Bio Beauty cosmetics (ručno rađena prirodna kozmetika)

23:06:00

Nikad nisam bila od onih koji prije kupovine pažljivo pročitaju listu sastojaka pa tek onda odluče da li će kupiti ili ne. Jedino o čemu sam vodila računa je da proizvod ne sadrži alkohol. Ako je namijenjeno suhoj i osjetljivoj koži onda molim bez alkohola. Nakon mnogobrojnih isprobanih krema za suhu i osjetljivu kožu, (od kojih su neke djelovale manje, neke više, neke nikako) donijela sam odluku da  ću potražiti kremu koja u sebi sadrži što manje sastojaka i da je, koliko toliko, prirodna.


Planiram probati nekoliko krema, a onda sam slučajno saznala i za Bio Beauty kreme. Kako nude mogućnost besplatnih uzoraka naručila sam dnevnu i noćnu kremu za osjetljivu kožu. 

Bio Beauty je ručno rađena prirodna kozmetika za njegu lica i ruku. Ne sadrži parabene, PEG spojeve, parfeme, formaldehyde, derivate nafte, mineralna ulja, parafine i ftalate. Ovi 100 % prirodni proizvodi su netoksični i nekancerogeni, bez hemikalija i pod garancijom povrata novca ukoliko niste zadovoljni učinkom.

Sastojci su organskoj porijekla, a hranjiva ulja su hladno presovana. Kao konzervanse upotrebljavaju kombinaciju esencijalnih ulja sa dokazanim antimikrobnim sposobnostima i prirodni kalijev sorbat i vitamin C.

Svi proizvodi imaju kraći rok trajanja od 6 mjeseci jer se ne koriste konzervansi koji produžuju rok trajanja. Ručno rađeni proizvodi proizvode se u manjim serijama i skladište na niskoj temperaturi do isporuke.



Bio Beauty u ponudi ima: 
- Anti age dnevnu i noćnu kremu sa kolagenom i uljem argana 45+ 
- Antioxidant Therapy dnevna i noćna krema 30 + 
- Acne Free Skin dnevna i noćna krema 
- Nutra Complete dnevna i noćna krema za normalnu kožu
- Nutry Hydra 24/7 dnevna i noćna krema za suhu kožu
- Anti Shine dnevna i noćna krema za masnu i mjesšovitu kožu
- Vitamin Skin Therapy dnevna i noćna krema za regeneraciju oštećene i umorne kože
- Sensitive skin dnevna i noćna krema za osjetljivu kožu
- Anti age krema za ruke sa kolagenom
- Nutra Hands & Nails 24/7 krema za potpunu ishranu ruku i noktiju
- Hydra active 24/7 hidratantna krema za ruke
- 100 % prirodna krema za sunčanje sa mirsom vanilije
- Losion nakon sunčanja sa efektom hlađenja sa mirisom lavande

Sve noćne kreme su dodatno obogaćene određenim sastojcima.

U katalogu se nalazi i spisak svih sastojaka u kremi pa evo npr. šta sadrži krema protiv akni: ekstrakt kamilice, tea tree oil, ulje karanfila, aloe vera, ulje jojobe, ulje makadamije, ulje ehinaceae, prirodna aroma limuna, ulje grejpa, glicerin, kalijev sorbat, aksorbinska kiselina i biljni emulgator dok noćna krema ima pojačan udio svih aktivnih sastojaka i dodatno je obogaćena shea butterom.


Uzorci su došli u roku od jednog dana, a pored dva uzorka dnevne i noćne kreme za osjetljivu kožu dobila sam katalog proizvoda, popratno pismo i karticu popusta od 10 % za kupovinu. Na kuponu piše da vrijedi 60 dana, a u pismu 12, pa sad... :) Uzorci su u malim kutijicama koje imaju 2 poklopca. Što je sigurno sigurno je :)


Katalog za jesen možete pogledati ovdje.

FB page možete pogledati ovdje .

Besplatne uzorke možete naručiti na mail  biobeautycosmetics@gmail.com


Prvo sam probala noćnu kremu koja pruža divan osjećaj bez zatezanja i ujutro sam imala nježnu kožu uz vidljivo smanjenje crvenila. Dneva krema pruža mekanu kožu, te kao i noćna smirivanje crvenila ali nije dovoljno hidratantna za moju veoma suhu kožu.  Kada tek nansesem nemam osjećaj zatezanja ali nakon oko sat vremena počinje. Obe kreme fino se upiju u kožu bez masnog izgleda i kao da ništa nema na koži. Bez problema sam koristila i puder preko. Moram ponoviti, koža je nevjerovatno nježna :)

Ovo bi bili prvi utisci. Testeri dođu u veoma maloj količini (nešto više noćna sadrži, kao što se vidi na slici iznad) pa koliko je to mjerodavno ne znam baš, jer mnoge proizvode koristim oko 7 dana i više da bih mogla vidjeti kako se ponašaju na koži. Dnevnu sam iskoristila nakon 4 nanošenja, dok noćne ima još malo. 

You Might Also Like

0 komentari