L´oreal triple active krema za lice

19:06:00

Nakon L´oreal triple active mlijeka za čišćenje na red je došla krema iz iste linije. Prije nego počnem, da objasnim šta krema rade na kaktusu. Kada bi uzeli ovaj mali  kaktus pa lagano bocnule po licu, e, o takvom peckanju  ću da pričam :) Inače, ovaj kaktus je nježniji, nije onaj sa strašnom bodljom.



Pakovanje je dobilo moje pohvale. Kutijica u prozirnoj foliji, a i tubica ima zaštitnu trakicu pa tako možete biti 100% sigurni da neko nije dirao gdje ne treba. Količina je 50 ml, a košta 12,50 KM. Kod mlijeka za odstranjivanje šminke svidio mi se miris, pa sam očekivala i ovdje isti ali, malo se razlikuju. Ne mogu reći da krema ima neugodan miris, nema, ali nije baš da mi se sviđa. Sreća nije jak pa sam miris zanemarila, a nakon dužeg vremena korištenja oguglam na mirise. Svakakonakon nanošenja pudera miris nestaje. Koristila sam i po danu i po mraku :) Pa sam tako nanijela u 23 sata i kada sam ustala oko 10 miris se još osjetio i prilikom umivanja osjetila sam kremu pod rukama. 

Krema je lagana, rijetka ali ne previše, nije potrebno mnogo za cijelo lice i imam osjećaj kao da osvježi. Prvi put kada sam koristila oči su mi suzile i od tada oprezno nanosim oko očiju. Kako je namijenjena suhoj i osjetljivoj koži očekivala sam da mi smiri lice, bez peckanja, neugodnog zatezanja i naravno hidratizira. E sad, kao podloga za make up meni je bila dobra. Lagana je i ne ističe suhe dijelove pa se puder može lijepo nanijeti. Brzo se upije u kožu.


L´oreal je obećao dugotrajnu hidrataciju, zaštitu i umirivanje kože. Za prvo dvoje nemam zamjerku ali umirivanje tako-tako. Kada tek nanesem koža ispod očiju me blago pecka, iako nije neugodno ipak dovoljno da mi se lice ponekad zacrveni više nego kada nisam nanijela kremu. Peckanje ubrzo prestane dok se crvenilo malo smanji.

Kako moje lice reaguje crvenilom na sve što mu ne odgovara tako ja očekujem od kreme da ga umanji što L´oreal nije uspio, ali mislim da bi ova kema bila dobar izbor za suhu kožu, bez crvenila i koja nije osjetljiva previše. Koristim je oko mjesec dana i moji utisci su da lijepo hidratizira, dajući licu onaj zdrav izgled bez masnog sjaja i osjećaja ljepljivog lica, a posebno se pokazala kao dobra podloga za make up.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Jesi li probala neke Avene kreme sa termalnom vodom? Hydrance su dobre za to koliko znam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U posljednje vrijeme sve više čitam o Avene kremama. Iako su skuplje čini mi se da vrijedi uložiti pa svakako planiram kupiti uskoro :)

      Izbriši
    2. Vrijedi zasigurno, ako vec imas problema sa crvenilom, onda uzmi neku njihovu umirujucu hidratantnu, sve imaju termalnu vodu svejedno. :)

      p.s. osim ako nisi namjerno napravila to u postavkama, iskljuci ovo provjeravanje siframa kad se ostavlja komentar, malo previse mucenja za svakog. Vjerovatno nisi, i kod mene se samo postavilo, pa su mi ukazali na to :)

      Izbriši
    3. Nekad se povuče ali nekad... Uglavnom, prvom prilikom kupujem i nadam se da će i moje lice pronaći mir :)

      To nije do mene, nisam ni znala da ima, a iritantno je. Hvala, uklonjeno :)

      Izbriši
  2. Imala sam je cini mi se prije 2 god, i bila mi je dobra, meni nije izazivala crvenilo. Ja imam masniju t zonu i suhe obraze na kojima se znaju pojaviti crveni pecati koji svrbe i smiri se to crvenilo brzo, onda se ljuskaju :/ obicno mi se zimi to desi ili kad sam pod stresom.sjecam se da mi je od ove kreme bila bas meka koza, mozda je kupim opet.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od svih krema koje sam probala Nivea soft je bila definitivno najbolja, umiri kožu, ali ovo ljeto sam primijetila čelo i brada da se počinju sjajiti pa sam kupila ovu. A kako dolazi zima, vjetrovi, meni se pogorša crvenilo. Daa, koža bude meka ali kako imam problem sa "obrazli crvenilom" moraću dalje da tražim :)

      Izbriši