Avon Colotrend Light puder; Pretty all over krema u stiku

12:23:00

Colortrend se smatra slabijom linijom Avona i mnogi ove stranice samo "prelete pogledom". Ja baš i nisam. Otkako je Avon redizajnirao liniju i reformulisao proizvode, tako sam i probala nekoliko proizvoda, dok mi "stari" nikako nisu ostali u dobrom sjećanju.
 Colortrend puder sam probala davno, dok je bio u crnom pakovanju i rekla no more ili na naški nunca mas, pardon, nikad više. Privukle su me nijanse i ona jedna koja je bila dovoljno svijetla za mene, ali kad je došao... Presvijetla nijansa, što lijepo nisam mogla vjerovati, a zatim teško se mogao nanositi i ostavljao je nekakve čudne fleke po licu. Da zaključim: nije valjao. Ali dobro, bilo je to vrijeme kada je Colotrend imao ružno pakovanje, ružne završetke ruževa, ružno...



A razlika je danas očigledna, što u pakovanju što u proizvodima. I ovdje definitivno nema mjesta za ono da su ovi jeftiniji proizvodi loši ili za odbaciti. Naprotiv. Već sam pisala Colotrend olovkama koje jako volim, a danas su na redu puderi i multifunkcionalna krema u stiku.



Avon Colortrend Light puder


Da sam dobila samo jedan puder pomislila bih da je neko koristio prije mene, zbog šupljina koje se vide na pakovanju, ali kako je u svakoj tubici isto stanje, očigledno tako treba. Šupljine su prikazane samo na zadnjoj slici, dok sam na ostalim mućkala zbog ljepšeg i pristojnijeg izgleda :D
Pakovanje je potpuno obično, plastično, lijepo istisne proizvod i za sve one koji vole da vide koliko je ostalo, evo, imate priliku da pratite. Sadrži 30 ml pa rasporedite. Možda malo manje od 30 ml jer, kako mi se čini, dobar dio pudera nedostaje :) U aktuelnom katalogu nije dostupan, a obično je oko 5 KM, dok je prava cijena 9,00 KM.

Do blistave kože na najlakši način. 
Lagana, hidratantna podloga za blistavu kožu.
 Lagana formula i bez efekta maske.

Puder pruža lagano prekrivanje. Ako volite lagane pudere, laganog prekrivanja i  posebno ako ste sretnice koje nemaju većih nepravilnosti na licu, te želite samo blago izjednačavanje tena, onda obratite pažnju na ovaj puder. Lagane nedostatke na licu će prekriti i veoma blago će ublažiti crvenilo.
 Na suhom licu izdrži oko 4-5 sati, a zatim lagano nestaje sa lica. Kada se fiksira kamenim puderom trajnost se nešto malo produži, ali sve ovo zavisi, naravno, od tipa kože.
Avon i ime pudera obećali su laganu podlogu i nisu razočarali - ne ostavlja osjećaj težine na licu, veoma je lagan i zaista pruža svježinu uz prirodan izgled bez efekta maske.
Suhe dijelove lica naglašava, pa za jako suhu kožu neće biti dobar izbor bez prethodne dobre pripreme lica i hidratantne kreme. Normalna koža će najbolje prihvatiti puder, dok bi masna koža tražila dodatno fiksiranje puderom u kamenu/prahu. Ukoliko vam je koža baš masna, onda ovaj puder nikako nije vas jer bi mogao veoma brzo nestati lica.



Light puderi su dostupni u dvije nijanse: Light i Light Medium, što je jako siromašan izbor. Ali, za promjenu, pripadnice svijetlijeg tena imaju šta tražiti ovdje.
 I ništa manje važno je da ne oksidira na licu.


Završavam sa slikom za istinske ljubitelje sastojaka :)



I jedna za ljubitelje darivanja (uskoro) :)




Avon Colortrend All Over krema u stiku



Novitet od kataloga 06/2014 je stik koji obećava sve na jednom mjestu  - multifunkcionalnost. Dostupan je u jednoj nijansi - Just Peachy, koja je dosta tamnija uživo, nego u katalogu. Cijena u katalogu je oko 8,00 KM, a puna 9,50 KM. Sadrži 4 g.


Nanesi gdje želiš i naglasi lijepu kožu. 
Čini kožu glatkom i izjednačenom za svježi sexy izgled.

