Avène Cold krema

00:16:00

Dobra krema za lice koja će biti efikasna za vrijeme hladnijih dana i minusa, poštedjeće nerviranja zbog isušenog stanja kože. Suho i osjetljivo lice posebno, a ovom tipu kože skoro pa nema razlike u godišnjim dobima. Ipak, zimu često teško podnosi i reaguje pretjeranim crvenilom ili isušivanjem. Sve se to može spriječiti dobrom kremom, a većina nas je upoznata s mukama oko pronalaska, ne samo dobre kreme, nego uopšte kozmetičkih preparata. Avene Cold krema je dobila priliku samo zbog jedne stavke - znala sam da je jako masna. To je bilo dovoljno da joj pružim šansu, a da li je opravdala moje povjerenje u nastavku. 


Avene Cold krema namijenjena je za jako suhu i osjetljivu kožu lica i tijela dojenčadi, male djece i odraslih. Bogata i kremasta, obogaćena Avene termalnom vodom, Cold krema osigurava visoki stupanj zaštite ali i trenutni osjećaj ugode i umirujućeg djelovanja na nadraženoj i oštećenoj koži. 
Nanesite kremu dva puta dnevno na očišćenu kožu i lagano umasirajte.


Avene Cold krema dostupna je u količini od 40 ml i 100 ml, a 40 ml košta oko 18 KM, što ovisi od apoteke do apoteke, ali vjerujem da nema drastičnog odstupanja cijena. U kartonskoj kutijici dolazi meni ne baš draga metalna ambalaža. Nešto joj ne vjerujem da će sve istisnuti :)

Prilikom otvaranja, prvo što se primijeti je jako čudan miris. Nije da smrdi, ali je daleko od tog da miriše. Vremenom, kao i obično, naviknem na "miris" i zaboravim na ono prvo negodovanje. Tekstura kreme je gušća i jako je masna, pa upravo zbog ovog ne treba pretjerati s količinom jer se teže razmaže. Kao što je i navedeno, namijenjena je za jako suhu kožu i s ovim se u potpunosti slažem, te bi vjerovatno osobama koje baš i nemaju veoma suhu kožu, smetao osjećaj koji ova krema pruža na licu. Možda bi mogla proći još za normalnu kožu, ali samo u situacijama kada je potrebna bogatija njega, npr. zimi i to kao noćna njega u veoma maloj količini. Moram ponoviti, radi se o veoma bogatoj kremi.




Krema je zaista premasna za svaki dan, čak i za mene kojoj koža često "popije" sve što nanesem i daleko je od dobre podloge za puder. Koristila sam kad bih trebala intenzivniju hidrataciju i uvijek kao noćnu kremu. No, ne mogu reći da je ova krema baš teška. Istina, osjeti se na licu malo duže nakon nanošenja, ali ipak suha koža jednim dijelom upije kremu. Odaje je i masniji sjaj koji ostavlja na koži, pa ako vam smetaju masnije kreme onda zaobiđite ovu. Za tijelo i suhe dijelove tijela može proći kod svih tipova kože. Suhe ruke, koljena, laktovi... i posebno će biti dobra kad se temperatura još spusti jer zaista pruža intenzivnu hidrataciju.  


Učinkovito uklanja neugodnost uzrokovanu pretjerano isušenom kožom i to odmah nakon nanošenja. Nakon što djeluje preko noći, ujutro je koža vidljivo hidratizirana i umirena, posebno se primijeti smanjeno crvenilo. Često sam koristila i za ruke kada bih primijetila jaču isušenost, a preko noći rješila bi problem. Kako za lice, tako i za ruke.  
Iako daleko od poželjnog sastava, zažmirila sam i koristila zbog odličnih rezultata koji su vidljivi baš preko noći. Sastav dobrim dijelom ignorišem i zbog gore navedenog smanjenog crvenila. Nakon što potrošim ovu, svoju priliku dobiće još jedna krema za koju mislim da bi možda mogla zamijeniti ovu i koja je sa boljim sastavom. Nisam izdržala i nekoliko sam puta probala, ali o tom kad dobro testiram kremu. A do tad, ako tražite bogatu njegu i brzo rješenje za perutavu i isušenu kožu, onda imate preporuku na koji proizvod obratiti pažnju.

