NYX Chaos ruž i Love in Paris A la mode paleta

12:28:00

Nude nijanse na kapcima i crvene usne su kombinacija koja ne iziskuje mnogo truda prilikom šminkanje, a kao krajnji rezultat dobije se efektan make up. Crvene usne sigurno privlače pažnju, a ako ćemo po nepisanom pravilu šminkanju da naglašene usne ne traže naglašene oči, onda ćemo posegnuti za neutralinijim tonovima koji će suptilno naglasiti oči. Naravno, moguće je i s ovim nijansama kreirati nešto jači look, pa smeđi smokey eye je odlična zamjena za sve koji izbjegavajavu dramatični crni, a ovdje je paleta koja nudi sve ovo i jedan poseban ruž.





NYX Love in Paris A La Mode

Iako se u posljednje vrijeme odvažim malo distancirati od komforne zone nude nijansi, i dalje su često moj prvi izbor, a posebno ako je dnevno šminkanje u pitanju. NYX Love in Paris A La Mode paleta sadrži 9 nijansi za ljubitelje neutralnih tonova, no tamnijih ("nudisti" uvijek traže svijetlije i tamnije i milion nijansi smeđe). Jedna od onih koje se savršeno uklapaju u koncept dnevnog ili noćnog šminkanja, te objedinjuje nijanse koje prolaze uvijek i za sve prilike. Za mene je malo pretamna, ipak sam ja više za svjetlije nude nijanse, ne baš za sivu i crnu, a kao primjer može poslužiti NYX Natural paleta ili divne Love in Paris palete, Let them eat a cake ili Merci Beaucoup. To sam ja prikazana u nijansama sjenila :) No, znam da paleta o kojoj danas pišem kod mnogih prolazi i da su ove nijanse mnogima prvi izbor za smokey eye look i svkako su dobar izbor za praznike koji nam dolaze.



Paleta je smještena u plastičnu ambalažu, koja se ne čini baš kvalitetna, ali opet dovoljno je čvrsta da proizvod sigurno čuva. Jedan mali detalj, jedna mala mašnica popravlja cjelokupni dojam jednostavnog izgleda do simpatičnog. Paleta dolazi sa aplikatorom koji nije baš tako loš kao inače aplikatori iz paleta, pa ponekad sigurno biti iskorišten za neke sitne "radove." Paleta košta 23 KM i ako ste iz BiH možete naručiti na NYX Cosmetics Online prodaja stranici.


U paleti su svoje mjesto pronašle nijanse koje nude zaista mnogo mogućnosti kombinovanja. Različitih su finiša, pa je tako pet sjenila mat  i četiri su shimmer. Pigmentacija varira i očekivano su svjetlije nijanse slabije pigmentacije, dok su tamnije dosta bolje. Da bih uspjela bolje uslikati swatch morala sam više puta preći. Baza sve mijenja pa uz njenu pomoć pigmentovanost je na nivou. Sjenila su jako mekana, posebno mat nijanse koje su skoro pa puteraste, ali uprkos ovom ne truse se pretjerano. U pakovanju nešto više, dok se ne rasipaju po licu, no pod uvjetom da koristim bazu. Baza je neophodna za shimmer sjenila jer, osim što poboljša pigmentaciju, shimmer mnogo ljepše izgleda i ostaje na kapku, bez da završi na obrazima :)


Svijetlije mat nijanse zbog svoje slabije pigmentacije jako su dobre za definisanje pregiba kapka. Blendanje je veoma jednostavno i nakon završenog posla s nanošenjem, sjenila traju dok ne odlučim da je vrijeme da napuste kapke, uz minimalan gubitak boje (s bazom). Svakako imajte u vidu da imam veoma zahvalne kapke koji ne traže baš uvije bazu.
Kako mnogo više volim mat sjenila, tako ću iz ove palete upravo nijanse s ovim završetkom često koristiti. Siva i crna baš i nisu moje nijanse + shimmer, ali ponekad će moći proći, dok smeđa shimmer nijansa prolazi u kombinaciji s mat sjenilima iz palete. Bijela i dvije mat smeđe su ubjedljivo favoriti i nijanse koje ću najviše koristiti. Iznenadila me pigmentacija bijele, veoma je dobra.




