Avon Anew vitale BB+ krema

10:38:00

Kada su BB kreme napravile boom u kozmetičkom svijetu i pojavile se u ponudi mnogih proizvođača, nisam bila pretjerano zainteresovaana, ali svejedno sam željela probati. No, nikako nisam vjerovala da mogu ponuditi nešto što meni treba, meni naviknutoj prekrivanje pudera. Silno sam željela Garnier BB kremu i nakon što sam probala, ostala užasno razočarana. Svijetlija nijansa je tamna i na mom licu ništa ne radi osim što smeta. Početak nije bio obećavajući, ali nisam odustala i probala sam još nekoliko BB krema. A ova koju danas predstavljam, bila je često na licu tokom ljeta i u potpunosti smo se upoznale. Anew Vitale BB+ krema namijenjena je ženama u dobi 25+, ali mislim da ne postoji nikakva prepreka za upotrebu ukoliko su vaše godine negdje ispod. Osim BB kreme linija još sadrži dnevnu kremu, noćnu kremu i gel za umivanje.


Tekstura kreme je rijetka, ali ipak ne toliko da bježi s ruke, te se može lijepo razmazati po licu. Nanosila sam prstima, kistom i spužvicom - sve da provjerim. Rezultati su tu negdje, tako da je na vama šta ćete izabrati. Ali ipak, spužvica neka bude zadnji izbor, upije dosta kreme i meni je dobra jedino kada bih nakon nanošenja samo lagano istapkala lice da se što bolje sjedini s kožom, a prvi izbor često je bilo tradicionalno oruđe - prsti :D Ali, za nijansu bolji bio je pljosnati kist, obični sa ebay-a ili za nešto jače prekrivanje kist za tečnu podlogu (Real Techniques Expert face).
Ugodna tekstura kreme bila je idealna za ljeto i lišava kožu bilo kakvog osjećaja težine na licu. Jedino što se osjeti je mekoća pod prstima. Sadrži zaštitini faktor F20.



Ono što je mnoge odbilo od ove kreme je samo jedna nijansa. Ali, ova nijansa se zaista sasvršeno prilagođava vašem tenu. Ja sam svijetla, nekad mi kažu da izgledam kao da nemam kapi krvi u sebi, a prijateljica je dosta tamnija od mene, a za nju kažu da je cigančica, posebno ljeti. Koristimo istu kremu i obje potvrđujemo apsolutno prilagođavanje tenu. Jedino ukoliko ste baš, baš tamni (ljeto i sunčanje :), vjerujem da se tad krema neće moći prilagoditi tenu. Ako ipak sumnjate da nijansa neće biti za vas, onda naručite tester kreme i provjerite - što je sigurno, sigurno je. Dodatna informacija je da 5 testera košta 1,50 KM. Nakon što se tek nanese može poprimiti roskasti ton na licu ili djelovati tamnije, no veoma brzo se u potpunosti prilagodi tenu i izgleda kao da baš ništa nema na licu.


Obećanja Anew vitale BB+ kreme su ambiciozna, a koliko su ispunjena?
Prekrivanje kod ove BB kreme je slabo do srednje, nadogradivo bez efekta maske ili vidljivih slojeva. Pruža odlično, odlično ujednačavanje kože i vidljivo zdraviji i blistaviji izgled kože. Bubuljice sigurno neće prekriti, ali će ublažiti crvenilo. Krema ne prekriva toliko dobro, koliko izjednačava ten i čini vidljivo boljim, oku ugodnijim :) Ovo je čini jako dobrom podlogom za pudere ukoliko ipak želite jače prikrivanje, a u ovom slučaju nećete trebati više od jednog sloja pudera. Tako će se Anew BB krema i puder slabije moći prekrivanja dobro slagati.
S proširenim porama nemam problema, pa ne znam kako bi se pokazala kod nekog ko ima.
Prije nanošenja BB kreme potrebna je zaista mala količina hidratantne kreme, uopšte ne isušuje i ne uvlači se u borice. No, kako je moja koža suha, hidratantnu kremu nikad ne izostavljam. 
Završetak je lagano mat, a trajnost na mojoj suhoj koži je veoma dobra, oko 6 sati. U toplijim danima morala bih lagano fiksirati puderom u kamenu, tako da masna koža baš i ne bi se mogla pouzdati u ovaj lagani mat završetak te bi trebala obavezno fiksiranje. 
A da redovnom upotrebom umanjuje sitne linije ne znam baš, ali sigurno nakon nanošenja djeluje da te iste sitne linije, posebno oko očiju, djeluju manje vidljive.

