Avon Instinct for her EDP + Avon mirisna kolekcija

17:33:00

Kada se tek pojavio parfem Instinct, na mirisnoj stranici sam se zadržala dok nije postala bezmirisna :) Nisam ga kupila ali je otišao na wishlistu ili možda bolje kad-tad listu. A onda, Avon šalje parfem, dezodorans i maramu koja će biti zaštitni znak posta :) Na pravu adresu i u pravo vrijeme, da dodam, prije nego što sam naručila :) Da sam ljubitelj Avon parfema svi oko mene već dobro znaju. A u ovom postu i vama ću  to približiti. Dva posta u jednom. Ali prvo, o Instinct parfemu.


Kako miriše Megan Fox?
Priča je već poznata i većina je upoznata sa likom i djelom Megan Fox, kao i da je zaštitno lice parfema Instinct. Važi za divlju djevokju Hollywood-a pa nikako nisam mogla povezati parfem s njom. Eto šta štampa čini, ni vidjela ni progovorila sa dotičnom, a pametujem kako mislim da bi trebala da miriše :) A zašto tako mislim?


Instinct pripada cvijetno-voćno-drvenastoj kategoriji, a zajedno čine zavodljiv miris laganog mirisa. Top note: mandarina, zelenilo, tropska karambola. Srednje note:  kamelija, božur, lopoč, magnolija.  Bazne note: drvo, sandalovina, jantar.



Tek nanešen obavija svježinom i ujedno nekom toplinom, bez "teškog mirisa" što ga čini savršenim za dnevnu varijantu. Za sve ljubitelje jačih nota možda će se učini kao preblag ali... Možda je blag, ali njegova nenametljivost čini ga savršenim za sve prilike, ne samo dnevne. Blagi miris i divlja Megan, iako nespojivi, našli su zajedničku, spojivi su :) Nakon početnog osvježavajućeg mirisa, lagano prelazi u toplije note i tu se zadržava. Ugodno šireći miris oko vas.

*PR proizvod
***

A sad, drugi dio posta :)
Volim Avon parfeme, uvijek se nađe nekoliko koji mi savršeno odgovaraju. Od blagih mirisa koje lično najviše preferiram do malo jačih ali nikada napadnih. Pojedini mirisi se mogu pohvaliti trajnošću i slobodno stati rame uz rame mnogo skupljim parfemima. I vjerujem da bi bilo ko mogao pronaći za sebe nekoliko parfema. Pošto se radi o kataloškoj prodaji i čestim sniženjima, onda je moguće i više nego povoljno mirisati svaki dan drugačije :) Da ne bude pusto tipkanje, prilažem dokaz o mojoj zaljubljenosti u Avon parfeme :) 


Prvo, ovo su parfemi koje trenutno koristim od kojih su neki na izdahu i poznato je da se takvi prafemi često čuvaju za posebne prilike. Sensuelle je po meni parfem koji se izdvaja od svih Avonovih i moj favorit. Ne želim ni pokušati da opišem kako miriše, znam da neću uspjeti.


1. Sensuelle
2. Slip into... Daring
3. Herve Leger
4. Pur Blanca
5. Little Black Dress

Prije nekog vremena odlučila sam da ostavljam potrošene bočice, a kako izgleda kolekcija smeća, što bi neko rekao, pogledajte. Žao mi je što su neke bočice ipak otišle put smeća ali hajde, manje prašine :)



1. Today Tomorrow Always Gold
2. Today Tomorrow Always Forever
3. Flower by Cynthia Rowley
4. Christian Lacroix Rouge
5. Rare Pearls
6. Ice Sheers Luscious
7. Laugh often by Reese Witherspoon
8. Pure O2
9. Today Tomorrow Always Amour
10. Passion Dance
11. Little Black Dress
12. Outspoken Intense by Fergie
13. Incandessence

Mnogi imaju odbojnost prema kataloškoj prodaji parfema i često navode razlog da na mirisnoj stranici ne miriše isto kao kada ga dobiju ili da nisu nešto posebno, kao i da trajnost nije jača strana. Ali, uvijek možete naručiti uzorak i provjeriti da li je parfem za vas. A kako dolazi vrijeme praznika i darivanja, Avon uvijek napravi lijepe mirisne poklon paketiće pa izaberite jedan za sebe ili nekog drugog. Praznici su sve bliže :)

You Might Also Like

10 komentari

  1. Želim žeeeeliiiim :D Pogotovo maramu <3
    Što se Avonovih parfema tiče, čine jedno 90% moje kolekcije i ne znam koji mi je draži :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Biće za rođendan :D Onda znaš o čemu pričam kada su Avon parfemi u pitanju jer, skoro svaki novi katalog donosi neki novi parfem ili novo sniženje, pa... :D

      Izbriši
  2. Imam 3 njihova parfema i svi mi divno mirišu. Daleko najdraži mi je bio Christian Lacroix Nuit <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, Nuit je bolji od ovog koji sam ja imala :) Ali baš se dugo osjete nakon nanošenja, nekoliko dana odjeća i dalje miriše :)

      Izbriši
  3. Ooo, pa ti si bas obozavalac njihovih parfema. Ja trenutno imam samo Little Black Dress i Today, a nadavno sam potrosila Far Away koji mi je omiljeni, pa moram naruciti novi.
    I mene su obradovali sa ovim poklonom, i jako mi se svidja. Bas fin dnevni parfem, nekako damski i elegantan. Nesto mi ne ide uz sliku Megan Fox onako kako je vecina nas zamislja, ali ne mari. Bitan je parfem.
    Marama je super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa ne moram reći, slike su tu :) Sviđa mi se izbor parfema i uvijek ima "još samo jedan" koji želim. Ko se ne obraduje mirisnom poklonu. Inače, volim parfeme kao što je ovaj. Samo da nisu napadni, a i svi koji se mogu opisati kao "miris svježe opranog veša" dolaze u obzir :D Ako ne ide uz Megan ide uz mene :D

      Izbriši
  4. Kako mirisan post. :D
    I sama jako, jako volim parfeme, pogotovo one malo jače, tako da svima koji ne znaju šta da mi poklone, parfemu se uvijek radujem kao dijete. :D
    Imala sam priliku da pomirišem većinu avonovih parfema i ne mogu baš da se odlučim koje bih odabrala kao top 3, ali veliki obožavalac sam Little Black Dress parfema, on mi nikada ne može dosaditi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka mirišu postovi :D Nemam ni ja ništa protiv mirisnih poklona, posebno ako bude onako kako moj nos voli. I meni bi možda bilo teško odlučiti se za top 3, jer ponekad dosadi miris parfema koji sam nekad baš voljela. Ali sigurno znam da bi Sensuelle bio na spisku :)

      Izbriši
  5. O kakve radosti!!! Bas mi se dopada tvoja kolekcija,i ja sam VELIKI ljubitelj avon parfemcica,i slazem se sa tobom da sad za praznike pripremaju super setove jer sam vec videla kataloge,samo jos mi da pripremimo novcanike! :D Super post!! :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirisne radosti :) Ovoj kolekciji uvijek želim dodati još i još i još ali ipak sam odlučila da prvo potrošim nekoliko pa onda naručim. Još nisam vidjela kataloge ali ne sumnjam da će biti dosta stvarčica koje želim. Novčanike obavezno pripremiti, ali uvijek imam kasicu prasicu koja ponekad bude namijenjena baš za Avon, tako da malo spremnije dočekam svaki novi katalog :)

      Hvala :)

      Izbriši