Avon paleta korektora

11:23:00

Sjećate li se palete korektora Jillian Dempsey for Avon, koja je bila nekad davno u ponudi? Ja se sjećam, a sjećam se i da sam kupovinu odgađala sve dok nije povučena iz prodaje. Uvijek je nešto drugo bilo zanimljivije, ali mnogo vremena kasnije ipak ću probati. Paleta je ponovo u katalogu, samo bez potpisa navdene dame. Sada u samo jednoj nijansi, ne za svjetliji i tamniji ten, kao što je bilo prije nekoliko godina. Kako našem tržištu nedostaje svjetlijih nijansi korektora (ali i pudera), posebno me radovala bež nijansa i bila sam spremna prihvatiti samo jednu kao upotrebljivu - muke po duhovima :) Sreća u nesreći bila bi što nemam zahtjevne podočnjake, pa korektor često mogu izostaviti tokom šminkanja, ali ne i iz kozmetičke torbice u kojoj svakako treba da ima svoje mjesto.  




Ambalaža je plastična i ne čini se baš čvrsta, posebno poklopac. Za mene ne predstavlja manu, ali uvijek ima onih  koji drže do čvrstog pakovanja. U kutijici je smješten mini aplikator koji će ostati neiskorišten. Razlog je jednostavan, previše je mekan i savitljiv da bih mogla s njim nanijeti korektor, a i slabo zahvati proizvod.
Paleta korektora sadrži 4 g i trenutno košta 9,90 KM.




 U katalogu je naznačeno kako koju nijansu koristiti: ljubičasta daje zdravi sjaj, bež prekriva nesavršenosti i izjednačava ten, boja breskve (meni je ovo više narandžasta :) za blistav ten, žuta prekriva crvenilo. Ovo naravno ne mora biti pravilo, nijanse možete pomiješati i napraviti nijasnu koja odgovara vašim potrebama. Bež nijansa na slikama je uživo svjetlija, a na slikama prikazuje tamniju nijansu :)

 Paleta sadrži dvije nijanse koje često dobro dođu: narandžasta nijansa koja neutralizira plave podočnjake i žuta koja neutralizira ljubičaste. Preostale dvije nijanse (ljubičastu i bež) koristila sam preko ovih kako bih dobila izjednačavanje ili posvjetljavanje. Osim na području oko očiju, korektori se mogu koristiti i na ostatku lica za prekrivanje i korigovanje sitnih nepravilnosti - na vama je za šta želite koristiti. Na prvu sam pomislila kako bi bilo dobro da je umjesto žute, zelena nijansa našla svoje mjesto u paleti, no moram priznati da i žuta može lijepo prekriti slabije crvenilo.


Avon korektori su kremaste teksture koja je veoma lagana i jednostavna za nanošenje. Ne isušuju, a kako su kremasti ponekad blago fiksiram puderom u kamenu kako bi što duže trajali. Njihova kremasta tekstura odlično surađuje sa suhom kožom i uopšte ne dolazi do uvlačenja u sitne borice ili isušivanja. Narandžasta i žuta su nešto jače pigmentacije od ljubičaste i bež, ali opet to nije jaka pigmentacija. Izbjegavala sam upotrebu kista za nanošenje jer više volim da se korektor zagrije na  jagodici prsta kako bi što bolje izgledao na koži, a ovako se lakše nanosi i stopi s kožom . Da zaključim, nisu zahtjevni za upotrebu :)


Kako su moji podočnjaci plavi (nisu previše izraženi), koristila sam narandžastu za prekrivanje, a zatim bih za osvježavanje koristila bež nijasnu kako bih izjednačila i dobila blago posvjetljavanje područja oko očiju. Nakon blendanja lijepo se stope s kožom pružajući lagano prekrivanje. Iako sam jako svijetla, blendanjem je svaka nijansa upotrebljiva, pa čak i narandžasta za koju sam mislila da će se isticati, a dovoljno je da preko nje samo lagano pređem bež nijansom i postignem izjednačavanje.
Ukoliko imate izraženije i tamnije podočnjake ova paleta vjerovatno neće ispuniti zahtjeve koje pred njih postavljaju tamniji kolutovi (slabo pigmentovane nijanse), a ako ste u skupini koja želi izjednačavanje i nema potrebu za jačim prekrivanjem onda bi mogli imati 4 sasvim solidna korektora u kompaktnoj kutijici. Ova paleta sigurno neće ostati neiskorištena jer se može iskoristiti za više "promjena raspoloženja kože" i popraviti sutuaciju.