Dostupna je u količini od 30 ml i koliko sam primijetila, redovna je u katalogu. Regularna cijena je 23,00 KM, a u ponudi je obično oko 15 KM.  

You Might Also Like

14 komentari

  1. volim ovakve BB kreme koristiti ljeti :D
    jer mi je prevruće za puder, a one lagano izjednače ten, prekriju lagano crvenilo, lice izgleda bolje,ali i dalje prirodno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljeto je završilo ali i dalje često koristim BB kremu, upravo zbog svega što si navela + veoma je lagana na licu, a takav osjećaj je ono što jako volim :)

      Izbriši
  2. Nijansa izgleda savršeno za nas svjetlokošce. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo prilagođavanje bilo je jako sumnjivo na početku, ali nijansa se tako lijepo prilagodi. Ima nade za nas :D

      Izbriši
  3. Baš sam pisala o njoj, i meni je bila super tokom leta. :) Sad čekam neku akciju, skupa mi je ovako, pa uzmem još jednu jer mi je ova pri kraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dolazim da pročitam tvoje utiske :) I ja sam uvijek za akcije, ali ova krema nikako da bude na nekoj baš dobroj ili u setu, kako najviše volim :)

      Izbriši
  4. Ja sam sebi naručila 10 testera haha :D svidjela mi se nakon što si mi dala onaj tester, a i sada mi se baš fino prilagodi tenu. Baš izgleda lijepo, prirodno na licu, samo što mi je korektor na "krasnim" podočnjacima ipak neizbježan. Dobro ti kažu ljudi, izgledaš k'o da nemaš kapi krvi u sebi, idući put kad se vidimo kupit ću ti kilu cvekle ili nešto slično xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao :D Tester može 2-3 puta pa si se lijepo obezbijedila. Nema uopšte veliku moć prekrivanja, pa razumijem za korektor, ali po meni to nije mana i svakako ima više pozitivnih strana. I nemam baš nešto krvi, ali neka, ne diraj me bijelu :D

      Izbriši
  5. Volim BB kreme, ali nikako da nađem pravu, odnosno koja će odgovarati mojoj masnoj koži. Inače svaku BB kremu moram matirati i to mi je ok, ali kad ju matiram s puderom, a ono se zasjajim za dva sata, nije mi baš privlačno :D Tako da mislim da mi ova BB kremica ne bi odgovarala ni s puderom za matiranje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Muke s masnom kožom :) Želim da što prije pronađeš dobru BB kremu koju nećeš morati matirati, a na sjaj da potpuno zaboraviš :D Ova krema odlično odgovara suhoj koži i iako imam baš suhu, ponekad nema potrebe za kremom, tako da masna koža sigurno treba matiranje.

      Izbriši
  6. Ranije sam čitala pohvale za ovu kremu, ali me je bas brinulo to što ima jednu nijansu i koliko se zapravo prilagođava. Sećam se da si i ti svetle puti, čim se tebi fino prilagođava, trebalo bi i meni. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je nijansa na prvu djelovala kao tamna za mene, ali nakon nanošenja sve sumnje su nestale. Veoma brzo se prilagodi, a svijetla sam, skoro pa duh nijansa :D

      Izbriši
  7. Naručujem testere,čim prije,nadam se da će mi odgovarati :))

    OdgovoriIzbriši