La Roche-Posay Hydreane Riche krema za lice

10:54:00

Normalni i nezahtjevni dani na mom licu nisu česti, a u godinu dana to se svede na nešto kao godišnji odmor kod privatnika - jedva sedam dana. Dosta sam eskperimentisala s kremama i dosta griješila, a konačno napredak vidim kako sam u proizvode za njegu lica "dovela" prirodne proizvode i više pažnje posvetila sastojcima. Ova krema nije prirodna ali je farmaceutskog velikana La Roche-Posay, brenda koji mnogi preporučuju i vole.


Hydreane Rich dio je linije za suhu i dehidriranu kožu, unutar koje su proizvodi specijalno formulisani da smanje osjetljivost kože i pruže dugoročno olakšanje dehidrirane, suhe i veoma suhe osjetljive kože. Ostale proizvode pogledajte ovdje. Kako u BiH nisu dostupne, svoj sam primjerak naručila na Feelunique, a 40 ml košta oko 37 KM. Uz popuste kojih na ovoj stranici ne manjka, možete proći i jeftinije.



Krema je gušća i veoma bogata što se osjeti već pri samom dodiru. Očekujući nešto masniju kremu, iznenadila me nemasna formula i lakoća kreme na licu. Odmah nakon nanošenja pruža osjećaj nahranjene, odnosno hidrirane kože te olakšanje ukoliko je koža prethodno bila zategnuta.
 Kad sam tek počela koristiti lice je bilo poprilično suho, a za manje od 7 dana u potpunosti je oporavilo vlažnost kože, pa ponekad čak nakon jutarnjeg umivanje ne bih imala izraženu potrebu da koristim kremu, što me posebno iznenadilo.  Nije bilo potrebe za svakodnevnom upotrebom kreme jer bih nakon nekoliko dana primijetila da se sporije upija, što je bio očigledan znak da trebam neku laganiju kremu. Mislim da bih ovdje dobro uskočila ista krema, samo u Light verziji te da bi bile idealan dvojac, dok bi za zimski period Riche verziju mogla uvijek koristiti, no u ljetnom zaista nije bilo potrebe. I da, kao podloga za puder je bez mane.


Na djelovanje ove kreme nemam nikakvu zamjerku i jako sam zadovoljna rezultatima. Znam da je s preparativom jako teško i da nikad jedna krema neće svima odgovarati, no ako muku mučite s osjetljivim i suhim licem koje često prati veće ili manje crvenilo, onda svakako razmislite o ovoj kremi. Biće dobar izbor za kožu i hladnije dane koji dolaze, a dobra zaštita od vjetra. Što je važno, veoma brzo i efikasno djeluje protiv neugodnosti s kojima se koža susreće.

You Might Also Like

30 komentari

  1. Odgovori
    1. Probaj prvo do testera doći, za svaki slučaj :)

      Izbriši
  2. Zvuči dobro, mogla bih je možda isprobati na zimu! Od krema za lice od LRP-a sam za sada isprobala samo jednu anti-age, ali ovu još nisam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako odlučiš kupiti, mogao bi ovo biti dobar izbor za zimu. Naravno, ako koža odluči prihvatiti novu kremu :)

      Izbriši
  3. Nemam probleme sa suhom i osjetljivom kozom i ovo nije krema koja mi je prijeko potrebna ali sve od lrp sto sam koristila se pokazalo kao jako dobro i sad sam u potrazi za hidratantnom kremom za mjesovitu i problematicnu kozu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Voljela bih da i ja jednog dana napišem/kažem kako nemam problem sa suhom i osjetljivom kožom :) Super je kad sve što probaš od jednog brenda ne razočara. Sretno s potragom :)

      Izbriši
  4. Ovo zvuci zaista obecavajuce :) Ja trenutno koristim Niveinu obicnu hidratantnu kremu za normalnu kozu i super mi je! lagana i jeftina:)

    Luxveritatis.| Beauty.Fashion.Crafts

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako dugo sam koristila Niveu soft, ali onda je počela slabije djelovati i plus bezveze sastojci su označili kraj našeg druženja :) I soft je taako lagana, nije ni skupa, ali sastojci nisu ono što želim na svojoj koži.

