Nivea Aqua Effect Wasch-Emulsion

11:35:00

Mislim da sam nakon prvog čišćenja lica sa ovim proizvodom znala da ćemo se baš lijepo slagati te da će recenzija biti pozitivna. I nakon više od mjesec dana svakodnevne upotrebe, ljubav je ostala ista. Iako na pakovanju piše (u prevodu) da se radi o kremastom gelu za čišćenje, ja se ne bih složila jer ovo nije ni g od gela nego jedan u potpunosti kremasti proizvod. Također piše da je sa suhu kožu, a izostavili su napisati da je i za osjetljivu, ali zahvaljujući dm-u i Balea proizvodima znam i ja nekoliko njemačkih riječi. I da, u divnom prevodu piše da sadrži 200 ml, što opet nije tačno jer sadrži 150 ml. Nakon što sam pohvalila prevod, idem dalje :)


Nivea krema za čišćenje miriše kao obična, plava i svima dobro poznata Nivea krema za lice, a kako je proizvod guste teksture imala sam osjećaj kao da nanosim deblji sloj kreme u kombinaciji sa vodom i onda sam pomislila kako ću se umiti, odstraniti sa lica, a da ne ostavi ružan sloj na koži. Jednostavno, veoma jednostavno. Odstrani se kao i bilo koji lakši proizvod za umivanje (npr. gel). Samo, pazite da ne pretjerate sa količnimom kao ja prvi put :) Sasvim malo je dovoljno da se očisti lice. Ako očekujete pjenu - ovdje nema nikakvog pjenušavog čišćenja koji nekako povezujemo sa boljim čišćenjem ali daleko od tog da ne čisti.


Krema je obogaćena prirodnim bademovim uljem koje pomaže kod suhe kože i perutanja, te sadrži Hydra IQ tehnologiju koja aktivira prirodnu mrežu hidratacije kože i naročito se preporučuje za njegu suhe kože. Sadrži i pantenol koji je dobar za njegu osjetljive kože, omekšava i hidrira.

Dopada mi se mekano pakovanje, "okrenuto na pogrešnu stranu" pa ću proizvod moći u potpunosti iskoristiti. Rok upotrebe je 12 mjeseci. Cijena je oko 10 KM.


U sebi sadrži sitna, roza zrnca (lijepo se vide na slici iznad :) koja u dodiru s kožom lagano nestaju. Nisu uopšte gruba, blaga su prema koži, a da rade blaži piling ne bih baš rekla jer se prilikom laganog pritiska na kožu, u dodiru sa prstima odmah tope.


Krema je izuzetno nježna i blaga pa sam koristila i za područje oko očiju i nikakve iritacije ovog osjetljvog područja nije bilo, nikakve suze. Maskaru naravno nisam ni pokušala odstraniti, za to ipak koristim mlijeko. Meni je pored čišćenja, jako važno kako proizvodi za čišćenje ostavljaju kožu nakon upotrebe. Ne želim da dok jednom rukom držim ručnik na licu, drugom pipkam gdje je krema da što prije nanesem na lice. Koža nakon upotrebe uopšte nije isušena, nema ni ružnog zatezanja nego samo nježno i glatko lice. Sa malom količinom i laganim kružnim pokretima odstranim šminku sa lica i u početku sam obavezno koristila bijeli ručnik da vidim ostaju li tragovi od pudera. Nakon laganog, kratkog i blagog trljanja lica i umivanja mlakom vodom, ručnik i dalje ima svoju bijelu boju.


I sad kao papagaj da ponovim, moja koža je suha i osjetljiva (posebno osjetljiva) i odlično je prihvatila Nivea kremu za čišćenje, bez dodatnog crvenila što je meni najvažnije ili neke druge negativne reakcije kože. Vjerujem da bi ovom kremom za čišćenje, pored suhe kože, bila zadovoljna i normalna koja je u hladnijim danima podložna laganom isušivanju ili jednostavno želite hidratantnije sredstvo za čišćenje bez da ostavlja ikakav sloj na koži, samo čista i nježna koža. 

