NutriBiotic skin cleanser

20:52:00

 Iherb nudi mnoštvo zanimljiivih proizvoda po zaista pristupačnim cijenama i bogatom količinom, a kada uporedim sa cijenama i sastojcima u drogerijama sličnih proizvoda... ne, ne može se porediti. Za samo 5,39 dolara (trenutno je 40% off) dobila sam 473 ml proizvoda, odličnih sastojaka i veličine manjeg protivpožarnog aparata :D Za kupovinu preko Iherb stranice odlučila sam se zbog dobre ponude prirodnih proizvoda koji su moj prvi izbor za njegu lica, a takvih proizvoda ovdje ne manjka.
Dugo nisam znala kako da počnem o ovom čistaču, a da ne bude pretjerivanje ili da odem na drugu stranu pa da ga podcijenim, da ne bi pomislili da pretjerujem. Ali drugo pakovanje u upotrebi značilo je samo jedno: upoznaj i druge s NutriBiotic čistačem.


Plastično pakovanje sigurno neće izmamiti komplimente, a meni se čak i sviđa jednostavnost ambalaže. Posebno pumpica koja je čvrsta, lijepo dozira proizvod i meni ništa više ne treba. Ipak je važnije ono što se nalazi u proizvodu ili sastojci koji su navedeni na ambalaži. Navedeno je da ne sadrži miris, ali... osjetim neki čudan miris, možda blago smrduckav, koji sreća nije jači  pa vremenom nos nije registrovao više nikakav miris.  Hipoalergen je, ph balasniran, ne sadrži parabene, sapun, SLS,  DEA, derivate hlora, boje, miris, parabene i konzervanse, te nije testiran na životinjama. Koliko se sličnih proizvoda u našim drogerijama može pohvaliti da ne sadrži ove sastojke ili bar jedan od navedenih?


Iako sam svjesna da proizvodima za čišćenje lica, ne sudi količina stvorene pjene, svejedno uvijek na početku skeptično koristim. Ali, i ovaj čistač je prošao test zvani bijeli peškir, na kojem nije ostavio nikakve tragove pudera. Možda zato što je došao na red nakon što sam potrošila kremasto sredstvo za čišćenje, pa je dugo trebalo da se naviknem na blago gelasto, više vodenasto čišćenje. Skoro pola mjeseca smo se upoznavali. Nakon zaboravljanja kremastog čišćenja, s ovim proizvodom sam se u potpunosti "našla." NutriBiotic pruža izuzetno blago čišćenje, ali veoma efikasno u otklanjanju nečistoća s lica.


Nakon upotrebe nama zatezanja i isušivanja lica, a moju jako osjetljivu kožu nije uopšte iritirao i nema pojačanog crvenila. Dobrim dijelom je zaslužan što držim crvenilo jako dobro pod kontrolom, te što se i vidljivo umanjilo. Dovoljno je dobar da efikasno ukloni puder s lica sa samo jedinim pritiskom pumpice, a opet i dovoljno nježan za jutarnje umivanje i lagano čišćenje, kada koristim samo pola pumpice ili čak manje.
Maskaru će odlično razgraditi, ali ja koristim "običnu" tako da ne znam kakve rezultate bi pružio s vodootpornom. Bazu za oči i sjene odstranjuje veoma lako i jedino ako sam koristila olovku za oči, posegnem za uljnim odstranjivačem da sve bude u potpunosti čisto, iako ne ostavlja mnogo posla za sobom. Područje oko očiju neće iritirati, ali u slučaju kontakta s očima... uh, jako neugodno. Zato više volim igrati na sigurno pa s očiju odstraniti uljnim odstranjivačem, a ako nisam baš u žurbi, onda se zabavim s NutriBiotic čistačem.



A iznad možete vidjeti analizu sastojaka NutriBiotic čistača. Zeleno, zeleno i opet zeleno. Vjerujem da bi ovaj proizvod odgovarao svim tipovima kože, ne pruža dodatnu hidrataciju, ali i ne isušuje, zatim ne masti kožu, nego samo obavi posao zbog kojeg je tu - potpuno čišćenje. Još jednom sam se uvjerila da povoljniji proizvod ne znači slabiji proizvod i da u sebi ima nešto-čudno-i-sumnjivo. Ponovo sam potvrdila i da je prirodna njega lica i najbolja njega lica, a posebno ako imate osjetljivu kožu. Iako nisam ni blizu dna, razmišljam o kupovini zaliha jer ne želim ostati bez ubjedljivo najboljeg proizvoda čišćenje lica koji sam ikad probala.

You Might Also Like

17 komentari

  1. Mislim da sam se zaljubila samo nakon ove recenzije i pogleda na sastojke!! <3
    Naručujem ga istog trena! Obožavam iHerb upravo zbog ovakvih proizvoda, ajde pa gdje bi ja takav sastav našla kod nas u drogeriji/ljekarni/bilo gdje??
    I meni je pakiranje odlično, preferiram sve s pumpicom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je ovaj proizvod u potpunosti osvojio i iskreno se nadam da ćeš i ti biti zadovoljna djelovanjem :) Mnoštvo prirodnih proizvoda je glavni razlog zašto sam se odlučila za Iherb. Uvijek otkrijem nešto novo i toliko je toga što želim probati :) Pumpica na proizvodima uvijek dobro dođe, posebno kod proizvoda za lice.