      Izbriši
  5. Probala sam tester i bila mi je ok, mada na izuzetno iritiranoj koži me je i dalje malo peckala. Preferiram Ultratoleriane. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čudo nije i mene nekad bar malo peckala :D Sa djelovanjem tog tvog nisam upoznata :)

      Izbriši
  6. Odavno želim da probam La Roche Posay proizvode a nikad da dođu na red.. Mene najviše privlači effaclar duo :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Polako, biće vremena da mnogo toga dođe na red, ali samo Bože zdravlja :D
      ED je dosta hvaljen, a možda uskoro i kod tebe bude pohvala na blogu ;)

      Izbriši
  7. nemam suho lice, već masno. Ali vjerujem u kvalitetu i učinkovitost ove kreme :D
    super što nije jako masna, ali opet osigurava hidrataciju :D
    uvijek cijenim kreme koje služe kao odlična baza za puder :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na učinkovitost se ne mogu žaliti, zadovoljna sam rezultatima. Da, za puder se slažem, jer volim da krema posluži kao dobra podloga za puder, a ne da moram neku drugu koristiti :)

      Izbriši
  8. Ja suprotno od tebe imam masnu kožu lica, ali LRP me nikada nije iznevjerio, sve što sam kupila bilo mi je super. Saada sam malo prešla na Avene , ali tu i tamo uvijek se vratim po nešto od LRP :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogi imaju jako dobra iskustva sa LRP, pa samim tim i lakše se odlučiti za kupovinu ili probati nešto novo od istog brenda. Pa dobro, i Avene je dobar izbor ako koži odgovara, pa malo šaranje nije na odmet :)

      Izbriši
  9. Imala sam tester, probala i oduševila se :) Ostavila sam je na listi za zimske dane, tada će mi trebati baš ovako nešto. Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda vrlo dobro znaš o čemu sam ovdje pisala, a u zimskim danima pružiće veoma dobru hidrataciju licu :)

      Izbriši
  10. Super zvuči, a ja i inače volim LRP kreme :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Konkretno ovu kremu nisam isprobala ali jesam jednu iz Hydraphase linije i ona mi je čepila pore ako bi ju koristila svaku noc.. ne znam cini mi se da meni lrp preparativa baš i ne paše. Probala sam hvaljeni effaclar duo i meni je koma, pa nedavno i effaclar gel i bezveze mi je :D a ni ona krema za ruke, prošle zime nije bila nešto..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako baš ništa od navedenog nema pozitivnu stranu samo preostaje da kažeš konačno zbogom LRP, okreneš leđa i tražiš kod nekog drugog proizvođača :D Nema dalje kad čak ni krema za ruke ne odgovara :D

      Izbriši
  12. Imam masnu kožu, tako da ova krema nije za mene, ali drago mi je čuti da tebi odgovara :D Odlična recenzija i predivne fotografije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je drago da odgovara, i da nisam bezveze potrošila :D
      Hvala ti :)

      Izbriši
  13. Mene je kao i Mell razocarao Effaclar Duo +, uzrokovao mi cijeli nered na licu pa sam se uplasila njihovih proizvoda, a nekad mi dodje zao, kao nakon ove recenzije kad vidim da tebi i svima odgovaraju proizvodi :) voljela bi da imam tester pa da isprobam :D fotografije su prekrasne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umjesto da pomaže, tebi je odmogao i još napravio nered :) Testeri su uvijek problem, a koliko bi samo olakšali prilikom kupovine. Ako nekad dođeš do nekoliko LRP testera probaj, možda se iznenadiš nekim proizvodima. Hvala puno za fotografije <3

      Izbriši
  14. LRP je meni najdrazi preparativni brend, nikada necu moci dovoljno da ih pohvalim koliko sam zahvalna na Effaclar Duo (+) kremi koja je doslovno ucinila cudo za mene! Ja cu im do kraja zivota biti zahvalna na tome i ne moram spominjati koliko sam vjerna njihovim proizvodima.
    Razmisljam da nabavim ovu kremu, apsolutno vjerujem u svaku napisanu rijec ali cu je nabaviti preko escentual.com stranice jer imam neke tehnicke probleme sa feelunique. Hvala na recenziji Lea! :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon tvojih pohvala upućenih na LRP adresu, vjerujem da su mnogi lakše odlučili kako da ulože novac i gdje bi moglo biti rješenje njihovih problema. ED nije ono što meni treba, ali nakon toliko pozitivnih riječi skoro pa mogu da preporučim nekom kao da sam sama probala :D
      Odmah prva upotreba i znala sam da volim ovu kremu, a svaka naredna upotreba samo je potvrdila. Uzmi u obzir da je moja koža jako suha, a krema bogata, pa ako baš tako nešto tražiš onda idi po nju, bez obzira s koje stranice naručuješ :D
      Nema na čemu ;)

      Izbriši