Holyplant hidratantno mlijeko za čišćenje i Holyplant bademovo ulje

11:33:00

Izbor proizvoda za odstranjivanje šminke u drogerijama je i dobar, ali i loš. Dobar ako uzmemo u obzir kvanitet, loš ako gledamo kvalitet i izbor sastojaka. Posebno ako je vaš izbor prirodnija ili potpuno prirodna kozmetka. Kako je moja koža osjetljiva, probala sam zaista veliki broj odstranjivača i jednostavno to nije bilo to. Prvi problem uvijek je bio visoko pozicioniran alkohol, a zatim i izazivanje crvenila lica. Nakon testiranja mnogih, na red je došao Holyplant prije, možda, dvije godine.



Holyplant hidratantno mlijeko za čišćenje s bademovim uljem 

Holyplant hidratantno mlijeko za čišćenje s bademovim uljem blaga je emulzija koja nježno i temeljito uklanja nečistoću s kože lica i vrata. Namijenjeno je svim tipovima kože.

Ovo je bio prvi proizvod na kojem piše da je namijenjen svim tipovima kože, a da je odgovarao mojoj suhoj i osjetljivoj. Proizvod od kojeg nisam očekivala ništa posebno, bio je samo jedan u nizu, a pružio je mnogo više od svojih prethodnika. 



Tekstura je dosta rijetka, vodenasta i nemasna, a miris poprilično neutralan. Ne ostavlja ljepljiv osjećaj nakon upotrebe, a veoma efikasno odstranjuje makeup. Ne isušuje kožu, nego pruža lagani njegujući osjećaj nakon upotrebe. Nježno čisti lice bez pojave crvenila, što je meni uvijek bilo najvažnije kod proizvoda za čišćenje.  Šminku s područja područja oko očiju odstranjuje bez suza i bilo kakvih neugodnih reakcija. Sjenu, maskaru i puder veoma lako odstranjuje, dok oko odstranjivanja tuša za oči treba nešto malo više vremena da bi se u potpunosti uklonili ostaci šminke, ali i jače olovke za oči ponekad teže odstrani. Za vodootpornu maskaru nije najsretniji izbor.


 I složiću se s proizvođačem da je namijenjen za sve tipove kože. Masnu neće dodatno mastiti, suhu neće isušivati, a normalna koža također ništa loše neće reći.

Dolazi u količni od 200 ml, a cijena je oko 8 KM u dm-u.

E sad, jedini razlog zašto kupovinu možda ne bih ponovila je jedan sastojak - paraffinum liquidum. Iako o njegovoj štetnosti ili ne, još ništa konačno nije rečeno, ja se vodim onom starom - Gdje ima dima, ima i vatre, pa sam našla zamjenu i to odmah kod istog proizvođača. Ali, ni parabene ne želim zanemariti, a i oni su svoje mjesto našli u sastavu. Ipak nije u pitanju samo jedan sastojak, nego više njih :) Sastav i nije baš za pohvalu, ali ovo je bilo mlijeko koje je jako godilo licu i kad god bih se razočarala odstranjivačem šminke, evo kome sam se vraćala.


Holyplant bademovo ulje s vitaminom E

Holyplant bademovo ulje visokovrijedno je biljno ulje obogaćeno vitaminom E koji dobro prodire u kožu, a da pri tom ne narušava njezinu prirodnu ranvnotežu. Dodatno hrani i smiruje kožu, a zbog svojega je blaga djelovanja namijenjeno njezi kože lica i tijela, skidanju šminke, njezi nježne dječje kože, prevenciji celulita, strija, masaži i njezi kose. Redovitom primjenom bademova ulja koža postaje meka, glatka i elastična.




125 ml ulja u dm-u košta oko 12 KM.

Bademovo ulje je jedan od najboljih saveznika suhe i osjetljive kože zbog svojstva da jako dobro regulira vlažnost, te svojim djelovanjem utiče na smanjenje crvenila i pomaže u njezi suhe kože. Veoma brzo se apsorbuje te zaista nema potrebe stahovati od masne kože nakon primjene. 2-3 kapljice ulja nanosim uvijek na vlažnu kožu lica i vrata, a na upijanje uopšte ne treba čekati dugo. Posebno ako imate suhu kožu koja vapi za hidratacijom. U posljednje vrijeme ne koristim kremu za lice, nego samo bademovo ulje. Nakon što se upije u kožu, makeup nanosim kao i nakon upotrebe kreme za lice. Kožu njeguje, čineći je mekom i nahranjenom. I, da ne zaboravim na još jedan sastojak ulja i njegovu ulogu: Vitamin E, kojim je obogaćeno ulje, poznat je kao antioksidans.

