The Body Shop Colour Crush #Berry Cheeky

10:34:00

Unazad 2-3 godine nijansa kao što je kod ovog sjenila, od mene bi dobila samo komentar negodovanja, odbijanja i teatralno okretanje glave. Volim sve zemljane tonove i jednostavni izgled koji pružaju, ali kako sam se odlučila na nijansu kao što je ova ni sama ne znam. Ne treba mi mnogo varijacija boje, sasvim je dovoljna jedna (nema veze što sam još nekoliko kupila). Dm-ova marka s.he imala je jako zanimljivu nijansu sličnu ovoj, no u ponudi već dugo nije, ali ostala je u sjećanju kao ona koja je otvorila vrata ovim nijansama.


Iako su na početnoj slici dvije nijanse, samo jedna je vrijedna spomena i više slika. Pink Crush je dosta slabije pigmentacije i prolazi kao slabiji highlight. Mislila sam da će moći biti jedna od onih nijansi koje najviše volim koristiti samostalno i koja izjednači kapak, no ipak to ne može. Možete primijetiti da je na swatch-u slabo vidljiva, pa je ovaj post ipak u čast nijansi Berry Cheeky. Ali kad je već tu, neka i Pink Crush dobije nekoliko riječi. Pink Crush  je mekša od Berry Cheeky i mnogo se više trusi. Ipak nije promašaj, posluži za jednostvano našminkane oči, kada pruži samo malo roze boje u kombinaciji s plavim odsjajem koji se nalazi u sjeni. Onako, svježe i proljetno, ništa posebno :) 



The Body Shop kod nas nije dostupan (+1 brend), a ja sam do sjenila došla zahvaljujući Il Rossetto Rosso < 3 Cijena sjenila u TBS je oko 20-ak KM, što i nije tako malo ako uzmemo u obzir da je ovo mono sjenilo i da se za ovu cijenu može kupiti paleta. Ali uvijek ima onih koji će kupovinu opravdati lijepom nijansom :) Sigurno razumijete! Da bar cijenu opravda i nešto kvalitetnije pakovanje, ali ne. Već prilikom prvog pada poklopac se odvojio, pa je sad u dva dijela. Može se zatvoriti, ali... nije to to. Sjenila sadrže po 1.5 g.




Berry Cheeky je mnogo bolja od druge nijanse. I divnog blago satenskog završetka! Iako se na prvu činila kao mat. Nije mekana, ali ne treba ni strugati da bi boja ostala na kistu. Samim tim se mnogo slabije trusi, ali i troši. Ovu nijansu ne mogu zamisliti samostalnu na kapku, nikako! Ipak to nije za mene. Koristim u kombinaciji sa mat smeđom nijansom (najčešće L´Oreal Breaking Nude) + maskara i meni ništa više ne treba. Jednostavno, ali Berry Cheeky daje posebnu draž svemu i odlična je za kombinovanje. Srednje je pigmentacije koja se može nadograditi do jake. S lakoćom se blenda, s bazom odično surađuje i ne napušta kapak dok ja ne odlučim da je vrijeme za rastanak. Mislim da može proći i kao 2u1 proizvod, odnosno kao rumenilo. Nijansa je lijepa i nekom će sigurno ukrasti pogled kao nijansa savršena za rumenilo. Ja ljubitelj rumenila nisam i jedino gdje će boraviti ova sjena je kapak.

You Might Also Like

28 komentari

  1. Ja sam opet u drugoj kategoriji i kod mene bi bila rumenilo jer na kapcima najcesce nosim nude boje :D ali divna je nijansa, mozes ju na sto nacina iskoristiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam više za nude nijanse, ali ponekad može i nešto potpuno drugačije, pa tad ova nijansa nastupa :D

      Izbriši
  2. Isssssssssss *.* ispast će mi oči od ljepote :D ne mogu vjerovat kako je dobra ova nijansa! totalno ja! ok, moram se smirit haha :D ali stvarno mi je divna i definitivno bih ju nosila kao rumenilo jer sam za njima totalni freak dok na kapcima ne bi funkcionirala uopće. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah u potpunosti razumijem tvoju reakciju :D Kod mene baš drugačije, sjenila jaaako volim (ali ne pretjerujem s ovom, časna riječ), dok bez rumenila mogu bez problema :)

      Izbriši
  3. Meni su obe nijanse jako lepe i, zaista, prvo sam pomislila da su u pitanju rumenila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posebno Berry Cheeky na prvu djeluje kao rumenilo, ali ipak je ovo divno sjenilo :)

      Izbriši
  4. I ja bih ga kao rumenilo koristila, divna nijansa :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda bi na kraju koristila kao 2u1 proizvod, sjenilo i rumenilo ;)

      Izbriši
  5. Berry Cheeky deluje savrseno, obozavam te jace nijanse :D

    OdgovoriIzbriši
  6. divne fotke :)
    Berry Cheeky mi je ljepša,,, sviđa mi se kako si opisala da j unosiš, odnosno kombiniraš...
    i da slažem se, dosta su skupa ta sjenila :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala <3 To je moja kombinacija, a vjerujem da bilo ko može pronaći način kako da prilagodi sebi ovu nijansu. Da, ipak cijena pravi problem da još nekoliko nijansi dođe u kolekciju :D

      Izbriši
  7. Predivna nijansa, ali sigurno nebi dala te novce za sjenilo :P

    OdgovoriIzbriši
  8. Blago meni, divna sam :D evo i tebi srce <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Kad sam vidjela slike, mislila sam da je riječ o rumenilu jer to je nijansa koji ja volim. Kao sjenilo ne znam baš koliko bi mi odgovarala, ali vjerujem da se lijepo može uklopiti u neki večernji look :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prolazi i kao rumenilo, nisi pogriješila. Može, naravno da može, a potrebno je samo malo mašte :)

      Izbriši
  10. Ijao lijepe boje... bila sam ubjedjena da je rumenilo... sadkao sjena savrseno ce ici sa drecavom ljubicastom!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo sjenilo, pa tek onda rumenilo :D Uuuh, ne bih probala tvoju kombinaciju :D

      Izbriši
  11. Ne nosim ovakvu boju (jer imam crvenu kosu) ali volim da je imam za druge. Nisam znala da body shop pravi sminku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koja bi to bila kombinacija s crvenom kosom! :D Mnogo više je zastupljena preparativa, tako da dekorativa slabije dođe do izražaja :)

      Izbriši
  12. Ajme kako hvata pogled, ne mogu se je nagledati :D Koristila bih ju i kao rumenilo i kao sjenilo za neke lude lookove!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pink Crush teško da može doći do izražaja kad je do Berry Cheeky :) E pa ti bi onda baš dobro iskoristila sjenilo!

      Izbriši
  13. Prijateljica je stvarno pravi drug! ;)
    Berry rumenilo je bas wow!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Reći ću da je divna, bez onog skoro :D
      Berry Cheeky još uvijek koristim samo kao sjenilo, neće tako lako kod mene dobiti priliku kao rumenilo :)

      Izbriši