Naglasi: oči, usne, obraze, tijelo.



Mislila sam da bi ovo mogla biti dobra stvarčica za ljubitelje konturiranja, zbog tamnije nijanse u pakovanju. Ali, nakon što sam testirala nijansu na zapešću - iznenađenje! Iznenadila me jako lijepa, svježa breskvasta nijansa i, iako se čini da bi stik mogao imati nešto malo
narandžaste u sebi, to se neće desiti. Čak ni na mom jako svijetlom licu ne poprimi ružnu narandžastu, ili čak onu "malo sam blatnjava" nijansu. Iako sam dugo prolazila pored sticka i mislila šta ja da radim s ovom nijansom, nakon malog testa, jednostavno sam se zaljubila, kako u nijasnu, tako i u konačan rezultat na licu.


Stik je kremaste teksture i veoma jednostavan za upotrebu. Nanesem na jagodice (direktno iz pakovanja), a zatim kistom kojim nanosim podlogu lagano blendam. Ponekad samo pređem prstom preko stika i nanesem na područje koje želim blago naglasiti, odnosno dodati malo svježine.
Za usne nisam koristila, prije svega zbog nijanse koja na mojim usnama nikako lijepo ne izgleda, a zatim zbog teksture koja bježi preko rubova usana, a nikako ne želim da svako malo provjeravam izgled usana. 


Trajnost je slabija, veoma brzo nestane s lica i ne može ga zadržati čak ni moja suha koža. Popravljanje je ono na što morate obratiti pažnju. Licu puža suptilni sjaj, a sitne blago sjajne čestice reflektuju svjetlost, pružajući koži zdrav izgled. Slabo je pigmentovan, pa ako želite jaču boju, odnosno da koristite kao rumenilo, potrebno je više prelaza preko željenog mjesta (slika iznad: 3 prelaza). 
Sve u svemu, jako praktična i zanimljiva stvarčica, koja uz sve ovo ima i jako prihvatljivu cijenu.


*PR proizvodi

You Might Also Like

25 komentari

  1. Ja imam isti osjećaj kad kupim bočicu vode i dio vode fali:^O Ne mame me uopće :| Nisu dugotrajni, a i nijanse mi se čine jako žute.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Želimo da sve bude puno i bez "suptilne krađe" :) Zbog slabe trajnosti može proći kad znam da neću dugo ostati vani ili ako želim samo nešto malo "nabaciti" na lice :)

      Izbriši
  2. Ştik se čini dobar, što se tiče colortrend pudera još u srednjoj sam koristila isti u crnom pakovanju i nije mi baš odgovarao, čak sam naručivala dva puta, prvi put sam naručila presvijetlu nijansu, drugi put prretamnu, miksala sam obje a dobijem neku normalnu nijansu ali opet tekstura mu je bila užasan i oba pakovanja su završila u smeću, ako kažeš da je nova verzija bolja od stare definitivno ću probati :) ako me sjećanje ne vara prije je bilo više nijansi..eto ja sam imala neku kao sand :) koja sad nije dostupna uff raspisa se ja

    pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, onaj u crnom pakovanju je bio grozan i ne znam da je neko rekao da je, ako ništa bar ok, svi kažu bezveze. Svijetlija nijansa je bila baš, baš svijetla i totalno neupotrebljiva. Ova verzija je daleko bolja od prethodne.
      E, pa ima sad Colortrend sa rozom bojom na vrhu ambalaže i narandžastom. Ovaj prvi ima oko 5 nijasni, dok narandžasti samo dvije. Nadam se da kontaš šta sam napisala :D

      Izbriši
  3. Meni je iskreno CT zadovoljavajuć.
    Ne znam jel to zato što mi je koža normalna ali eto, imam onu Fresh face podlogu i ta mi je super, pogotovo preko ljeta.
    O ljubavi prema Turquise olovci da ne govorim... Imam i Pink holiday ruž, on mi je isto dobar, jedino što kratko traje.
    Meni je CT skroz ok, pogotovo jer je sve šarenooo :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Colortrend je baš poboljšan i ima sasvim ok proizvoda, a cijena prihvatljiva.
      Aaa Turquise je divna nijansa, ali čisto sumnjam da bih se odvažila da koristim.
      Pa dobro, oprostićemo što ruževi kratko traju i jednostavno samo ponovimo nanošenje :)
      Daa, sad je sve oku ugodno i šareno, nema one tmurne crne boje :)