Iako je ricinus poznatiji za njegu i rast trepavica, i badem vrši istu funkciju. Također, bademovo ulje pomaže u smanjenju podočnjaka. Iako u ovo baš i nisam vjerovala, moram proznati da ovdje ima istine. Iako nemam velike podočnjake, svejedno s vremena na vrijeme trebam malo više korektora, no, otkako koristim ulje, područje oko očiju puno ljepše izgleda, s nešto malo manje izraženim podočnjacima. Kada je koža jače isušena, dodam jednu kap u kremu za lice ili za tijelo, a rezultati su odmah vidljivi.



Način upotrebe bademovog ulja za odstranjivanje šminke veoma je jednostavan: Lice umijem, a zatim na blaznicu nanesem ulje. Ili nanesem ulje na vlažnu blaznicu i tako pređem preko oka. Nije potrebno nikakvo grubo trljanje. Veoma učinkovito odstrani šminku s područja oko očiju, za što najviše i koristim, dok za lice više volim koristiti sredstvo za umivanje. Omekšava i njeguje osjetljivu kožu oko očiju, bez izazivanja bilo kakvih iritacija.

Ukoliko se odlučite za odstranjivanje šminke s cijelog lica, postupak je isti, učinkovitost ista i sve je veoma brzo gotovo. Uvijek, ali baš uvijek praktikujem umivanje nakon što očistim lice uljem. Za svaki slučaj da provjerim ima li još negdje ostataka šminke :) Zatim često na vlažno lice ponovo nanesem malu količinu ulja za noćnu njegu i, otkako sam počela s primjenom ulja, veoma dobro sam se riješila neugodno suhog lica i crvenila. Koža je osjetno mekša, elastičnija i nahranjenija.
Sve pohvale za Holyplant ulje.

You Might Also Like

37 komentari

  1. Prije bih kupila ulje. Nisam primjetila ovo u DM-u , sviđa mi se ovo za podočnjake što znači ovo mi TREBA :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda zato što ambalaža nije šarena i privlačna, pa nisi vidjela da i ovo dvoje čeka nekog na policama :D S uljem područje oko očiju pristojnije izgleda :)

      Izbriši
  2. ulje mi se baš čini zanimljivim :D
    super je što ima više funkcija od samog skidanja šminke... za podočnjake bi i meni ponekad dobro došao :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali opet ga štedljivo koristim samo za područje oko očiju, iako imam još Now solutions ulje badema, pa ovo više ide za cijelo lice :D Nije sad da drastično mijenja izgled podočnjaka, ali svejedno ljepše izgleda :)

      Izbriši
  3. nisam probala nijedan od ova dva proizovda, no unatoč možda ne tako bajnom sastavu mi oba zvuče dobra i kao nešto što ću vjerojatno probati nekad u budućnosti (a već sam ih puno puta gledala)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sastav mlijeka je daleko od odličnog, ali svejedno je ovo meni bio jedan od dražih proizvoda za odstranjivanje šminke. Posebno područja oko očiju ili kad bih lice imalo fazu jače osjetljivosti i pojačnog crvenila. I ja sam dugo ulje gledala i drago mi je da sam konačno počela s upotrebom :)

      Izbriši
  4. Puno puta sam ih gledala u dm-u pa ih ne bi kupila zbog ne tako privlačne ambalaže (idiotski razlog, znam :)), ali sad kad vidim sastav mlijeka ne privlači me više. Pokušala sam skidati šminku s očiju bademovim uljem (drugog proizvođča), ali nikako nije bilo učinkovito kod maskare pa sam odustala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža je krajnje jednostavna i sigurno ne privlači poglede. Bilo bi divno kad bi jednog dana mlijeko dobilo bolji sastav :) Ja uopšte ne koristim puno šminke, pa mi ulje odlično odstrani sve, a dalje od 3 sloja maskare rijetko kad nanosim i ovo ulje u kombinaciji s vodom posao obavi kako treba. I gratis dobijem njegu trepavica, ali i područja oko očiju :D Možda nekad ponovo pružiš šansu bademovom ulju drugog proizvođača i dobiješ bolje rezultate :)