NYX Extra Creamy lipstick Chaos

Nakon palete u kojoj je smješteno nekoliko mojih omiljenih nijansi, dolazim do moje omiljene nijanse ruža, a to je ubjedljivo crvena. Volim crvenu i volim sve nijanse crvene. Nema veze što odmarano jedna od druge neko vrijeme i znam da mi ne zamjera upoznavanje i druženje s nekim drugim nijansama. Jako mi je drago da sam dobila kremasti ruž, koji će za vrijeme hladnijeg vremena biti itekako poželjan kad usne baš i ne mogu da podnesu mat završetak. Osim nijanse, ruž ima i zanimljivo ime, Chaos! Kaos na usnama odlično zvuči, a još crveni kaos! Chaos je smješten u amabalažu kao i paleta, a ono što je pohvalno je da poklopac nije nestabilan, pa je ruž siguran. Sadrži 4 g, a košta 10 KM.



Na prvu sam pomislila da je u moju kolekciju došao još jedan tamno crveni ruž, tipičan predstavnik "zimske crvene" za kojom često posežem. No, prvo iznenađenje bio je swatch koji je otkrio divnu crvenu nijansu sa savršenom dozom malinastog udjela. A na usnama me potpuno oduševio! I dalje dovoljno crven, ali zahvaljujući kombinaciji s malina nijansom izdvaja se od ostalih crvenih nijansi koje imam.



Još jedno iznenađenje uslijedilo je zbog teksture. Kako se radi o kremastoj teksuri, bila sam skoro pa ubijeđena da bez olovke neće moći proći, te da će tražiti obrubljivanje kako bi izgledao lijepo i bez bježanja na sve strane. No, zaista nisam imala potrebu za olovkom, jer se ne razlijeva i stoji gdje ga nanesem. U prilog ružu ide i što nije previše kremast, te što se nakon nanošenja malo suši, ali bez da isuši usne i veoma je ugodan. Rekoh li da je ovo savršen izbor za zimu kad su usne sklone isušivanju? :) Pigmentacija je odlična, pa već prvi sloj ostavlja sasvim dovoljno boje na usnama.
Previše ga hvalim, ali ne pretjerujem, časna riječ!


Zar nije swatch nije potpuno neočekivan? Meni je bio veliko, ali i pozitivno iznenađenje. Očekujem tamniju crvenu, a dobijem nešto potpuno drugačije. Uživo je mrvicu tamniji, no i dalje predivan. Hajde da sad pređem na trajnost koja je jako dobra, traje satima, ali nakon jela popravka je neminovna. Neće dočekati desert u punom sjaju, kao što je slučaj ako konzumirate samo piće ili lagani obrok ;)
Na usnama nisam uspjela uslikati ni pristojnu sliku, aparat odbija prikazati i približnu nijansu, posebno zbog malinastog udjela (krivci: aparat i vrijeme) i nisam željela umanjiti ljepotu ruža slikom koja samo približno prikazuje. Ali, na usnama poprimi samo nešto tamniju nijansu nego što je na swatch-u, no to je i dalje crveni ruž, dovoljno taman i dovoljno zanimljiv da jedno vrijeme baci sjenu na druge koje posjedujem :)


Godinu lijepo privodim kraju, a tome svakako doprinosi jedna mala titula koju sam dobila od NYX cosmetics, a to je NYX bloger za mjesec decembar. Smatram ovo kao novogodišnji poklon za blog u ovom divnom prazničnom mjesecu :)

