Alverde Color & Care pigment za puder

08:56:00

Najveći problem koji imam prilikom izbora pudera su nijanse koje su na našem tržištu, blago rečeno, siromašne. Tamnije djevojke mogu pronaći nijansu, dok za za izrazito svijetli ten drogerije skoro pa nemaju šta ponuditi. Ako i ima nijansa koja bi mogla dobiti prolaz, po nekom nepisanom pravilu, ili je izrazito roza ili žuta. Alverde pigment za puder riješio je jednim dijelom ovu dugogodišnju muku kad je u pitanju pronalazak dovoljno svijetle nijanse pudera. Nije bez mane, ali je i vrijedan kupovine ako kunete uvoznike i one koji određuju koje nijanse dolaze na naše tržište :)


Kad je Alverde najavio dolazak ovog proizvoda nisam imala velika očekivanja, čak sam nisam ni pomislila na kupovinu. Za razliku od preparative, dekorativnih Alverde proizvoda koje volim nemam. Registrovala sam da je riječ o pigmentu za puder, dvije nijanse i to je to. Došao je u drogerije, provjerila sam nijansu koja je bila dovoljno svijetla i... vratila na policu. Konačno nakon mjesec dana odmjeravanja pružila šansu ovom duguljastom pakovanju sa skromnih 15 ml i cijenom oko 8 KM.


Alverde Color and Care pigment dolazi u svijetloj neutralnoj nijansi koja je namijenjena posvjetljivanju pudera. Dostupan je u još jednoj nijansi koja služi za potamnjivanje. Tekstura je rijetka, jednostavno se miješa s puderima, nema gurdvica i nema oksidiranja. Jedino na šta treba obratiti pažnju je nijansa s kojom se miješa i izbjegavati posvjetljivanje pudera koji su mnogo tamniji od tena. Mislim da će dobro funckionisati s puderima koje su dvije nijanse tamniji nego što trebamo, ali sve preko je previše. Razlog je što će se s većom količinom pigmenta mijenjati i tekstura pudera, pa će postati gušći, te samim tim teži za nanošenje. Do ove dvije nijanse to je ok, neće otežavati nanošenje ili blendanje. Ono što sam još uočila je da pojačava prekrivanje pudera - blago, ali ipak osjetno.

Ako imate problem s nijansama, onda bi kupovina Alverde pigmenta bar na kratko mogla pomoći. I dalje želim pronaći odgovarajuću nijansu pudera (jesam jedan, uskoro više detalja) koju neću morati miješati s pigmentom, ali do tad prolazi i ova prva pomoć.

You Might Also Like

20 komentari

  1. joj ja sam ovo dugo zagledala i razmisljala da kupim, ali odustanem svaki put, strah me bilo da ne promijeni teksturu pudera.
    osim toga, uglavnom mi najsvjetlija nijansa pudera odgovara, ipak nisam toliko bijela. :D
    Mislim da cu kupiti ovo, da napokon mogu nositi Rimmelov Wake me i zimi, ne samo ljeti, to je jedan od pudera koji bas imaju neprilagodjene nijanse za nase trziste.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je trebalo dugo da kupim, ali evo sad mi je drago kad trošim ove tamnije pudere :D Meni su nijanse baš problem, sve tamno, a ja bijela xD Ako je do dvije nijanse Rimmel tamniji, onda nećeš imati problem s mijenjanjem teksture. U suprotnom, baš puder baš postane gust. Stvarno je vrijeme da neko ozbiljno pristupi izboru nijansi za naše tržište :D

      Izbriši
  2. Ovo mi izgleda odlično i morat ću čim prije otići do DM-a da ga potražim. :D Nadam se da će se stopiti sa mojim trenutnim puderom Maybelline Affinitone, jer je jedini koji mi "donekle" odgovara od brojnih koje sam isprobala, a koje mogu naći kod nas.
    Inače jedini puder koji zadovoljava zahtjeve mog "bijelog" tena je Mac SFF u nijansi NW10, ali zbog kojeg moram otići do Zagreba.
    Hvala ti na ovoj recenziji i preporuci. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Željela sam jedan da imam u zalihama, ali lokalni dm mi otežava, već dugo nema ništa osim testera. Provjeri Rimmel Match Perfection u nijansi 081 koja je baš svijetla, pa možda nećeš morati čekati putovanje u Zagreb kako bi kupila svoju nijansu pudera :D
      Nema na čemu, biće mi jako drago ako i ti budeš zadovoljna pigmentom :)