      Izbriši
  5. imala sam oba proizvoda, i oba su mi bila dobra za te novce. inace imam suhu kozu.
    sto se tice ambalaze, mene inace privlace te jednostavne. mislim da proizvod mora biti dobar, ako se ne trude ambalazom privuci kupca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I moja je suha, ponekad i više nego što bi trebala, a dodatak suhoj koži je još i osjetljiva :D Nekad me privuče ambalaža, ali kako sam se zbog ljepote izgleda više puta razočarala, to sad uopšte nije bitno. Ako bilo koji proizvođač štedi na ambalaži zbog boljeg proizvoda, onda se uopšte neću žaliti.

      Izbriši
  6. Godinama koristim isti tonik i mlijeko, zeleni Garnier. Ponekad iznenadim lice pa kupim drugi tonik, ali nije mi to to. Ne vjerujem da ću kupiti ova dva proizvoda, ALI nisam znala da bademovo ulje može da pomogne sa smanjenjem podočnjaka. Moram da se zaputim u apoteku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedino mlijeko od Garnier koje sam probala, bilo je ono rozo sa ružom i nije mi odgovaralo. Od onih novih kremia, svih boja u tubici, probala sam uzorak roze i čini mi se ok. Ali, Garnier i ja baš i nismo u dobrim odnosima :)
      Nemoj očekivati čudo, ali malu promjenu svakako :D Bolje se dobro naspavaj xD

      Izbriši
  7. Ja isto kao i komentar iznad koristim Garnier mlijeka za ciscenje i odgovaraju mi, ali moram priznati da su me zainteresirali ovi proizvodi! Bademov miris obozavam i vjerujem da su njezni i neagresivni kako ih opisujes. Bas cu ih uzet sad za probu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mlijeka se miris badema uopšte ne osjeti, dosta je neutralan, a ulje uopšte nema miris. Ponekad mirisi dosade, pa neka ima nešto bez mirisa :)
      Koža mi zna biti užasno osjetljiva, a s ovim proizvodima nikad nisam imala negativno iskustvo, baš su blagi, a opet učinkoviti. Nadam se da ćeš voljeti nešto od ovo dvoje :)

      Izbriši
  8. Nekako mi ovo ulje izgleda jaaaako poznato ;) Da, nažalost Holyplant u mlijeku za čišćenje ne pazi previše na sastojke. Nadam se da će se to uskoro promijeniti. Ali ulje je odlično, ja sam ga koristila i u Oil Cleansing Method - ono kada uljem izvlačite prljavštinu iz lice. I za skidanje šminke sam ga koristila i svakako jako pristupačan proizvod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda si nekad s ovim uljem pravila nešto protiv komaraca :)) Pa, možda nekad i poboljšaju mlijeko, a sad šta je tu je. Za suhu i osjetljivu kožu, ovo ulje je i više nego dobar proizvod, a pošto ga i ti voliš, onda vrlo dobro znaš o čemu pričam :)

      Izbriši
  9. Baš si me zainteresovala za ovo ulje, ionako sam u potrazi za "zdravim" skidačem šminke sa očiju :)
    Ni ja se ne sećam da sam ga videla u DMu, možda ga ni nema u Srbiji?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam uvijek u potrazi za prirodnim proizvodima za lice :)
      Ako nema Holyplant bademovo ulje, onda sigurno ima neki drugi proizvođač. Ne znam da li je dostupan u Srbiji, a za svaki slučaj posjeti nekoliko dm trgovina.

      Izbriši
  10. Iako volim miris badema, ja i on se na licu nikako ne slažemo.. Imam jako jako jako masno lice i svaki puta kada bih koristila nešto od bademovog ulja ispao bi nered.. Meni pakovanje i nije toliko loše, baca mi na stare bočice koje je moja mama koristila dok je bila mlada, simpatično mi je to :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako te zanimaju ulja, onda kreni u potragu za odgovarajućim, a bademovo nemoj više ni gledati :) Pa nemam ni ja ništa protiv ovako običnog pakovanja, ne smeta mi uopšte. Meni su posebno simpatične stare bočice parfema :)

      Izbriši
  11. aaa ovo sam nekad davno koristila! ulje je bilo super, to znam, ali mlijeka se ni ne sjećam! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ispuni prostor za komentar uspomenama na davno druženje s ovim proizvodima :D

