Mirisni maj

11:09:00

Ništa me ne može opustiti kao tuširanje i uživanje u nekom novom mirisnom proizvodu koji budi sva čula. Uvijek sam nestrpljiva nakon kupovine novog gela za tuširanje ili neke mazalice za tijelo da što prije počnem s upotrebom, jer u ovim proizvodima veoma uživam i nikad nisam bila od onih koji gunđaju ako moraju mazati tijelo. To je moj mali ritual! I zato se uvijek s uživanjem zadržim ispred police s proizvodima za tuširanje i mazalicama za tijelo, kako bih detaljno vidjela šta ima novo i za koji se novi miris odlučiti. Zimi su to obično "jestivi mirisi" dok za vrijeme toplijih dana volim što jednostavnije i svježije note, a svježinu sam pronašla u ova tri proizvoda.


A prilikom izbora proizvoda za tijelo, uvijek sam nekako plavu boju povezivala sa "čistim", blagim i svježim mirisima koji najbolje prijaju za vrijeme toplijih dana. Kombinacija koju danas predstvljam je moja nova boja za svježinu, a tri proizvoda u ovoj boji su me, svaki na svoj način, u potpunosti osvojili. I to odmah nakon prve upotrebe. Imaju nešto zajedničko, miris koji ujutro razbuđuje, navečer opušta, a veoma je ugodan.



Sve počinje s Palmolive Aroma Sensation Feel good (200 ml 4,10 KM) gelom za tuširanje. Palmolive tuširalice veoma volim i miris koji krije većina bočica u potpunosti je po mojoj volji. A novi gelovi i novi mirisi su baš, ali baš nedoljivi! Prvi koju sam probala iz nove linije s esencijalnim uljima je neodoljivi mirisni voćni koktel koji sadrži mješavinu plumerie, eteričnog ulja nerolia i manga. Miris narandže osjetim u glavnoj ulozi, a obećava svježinu i jako mirisno tuširanje. Dodatak esencijalnih ulja se lagano osjeti prilikom tuširanja, koža nije isušena nakon upotrebe, pa čak i ja sa suhom kožom mogu proći bez mazanja tijela, no ne bih ovo prekočila :) Sasvim mala koncentracija ulja u ovom gelu dovoljna je da koža bude mekana i da nema isušivanja, a svojim mirisom tako opušta. Nažalost, miris se ne zadržava na koži.



Nakon gela, na red dolazi novo Alverde otkriće koje sam dugo samo gledala na polici jer me odbijala kombinacija mandarina i vanilija. Nikako nisam vjerovala da ova dva proizvoda mogu rezultirati mirisom koji bi se meni mogao svidjeti. No, prevarila sam se! Alverde maslac s vanilijom i mandarinom (200 ml oko 6 KM) savršeno nastavlja mirisnu priču gela za tuširanje. Dominira svježa mandarina, dok vaniliju uopšte nisam osjetila. Miris je lagan, ugodan i nenametljiv - savršen za toplije dane. Voljela bih da se duže zadržava na koži, a ne da jako brzo nestane. No, njega je prisutna mnogo duže. Nije klasični maslac tvrđe teksture, više je kao bogata krema, ali pod prstima se osjeti i vazdušasta tekstura. Suha koža maslac upije odmah po nanošenju, a sigurno će odgovarati većini jer je dosta lagan, no istovremeno i dovoljno hranjiv, te ne ostavlja masniji trag na koži.


A da se mirisna njega i priča zaokruži tu je Balea Fruit harmony krema za ruke (100 ml 2,50 KM). Voćna harmonija je naziv koji u potpunosti odgovara ovoj kremi, a miris dolazi od pitaje i kokosovg mlijeka. Svježe voćne note koje ne ostaju neprimijećene. Ova kremice je dobila mnogo komplimenata kako lijepo miriše i uvijek kad bih nanosila neko bi uputio kompliment na račun lijepog mirisa.. Taj miris ne osjetim samo ja prilikom nanošenja, širi se i do susjednog stola, posebno ako ima samo malo povjetarca :) Iako je namijenjena za suhu kožu, ovu kremicu ipak bih preporučila kao laganu svakodnevnu njegu za nekog ko ima normalnu kožu ili samo blago suhu. Lagana je i brzo se upija, a miris neće tako lako nestati što mi se jako sviđa.