      Izbriši
  2. odlična, detaljna recenzija :D
    haha umrla sam od smijeha na "manji protupožarni aparat" hahah :D
    djeluje kao odličan čistač lica :D super je kad skužiš da ti nešto odlično odgovara, a ima ga u ovako izdašnoj količini :)
    i kod mene je uvijek test-bijeli ručnik, on sve otkriva :D
    već duže vrijeme planiram narudžbu s iherba :D moram ju realizirati uskoro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa hvala :D
      To je bilo prvo na što sam pomislila kad sam vidjela pakovanje :D
      Konačno proizvod za čišćenje lica koji odlično odgovara osjetljivoj koži. Količina je za pohvalu, a plus ne troši se brzo i povoljan je - dobila sam sve u jednom.
      Što duže planiraš, sve teže se odlučiti na samo nekoliko proizvoda :D

      Izbriši
  3. Ja čim vidim kod tebe nešto od preparative jurim da vidim šta je jer imamo sličan tip kože :) Ovaj čistač se čini kao nešto što bi prijalo mojoj koži. Vrlo često gledam ponude na iHerbu ali nikako da se odlučim šta da poručim. Odoh sad još jednom da pročitam post pa pravac na iHerb da istražujem :) L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa baš mi je drago što dođeš da vidiš šta to imam za reći :) Ako kažeš da imamo sličan tip kože, onda bi mogla lako zavoljeti ovaj proizvod. Nemoj dugo da istražuješ šta ima na Iherb-u, nikad kraja :D

      Izbriši
  4. Odlična detaljna recenzija i umivalica vrijedna pažnje s odličnim sastavom :D Često naručujem s i Herba i baš sad čekam jednu pošiljku. Ovu umivalicu ću imati na umu kad potrošim zalihe koje imama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem :) Sve sam dobila u samo jednom proizvodu i recenziju sam odgađala da se dobro uvjerim da je ovako dobar :D A ja sam u fazi planiranja i istraživanja stvarčica za novu narudžbu ;)

      Izbriši
  5. Joooj prodala si mi ga samo tako :D
    Ne naručujem s iherba, ali pronaći ću način da ga nabavim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li kao neki dobar stari trgovac :D
      Ako ga baš želiš onda uvijek ima negdje neko ko će dodati jedan proizvod za tebe :D

      Izbriši
  6. To je taj cistac, kada budem planirala iHerb narudzbu on ce biti ukljucen ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo da, to je taj! Voljela bih čuti/pročitati i tvoje utiske ;)

      Izbriši
  7. Sastav je odlican :o Ne pamtim kad sam videla sve zelene sastojke na cosdna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja ne pamtim kad sam nešto sa sličnim sastojcima vidjela u trgovinama :D Kod nas baš i nije dobar izbor prirodne kozmetike i dobro je pa ima iHerb.

      Izbriši
  8. Nisam nikad narucivala s iherb-a, iako stalno planiram, smara me to cekanje, ali nesto su zasrali sa postarinom, zainteresovao me, u potrazi sam za blagim cistacem bez sls-a, pa kad sam otisla da proverim koliko bi bila postarina, ispalo je


    Subtotal (1 item) $5.39
    Estimated Shipping $33.22
    Estimated Order Total $38.61
    + pdv i carina i verovatno otvaranje 3,5, izadje oko 100KM

    :O

    Kad si poslednji put narucivala?







    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To bi bilo baš previše, ali mislim da nisi promijenila poštarinu. Imaš tri na raspolaganju: DHL Express- International — $33.22, International Airmail — $4.45, UPS - International $26.92. Najjeftinija nema opciju praćenja, ali meni je uvijek uredno došlo. Samo su prvi paket otvorili i naplatili 3,50 KM i više nikad. Nisam nikad čekala duže od 10 dana, pa i nije neko čekanje :)

      Posljednji put sam naručivala prije ovih čudnih cijena za poštarinu. Ali dok planiram novu narudžbu uvijek nešto ubacim, pa izbacim iz korpice i primijetila sam da se i poštarina mijenja. Tako se kod mene kreće od 2 dolara do 9, a jednom je bila 13. Primijetila sam da se mijenja i od sadržaja korpice, pa npr. kad bih imala dva ista proizvoda ili ako je nešto teže, odmah bi povećali. Ubaci još nekoliko stvarčica, pa vidi kako će biti na kraju s poštarinom. Ako nisi našla kod za popust, iskoristi moj ako želiš: PHH433, može bar malo smanjiti račun :)

      Izbriši
  9. Elevate your skincare with Cetaphil at ChoiceMall. Discover quality, trusted products for a radiant complexion. Shop now for excellence in beauty.

    Checkout Cetaphil Cleanser prices in Pakistan at ChoiceMall. Elevate your skincare routine with unbeatable prices on this trusted brand. Shop now

    Experience gentle cleansing with Cetaphil Cleanser at ChoiceMall.pk! Nurture your skin's health with this trusted formula. Trust ChoiceMall.pk for authentic beauty essentials. Elevate your skincare, exclusively at ChoiceMall.pk.

    Experience gentle cleansing with Cetaphil Face Wash price in Pakistan at ChoiceMall.pk! Nourish your skin daily with this trusted formula. Trust ChoiceMall.pk for authentic beauty essentials. Elevate your skincare with Cetaphil, exclusively at ChoiceMall.pk.

    OdgovoriIzbriši