Avon Ultra Beauty ruž za usne; Deep red

13:58:00

Prvi post u ovoj godini neka bude crven. Neka bude moja omiljena boja. Glavna uloga u postu pripala je crvenom ružu, Deep Red, a sporedna Essence olovci za usne Femme fatal koja prati zvijezdu posta i odlično se snalazi u timskom radu. Vječni crveni ruž!  Moja jedina priznata prava boja :) Nemojte misliti da ja ne volim druge boje. Volim, ali opet kažem, meni je svejedno,  samo da je crvena. Izet Fazlinović (Lud, zbunjen, normalan) i ja imamo nešto zajedničko, rečenicu koju koristimo za omiljenu boju.


Avon kaže ovako za ruževe iz svoje nove linije: Ultra beauty ruževi sa Uni-Pure pigmentima koji daju bogatu boju i ističu oblik usana. Čista boja za jasne i definisane usne. A ja na ovo moram da dodam: Nema ruža koji će vam definisati usne ako se malo ne potrudite oko nanošenja, posebno crvenih nijasni :)


Linija Ultra Beauty sadrži 10 ruževa:  Deep Red, Golden Nectar, Posy Pink, Cozy Mauve, Rose Mauve, Chic Pink, Rose Wine, Skin, Latte Nude, Bronze. Na slici mi izgleda kao da pojedini ruževi sadrže ružne, grube šljokice dok u katalogu na usnama se čini sasvim drugačije, kao da ih nema.

Od tih 10 ruževa izabrala sam Deep Red. Ako ne znate koju boju da izaberete - izaberite crvenu. Kozmetika, odjeća ili modni dodaci. Iako su mi se "opasno" svidjele još neke nijanse, nisam htjela naručiti dok ne vidim kako će se ovaj pokazati. Aplauz za razumnu odluku.


Ruž dolazi u kartonskoj kutijci koja sadrži osnovne podatke. Plastično pakovanje koje krije ruž nije ništa posebno ni neviđeno, a vjerujem da je jednostavna plastična ambalaža (nikako ružna ili neugledna), zbog niske cijene, koja je u katalogu 01/2014 5,50 KM, a puna 9,90 KM. Zbog niske cijene ne treba žaliti novčiće ako se ne pokaže kao dobar. Sadrži 3,6 grama.




Bogata pigmenatacija ruža i hidratantna formula pružaju kremasto uživanje na usnama i potpuno prekrivanje nakon prvog nanošenja. Tek nanešen daje sjajni završetak koji će vrlo brzo izgubiti na intenzitetu ali nikada postati potpuno mat nego će ostati lijepi kremasti izgled usana. Kod crvenih ruževa volim dobru trajnost jer, neravnomjeran raspored boje na usnama nimalo ne izgleda privlačno i mrzim "ispranost" crvenih nijansi. Uz konzumaciju samo pića 3-4 sata je bio gdje mu je mjesto, a gubitak boje neprimijetan. Ustvari lažem, i čokoladu sam pojela "na eks". Ono što sam primijetila je, kada se nanese malo veća količina da dobije tamniju crvenu boju, zagasitiju.

Upotreba olovke sa ovim ružem je obavezna, jer se radi o kremastom ružu koji se može razlijevati preko usana, a u konačnici, crveni ruževi traže više preciznosti prilikom nanošenja i pažnje da bi rezultat bio dobar. Iako je hidratantan, moje usne se brzo isuše pa uvijek koristim balzam, a za nekoga ko nema problem sa isušivanjem mislim da neće biti potreban. Na usnama ga osjetite koliko i balzam pa nakon dužeg vremena neće doći do neugodnog zatezanja usana i ružnog isušenog osjećaja. Lagan i ugodan.


Za kraj, jedna gratis fotografija mog druga i poruka: Da, treba vam crveni ruž. Molim bez izgovora "meni ne stoji". Znamo da to nije istina. U ovoj godini pronađite svoj crveni ruž, svoju idealnu nijansu. Ono što je mala crna haljina za odjeću, to je za kozmetiku crveni ruž. Meni je nezamjenjiv, a vrlo dobro znam da nisam jedina.

You Might Also Like

26 komentari

  1. Kakav post, kakav opis... :)Pozelela sam da namazem crvendac istog momenta, iako ga ne nosim cesto. A i boja je fenomenalna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je pročitati ovakav komentar :) Nema veze ako ćeš uskoro na spavanje, namaži usne i šepuri se bar malo po kući ili samo ispred ogledala :D

      Izbriši
  2. Super post :) I ja imam u nijansi deep red i rose mauve..toliko se razlikuju po teksturi da je to za nepovjerovat. Deep red je super, ali rose mauve nijansa ima neki glupi sedefasti zavrsetak, koji ja ne podnosim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači ipak nisu svi dobri kao crveni :/ Jako mi se dopadaju još Cozy Mauve i Chic Pink i ako je suditi po slikama oni nemaju ružni završetak :)

      Izbriši
    2. Ma ja ne rizikujem vise s tim ruzevima, dosta dva iz te kolekcije :)

      Izbriši
    3. Rizikovati ili ne, pitanje je sad :D Onda opet da naručim samo jedan koji mi se više dopada i da se nadam da će biti kao crveni :)

      Izbriši
  3. super si ti predstavila crveni ruz ;) odlican post i da, i ja mislim da svima treba bar jedan crveni ruz ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta ću kad ga volim :) Naravno da treba i mislim da je ponekad samo on dovoljan, a da se izgleda lijepo.

      Izbriši
  4. Koliko kostaju?

    xx
    ajnira.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj koliko je divan! :))) A komentar na kraju je hit :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja skoro za svaki ruž koji ima bar malo crvene u sebi kažem da je divan :)

      Izbriši
  6. Prelepaaaaaa boja <3 obozavam tvoje swatcheve na usnama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš ti hvala, sad mi je srce veličine Rusije kako ovo pročita :D

      Izbriši
  7. Savršen post u pravo vreme :)
    Jedna od mojih novogodišnjih odluka je da se osmelim i počnem češće da koristim crveni ruž :) Posle ovog tvog posta ne sumnjam da će biti tako! Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tvoja novogodišnja odluka je zaista divna :) Prije nekoliko godina za mene je crveni ruž bio nezamisliv i uvijek sam mislila da ga nikad neću ni približiti usnama, a danas je sasvim druga priča. Znači da sam objavila post u pravo vrijeme, kada još uvijek ima mjesta za novogodišnje odluke :)

      Izbriši
  8. ruž na slici izgleda super a u stvarnosti je ustvari roza boje kad ga naneseš na usne imala sam takav prije par mjeseci i poklonila ga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da si ga zamijenila s nekim drugim jer se ovaj pojavio u predzadnjem katalogu za prošlu godinu, pa tako uopšte nije bio dostupan prije nekoliko mjeseci :)

      Izbriši
  9. Odlican crvendac ali tokom citanja posljednjeg pasusa skoro pa sam mogla zamisliti te kao ghetto afro-amerikanku sto pucketa prstima hihihi :D :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah neka, neka Selma, ne zamišljaj me daleko sam ja od tog xD :))

      Izbriši