You Might Also Like

26 komentari

  1. Sve lajkam. Primamljiva mi je palmolive tusiralica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za Palmolive samo pohvale! Sigurno će biti u stalnoj postavi proizvoda za tuširanje do kraja ljeta :D

      Izbriši
  2. Uživala sam u postu, a posebno u predivnim fotografijama i svaka ti čast na trudu :) Od ovih proizvoda nisam ni jedan probala. Palmolive gelove sam nekad davno koristila, a sad vjerujem da su još bolji. Balea kremice za ruke volim, tako da vjerujem da ću isprobati i ovu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Veliko hvala na pohvalama, mnogo mi je drago da ti se sviđa <3
      Meni su uvijek Palmolive gelovi bili dragi, ali stari se ne mogu porediti s novim. Tako dobro mirišu da želim skoro sve :) Kod Balea kreme presudio je divan voćni miris, ali dobro je pa je i lagana njega prisutna ;)

      Izbriši
  3. Moglo je ovo da bude i orange tag :-) Nemam ništa ovo :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja nikad nisam kupovala Palmolive tuširalice samo šampone koji su se pokazali katastrofa ali sam ovaj gela zapisala i definitivno ću ga kupiti. Ovaj Alverde butter mi super izgleda ;) možda potrčim i za njim u dm-u :) L

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da sam nekad davno probala Palmolive šampon, ali uopšte se ne sjećam kakav je bio. Gel tako dobro miriše i nadam se da će se i tebi svidjeti :) Mislila sam da Alverde maslac ima mnogo jači miris, a ne ovako ugodan :)

      Izbriši
  5. Zašto ja nisam prije vidjela ovu Balea kremicu? Mogu mislit kako dobro miriši, već po opisu mi je mmm.. sutra ću je potražit :) Dobrih krema za ruke nikad dosta, s tim da mi sestra svaku mazne, e ovu neće :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda zato što nisu baš tako davno stigle na police ili nisi obratila pažnju na kreme za ruke :)) Odmah kupi i sestri jednu, da budeš sigurna da i ova neće imati sudbinu kao prethodne :D

      Izbriši
  6. Palmolive tusiralice obozavam, miris je divan i dugo se zadrzava na kozi. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost kod ovog se miris ne zadržava dugo na koži, ali nema veze, uživam dok traje tuširanje :))

      Izbriši
  7. Baleiu kremu za ruke jos uvijek nisam vidjela u mom DM-u, moram je potraziti sto prije nadam se da je stigla, mislim da ce se i meni svidjeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ćeš doći do svog primjerka i da će miris biti baš onako kako tebi odgovara :))

      Izbriši
  8. Pije mi se limunada i jedu mi se pomorandze :), eto kako je delovao tvoj post na mene :) Bravo, i za tekst i za slike, odusevljena sam ! Ja sam ti, pak, od onih zena koje ne vole mnogo da se mazu raznim losionima, itd (koza tela mi je normalna, pa otud i ova navika), ali procitavsi tvoja divno docarana iskustva, mislim da cu probati Alverdeov buter (ako vec kazes da nije mastan). Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa loše, oboje zdravo i ukusno :D Hvala ti na ovako lijepim riječima, uvijek je lijepo pročitati pohvalu <3
      Meni uopšte ne smeta što imam suhu kožu tijela jer uživam u losionima i raznim proizvodima za tijelo, a i da je normalna vjerujem da ni tad ne bih izbjegavala mazanje :) Ne, tako se lijepo upije u kožu da uopšte nemam osjećaj bilo čega na tijelu, a hidratacija je prisutna. Ako probaš, držim fige da bude dobar i tebi :)

      Izbriši
  9. Lepo si sve srocila, a ni sama nisam tip koji gundja kada je mackanje u pitanju. S druge strane, nista mi nije mrsko kao pranje kose. :D Moracu da njusnem alverde buter.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tijana :) Nije meni mrsko oprati kosu, koliko mrzim sušenje i da sve to dovedem u red :D E, to ti neće dozvoliti folija xD

      Izbriši
  10. Kremu sam "nanjusila" kod drugarice, i odmah je morala ici kupiti :) i bas mirise ludilo :)
    Ostala dva proizvoda nisam probala, ali ko zna, mozda probam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još da ima losion za tijelo s istim mirisom kao krema bilo bi dobro :D
      Upravo tako, možda nekad dođu na red ;)

      Izbriši
  11. Nagovorila si me na kupovinu gela, a i taj puter bi mogao završiti kod mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka nos uživa u mirisu xD Smanjila si broj mazalica za tijelo, pa sad možeš razmisliti koja nova dolazi na red :D

      Izbriši
  12. predivan post :)
    ovaj gel za tuširanje si stvarno moram kupiti, namamile si me opisom mirisa, a i navučena sam na Palmolive gelove, od kad sam se zaljubila u Thermal spa <3
    maslac od mandarine bi isto voljela isprobati, kada se smanje zalihe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Veliko hvala :))
      Preporučujem gel gdje god stignem, mene je oduševio :)) Thermal spa baš volim, a kombinacija laganog pilinga i svježeg mirisa uvijek prolazi.
      Da, zalihe su često problem :D

      Izbriši
  13. I mene je oduševio ovaj Alverde puter!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dodala sam još jedan dobar Alverde proizvod na listu ;)

      Izbriši