Golden Rose city style maskara

12:12:00

Čini mi se da malo po malo Golden Rose počinje sve više da se zavlači u nesesere. Od nekadašnjih prašnjavih proizvoda sa pijaca, polako počinjemo otkrivati male trgovine koje smo nekad zaobilazile ni same ne znajući zašto i raspitivati se gdje ima veća ponuda ove kozmetike. Čitajući recenzije, i ja sam počela raspitivati se gdje mi je najbliža trgovina i na kraju, saznam da sam milion puta prošla pored nje, a da sam mislila da u ponudi ima samo torbe koje su okupirale izlog. I eto, pronašla sam Golden Rose :) Pošto mi je maskara bila potrebna (ili nije?) prvo sam nju kupila.


Nešto što me oduševilo u ovoj maloj trgovini je da se nalazi stalak sa proizvodima testerima, a negdje iza se nalaze novi proizvodi. Pa tako ne postoji mogućnost da je neko koristio maskaru ili nešto drugo prije vas, a još kada je prodavačica donijela zapakovanu maskaru u prozirnu foliju lijepo sam se iznenadila :) Zašto se skuplji brendovi ne ugledaju? Nikad neću zaboraviti kada sam kupila Bourjois maskaru koje je bila suha, potpuno suha. Koliko je puta otvorena prije nego što sam kupila ne želim da znam!


E sad, o Golden rose maskari :)
Četkica ima dvije strane, kraću i dužu. Duža daje volumen i dužinu, a kraće uvijanje i razdvajanje, kreirajući, kako piše na maskari, mega volumen i ultra crne trepavice. Veću dužinu dobila sam koristeći kraću stranu, a ne dužu kao što piše na maskari. Moje trepavice dobile su razdvajanje, dužinu i malo volumena. Nikakvo uvijanje nisam primijetila ali zato ima uvijač za trepavice. Boja baš i nije ultra crna. Na četkici se zadržava baš onoliko maskare koliko je potrebno bez da pravi nered oko "grla" bočice.


Na slici iznad možete vidjeti četkicu i obe strane. Moj favorit je kraća strana, savršeno izvuče i razdvoji trepavice dok duža ponekad napravi nered i malo slijepi trepavice pa tako dužu stranu koristim u samo jednom nanosu i nema problema.


Ono što mi se nije dopalo kod maskare  je što se nakon 2-3 sata ispod očiju stvore male crne grudvice, a ponekad i deblja crna linija. Ne uvijek ali u većini je ovako, što je ujedno i najveća mana ove maskare. Druge nemam osim možda da se na trepavicama postaje pomalo suha. Možda je malo čudno, ali ova pojava smanji se kada koristim samo kraću stranu :)

Za 6 KM dobila sam poprilično dobru maskaru koja po učinku sigurno može parirati i skupljim maskarama. Što se mana tiče, može biti i da je do mojih izbirljivih trepavica koje nikako da se na duže staze druže sa samo jednom maskarom. Sad želim da probam GR narandžastu (ne znam naziv, znam boju). Dvoumila sam se između ove i narandžaste, a kako nisu skupe može se probati :)

You Might Also Like

15 komentari

  1. Meni je ova maskara vec omiljena :) kao i ti, jednom predjem duzom stranom, a onda rascesljavam kracom i ta strana mi je draza. Jeste sama od sebe malo suha, ali i to mi se svidja jer ne volim mokre koje se preslikavaju i koje moram cekati po mjesec dana da se osuse pa da mi tek tad odgovaraju. Samo nisam primjetila te grudvice i crnu liniju ispod ociju, meni se to ne desava. I kod nas u TZ kod Jasmine kosta manje, 4,50KM :) I mene interesuje narandzasta ali mislim da cu se drzati ove jos jednom pa kad mi bude do eksperimentisanja, odlucit cu se za drugu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog tebe, tvojih trepavica i recenzije sam kupila maskaru. I nisam se pokajala. Ne volim ni ja mokre maskara ali mogla je i ova biti samo malo manje suha, inače je ok. A eto, meni se nažalost pojave grudvice ali hajde, oproštam joj :) Ova neka stoji ali želim probati i narandžastu :) Eh, da je Jasmina bliže i ja bih platila 4,50 xD

      Izbriši
    2. Imat ces online narucivanje pa kad nakupis nekih stvarcica, narucis sa onom obicnom postarinom i isplatit ce se :)

      Izbriši
  2. Ova je super,imala sam je, ali probaj i onu njihovu čuvenu x4 za volumen(ona je kod mene u stalnoj postavci :D). :) Ja sam počela da se kunem u njihovu kozmetiku, imaju izuzetno dobar asortiman, super kvalitet, a više nego pristupačne cene... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obratiću pažnju na tu ali prvo želim da probam narandžastu, baš mi je zapela za oko :) Ova je prošla test i sa njom je otvorena sezona GR maskara :D Pristupačne cijene su i više nego poželjne danas, a kada uz to postoji i kvalitet, nema razloga da se ne proba.

      Izbriši
  3. Jao kupujem je sledecu! Jako mi se svidja kako izgleda na trepavicama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako probaj, a cijene je smiješna, novčanik neće ni osjetiti :)

      Izbriši
  4. Kupila sam neku zlatnu, ne znam joj sad ime a mrsko mi ustati i nije mi nešto ali moram otići po ovu kad je već toliko hvalite :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako ti je, kada se "k´o nasukan kit" zavalim, malo toga me može natjerati da ustanem :D Sreća pa ne hvalimo neku skupu pa nećeš romoriti okolo ako ti i ova ne bude nešto :D

      Izbriši
  5. Ja imam narandzastu i obozavam je! Ona i avonova supershock su mi najbolje maskare ikad

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda jedva čekam da probam narandžastu :) Avon imam ali se tako brzo osušila. Četkicu sad koristim za raščešljavanje i sigurno je jedna od boljih koje sam koristila. Od Avona je pravo dobra Infinitize, narandžasta je kao i GR :)

      Izbriši
  6. Jako dobra maskara, nikako da probam. Mozda bih mogla, a mozda cak i zamjene moje Maybelline koje koristim vec godinama. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, probaj, što da ne, možda nađeš jeftiniju zamjenu za Maybelline :)

      Izbriši
  7. Meni je narandžasta bolja, bolje izgradi volumen, ali sve mi se jako brzo osuse. Ali za tu cijenu, i nekako prihvatljivo. Mada, toliko kosta i Essence MA koja mi je opet po svemu bolja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Narandžasta me sve više zanima pa kupujem čim ova počne da se suši, ne želim da gomilam maskare. Dvije i mogu proći, možda tri :) Essence maskare nisam probala, nešto me baš i ne privlače. Lako je tebi pričati kad imaš trepavice odavde do vječnosti :)

      Izbriši