You Might Also Like

20 komentari

  1. Prodato! Uvek je merkam zbog par ekcemcica, ali sada definitivno uzimam za ciljanu upotrebu. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. meni je ovo odlicna zastitna krema, bas preko zime i koristim je kao nocnu njegu. miris volim, ne smeta mi. za dan mi nije, mislim da nema dovoljno hranjivih sastojaka, pa biram nesto drugo, dobra mi je green line krema za suhu kozu, hidroactive cini mi se, zab. sam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, meni je miris na prvu bio baš čudan i daleko od tog da ga volim. Sad je svejedno, skoro pa ne osjetim. Slažemo se oko upotrebe, nije za dan, odlična za noć i zimsku njegu :D

      Izbriši
  3. Često se žalim na svoju mješovitu kožu, ali bome nije ni vama sa suhom lako. Mislim da bi mi ovo bila idealna noćna njega kad mi koža dehidrira na određenim područjima lica, ali potrudit ću se da ove zime do toga ne dođe! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako i ja sebe ponekad uhvatim kako se žalim, a onda pročitam/čujem kakvih neko problema ima, pa samo kažem dobro je, kako može biti :D Uvijek je dobro imati jednu kremu koja brzo može popraviti situaciju, a ova je upravo takva.

      Izbriši
  4. krema se čini odlična baš za hladno vrijeme i neka hitnu, intezivnu hidrataciju i hranjenje kože :D
    kako imam masnu kožu, vjerojatno bi ju koristila po noći, ili samo na rukama :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to što si navela je ono što volim kod ove kreme - zaista brzo djeluje :) Ne znam baš za masnu kožu lica koliko bi ovo bio dobar izbor, ali za ruke i noćnu njegu je odlična.

      Izbriši
  5. Ja sam jednom probala mali tester avene kreme i napravio mi je toliki nered po licu , izazvao puno crvenila da se od tad ne usudim probati nista od Avene, a ova krema me toliko privlači baš za noćnu njegu. Koža mi je luda, ponekad normalna, ponekad suha, ponekad i masna. Sad ne znam šta da radim, sve se pitam da je možda tester bio pokvaren o.O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjećam se tvog problema s testerom :) Vjerujem da bi i mene bilo strah probati nešto novo da sam imala takvo iskustvo na početku s Avene.
      Uh, pa kod tebe koža baš ide iz krajnosti u krajnost :D Pa da, možda nešto s testerom nije bilo baš najbolje ili ima nešto u sastavu što nikako ne odgovara tvojoj koži. Ko zna šta je bilo, ali možda Avene zaslužuje još jednu priliku. Moja koža je osjetljiva i reaguje crvenilom, ali s ovom kremom zaista nisam imala nikakvih problema.

      Izbriši
  6. Avene mi je drag kao brend, iako ova krema nije za mene i malo sam se razočarala kad sam vidjela sastav jer Avene proizvodi koje sam koristila su imali ok sastav :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije kupovine nisam vidjela sastav i moram priznati da sam baš bila iznenađena jer nisam ni ja ovo očekivala. Ali opet, zadovoljna sam učinkom, pa nekako zaboravim na sastav :)

      Izbriši
  7. Meni ova krema nikako nije pasala. Za početak mi nije sjeo miris, a nije mi se svidio ni osjećaj težine i masnoće na licu. Srećom pa su mi dovoljne bogate teksture koje su hranjive, ali nisu masne i radije ih podebljam još sa hidratantnim serumom ako mi baš, baš treba još hidratacije. Doduše moja koža nikad nije toliko suha da se crveni i peruta od suhoće, vrhunac je onaj gadni osjećaj zatezanja, pa joj ovako nešto očito ni ne treba, srećom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miris je na prvu baš nekako odbojan, ali vremenom sam sve manje osjetila da nešto smrducka.
      Kako osjetiš težinu i masnoću na licu, onda tvoja koža zaista ne treba nešto ovako masno i nije toliko suha da može izaći na kraj s kremom. Meni ipak s vremena na vrijeme treba, posebno kad se pojavi crveilo i onda sve to veoma brzo dovode pod kontrolu :) Ali napredujem, nekad sam trebala ovako masnu kremu skoro pa za svaki dan :D

      Izbriši
  8. Pisala sam o njoj i odlizna je ali nije vise za mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično pa ne trebaš više! Stvarno je dobra za prvu pomoć s vremena na vrijeme, ali nije više ni meni tako često neophodna :)

      Izbriši
  9. Drago mi je da tebi odgovara, no meni je ovo jedna od rijetkih Avene kremi koja mi se nije svidjela :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se s ovom kremom samo jako suha i osjetljiva koža može nositi, u suprotnom bi mogla samo smetati na koži ovako masna :)

      Izbriši
  10. paraben e stetna sostojka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao i mineralno ulje koje izbjegavam, a na prvom je mjestu! Avene se ovdje nije proslavio sa sastojcima :/

      Izbriši