*PR proizvod

You Might Also Like

16 komentari

  1. Zgodna su ova sve u jednom riješenja, ali baš kako kažeš, mi duhovi teško da ćemo naći neku ovakvubpaleticu da nam nijanse pašu. Ja sam si zato složila ovako nešto slično od Artdeco kamuflaže što je naravno dosta skuplja varijanta, ali svaka nijansa odlično služi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo nešto što i duhovi mogu iskoristiti :) Artdeco kamuflaža je odlična investicija, ali je teža od ovih korektora koji su baš za svakodnevnu upotrebu i lagano prekirvanje. Kamuflažu koristim kad trebam jače prekrivanje i da traje dugo.

      Izbriši
  2. nikada nisam kupovala ovakve palete korektora, jer sam prelijena,, volim koristiti jednu nijansu za sve, a i nju mi je nekad gnjavaža stavljati haha :D
    avon proizvodi su sve kvalitetniji i pristupačni su, pa vjerujem da će nekome odlično doći ovaj korektor :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijena blogerka na vidiku! :D Razumijem, i sama ponekad volim da što prije završim sa šminkanjem. Složiću se za Avon, rade na kvalitetu proizvoda, a i sniženja uvijek dobro dođu :)

      Izbriši
  3. Imam je. Jos uvek je "testiram". Nije losa, pomogla mi je sto se tice spektra boja oko ociju... :D Za te novce, paleta je skroz ok. :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao što sam navela, sasvim solidna paleta za sve koji nemaju previše posla oko podočnjaka :) Za četiri korektora cijena je odlična :)

      Izbriši
  4. Razmišljala sam da li da je kupim, ali sam zaključila da neću, jer imam već sličnu iz Oriflamea. Zapravo nism puno ni pogriješila, čini mi se. Volim pigmentiranije korektore, ova kod mene vjerojatno ne bi napravila neki posao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oriflame baš i ne volim, proizvodi su me razočarali više puta. Ova paleta nema jaču pigmentaciju, pa možeš zaobići i evo prilike da malo uštediš :)

      Izbriši
  5. Odlična recenzija draga :D Meni se ovi korektori čine odlično pogotovo jer su za svakodnevnu upotrebu, a posebno mi se sviđa što se ne uvlače u borice :D Mislim da je ova paletica nešto što mi treba :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mona <3 Upravo to što si navela i meni se sviđa kod korektora, a u "igri" su skoro svaki dan, tako da ovo može ići na listu Avon stvarčica koje nisu razočarale :)

      Izbriši
  6. Zbunjena sam jer ne znam jesam li već komentirala i čitala ovaj post i imam li deja vu ili sam zabrijala xD
    Ja ću se držati i dalje Sleek paletice korektora, a mislim da bi se i tebi jako svidjela :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tvoj komentar nije bio na ovom postu, a možda si samo čitala :D
      Najviše me privlače Sleek palete sjenila, ali kad si spomenula korektore, svakako ću imati u vidu i možda nekad probati ;)

      Izbriši
  7. Već vidim da bih jednu nijansu iskoristila u rekordnom roku, a ostale bih "vukla" mjesecima :D ja sam više za "jednobojne" korektore :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ili bi na kraju ostale nijanse proslijedila dalje :D Kod mene je tako s paletama sjenila i uvijek jednu potrošim do kraja, a ostale kao što kažeš, vučem mjesecima :D

      Izbriši