Olivia Garden Ceramic+Ion Thermal brush 55mm

10:33:00

Da je moja kosa samo malo jednostavnija i lakša za oblikovanje, sušenje i feniranje mi nikad ne bi teško palo. Ali, ona je jako gusta, neposlušna i uopšte ne mari za moje vrijeme i što mi pola života skrati dok sve dovedem u red. I opet često pomislim kako nije to što sam baš željela. Zato sam skratila kosu da sebi koliko-toliko olakšam i mnogo je lakše oblikovati, ali ponekad bih rado preskočila sve ovo. Peglu jako rijetko koristim, ali davno sam investirala u odličan Braun model, s kojim ponekad smirim nekoliko neposlušnih vlasi. Ovdje dolazim do još jedne odlične investicije za kosu - Olivia Garden četka za kosu. Uopšte nija važno što nije baš nešto dugo kod mene jer je već prvom upotrebom uspjela da me oduševi, a svakom narednom samo potvrdi. A odugovlačila sam kupovinu! Neko će reći "Četka kao četka, sve je to tu negdje." Možda i dodati da jedino spretne ruke frizera prave razliku. Ima nade i za nas koji smo sam svoj majstor.








Jedino prodajno mjesto za koje znam u Bosni i Hercegovini je Frizerland (Sarajevo i Vitez). Imaju dostavu, a cijena je 9,00 KM. Četka je do mene došla zahvaljujući prijateljici koja je kupila u Vitezu gdje košta 23,00 KM, a ne 21,00 KM kao što piše na stranici. Odlučila sam se za promjer četke od 55 mm.
Vjerovatno su i ostale četke skuplje, ali cijene ispod su sa stranice:

30 mm 16,50 KM
35 mm  18,00 KM
45 mm 19,00 KM
65 mm 23,00 KM




Olivia Garden četka napravljena je od keramike koja dodatno pojačava temperaturu ravnomjerno raspoređujući po kosi, ali ujedno ne oštećuje kosu. Osim keramike, dodatni adut ove četke su ioni koji se nalaze u iglicama, a kosi pružaju dodatni sjaj i zaglađenost. Ovo mogu u potpunosti da potvrdim jer je gore spomenuta Braun pegla također s ionima koja zaista minimalno oštećuje kosu, a nakon upotrebe kosa ne bude "mrtva" nego se zaista može primijetiti sjaj. Isti slučaj je sa četkom, pa tako kosu zagladi, a samim tim izgleda i sjajnija. Ono što posebno volim je da ovi aduti pružaju kraće i učinkovitije feniranje, a ne treba mi milion poteza preko samo nekoliko pramenova kose. Ioni imaju niz pozitivnih dejstava na kosu, pa bi tako trebali da pomažu da zadrži prirodnu vlažnost, suzbiju elektrisanje kose i spriječe nepoženjo uvijanje.

Čeka je veoma jednostavna za rukovanje i njena drška je obložena materijalom koji sprečava klizanje. Ali, sve da vam ispadne i lupi vas po stopalu to nije problem, veoma je lagana :) Na dnu se nalazi igla koja je predviđena za pravljenje razdjeljka i slično, ali ja svoju nisam mogla tako lako izvaditi. Iskreno, nisam se mnogo ni trudila :)


Na prvi dodir učinila mi se grubom, ali moje sumnje su nestale odmah nakon prve upotrebe. Ne samo da nije gruba, nego tako lijepo klizi po kosi, nema nikakvog čupanja ili zapinjana. E sad, da sam dobila samo ovo, ostala bih razočarana četkom. Ali, konačno imam "alat" s kojim uspješno mogu kosu fenirati, da ne traje vječnost, a s ovako dobrom četkom je mnogo lakše usavršavati i poboljšavati svoje vještine (koliko-toliko) feniranja. Ne treba mi uopšte mnogo vremena iako imam mnogo, mnogo kose, a iznenadila sam se koliko brže i efikasnije fenira od četke koju sam prethodno koristila. A frizura uz pomoć ove četke izdrži sve do narednog pranja, posebno kad peglam izostaje nepoželjno uvijanje vrhova. Osim feniranja, s ovom četkom se peglanje obavlja jako brzo uz odlične rezultate i na ovaj način peglu mogu zaobići, te poštedjeti kosu negativnog djelovanja pegle i visokih temperatura. Bez obzira da li želite volumen, ravnu kosu ili možda lagane uvojke, s ovom četkom je to mnogo lakše postići.
Dobro sam je nahvalila, ali opravdala je svaku pohvalu, bez sumnje. I cijenu :)