You Might Also Like

18 komentari

  1. U pa bas lepo zvuci! Sad si me zainteresovala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, lijepo zvuči i lijepo djeluje što je najvažnije :)

      Izbriši
  2. Zvuči primamljivo, ali možda mi ne bi pasala, ja imam masnu kožu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za masnu i mješovitu kožu ima gel ali da li djeluje kao ova krema, pojma nemam, jer je moja koža daleko od masne :)

      Izbriši
  3. Super, moram probati. Lici malo na onaj Balea gel za suhu i osjetljivu kozu? Ne znam jesi vidjela onaj novi gel u Avonu za ciscenje, bas me nesto privlaci da probam:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baleu sam probala i to je blaža verzija ovog i jeftinija, naravno. Ali meni se više dopada koža nakon upotrebe Nivee i bolje čisti kožu. Novi gel u Avonu? Ne znam koji je, moraću detaljnije pogledati :)

      Izbriši
    2. Tacnije pjena za ciscenje:) koliko kosta ova nivea?

      Izbriši
    3. Možda pjena Clearskin, to je novo, koliko sam upratila. A kako nemam bubuljice, nemam ni želju da probam :) Cijena je oko 10 KM (ovo sam zaboravila napisati, dobro si me podsjetila da ubacim cijenu :)

      Izbriši
  4. Iako su Nivea proizvodi malo više agresivni za moju kožu(koja je ista kao tvoja) ovaj gel-krem mi se baš dopao zahvaljujući tvojoj recenziji :) Ja koristim Bioten gel za čišćenje lica(o kojem sam pisala) i kojim sam prezadovoljna a ovaj Nivein me dosta podseća na taj. Mislim da bismo se lepo slagali :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam baš nešto koristila Nivea proizvode za lice i nisu me privlačili (osim Nivea soft kreme koju sam godinama koristila), nekako su to više bili proizvodi za tijelo, a ova krema me pozitivno iznenadila i uopšte nije agresivna. Inače mi lice burno reaguje ako mu nešto nije po volji :) Bioten nije dostupan u BiH (ili ja nisam vidjela :), a ono što sam čitala o njihovim proizvodima čini se zanimljivo.

      Izbriši
  5. Imala i voljela :) Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na tu kremastu teksturu i činjenicu da se ne pjeni, ali nakon što sam se na to naviknula, lijepo smo se družili :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je samo na prvu upotrebu bila čudna kremasta tekstura, a kasnije sam se već uhodala (i shvatila da ne treba mnogo proizvoda :) i ovo kremasto čišćenje mi je puno bolje od pjenastog :)

      Izbriši
  6. Good old Nivea.. i nasmijala si me s ovim Balea njemačkim i lošem/namjernom prijevodu. Zamisli ti njih :-)) Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako, dobra stara Nivea, a kako je prisutna na tržištu od kad znam za sebe, često bude zanemarena zbog nekih novih proizvoda koji se svakodnevno pojavljuju. Prevod je glavni :)

      Izbriši
  7. Ja sam zainteresovana. :) Svidja mi se što se ne peni, jer sve što se penuša ne stiže na moju listu želja, jer je to samo još jedan način da se koža isuši.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za pjenušavo čišćenje se slažemo, uglavnom isušuje, više ili manje, a to sigurno nije ono što treba suhoj koži :)

      Izbriši
  8. Meni je ova umivalica bila tako-tako ali moram uzeti u ozbir da sam je isprobala dok mi je koza bila ekstremno masna. Najbolje su mi odgovarali Niveini proizvodi za masnu kozu, plava ambalaza iako ne postiji niti jedna krema za lice od Nivee koja mi je odgovarala. Iz nekog cudnog, nenormalnog razloga :D Ovo sam ubacila totally random...nevermind me...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti koža nekad bude suha i jako osjetljiva ponovo probaj, vjerujem da bi ti se više dopala :) Nisam ni ja bila zadovoljna Nivea kremama za lice sve dok nisam probala Soft. Ona je za lice, ruke i tijelo, a licu je puno bolje odgovarala od nekih koje su baš namijenjene za moj tip kože. Početkom zime, postala mi je blaga pa je na čekanju, a lice na odvikavanju :)

      Izbriši