MUA Romantic Efflorescence palette

12:30:00

Iznenadne ljubavi u svijetu kozmetike nisu tako rijetke. I to su često one na prvi pogled, kao što je bila moja s MUA paletom. Kad se samo sjetim kako sam je brzo zavoljela, ali bila je to samo online ljubav. Zatim nakon nekog vremena naručila i konačno upoznala uživo Efflorescence paletu. Dobila je prednost ispred ostalih MUA paleta i sve su otišle u drugi plan. Jednostavno se nakon ove druge nisu više činile tako lijepe kao prije :)



MUA paleta je malena i kompaktna, sadrži 8,6g. Ne mogu reći da se sjenila sporo troše, jer nisu. Zavisi od nijanse do nijanse, pa se one mekše jako brzo troše. Cijena je 5,10 eura + 7 eura poštarina, a dostupna je MUA stranici. U paleti se nalazi i aplikator koji nekad i može proći ako koristim samo jednu sjenu, pa da se sjetim početaka i spužvastih aplikatora.



Nijanse koje se nalaze u paleti nude mnoštvo kombinacija, od jednostavnog dnevnog šminkanja, pa do nešto jačeg. Odgovara joj u potpunosti Romantic u nazivu. Smeđe nijanse u čiju se jednostavnost uspješno uklope ljubičaste nijanse ili jedna krasna zlatno-bakrena, te nekoliko metalik sjenila. Zemljani tonovi jako lijepo definišu pregib kapka i ovih nijansi nikad dosta. Ono što posebno volim kod palete je kombinacija mat (Mesmeric, Corrupt, Lavish, Magnet, Siren, Captivate) i shimmer (Tempt, Obsessed, Fiery, Bewitch, Exposed, Reveal) sjenila.


Fiery nijansa sadrži najviše shimmera pa sam tako očekivala da će biti i slabije pigmentovana, no definitivno je najveće iznenađenje jer je pigmentacijom nadmašila ostale. Po meni najbolja nijansa u paleti, od pigmentacije do teksture. Tako divno mekana i svilenkasta pod prstima! Nijanse sa više shimmera su  mnogo bolje pigmentovane, dok se mat nijanse uopšte ne mogu pohvaliti pigmentacijom. Najslabija je Mesmerize koja će tek nešto blago izjednačiti kapak, ali obično ove nijanse se i ne ističu pigmentacijom. Koliko je iznenađenje Fiery, toliko je Tempt razočarenje jer sam se ovoj nijansi najviše radovala. Na kapku je nešto tamnija i zagasitija nego što sam očekivala. Što naravno ne znači da se ne može iskoristiti, nego da sam ja malo razočarana jer sam imala velike planove s  nijansom koju vidim u paleti :D Ipak ne smijem osporiti ljepotu nijanse, koristim je često i volim.
lijevo 1 red, desno 2 red
U prosjeku su nijanse srednje pigmentovane, ali i nadogradive. Na swatchu sam prešla nekoliko puta kako bi boje došle do izražaja, posebno mat nijanse. Poznato je da dobra baza čuda čini pa će ovoj paleti poboljšati pigmentaciju (nisu loša sjenila i surađuju s bazom), kao i trajnost, te će trajati satima bez da blijede. Bez baze i ne razmišljam da koristim. Sjenila se lako blendaju, ali i lako gube boju te se neke nijanse neće toliko razlikovati na kapku. Lagano se truse, no ništa strašno ili neoprostivo. Iako paleta ima svojih dobrih i loših strana, za potrebe svakodnevnog i jednostavnog šminkanja svakako da prolazi, ali i veoma je lako našminkati se i intenzivnije. Da su mat sjenila bolje pigmentacije sveukupni dojam bio bi mnogo bolji, ali ovo je ipak sasvim solidna paleta koja ima dovoljno dobrih strana, te potencijala da se iskoristi na mnogo načina.

You Might Also Like

23 komentari

  1. Lijevo prvi red sve su predobre!!! :D Padam na takve nijanse...
    Meni je MUA onako, dok se mojoj mami baš sviđaju... pa sam joj proslijedila palete. XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se prvi red mnogo više sviđa! Mislim da će ovo biti jedina MUA paleta koju imam, ostale me ne privlače kao nekad. Bila si velikodušna :D

      Izbriši
  2. Posebno mi se sviđa bakrena i ljubičasta nijansa

    OdgovoriIzbriši
  3. Prelepa paleta, super nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. MUA ima pohvale za izbor nijansi kad je ova paleta u pitanju :)

      Izbriši
  5. Prelepa paleta, dopada mi se kombinacija boja. Prakticna je i moze da se koristi i za dnevni izgled, ali i za izlazak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je ono što se uvijek traži kod paleta, da prolaze u svim prilikama. Ako je dobra kombinacija mat i shimmer nijansi, onda još bolje :)

      Izbriši
  6. Predivna je :D Nemam ni jednu MUA paletu, iako ne znam zašto :D Tempt nijansa mi je predivna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog Tempt sam jedva čekala da dođe paleta, a onda sam se potpuno neočekivano zaljubila u Fiery :D Ali ne zapostavljam ni Tempt!

      Izbriši
  7. Nijanse su predivne! Sva moja iskustva s MUA paletama stvarno su izvrsna, ali vidim da tebe nije baš pretjerano oduševila, ne znam je li do te palete, nju ni nemam :/ i nisam dugo naručivala njihove proizvode, kao da sam se zasitila malo :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijanse su me kupile na prvu. Nije me oduševila, nije ni razočarala, ali što je najvažnije koristim i nije zapostavljena :) Sad me više zanimaju MUR palete, ima jako lijepih.

      Izbriši
  8. Slike su divne <3
    Nijanse u paleti još divnije :)
    Ne dopada mi se to gubljenje boje usled blendanja, slično sam doživela i sa Beauty Uk paletama (pojedinim nijansama) i baš me naživcira to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Misha, hvala <3
      Da, gubljenje boje nikako ne želim, ali opet nije baš strašno i to je uglavnom kod mat nijansi koje su slabije pigmentovane. Da je kod svih nijansi dobro bih se razočarala xD S bazom se manje živcira :D

      Izbriši
  9. Baš mi se dopada paleta. :)
    Nemam ništa od MUA,a tako su povoljni. MOrat ću to promijeniti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još da je poštarina manja, bilo bi mnogo bolje :) Inače su cijene sasvim ok. Meni su MUA palete najzanimljivije, ostalo manje-više :)

      Izbriši
  10. jako lijepa paleta i super što su uveli nazive nijansi.. imam njihovu glamour nights, isto je kao i ova srednje pigmentirana a lijepo nadogradiva...
    šteta za Tempt, u kutiji izgleda prekrasno..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iako meni nazivi nijansi nisu baš bitni, ipak je lijepo i to da ima. Bez obzira što je malo tamnija nego što sam očekivala, Tempt je i dalje lijepa :)

      Izbriši