Avon kist za rumenilo

12:48:00

Avon je svoju ponudu obogatio sa pet novih kistova koji su, po recenzijama kojih je sve više, mnogi bolji od prethodnih koji su bili u katalogu. Prethodne nisam probala tako ne mogu porediti. Od novih kistova probala sam upravo ovaj za rumenilo, a svakako bih voljela još da provjerim kakav je kist za podlogu za koji sam čitala pohvale.

Znam da je mnogima jako važno da kist ne širi oko sebe neugodan miris pa da odmah to na početku riješimo: ne, ne smrducka. Test zvani "Odobrava li  nos" prošao je odmah nakon otvaranja. Bio je redovan na kupanju (nakon svake upotrebe) ali njegove dlačice i dalje su na mjestu, njegov ombre (prljavo bijela i tamno smeđa :) nije izgubio boju, a i dalje ima svoje duge dlake na broju. Dlačice nisu željele napustiti dom. Sušenje je ovdje je najmanji problem jer nema jako guste dlačice i u toploj prostoriji veoma brzo je spreman za upotrebu.


Ovaj elegantni, slim kist ima dobru liniju pa (skoro anoreksičan :) lijepo "leži" u ruci i uopšte nije težak za nejaku žensku ruku :) Za one koji vole čvršće kistove za rumenilo možda neće biti pun pogodak jer, ovako nježna dušica se stidljivo savija dok se druži sa obrazima pa ako volite kistove čvršće, gušće i kraće dlake za nanošenje rumenila, možda ćete zanemariti ovaj kist i naći mu neku drugu namjenu. Moram ponovo naglasiti da je ovo jaako njažan kist koji mazi obraze.



Cijena kista u katalogu 04/2014 je 9,90 KM dok je puna cijena 13,00 KM. Dužina kista je 17 cm, a samo dlačica 3,5 cm. Kist u sastavu ima: plastiku, aluminij i najlonska vlakna.


Osim kista za rumenilo u ponudi su još četiri:

Kist za cijelo lice 9,90 KM (18,5 cm), puna cijena: 16,00 KM
Češalj za obrve i trepavice 6,50 KM (17,5 cm), puna cijena: 8,00 KM
  Kist sa sjenu sa spužvicom 6,90 KM (14,8 cm), puna cijena: 8,50 KM
 Kist za podlogu 9,90 KM (17 cm), puna cijena: 13,00 KM

PR proizvod

You Might Also Like

25 komentari

  1. hahaha koje dobre opise imaš. Da ne znam da se radi o kistu, na svašta bih pomislila. Odlično!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh, ovdje je u pitanju samo tvoj dirty mind :))

      Izbriši
  2. Odličan post! Već dugo se nisam tako nasmijala :D Mislim da ću se sjetiti tvoje recenzije kad god vidim ovaj kist :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem na pohvali i baš mi je drago da je post izamio osmijeh :))

      Izbriši
  3. Jabih baš voljela probati ova ja tekuće podloge :) Ovaj za rumenilo mi se čini super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaoo al nadrobi ;) hahhaha uglavnom prva rečenica govori o tome da bih voljela probati kist za tekuće podloge, moj bosanski preveden hahahhahah :)

      Izbriši
    2. Hahaha ženo šta si ovo napisala :D Prvo kontam da ovo nije google translate ali onda sam dešifrovala, no svejedno ti hvala na prevođenju :D
      I mene baš zanima kakav je kist za nanošenje podloge, ali kupovina će sačekati, dok pročitam/čujem još kritika ili pohvala :)

      Izbriši
  4. kist za tekući puder mi je prediiiivan,milina je dirat se sa njim po licu,a sto se tice funkcionalnosti opet divan :D pojacava prekrivanje pudera,ne ostavlja one "pruge" po licu,bas brzinski nanesem puder sa njim i za divno cudo,manje se mastim tokom dana kad njega koristim,pretpostavljam da je to jer mi ucini puder malo vise mat...uh,svasta sam napisala al valjda je jasno sta zelim reci,hehe,uglavnom super je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa, ovaj komentar je bio prava mala recenzija na osnovu koje bih rado kupila kist. Kod kista za podlogu najvažnije mi je da ne ostavlja linije i da nije grub prema licu, a za izgled i ostalo veoma ćemo lako. Samo ti piši, ja nemam ništa protiv dugih komentara :))

      Izbriši
  5. Volim nježne kistove :) trenutno ih imam dosta pa ne planiram kupovati nove neko vrijeme :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U ovom komentaru nemoguće je ne primijetiti glas razuma kada su kistovi u pitanju :))

      Izbriši
  6. dopadaju mi se Avon kistovi :D
    haha zanimljiv opis kista :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se dopadaju ovako po slikama, ali da li su svi oki doki, to ne znam :))

      Izbriši
  7. Ni jednu avon cetkicu nisam probala. :) Ovu bih mogla probati. Ja za rumenilo koristim jednu Aura cetkicu koja je ok, za moje potrebe, ali bih volela da isprobam jos neku

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je ovo prvi Avon kist koji probam, ako ne računam one spužvaste koji dođu u paletama :) E, kao tebi Aura kist, meni je ovaj dobar za moje potrebe, a kako se baš i ne družim sa rumenilom, nemam namjeru tražiti neki drugi dok ovaj obavlja svoj posao :)

      Izbriši
  8. predobro si ga opisala :D
    zvuči kao da bi mi se sviđao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem :)
      Družimo se već neko vrijeme i meni se jednako sviđa kao na početku :)

      Izbriši
  9. Baš sam planirala da uskoro naručim kist za rumenilo, lice i sjenu, ali s obzirom da sam već naručila pola kataloga (haha, pa skoro ahahah), to će morati pričekati. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha poznato mi je nekako to pola kataloga :D Ponekad kažem pa eto, i nije ovaj katalog baš nešto. Ali, dok ponovo prelistam nađe se nekoliko stvarčica koje bih naručila. Dobro je pa Avon uvijek ima dobra sniženja, setove i tako to :)

      Izbriši
    2. Pa to da c03 je imao extra sniženja, ali c04 mi je onako, osrednji, naravno našla sam i tu šta ću kupiti, malo čašćavanje za 8.mart :D I ja dva-tri puta moram listati, jer kad prvi put listam u afektu ne vidim sve :D

      Izbriši
    3. Najmanji je problem nešto izabrati od toliko proizvoda, bez obzira šta katalog nudi :D Često sa prijateljicom listam katalog uz kafu i onda obavezno prokomentarišemo od početka do kraja, naš mali ritual :)

      Izbriši
  10. Meni je solidan, koristim ga najčešće kad preko dana nosim bronzer i lagano konturiram :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sve one koji kao ja nisu zahtijevni kada su kistovi za rumenilo u pitanju, ovaj je sasvim ok, a posebno što je tako njeeežan :)

      Izbriši
  11. S ovim Avon-om nikako da se dogovorim :D inače mi se stvarno rijetko nešto baš, baš svidi ali kada sam vidjela ove kistove, koji su uz pohvale još i jeftini, odlučila sam da krenem u potragu za Avon damom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se s Avonom veoma lako dogovoriti, ali onda nam novčanik pokvari većinu dogovora :D Stavi negdje na sebe na vidljivo mjesto: TRAŽIM AVON DAMU :D

      Izbriši