      Izbriši
  12. Evo još jedne pristaše uljnom skidanju šminke! :D Micelarne su mi OK, i trenutno ne mogu bez njih iako sam ih hejtala samo tako, ali ulja toooliko prednjače i ništa im nije ravno kada je u pitanju efikasno i brzo skidanje šminke.
    Holyplant nekako se nikad nije našao u mojoj košarici ali nakon ove recenzije ću obratiti veću pozornost na njihove proizvode ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja još uvijek nisam probala micelarnu i izgleda da će još dugo ovako ostati. Uopšte me ne privlače. A s uljem je sve gotovo veoma brzo i plus ne isušuje kožu, pa kako da ne budem zadovoljna.
      Ako nekad poželiš nešto novo probati, a da je Holyplant, nemoj zaboraviti ulje. Mene još privlači i zanima kakva je Holyplant kremica za područje oko očiju :)

      Izbriši
  13. Meni je micelarna dobra, ali samo kad prethodno uklonim uljnim odstranjivačem većinu toga. Em šta je brže, bolje, efikasnije, ali i ekonomičnije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O micelarnoj sam samo čitala recenzije, a probala nisam :D Iako su dosta hvaljene, ja sam i dalje poprilično ravnodušna.

      Izbriši
  14. Badem, my holy grail! :D Ulje badema mi jedino uspješno sanira suhu kožu oko nosa i usana. Obožavam ga stavljati navečer nakon skidanja šminke jer mi je ujutro koža mekša od bebine guze hehe :D Nemam Holyplantovo, ali imam od OleoTherapy ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon nanošenja bademovog ulja navečer, ujutro se zaista ne mogu žaliti da mi je lice suho :D Da, da područje oko usana i nosa super njeguje. OleoTherapy nisam probala, ne vjerujem da ima kod nas (za promjenu :), a imam Holyplant i Now solutions :)

      Izbriši
  15. Nisam koristila ove proizvode...deluju mi veoma interesantni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulje je posebno interesantno, a kako je primjena široka vjerovatno ćeš iskoristiti :)

      Izbriši
  16. obožavam ulja za skidanje šminke :))
    ovaj brend nisam viđala kod nas, ali mi simpatično deluje i mislim da bih volela da probam upravo ovo bademovo ulje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda i nema kod vas Holyplant ili nisi dobro vidjela :D
      Holyplant bademovo ulje bi bilo dobar izbor za nekog ko voli ulja :)

      Izbriši
  17. Bademovo ulje je moja velika ljubaf a medju prvima koje sam koristila za skidanje sminke su bili Afroditino i ovo od Holyplanta. Odlicno je, potpis na sve! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imali smo isti početak s bademovim uljem jer sam i ja počela s ista dva kao i ti :) Afrodita ima malo duži spisak sastojaka pa sam se odlučila za Holyplant i njegova samo dva sastojka. Ulja su meni jako draga, a za odstranjivanje šminke bademovo je nezamjenjivo

      Izbriši
  18. Slažem se za izbor u drogerijama. Ove proizvode nisam vidjala, ali mi se jako dopada kako zvuče i volela bih da ih probam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro je pa ima online kupovina :) Ako vodiš računa o sastavu onda preporučujem ulje koje odlično odstranjuje šminku, ali i neguje lice. Ja sam nakon što sam počela koristiti ulje, na mlijeko zaboravila :D

      Izbriši
  19. Probala njihovu okoločnu kremu i moram priznati da je bila jaako ugodna.
    Mlijeko koristim valjda već godinama, uvijek ovo i uvijek mu se vraćam. Najbitnije mi je da mi koža dobro reagira na određeni proizvod pa moram priznati da se ne zamaram točnim sastavom jer sam nerijetko imala reakcije na "ekstra nježne" proizvode.
    Probala sam i hidratantnu i hranjivu kremu, dajem glas hidratantnoj, nježna i fino se upije i ostavlja onaj mat osjećaj na licu, hranjiva mi je bila preteška i za noć.

    Očito mi je još jedino ostalo bademovo ulje i ono ulje s E vitaminom iz njihove linije. Malo strepim od ulja jer sam u nekoliko navrata imala reakcije na korištenje različitih ulja.

    P.S. Bočice su mi baš prekrasne u to jednostavnosti, volim ući u kupaonu i vidjeti ih na polici, imaju šarm nekih prošlih vremena ;)

    OdgovoriIzbriši