Omiljeno iz nesesera #1

16:36:00

Iako godišnja doba već dugo ne igraju značajnu ulogu prilikom izbora šminke, ipak se s prvim proljetnim danima mnogi okrenu minimalizmu, dok usne pokažu svu raskoš jarkih nijansi. Ovdje neću o ruževima, iako ih ne zapostavljam, ovdje ću o četiri proizvoda koja su postala skoro pa svakodnevni dio šminkanja. Mijenjam nijanse sjenila i ruževa, ali proizvodi s fotografija postaju nešto kao navika. Ne bez razloga, imam običaj reći da ih volim jer "upristoje me u kratkom vremenu" :)

Konačno je u drogerijama u prodaji nijansa koju će voljeti cure izrazito svijetlog tena, a riječ je o Rimmel Match Perfection puderu (30 ml oko 16 KM) u nijansi 081 Fair Ivory. Rijetke teksture i lagane formule, lagane moći prekrivanja nadogradive s još jednim slojem do srednje, dosta dobre trajnosti, ne oksidira - dovoljno da ga zavolim za svakodnevnu upotrebu! Licu pruža prirodan izgled, a s nijansom koja odgovara tenu biće neprimijetan, te je dobar izbor za kožu bez većih nepravilnosti. Njegova blago dewy završnica ovdje je također važna jer pridonosi svježem i ujednačenom tenu cijeli dan. U slučaju da želite mat izgled, onda ćete s malom količinom pudera u kamenu ili prahu dobiti mat završnicu. Bez obzira koliko je na licu, neće isušuti kožu što ga čini odličnim izborom za suhu kožu, ali ništa manje neće odgovarati i normalnoj.

Sve ono što puder ne može prekriti, tu je Artdeco kamuflaža (oko 11 KM). Kad korektori zakažu, na scenu (ili lice) stupa Artdeco kamuflaža. Jaka moć prekrivanja je ono što ovaj proizvod čini odličnim za mnoge nedostatke na licu. U pitanju je kremasti proizvod koji traži dobro blendanje kako se ne bi isticao na koži i kako bi pružio ono najbolje. Za malo pažnje prilikom nanošenja, pružiće prekrivanje kapilara, bubuljica, podočnjaka, tetovaža, pjega... Od laganog prekrivanja može se nadograditi do jakog. Dostupan je u više nijansi, od svijetlih do onih tamnih, tako da nijanse neće biti problem. Moja je u nijansi 2 koja je jako svijetla nijansa sa žutim podtonom. Još jedan proizvod za duhove :)

Ukoliko koristim za podočnjake (plave podočnjake neutralizuje žuta nijansa), nanosim jako malu količinu jagodicom prsta jer kad se prethodno zagrije u dodiru s toplinom prsta, najbolje se stopi s kožom. Koža područja oko očiju mora biti dobro, dobro nahranjena kako se kamuflaža ne bi nakupljala, ali s količinom treba biti oprezan i postepeno dodavati. Iako imam jako suhu kožu, iznenadilo me što kamuflažu mogu koristiti na ovom području, da ne dođe do isušivanja. Zasluge svakako idu konstatntnoj hidrataciji područja oko očiju.

Meni ova nijansa u potpunosti odgovara i za sve druge nepravilnosti na licu jer se u potpunosti stopi s tenom. Dok se za podočnjake najbolje nanosi prstom (u mom slučaju) ukoliko želite prekriti bubuljice onda bi bolji izbor bio precizan kist kako bi se što bolje prekrilo ciljano područje. U svakom slučaju, svi će pronaći odgovarajući način upotrebe, ali zajedničko je da će svi dobiti proizvod veoma jake moći prekrivanja! I traje dugo, dugo, toliko da sam prethodnu kamuflažu morala baciti jer sam zaboravila kad je kupljena, a potrošila sam nešto više od pola!











