Burt´s Bees Basics Honey set

11:31:00

Pri spomenu na na Burt´s Bees kroz glavu mi odmah prođe mnoštvo sitnica jednostavnog, ali simpatičnog pakovanja koje bih rado probala. To što su na prirodnoj bazi samo pojačava moju znatiželju za mnoge proizvode. Koliko su pojedinačni proizvodi privlačni, toliko su setovi još privlačniji! Ambalaža ponekad proda proizvod, htjeli mi to priznati ili ne. A moj set osim ljiepog pakovanja, odlikuje i još nešto. Razočarala bih se da sam samo kupila slatku papirnu ambalažu :)



Burt´s Bees Basic Honey set (Feelunique 16,50 KM) sadrži kremu za ruke i balzam za usne, dva proizvoda koja su skoro pa nezaobilazan sadržaj baš svakog ženskog nesesera. Balzam količinski sadrži kao i većina - 4,2 g, dok je kremica baš mala i kompaktna, pa će bez problema sa svojih 20 g pronaći mjesto u bilo kojem neseseru. Lično ne volim velika pakovanja krema jer dodatno otežaju torbu u kojoj uvijek ima više stvari kojih ne treba, nego onih što treba. Vjerujem da mnogi koji ne provjere veličinu prije nego naruče, ostanu iznenađeni koliko je zapravo mala.

Oba proizvoda su tako slatkog mirisa meda koji se čak i meni, koja mu nisam naklonjena, odmah svidjeo. Posebno karakterističan miris kreme za ruke dolazi iz zanimljive kombinacije s kojom se prvi put susrećem - med i grožđe! Nije težak, a slatkoća mirisa nije napadna ili da izaziva mučninu. Ako baš nikako ne podnosite med, onda će vam se svidjeti to što se osjeti samo kratko nakon nanošenja. Izažajniji je u kremi za ruke, dok se u balzamu osjeti mnogo manje. 



Burt´s Bees Honey&Grapeseed hand cream - Kremu sam čuvala u zalihama dok potrošim neke druge, ali mali splet okolnosti natjerao me da otvorim prije. Imala sam problem da su ruke bile veoma suhe i koliko god da nanesem kreme djelovalo je jako kratko i ponovo bih situacija bila ista. Kako u prirodne sastojke najviše vjerujem tako sam pružila šansu ovoj kremi.

Krema je gusta, ali čim dođe u kontakt s toplotom ruku veoma se jednostavno razmaže. Osvojila me brzom apsorpcijom i što se ruke ne znoje nakon nanošenja. A to je meni užasno ružno i odbojno, te eliminarajuća stvaka kod izbora kreme za dan, dok za noć prolaze nešto masnije.
Nakon nanošenja ruke odmah zagladi pružajući zaista dobru dozu hidratacije koja traje dosta dugo. Nema potrebe svako malo nanositi, a također nema potrebe nanositi mnogo jer je ona veličina od zrna graška ovdje odlično mjerilo koliko je potrebno. Lagana je, a istovremeno bogata, te odmah po nanošenju pruža olakšanje za suhe ruke.

Pozitivak učinak na kožu ruku dolazi iz prirodnih sastojaka, a visoko na listi su, pored vode, jojoba maslac, ulje grožđa, glicerin i pčelinji vosak. Nakon što sam vidjela sastojke bilo mi je jasno otkud dolazi njega jer su svi hranjivi i olakšavaju problem suhoće kože. Ostali sastojci nisu ništa manje važni, ali uvijek više obratim pažnju na ove koji se nalaze visoko na listi i čija je koncentracija najveća.



Nakon prve upotrebe pomislila sam kako balzam neće biti dobar ili dovoljan jer me prevarilo što ga usne upiju odmah po nanošenju. No, to je na kraju ono što sam najviše zavoljela. Nije u skupini masnijih balzama, ali aplikacija uopšte nije problem. Na usnama ne ostavlja nikakav trag što ga čini dobrim za pripremu usana prije ruža. Nakon nanošenja usne su glatke, dosta dugo drži hidratiziranim, te ujedno štiti od vjetra ili sunca, te sprečava isušivanje. Za veoma kratko vrijeme postao je veoma važan dio nesesera.

Za njegu su zaslužni: pčelinji vosak, ulje suncokreta i kokosovo ulje koji omekšavaja i hidratiziraju kožu. Zatim dolazi sastojak o kojem postoje oprečna mišljenja, odnosno lanolin (masnoća životinjskog porijekla), jer se dobija iz ovčje vune, pa se smatra da može sadržavati neke štetne tvari. Naravno, svi sastojci prolaze kontrolu, ali smatram ovo važnim spomenuti jer postoje ljudi koji su alergični na lanolin ili ukoliko se nalazi u proizvodima za lice može uzrokovati pojavu bubuljica. Meni uopšte ne smeta i za razliku od parabena i nekih drugih sastojaka ovaj ne izbjegavam. I tek nakon ovih sastojaka dolazi med, čije se prisustvo posebno ističe na pakovanju :)


Da li ste u skupini onih koji nisu baš vješti prilikom izbora poklona ili uvijek kad ne znate šta pokloniti odlučite se za set? Uvijek me iznenadi kako polica sa setovima bude opustošena za  vrijeme praznika, posebno 8. mart! E, ako baš poklanjate set, uzmite ovaj u obzi Ja sam jedan primjerak sebi obezbijedila, a nije da nemam ideju gdje potrošiti ili kako sama da napravim set :) Lijepo izgleda, a krema za ruke i balzam uvijek prolaze i uvijek trebaju. Ipak, najvažnije od svega je da sam ovim setom veoma zadovoljna, a za sve ostalo ću veoma lako ;)

You Might Also Like

9 komentari

  1. Prelepo deluju i krema i balzam, bas mi se dopada pakovanje. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro je da pohvale ne završavaju samo na pakovanju, ipak su ovo dva dobra proizvoda :D

      Izbriši
  2. Prati ironije... alergična sam na med, ali sam pročitala od početka do kraja i reakcija mi je ono... ali ja ovo ne smijem! XD :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma joj, zašto baš med od toliko sastojaka? Samo mogu reći da mi je jako žao, ipak je ovo dobar sastojak :D

      Izbriši
  3. Nakon puno hvalospjeva o Burt´s Bees balzamima za usne, probala sam i ja jedan i ostala razočarana jer mi uopće nije njegovao usne :/ Nakon tog ih zaobilazim. Kremu za ruke bih voljela probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao što nisi zadovoljna :/ Ja sam u skupini onih koji pišu samo lijepe riječi na račun ovog balzama :D E, ako nekad probaš kremu nadam se da ćeš biti jako zadovoljna i da neće biti kao s balzamom :))

      Izbriši
  4. ovo djeluje kao tako slatki set :D s korisnim stavrčicama :D i krema u balzam me privlače :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U ovom setu je sve baš onako kako meni odgovara :))

      Izbriši