You Might Also Like

20 komentari

  1. Kada se uzme sve u obzir, i nije skupa četka. Ove obične su oko 5 ja mislim, ali samo unište kosu. Moraću i ja pogledati ovu četku, nemam gustu kosu,nažalost, ali imam tanku i mekanu dlaku i to je još veći užas od guste kose :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolje jednu malo više platiti nego se nekoliko puta zeznuti s jeftinijom, a opet ovo je dugoročna investicija. Tako da si u pravu, i nije skupa :) Teško je s gustom kosom, ponekad poželim da imam što manje dlaka na glavi :D

      Izbriši
  2. eh, odavno razmišljam da je kupim, ti si mi samo ptvrdila da mi stvarno treba. ja sam mislila da je 28 maraka, dobro je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ..da potpisem komentar samo :D
      Nije ni skupa onda, vidjet cu ovdje u frizerlandu a ti ako ne nadjes, kupim i tebi :*

      Izbriši
    2. Potroši pare na dobru stvar :D Eto, još ostaje nekoliko maraka u džepu, taman za novi ruž xD

      Izbriši
    3. Mislim da će na tvojoj dugoj kosi isto napraviti dobar posao. Sad nije ni teško doći do nje, sa svake strane neko šalje na neku drugu stranu BiH :D

      Izbriši
  3. Bravo za recenziju, odlično si je opisala! Mene je oduševila brzina kojom se kosa osuši uz upotrebu ove četke i što i najveći nespretnjaković (tj. ja) može da dobro isfenira kosu sa njom! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa recenzija, a isto tako drago mi je da dijelimo mišljenje :)
      Kažem ja, i za nas malo smotanije ima nade da uz ovako dobru četku napravimo nešto pristojno na glavi :D

      Izbriši
  4. Pročitah post u jednom dahu! :)
    Treba mi, kupiću je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 I ti si odlučila olakšati proces sušenja i oblikovanja, a držim fige da ti bude jednako dobra kao i meni :)

      Izbriši
  5. Ja nikad ne feniram kosu, pokušala jesam sa ovakvim četkama ali mi samo naelektrišu kosu i zapetljaju je, o ovoj sam još negdje čitala i voljela bih probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni kosa s vremena na vrijeme čudno leti na sve strane, ali malo nekog spreja ili laka za kosu sve može dovesti u red :D Ako probaš ja se nadam da će tvoj problem nestati i da ćeš sa zadovoljstvom fenirati kosu :))

      Izbriši
  6. Hoću i ja ovo, iako se ne znam sama isfenirati :D trebam da naučim da i ja budem sama svoj majstor :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Budi uporna pa ćeš naučiti :D Budi svoj majstor i još vježbaj na ukućanima koji će platiti određenu sumu za svoju novu frizuru xD

      Izbriši
  7. Definitivno cu je kupiti nakon ovog posta. A na fotografijama izgleda odlicno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilo bi mi veoma drago da i ti budeš zadovoljna četkom :)) Lako ćemo za fotografije, važnije je da dobro obavlja posao :D

      Izbriši
  8. Ova četka mi već stoji na listi i drago mi je da si je i ti nahvalila :D
    Nemam gustu ( :( ) i neukrotivu kosu, ali volim s četkama dodati malo volumena i mislim da bi mi ova odgovarala. Još nisam sigurna koju veličinu uzeti i mislim da ću zbog toga morati prošetati do dućana koji drži OG pa da na licu mjesta odlučim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je trebalo dugo da kupim, a sad vidim da nisam trebala odlagati kupovinu.
      Također volim kad kosa ima volumen, a s ovom četkom to nije problem postići. Kad na kraju završiš s nekoliko veličina na kasi :D

      Izbriši
  9. Zvuci kao nesto sto mi je i vise nego potrebno! :D Mrzim da perem/susim kosu jer sve tako dugo traje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je značajno olakšala ne baš tako drag proces sušenja :D

      Izbriši