*PR proizvodi

You Might Also Like

20 komentari

  1. lijepi proizvodi :)
    paleta mi je divna.. ima neutralne nijanse za svaki dan,, ali i tamnije smećkaste, crne, srebrnkaste za neki večernji look :D
    ruž je jako lijepa crvena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti bi očigledno iskoristila svaku nijansu koju paleta ima :)
      Slaba sam na crvene nijanse, a ovaj me osvojio u potpunosti ;)

      Izbriši
  2. Imam i ja ovaj ruz, i stvarno je super, dugotrajan je, bukvalno se skida s usana kada ja pozelim da ga skinem, a boja je neobicna crvena i kada ga nosim na usnama nemam uopste osecaj da je na usnama, bas je prijatan. Doduse, meni treba olovka za njega jer hoce malo da mi ode sa strane, ali kupila sam i odgovarajucu olovku tako da je sada sve perfect!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori

    1. Pa drago mi je da se javio neko ko dijeli moje oduševljenje za ruž :) Iako meni ne bježi s usana, složiću se da treba imati i odgovarajuću olovku za ruž. Ipak je crveni, a kad ruž izgubi onaj početni oblik i vrh, olovka je tu da lijepo iscrta i da budemo potpuno sigurni da je sve gdje treba biti :)

      Izbriši
  3. Baš gledam fotkice i razmišljam wow kako su pigmentovane senke, kad ono.... Ali dobro, dobra baza sve rešava. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve si rekla, dobra baza sve dovede u red! A kako sjenila uopšte nisu loša, odlično surađuju s bazom :)

      Izbriši
  4. Prekrasno,ruž pogotovo:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Lijepa je paletica i lako bih se snašla sa njom :D a ruž je posebna priča :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da mnogi vole tamnije nijanse, ali isto tako znam da se mnogo bolje snalaze s njima od mene. Meni "nježnije nijanse" i ja zadovoljna :) Ah, taj ruž <3 Ništa više neću dodati :D

      Izbriši
  6. Cestitke! Bas mi je drago sto se kraj godine privodi u tako lijepom raspolozenju a paletica mi je med-medeni uprskoj potrebi za bazom. Ruzevi su ti sa kojima se namjeravam poigrati vise kada je NYX u pitanju ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Selma :) Bazu više-manje svi koristimo, uvijek je tu da popravi koliko može, pa slabiju pigmentaciju nećemo uzeti kao veliku manu. Neka i kremasti ruževi budu dio igre, nemoj biti nedruštvena ;)

      Izbriši
  7. Uh, pa ovaj ruž je predobar *.* tjeraš me na trošak :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Prvo da čestitam na laskavoj tituli :) Ruž mi je mrak, obožavam tako malinaste nijanse crvene i crvene ruževe općenito :) Paletica mi se također jako sviđa. Inače volim Nyx sjenila, no nešto sam nagomilala sjenila pa sam sad u dilemi, ali možda se ipak malo počastim Nyx proizvodima za praznike :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo da se zahvalim :)) Za crvene ruževe i sve nijanse crvene onda se u potpunosti razumijemo i dijelimo ljubav prema ovoj divnoj boji :D Neka praznici budu izgovor da sebi napraviš mali paketić ;)

      Izbriši
  9. Ne znam u šta su ljudi gledali kada su odabrali tvoj blog za blog mjeseca :D (šalim se, čestitala sam ti davno :P) I'm proud of you son.

    I kod mene bi vjerovatno crna i tamno siva ostale neiskorištene, ali ostale nijanse su mi fine. Ruž mi se malo više sviđa u pakovanju, jer volim tamnije crvene nijanse, iako jako lijepo izgleda i na swatchu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javno negodovanje! :D Evo odgovor na sve ovo tvoje <3

      Tu smo negdje onda s nijansama iz palete. Vjerujem da bi bila zadovoljna kako izgleda na usnama. Tamniji nego na swatchu, ali i dalje ima nešto posebno. Putuješ uskoro, provjeri kakav je uživo :D

      Izbriši