Essence soo glow! cream to powder highlighter

11:44:00

Highlighteri su posebno interesantno područje dekorativne kozmetike, a rezultat na licu, s pravilom primjenom jednostavan, a opet tako učinkovit za osvježenje. Essence je dodao u ponudu dva highlightera i dvije nijanse koji su u kratkom vremenu dobili mnogo pohvala i lagano se "uvukli" mnogima u svakodnevnu rutinu šminkanja. A kako i ne bi kad za malo novca nude dobar kvalitet.  Highlighteri u drogerijskom rangu su skoro pa nemogući za pronaći, a i ono što se nudi i nije baš vrijedno spomena. Essence je napravio jako dobar posao, omjer cijene i kvalitete je i više nego dobar i sasvim je jasno zašto se ovi highlighteri "provlače" kroz favorite mnogih. I prije je Essence imao u ponudi highlightere, ali nisu dobili ni blizu toliko pažnje koliko ova dva. Iako sam više bila zainteresovana za drugu nijansu, sad mi je ipak mnogo draže što je Bright up your life pronašla put do mene.



Plastična ambalaža je sasvim ok, nije nešto posebno čvrsta, ali nije ni toliko slaba da bi odmah se oštetila. Uglavnom, malo više računa o njoj prilikom putovanja i neće biti problema. Za oko 6 KM dobije se 4 g proizvoda, roka trajanja od 12 mjeseci. Dostupne su dvije nijanse, a moja je Bright up your life, diskretna roza  koja djeluje veoma prirodno i neće se toliko isticati. Naravno, ukoliko ne pretjerate sa nanošenjem, ipak highlighter sadrži shimmer. Ali ne, ne ističe se, sitan je i na licu suptilan. Ja bih prva odustala kod upotrebe da je shimmer dominira na licu ;) Licu taje tako lijep i nenapadan sjaj. 




Od početnog slabijeg intenziteta moguće je nadograditi do jačeg i neće izgledati ružno na licu. Vjerujem i da će se početnici s highlighterima odlično snaći i da neće tako lako pretjerati prilikom nanošenja. Plus, neće izdvojiti mnogo novca ukoliko vide da ovo nije za njih (oko 6 KM za 4g). Pigmentacija nije jaka, ali je daleko od slabe i moguće je sasvim lako dozirati koliko želimo.
Kao što i samo ime kaže, ima teksturu koja se iz kreme pretvara u puder. Bez obzira što je kremast i nekako se očekuje da će brže skliznuti s lica, ja nemam taj problem. Možda dio zahvale ide suhoj koži na kojoj traje satima, ali i nakon što se nanese ne mrda. Čak na kraju dana mogu primijetiti sitni shimmer koji ostaje kad sav sjaj highlightera nestane :) Setuje se sam od sebe (dobro, znam da čudno zvuči), a opet tu je sasvim dovoljno vremena da ravnomjerno nanesem i ne suši se brzo. Jednostavan je za nanošenje, pa najbrže i najlakše to obavim prstima jer ovako najbolje mogu rasporediti na licu. 


*PR proizvod

You Might Also Like

20 komentari

  1. Dopada mi se to sto nema dominantan shimmer, jednostavan je za koriscenje i pristupacan, mada nisam sigurna koliko bi izdrzao na mom licu posto je mesovito.. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I to je sve ono što se i meni posebno sviđa kod highlightera :)
      Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali mislim da ne bi tako brzo pobjegao sa lica :)

      Izbriši
  2. Već dugo čitam recenzije ovog highlightera...mislim da ću pasti pod uticaj i kupiti ga. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zašto da ne, pristupačan i dobar, a nadam se da ćeš biti još jedna koja je zadovoljna :)

      Izbriši
  3. Meni je ok, mislila sam da nikad neću koristiti hajlajter al sam se pravo navukla na ovaj Essence :) Lijepe su ti slike :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedna upotreba, druga upotreba, treća upotreba... i onda shvatiš da si zaljubljena, a do jučer je bila druga priča :D Hvala ti <3

      Izbriši
  4. Baš mi se sviđa ovaj highlighter! Općenito volim kremaste proizvode, jer ih je puno lakše i jednostavnije nanijeti prstima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je jednostavan za upotrebu, iako sam na prvu mislila da će biti problema jer je kremast. Drago mi je da nisam bila u pravu.

      Izbriši
  5. Izgleda super, šteta što sam ga propustila, mada mi ne treba, jer jedan jedini koji imam će mi trajati narednih 60 godina. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo sigurno nije proizvod koji se brzo troši, tako da ima istine kad kažeš da će jedan trajati godinama i da nema potrebe za drugim :D

      Izbriši
  6. Baš ti je super blog! Gdje mogu da te pratim! :)

    I ovaj produkt je super, imam ga i ja.

    Pozdav iz Sloveije! <3

    www.blogvivalavida.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala :)) Bloglovin ili Facebook - biraj, desno imaš "prečice" :)
      Drago mi je da si i ti zadovoljna.

      Pozdrav za Sloveniju <3

      Izbriši
  7. To je taj malisan koji nas je dojmio :D
    Bahama Mama znam da je tvoja a kada planiras Mary Lou?
    Moram da znam! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, to je taj koji je osvojio mnoga srca! :D
      Bahama Mama i ja se ovih dana mnogo družimo, a sigurna sam da Mary Lou jedva čeka da nam se pridruži. Čekam da Feelunique bude dobre volje s nekim popustom, a nadam se da Mary dolazi do rođendana xD

      Izbriši
  8. Mislim da sam ja jedina osoba koja nije probala ni jedan Essence kremasti highlighter, iako ne znam zašto. A sad mislim da je prošla baka s kolačima jer, ako se na varam, mislim da je to iz LE kolekcije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek ima još neko ko nije probao :D Ja mislim da imaš još vremena da probaš jer nije izdvojen kao LE, nego se nalazi gdje su proizvodi iz redovne postave.

      Izbriši
  9. Ja nisam zadovoljna, ali ne možete me kriviti... previše volim mary-lou :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Volim drugu nijansu ovog hajlajtera, ali si namjeravam kupiti i ovu, meni je sjajan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad su se tek pojavili više me zanimala druga nijansa, ali sad sam jako zadovoljna s ovom iako je i druga jako lijepa :)

      Izbriši