Mislim da sam tek krajem prošle godine pružila priliku rumenilima da se "uvuku" u neseser. Ali i dugo je trebalo da pronađem nijansu koja je baš po mojoj volji. Ništa jarko, napadno i sa shimmerom nije dolazilo u obzir. Vjerujem da će mnogi reći da ovo i nije rumenilo jer ne posjeduje nijansu koja se posebno ističe. Ali Flormar rumenilo (5,00 KM) u nijansi Pastel Rose je za mene savim dovoljna količina boje. Naglasiće jagodice nijansom zagasito bež boje kombinovane sa svježinom svijetle nijanse roze. Neutralno, suptilno i prirodno, a svemu u prilog ide svilenkasta formula rumenila i lako blendanje kad je u par poteza kistom sve gotovo. Pigmentacija također ide meni u prilog - slabija, a može se nadograditi. I još jedan plus - ako imate problem s crvenilom lica i zbog ovog izbjegavate rumenila, onda možda trebate nijansu kao što je ova jer neće  doći do "sukobljavanja" rumenila i crvenila :)

 Kombinacija Flormar rumenila sa Bahama Mama bronzerom (oko 40 KM) koji koristim za blage konture je, po meni, dobitna kombinacija. Bahama Mama bronzer koristim mjesecima i ovaj proizvod je jedna od dražih i boljih kupovina koje sam obavila. Šta čini ovaj proizvod mojim favoritom tokom cijele godine? Mat i dovoljno neutralan da može proći za blago konturisanje, a ujedno i pružiti licu osunčan izgled, a najbolje od svega što posjeduje pigmentaciju koja je zahvalna za raditi.


Ovo je bio prvi u nizu pregled omiljenih proizvoda iz nesesera. Neki novi pregled  biće na blogu kad se u neseser "ušuškaju" neke nove beauty stvarčice :)

You Might Also Like

10 komentari

  1. Bahamu Mamu obožavam - idealna boja bronzera :D
    jako si me zainteresirala za ovo flormar rumenilo.. najviše i volim što neutralnije i prirodnije boje na obrazima :D potražit ću ga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači obe imamo samo lijepe riječi za Bahama Mama bronzer! A rumenilo je tako nježno i neupadljivo, a opet lijepo naglasi jagodice - u potpunosti po mojoj volji :)

      Izbriši
  2. Za Artdeco kamuflaznu kremu sam cula da je dobra ali nisam je imals.Namjeravala sam je kupiti i pratim redovno cm akcije ali uvijek kupim nesto drugo tako da ta kamuflazna krema jos uvijek stoji na vrhu wish liste.
    Imam Catrice kamuflaznu kremu u nijansi 010 Ivory koja mi je odlicna,dobro prekriva ali ima veliku manu:sporo se trosi.Trebali bi ih proizvoditi i u manjoj gramazi za one ih ne koriste svakodnevno kao npr:ja da ne bi bacali vise od pola proizvoda jer im je rok na otvoren proizvod 6 mjeseci barem na Catrice k.k.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Artdeco kamuflaža je često na akciji, tako da ako nije žurba, uvijek vrijedi malo sačekati i kupiti povoljnije. I ova se jako, jako sporo troši, ali rok je duži - 18 mjeseci! Kako sam zadovoljna s Artdeco, Catrice nisam ni probala, ali znam da je mnogo pohvala dobila. Mislim da ćeš biti zadovoljna i sa Artdeco kamuflažom ako uskoro dođe na red ;) Ima nijansa i za Vampiricu, što je posebno važno :D

      Izbriši
  3. Joooj nakon hvalospjeva po blogovima nabaila sam i ja svoj primjerak artdeco kamuflaze...odlicna je...ali preodlicna! Pa ta prekriva sve zivo i mrtvo na licu :D Nisam je probala ispod ociju ali za svakakve napasti po licu je vrhunska...
    A thebalmove seke zelim...mada ni ovaj bronzer uopce nije los! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I neka si kupila, treba nešto ovako uvijek imati pri ruci jer nikad ne znaš kad će nešto malo, ružno i nepozvano doći na lice :D Meni je dobra i za podočnjake kad su više izraženi, ali koristim jako malu količinu kako bi sve na kraju bilo pristojno :D

      Izbriši
  4. Probala sam Match Perfection, ok je bio mada ipak malo masniji za moju mesovitu kozu. Artdeco kamuflaza je zakon :)! Otkako sam je probala pre godinu dana nisam joj nasla ( doduse nisam ni trazila :)) dostojnu zamenu, izuzetna je. Jedino ne moze bas u potpunosti da mi prekrije one reljefaste pms bubuljice, ali i tu je prilicno efikasna. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato se mnogo bolje snalazi sa suhom kožom. I neka je :D O da, Artdeco kamuflaža je tu da olakša s većim i manjim problemimam! Sad za sad, ne tražim ni ja zamjenu ;)

      Izbriši
  5. Najdraži bronzer za konturisanje ikada :-D

    OdgovoriIzbriši