      Izbriši
  3. odlična recenzija :)
    I mene muči izbor nijansi pudera, posebno to što su neke ili prežute ili preroze :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Jao upravo sam kupila jedan puder, uzasno taman za moju kozu i odlucila ostaviti ga za ljeto. Definitivno vrijedi probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš uspjeti iskoristiti puder! Samo pazi na količinu pigmenta, kako ne bi napravila novi problem - pregust puder :)

      Izbriši
  5. Znači oduševljena sam ovime! Pravo otkriće :) Nego, zanima me, jel miješaš svaki put malu količinu prije nanošenja ili jednostavno u bočici pudera sve pomiješaš? Mislim da bi mi nekako praktičnije bilo izmiješat sve skupa da ne moram svaki put ciljati nijansu, a opet strah me kako bi se to dvoje skupa ponašalo na duži rok. :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijelimo oduševljenje, bijeli ten je trebao nešto kao ovo :D Sigurno da je praktičnije pomiješati u bočici pudera, ali nisam se usudila na ovo prvi put jer nisam bila sigurna da li ću odrediti pravu količinu, ali i kako se pigment ponaša s puderom. Nekako sam sigurnija s ovim manjim pakovanjima - kraće stoji, brže potrošim, a obično pomiješam količinu dovoljnu za sedmicu :))

      Izbriši
  6. Uh, obavezno kupujem ovo ! I ja muku mucim sa nalazenjem dovoljno svetle nijanse za moj beo ten ( koji inace obozavam, da ne bude zabune :)). Vec vidim sebe kako mesam pigment s Lorealovim puderom koji kupih zimus na preporuku Loreal radnice, tamniji je za nijansu, dve od mog tena. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve znam, ista nam je muka :) Ali i ja volim bijeli ten i godinama se ne sunčam! Prije kupovine pigmenta potrošila sam L´Oreal puder koji je bio divan na koži, ali problem je, naravno, nijansa. Koristila sam malu količinu i samo navečer, pa sam nekako potrošila. Sad mi je žao što nemam bar malo da provjerim da li bi pigment mogao posvijetliti, a da puder ne postane gust. Nadam se da će kod tebe moći :)

      Izbriši
    2. Draga Zipa This :), kupila sam ovaj pigment pre par dana i super je ( nisam ni mislila da ce biti drugacije :)). Manje Loreala, nesto vise pigmenta i dobijem nijansu koja odgovara mom tenu, nece mi vise puder hvatati prasinu :) Kristina

      Izbriši
    3. Jako mi je drago što ovo čitam, hvala što si se vratila da javiš utiske <3 :)) Zahvaljujući ovom pigmetnu i ja trošim pudere koji su bili podsjetnik na loše kupovine :D

      Izbriši
  7. Totalno te razumijem jer sam i ja duh nijanse i jako je teško pronaći da ti odgovara puder i nijansa. Gladala sam ovo kad se pojavilo u dm pa odustala, a sad si me ti opet sjetila, tako da vjerujem da ću ga nabaviti, ali nakon ljeta jer sad računam da ću malo potamniti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Velika je misija uskladiti nijansu, cijenu i puder po volji kože :D Meni sunčanje nije u planu, pa bih odmah trebala napraviti zalihe pigmenta - čisto da bude pri ruci xD

      Izbriši
  8. Jos jedna vampirica:-)
    Uzasno mi smetaju one light nijanse bb krema koje su mi sve tamne.
    Zasto je toliko tesko proizvoditi i ultra light za nas jako svijetle jer za one tamnije s nijansama nema zima.

    Taj proizvod sam vidjela na policama u dm-u ali nisam bas obracala posebnu paznju.Mozda ga nekad u buducnosti i kupim,zahvaljujuci tvojoj recenziji.
    Trenutno koristim Farmasi Stay Matte tekuci puder No.1 i za veliko cudo nijansa mi je pun pogodak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobrodošlica za vampiricu :D
      Nikako mi nije jasno kako one nijanse mogu nositi naziv light! Orange light je prikladnije xD Ultra light nijanse su kod korejskih BB krema i davno sam odustala od ovih koje su na našem tržištu.

      Ako nekad pogriješiš nijansu pudera, sjeti se šta Alverde ima u ponudi, a meni će biti drago ako i tebi ovaj proizvod bude koristan. Imala sam taj puder, odlična nijansa! Ali nažalost, nije za moju suhu kožu. Rimmel Match Perfection u nijansi 081 je za vampire, obrati pažnju jer mislim da je ovo trenutno najsvjetlija nijansa koja ima u drogerijama :)

      Izbriši
  9. Hvala puno za preporuku za Rimmelov puder imat cu ga u vidu za buduce kupovine bas kao i Alverde pigment za puder koji ce mi biti od velike pomoci da dobijem nijansu koja mi odg.Lp

    OdgovoriIzbriši