Reviva Labs Honey&Almond piling za lice

14:32:00

Bez obzira što na sve strane redovno možemo čitati kako uštediti i napraviti jednostavan i učinkovit piling za lice, ponekad nisam za kućnu pripremu. Često bih napravila nered, redovno pogriješila količinu pa napravila za sve stanare zgrade, zatim sa šećerom je pregrub za lice, a s kukuruznim brašnom neugodan za lice... dalje nisam probala, vidim nije za mene. Da ja ne bih sebi komplikovala, naručila sam Reviva Labs Honey&Almond piling za lice. Za tijelo mogu iskoristiti gore navedene sastojke, dok za lice moram voditi računa o osjetljivosti i da abrazivi nisi grubi i iritirajući.



Ambalaža Reviva Labs pilinga ne obara s nogu, očigledno, ali je dovoljno čvrsta i sve je doputovalo kako treba do mene. Kartonska kutijica i plastična ambalaža - klasika. Zaštitni poklopac odlično čuva proizvod, pa nikakav nered nije prouzorokovao sadržaj za onih 10-ak dana putovanja. A izgleda tako slab kad sam prvi put otvorila "glavni" poklopac. Cijena je 5.60 $ za 55 g, a dostupan je na Iherb-u. I kutijica je puna do vrha, nema suptilne krađe.





Tekstura je srednje gusta, no svejedno neće bježati s lica ukoliko nanosite malu količinu i povremeno dodajete više, odnosno po potrebi. Nešto što miriše kao ovaj piling nikad nisam imala. Jako blag miris, ugodan, a da opišem ili slučajno kažem na šta me podsjeća - ne mogu jer pojma nemam. Znam da je ukus slatkast :) Proizvođač preporučuje upotrebu normalnoj i masnoj koži 2-3 puta sedmično, a suhoj 2 puta. E, bez problema sam i ja sa suhom kožom mogla koristiti nekoliko puta sedmično. Naravno, ako sam imala potrebu.


Prvi na listi sastojaka je glicerin za koji i oni koji nisu baš nešto upućeni u sastojke i kozmetičke preparate znaju da je izvrstan čuvar vlažnosti kože. Na drugom mjestu je sorbitol/šećer na bazi kukuruza, koji kao i glicerin, pomaže u očuvanju vlažnosti kože, ali je nešto slabiji od glicerina. Med hidrira, sprečava pojavu bora, djeluje antibakterijski... dovljno je samo napisati med! Kaolin ili bijela glina je dobar za suhu i osjetljivu kožu jer neće dodatno isušivati i nježno pročišćava ten. Piling je obogaćen još jednom vrstom gline, a to je Bentonite ili zelena glina koja je najčešći sastojak proizvoda za masnu kožu jer ekikasno upija masnoće, čisti te sužava pore. U jednom od prethodnih postova pisala sam o glini, pa neću ponavljati, ali radi se o velikom prijatelju svih tipova kože :) Zbog prisustva gline i meda, ponekad bih držala nekoliko minuta duže, kao masku. Sastojci koji čine ovaj piling mogu se pronaći u mnogim maskama za lice, a čak možemo i sami napraviti. A piling i maska u jednom proizvodu su i više nego dobra kombinacija. Ovsene pahuljice su poslužile kao abraziv i važe za nježniju varijantu pilinga te su pogodne za sve tipove kože, a osjeti se i sitno mljeveni badem koji pruža nešto grublju eksfolijaciju.


Piling sam nanosila na vlažnu kožu kružnim pokretima i trljala otprilike 2-3 min. (kao što i proizvođač savjetuje.) Kao što sam iznad navela, nanosila bih u manjoj količini, pa postepeno dodavala, kako bih izbjegla pretjerano rasipanje proizvoda jer ovo nije piling koji je baš uredan.
Koristila sam kad je lice bilo dosta suho i nije pojačao isušivanje, nego čak imam utisak da veoma blago hidratizira - odličan za suhu kožu. Ne irtira dodatno osjetljivu kožu, što je prvo na što obratim pažnju kod pilinga, odnosno ovo je najvažniji kriterij jer s osjetljivom kožom nema kompromisa, ili odgovara ili ne. Sadrži sitnija i krupnija zrnca, pa prilikom trljanja lica potrebno je biti nježniji kako slučajno ne bi iritirala krupnijim zrncima nježnu kožu lica. Jednom sam na brzinu pilingovala usne bržim pokretima, a narednih 5 min. usne su čudno pulsirale  :)



Nakon umivanja prvo što primijetim i što osjetim pod prstima je nježna i glatka koža, a zatim vidljivo osvježen ten. Bez isušivanja, bez bilo kakvih iritacija, a dvije vrste gline obave odličan posao čišćenja kože. Ovaj piling je nježnija varijanta i primjeren je za čestu upotrebu, čak i za suhu i osjetljivu kožu, ali i dalje dovoljno učinkovit. Prirodan piling koji svojim jednostavnim i kratkim spiskom sastojaka čini dobro vašoj koži. Obično kad pročitam da je nešto namijenjeno za sve tipove kože, pomislim kako tu rijetko kad ima istine, ali kod ovog pilinga se u potpunosti slažem s navedenim na ambalaži, a pored svega tu su sastojci koji zaista prolaze kod mnogih tipova kože i čija je djelotvornost dokazana. Bez obzira koji tip kože imate, vjerujem da bi većina bila zadovoljna rezultatima.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Imam suhu kožu,trenutno sam kraju baleinog peelinga,ovaj mi se čini super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Suha koža voli ovaj piling, isušivanju ovdje nije bilo mjesta :)

      Izbriši
  2. Ajme, zaljubila sam se, piling izgleda predivno, a još imam odličan sastav. Sviđa mi se što je za sve tipove kože, i bademi :) Ide na WL. Imam toliko proizvoda koje želim s iHerba te ću kupovinu morati rascjepkati na nekoliko dijelova da ne platim carinu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sastav ovog pilinga je tako kratak i tako jasan, a ono što je najvažnije veoma lijepo djeluje. Miris badema izostaje, ali hajde, piling je, nije neka mazalica za tijelo :) Razumijem za iHerb, ima toliko proizvoda koje odmah želim vidjeti na kućnoj adresi :D

      Izbriši
  3. Daj, ima valjda najčudniju teksturu ikad :D . Nije ni čudo što se rasipa.. no dobro, meni je baš zanimljiv ovaj piling i ako ikad budem naručivala s iherba, ubacit cu ga u košaricu. ;))
    Odlična recenzija,moram reći!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš drugačija tekstura pilinga, nisam imala nešto slično, a posebno nered kao što ovaj ponekad zna napraviti :D Ako nekad dođe do tebe, nadam se da neće biti razočarenje ;)
      Moram reći da mi je drago što si ovo zadnje napisala, hvala :D

      Izbriši
  4. namamila si me na ovo :D cijena je super pristupačna,,, super što se može koristiti i kao piling i kao maska, što odgovara i mojoj masnijoj koži lica :D
    sve što ima b od badema u sebi, meni je prodano :D
    slike su ti lijepe baš - sviđa mi se ova tamnija pozadina <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paaa, zbog pristupačne cijene proizvoda nemoj mi uzeti za zlo. Možeš zbog 4 dolara za shipping :D
      Morala sam ponekad malo duže držati na licu, da iskoristim ove dvije vrste gline :)
      Kad smo kod badema, ubjedljivo mi je najdraže ulje. Voljela sam i Balea losion s bademom koji više nije u prodaji.
      Hvala na pohvali za slike :))

      Izbriši