Avon Planet spa Blissfully Nourishing krema za stopala, ruke i laktove

13:04:00

Dolaskom hladnijeg vremena moja  njega stopala se mijenja i iako sam ljeti mogla i bez kreme, zimi ipak uvijek poslije tuširanja nanesem kremu ili prije spavanja. Nemam previše suha stopala, s vremena na vrijeme pete postanu grublje nego inače ali volim osjećaj mekanih i njegovanih stopala,  i trackanje od glave do pete mi ne pada teško :)


Kao i prošlu zimu i za ovu sam odlučila da njegujem stopala proizvodom iz Avon Planet spa kolekcije kojom sam jako zadovoljna i smatram da je ova linija Avonova jača strana. Mnoštvo proizvoda od glave do pete, divnih mirisa zaista nudi istinsko uživanje.

U plastičnoj ambalaži dobije se 75 ml proizvoda. Zamjerka za ambalažu je što nema zaštitnu foliju pa dok proizvod dođe do korisnika okrene se bezbroj puta i prilikom otvaranja dosta proizvoda završi na poklopcu, a ako možda malo nespretno otvorite i van pakovanja.


Prilikom otvaranja nemoguće je ne primijetiti prelijep miris orašastih plodova, za mene je to topli, zimski, jači miris koji jako volim i koji se jako dugo zadržava na koži. Krema je srednje gustoće i masnije je teksture što je čini odličnom za njegu stopala, a uopšte nije potrebno mnogo nanijeti pa se ne troši baš tako brzo. Za ruke koristim kada su baš suhe za vrijeme hladnijih i vjetrovitih zimskih dana jer se tada brže upije dok sad nemam potrebu za jačom njegom i ne sviđa mi se masni sloj koji ostaje na rukama jer se ovdje sporije upija, osim ako nemate baš suhe ruke. Ali zato prije spavanja ponekad nanesem jer znam da ću ujutro sigurno imati njegovane ruke. Za stopala bolji proizvod zimi meni nije potreban. Bogata hidratacija koju ova krema nudi stopalima sasvim je dovoljna. Lijepo omekša pete, brzo se upije, a nakon kreme uvijek obujem pamučne čarapice za pojačano dejstvo kreme. To ne mora biti ova krema, možete koristiti i bilo koju :) Nekad davno, mislim da sam u setu sa ovom kremom za stopala dobila i čarapice ili sam posebno naručila... ne znam :)

Pored stopala i ruku, krema je namijenjena suhim predjelima tijela kao što su koljena i laktovi. Lično nemam problema sa suhim koljenima ali zato ponekad mi je potrebna jača hidratacija i njega laktova pa sam ponekad koristila kremu koja i ovdje lijepo djeluje i poboljšva izgled laktova.

Pored kreme, kolekcija se sastoji od pilinga za ruke i stopala, balzama za intenzivnu njegu i maske za kosu. 



Cijene proizvoda se skoro pa uvijek mijenjaju. Pa možete kupiti jedan proizvod ili u setu po povoljnijoj cijeni. Trenutni katalog nudi zaista lijepu ponudu setova Planet spa, a nadam se i idući jer za vrijeme praznika može se malo i uštediti ali zato dobiti dobar proizvod :)


Za kraj, mahanje od mojih upravo njegovanih stopala :)

You Might Also Like

12 komentari

  1. Krema je što se mene tiče odlična, miris je malo jači, baš kako ja volim. :D
    Samo jedno upozorenje za žene/djevojke koje voze, nemojte je koristiti neposredno prije sjedanja u automobil, poslije ove kreme volan će mnogo da vam klizi iz ruka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije nikako nisam voljela jače zimske mirise kao što je kod ove kreme, dok je sad sasvim druga priča :) Trebala bih ovu drugu rečenicu uvrstiti u post kao upozorenje i mjeru opreza za vozače :D

      Izbriši
  2. Ovu kremicu za stopala nisam isprobala,ali pogledaću svakako jer kako kažeš divno miriše na orašaste plodove,a jako volim takve mirise.Za stopala koristim Baleinu kremu od jelenjeg loja i lavande i fenomenalna je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miris je divan i još ako voliš da se duže zadržava na koži onda obavezno obrati pažnju na ovu. Ponekad poželim na cijelo tijelo da nanesem :) Jelenjeg loja i lavande? Ovo nisam vidjela u dm-u, možda zato što najmanje obratim pažnju na proizvode za stopala :)

      Izbriši
  3. Moja mama koristi ovu kremu već duži period i veoma je zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Za njegu stopala koristim jedan trik koji sam naucila od jedne youtuberice : nanesem jako obilno kremu na stopala, al bad u debelom, debelom sloju i onda stopala zavezem u plasticne vrecice i drzim nekih sat vremena dok radim nesto drugo, gledam film, citam i sl. Je malo neugodno, stopala se oznoje jer u vrecici bude ko mala sauna, ali kad to skinem i obrisem visak, stvarno vrijedi :-) Ona to drzi i preko noci, ali mislim da bi meni bilo svega po plahtama ujutro, pa bolje ne :-P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ne bih trebala hodati nakon što zavežem vrećice da ne bih negdje završila u ležećem položaju :) Svakako interesantno i probaću da vidim kako djeluje. Pošto se krema nanosi u debelom sloju preporučiću mami, jer ona ima baš suha stopala pa da vidim kako će djelovati. Uh, neka, neću preko noći, da ne šuška ništa pod plahtom :D

      Izbriši
  5. Avon ima dobre hidarantne kreme za tijelo, probala sam ih baš dosta :) ovu nisam, ali baš me privlači, osobito zbog mirisa :) i super čarape :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Planet spa kreme za tijelo su ubjedljivo najbolje. Žao mi je što nema više sa mirisom lotosa koju sam jako voljela ili skindisiac losion koji je bio jako kratko dostupan. Miris je posebna priča, možda miriše na neke kolačiće :) Ovo su čarape "kad idem u goste" :D

      Izbriši
  6. Joj imala sam ovu kremu i meni se miris nije sviđao nikako, ali nikako, nekako mi je mirisalo zagoreno, toliko mi je smetalo da sam ju proslijedila. Ne znam da li je to samo do moje bilo ili što. A šteta bila sam nabrijana na kremu hahah.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ženo, povuci riječ! Ovo miriše divno :D Možda se nešto čudno dogodilo sa kremom za vrijeme putovanja do tebe ili je do tvog nosa :D

      Izbriši