanesem čisto da usne nisu gole :)


*PR proizvodi

You Might Also Like

16 komentari

  1. Ja volim i citati i pisati dislike postove, ali vise necu jer se uvijek nade netko tko ce te napasti ako se taj proizvod slucajno svida tome i tome...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A složićemo se da je to potpuno nepotrebno jer ne vidim razlog da se bilo ko nađe uvrijeđenim zbog napisanog jer sigurno nisi uputila nikakvu ružnu riječ toj osobi :) Piši, ima nas koji bi rado čitali takve postove!

      Izbriši
  2. Da, znam taj osećaj. Ali nekada se čovek mora odlučiti podeliti i proizvode koji nisu vredni pažnje, u slučaju da su isprobani/korićeni. Ja ovakve članke pronalazim vrlo korisnim. Na žalost, kao i ti, probala sam sve s gornjeg popisa i delim mišljenje o svemu, osim tečnom ružu/sjaju koji mi je okej. Puder me je bacio u nesvest smradom i ne mogu verovati da iko to može istolerisati to na licu. Bljak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad već pišemo o stvarima koje volimo i preporučujemo, onda hajde da ponekad napišemo nešto o proizvodima koji nisu po našoj volji, pa možda neko uštedi. Catrice sjaj može proći za razliku od ostalih, ali samo ako neko očekuje sjaj, dok mi koje želimo da se "naružimo" nećemo biti zadovoljne :D Joj, kako je samo neugodan miris kod pudera! Pokvari mi uživanje u šminkanju i samo čekam da konačno nestane, a miris kao u inat dugo traje xD

      Izbriši
  3. ja volim dislajkse :D
    postove o njima, tocnije. skupila sam hrpicu da napisem nesto na ovu temu, ali nikako da se natjeram da ih uslikam.
    puder i maskaru nisam probala, ali korektor mi se uvlaci u linijice oko ociju i kod mene je u ovoj kategoriji losih proizvoda. sjaj kao sjaj, nije los kao sjaj, ali nije ovo tekuci ruz, bas je slabe pigmentacije a ja sam ocekivala vise od catrice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim i ja, ali neka što manje budu gosti na mom blogu :D Napravi jednu-dvije poštene slike i objavi, da vidimo šta ti ne voliš. Još me postara i učini umornom korektor kad pokušam nadograditi na podočnjacima! Baš to, kao sjaj sasvim ok, ali kao ruž ne može proći.

      Izbriši
  4. Od tvojih razočarenja probala sam sam Catrice ruž/sjajilo, koji mi je ok. Ja nisam puno očekivala od njega, tako da se nisam ni puno razočarala, a volim ga nositi ono za svaki dan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je najbolje, bez prevelikih očekivanja probati bilo koji proizvod :) Kod mene je u upotrebi samo ponekad kad ne želim ruž ili olovku, pa ovaj sjaj dobije svoju priliku.

      Izbriši
  5. Ovaj puder nikako da probam baš zbog silnih negativnih recenzija.. Vodootporne maskare su mi OK samo zato što su jedine koje mi drže trepavice uvijenima, ali također nisam ljubitelj :( Catrice tečni "ruževi" su totalni promašaj, a Essence korektor mi je isto mehh..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako počneš od mirisa, dalje nećeš imati želju probati koliko je neugodan :) Mnogo više mi se sviđa Essence tečni ruž koji je bolje pigmentacije od Catrice, a manja cijena. Bar ova jedna nijansa koju imam.

      Izbriši
  6. "Dislike" postovi su jako korisni kao informacija nekome, evo meni na primer. Cemu napadanje? Ipak se radi o veoma individualnoj stvari i ono sto nekome odgovara, moze drugome da bude problematicno i obrnuto. Dislike postovi su korisni kada se dvoumimo oko proizvoda, osobito kada se radi o skupljem proizvodu. Uvek ih procitam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijepo si objasnila zašto postovi ovog tipa mogu biti dobri :) Bar bi beauty blogovi trebali biti mjesto za razmjenu različitih iskustava kad su kozmetički proizvodi u pitanju. I da, posebno su dobri kad su u pitanju skuplji proizvodi!

      Izbriši
  7. volim ovaj Essence puder, super mi je u onim situacijama kada stvarno ne želim ništa pretjerano osjetiti na licu, a opet želim laganu izjednačenost i tu mi pomaže :D volim i ovo Catrice sjajilo, jest da sam očekivala da bude više uočljivo i više kao tekući ruž, no našla sam korisnim u nekim situacijama :) Imam baš tu nijansu
    S catrice maskarama nemam sreće, pa sam odustala od kupovine,,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro je kad možeš iskoristiti, meni ipak nije želio biti dobar drug :D I ja sam očekivala da će Catrice biti bolje pigmentacije, ali šta je tu je. Prolazi ponekad, posebno jer je lagan i nije ljepljiv, pa onako na brzinu malo nabacim :D Probala sam tri ili četiri Catrice maskare, a samo jedna je solidna, ništa posebno.

      Izbriši
  8. Sreca pa nisam probala ni jedan..:) Ali me razocarao tecni ruz od Catrice u ovom postu :) steta sto boja nije intenzivnija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Better Make A Mauve ima lijepu nijansu i baš šteta što je umjesto ruža na usnama kao sjaj :)

      Izbriši