      Izbriši
  4. Ni ja nisam volela CT, no sada nemam na sta da se zalim. Imam olovke sa kojima sam prezadovoljna, puder u kamenu vecina hvali (planiram da ga uzmem), a ove pudere nisam probala. :) Odlicna recenzija! Zanimao me je taj stik najvise...ne izgleda mi tako narandzato kao u katalogu. :D Dopada mi se. :3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Olovke su i meni jako drage i često koristim. E, puder u kamenu nisam probala, ali znam da mnogi kažu da im odgovara i ne žele da mijenjaju. Hvala ti :)
      Ponekad se dobije potpuno drugačija nijansa nego što je u katalogu, a sad da li je bolja ili lošija... :))

      Izbriši
  5. Joj, ja sam jako kritična kad je puder u pitanju tako da zaista mislim da meni ovo ne bi odgovaralo, posebice zbog nijanse, ali su mi ovak jeftiniji puderi ok za konturiranje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda nemoj ni slučajno gledati ovaj puder, da se ne bi razočarala, ali i da uštediš nešto malo :D Paa, mislim da ti ovaj i ne bi bio baš dobar izbor za konturiranje. Nema ovdje ništa za tebe :D

      Izbriši
  6. Djeluje zanimljivo, koristim CT olovku za oci koja mi je ok. Ovaj stick sam vidjela ali mi se boja u katalogu nije svidjela. Ovako djeluje mnogo bolje...pa ga mozda nekad i narucim. A ove pudere nisam nikad koristila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima nas mnogo koji volimo CT olovke za oči. U katalogu je neka druga nijansa :) Možda je i bolje što nisi probala ovaj puder dok je bio u crnom pakovanju, dobro bi se razočarala i možda nikad više ne bi pomislila na CT :D Sad je druga priča :)

      Izbriši
  7. puder mi vjerojatno ne bi pasao-jer imam masnu kožu lica :/ a ne kupujem često puder, pa volim da je pouzdan :)
    ovaj stick mi se čini fora kao rumenilo :) vjerujem da daje neki prirodni/svjež izgled :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda nemoj tražiti dalje od već provjerenog i sigurnog pudera :)
      Stick je zanimljiv i posebno mi se sviđa što nije jaka pigmentacija, što nikako ne volim :)

      Izbriši
  8. Još uvijek se zabavljam svojom prvom i drugom narudžbom, mažem se po čitav dan Avonovim stvarčicama :P i priznajem da sam CT preskakala xD ne sviđa mi se što tako kratko stoji na licu, ali možda obratim pažnju na neke druge proizvode iz te linije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha trebala si davno da se igraš s Avonom :D Onda zanemari puder, a obavezno obrati pažnju na olovke za oči. Nekad davno imala sam sjaj za usne i koliko se sjećam baš je bio dobro pigmentovan, nešto kao tečni ruž. Pa eto, ako voliš sjaj za usne, obrati pažnju.

      Izbriši
  9. Super mi djeluje ovaj stick za konturiranje! Podsjeca me na onaj koji je Michelle Phan izbacila sa em linijom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda samo ovako djeluje kao dobar izbor za konturiranje, ali mislim da baš i nije. Prije svega zbog slabe pigmentacije :/

      Izbriši
    2. Da ovako izgleda super po slikama :/ a steta bas...

      Izbriši
  10. Kupujem čim se pojavi u katalogu baš zato što je lagan, mislim da će biti dobar za ljeto.. Ne volim teške pudere :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam i da je sasvim ok CT onaj što ima više nijansi i sa rozom bojom na vrhu, ali svejedno nemaju jače prekirvanje, pa uzmi u obzir :D Akoko voliš lagane pudere i želiš nešto iz Avona, onda svakako probaj Calming effects koji je moj drug oko 8 godina i hvalim gdje god stignem :))

      Izbriši
  11. Jaoo a stik mi deluje bas super,steta sto nije dobro pigmentovan :/ <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa dobro, nije loš, ali samo za one koji nemaju ništa protiv slabe pigmentacije :)

      Izbriši