Avon Precious Shells eyeshadow quad + kist za obrve

11:43:00

Ljetne kolekcije koje Avon nudi svake godine, uvijek donesu nekoliko novih paletica koje osvoje kombinacijom boja. Obično su to morske plave ili zelene koje su sinonim za ljeto. Dvije nove palete su upravo takve i kao što Avon navodi, ispirisane su podvodnim rajem. Mislim da sam svima oko sebe dosadila s pohvalama za Avon Mocha Latte paletu, ali ako ste ljubitelji nude nijansi i probali ste ovu paletu, onda znam da me u potpunosti razumijete. Četiri zemljane nijanse na koje bi trebali obratiti pažnju. Ipak, danas malo odmičem od nude i upoznaću vas s paletom koja je ovih dana moj izbor.




Ono što je zajedničko Avon quad paletama je čvrsta crna ambalaža, unutar koje se nalazi ogledalo iste veličine. Dodatak koji dobro dođe! Tu je i mini dvostrani aplikator, s užom i širom stranom, ali nije od onih koje zanemarim nego se može naći pri ruci. Uži dio je dobar kad treba dodati ciljano sjenilo ili u kut oka, dok širi može mijenjati kistove kada je potrebno nanijeti samo jednu nijansu. Ništa posebno, ali nisu ni baš loši kakvih ima. Regularna cijena palete od 5 g je 18,50 KM dok je u trenutnom katalogu snižena na 9,90 KM. Osim ove u ponudi je još 18 paletica!






Iako su mi se sjenila svidjela  na prvi pogled, pravo iznenađenje je uslijedilo nakon što sam probala sjenila. Na stranu teksturu, koja je nešto tvrđa, sjenila su ipak mekana, ali se i truse. Iako nemam običaj prvo našminkati oči, pa nanijeti puder, to je ovdje ipak preporučljivo jer shimmer završi ispod očiju. Trajnost je za pohvalu, a jednom sam, ni sama ne znam kako, zaboravila koristiti bazu i kad sam došla kući nakon otprilike 4-5 sati, sjenila su i dalje bila tu bez nakupljanja, a gubitak boje uopšte nije bio strašan. No, baza je uvijek tu i sigurno traju oko 7-8 sati, nakon čega obično odstranim.
Nijansa 1 u pakovanju izgleda kao prljavo bijela koja lagano naginje bež, no na swatch-u je bijela u kojoj se presijava rozi shimmer, ali na kapku od roze nema ništa, pa je prljavo bijela kakvu vidmo u pakovanju. Zanimljivo :) Slabo je pigmentovana, ali kao highlight sasvim dovoljno.
Nijansa 2 je srednje tamna bež s primjesom zlatne. Kod mene je ovo ljetna bež, ako ima smisla :) Pigmentacija srednja, no s bazom (posebno bijelom) je mnogo bolje.
Nijansa 3 je zaista posebna, ali baš! Pomalo neuhvatljiva aparatu jer iz nekoliko različitih uglova ona mijenja boju. Samo u pakovanju djeluje tamno, sivkasto, ali okrenuta prema svjetlosti otkrije zelenu u sebi. Iznenadila me kad sam prvi put probala jer, kao što možete vidjeti na slici iznad, nijansa je blago crvenkasto-smeđa s mint zelenim presijavanjem. Zanimljivo, ali na kapku je ipak nešto tamnija, te više ide na nijansu koju vidimo u ambalaži. Pigmentacija je kao i kod prethodne - slabija.
Nijansa 4 je kombinacija malo zelene i mnogo više tamno plave, lijepog efekta. Svakoj paleti treba jedna mat i ova je upravo takva. Obično su mat sjenila slabije pigmentacije od shimmer, no to ovdje nije slučaj jer je ova veoma dobre pigmentacije i najmanje se trusi od svih.





Za ovu paletu mogu samo reći bravo Avon za izbor nijansi! U svakom pogledu lijepa i iako je stvorena za kreiranje raznilh ljetnih look-ova, bez problema se može nastaviti družiti s njom i kad dođe jesen, ali i zima. Ali, mislim da je vrijeme da završimo s podjelom ruževa i sjenila na osnovu godišnjih doba jer ipak raspoloženje igra glavnu ulogu. Potrebno je malo mašte i sve se nijanse mogu iskombinovati, a ova zanimljiva paleta je spremna za šarene ili ipak jednostavnije look-ove.


***


Nakon palete, evo i mini recenzija kista koji bi trebao biti za obrve, no ipak nije u potpunosti. Dio za češljanje obrva ili trepavica je jako dobro urađen, ali ovdje obično nema ništa posebno da se kaže. Ili valja ili ne valja. Ako nemate kist kao što je ovaj, onda bih preporučila upravo Avonov. Iako nešto grublji, kao takav meni je draži jer je precizniji i bolje češlja, odnosno razdvaja trepavice.
 Drugi dio uopšte nije za obrve.  Nadam se da na slikama možete vidjeti debljinu koja nikako ne može poslužiti da se precizno definišu, posebno na kraju. No, nije neiskoristiv pa svoju primjenu može pronaći da nanesemo sjenilo u pregib ili možda za konturisanje nosa. Znači, jedan dio može za obrve, dok dugi baš nikako ne prolazi za obrve, ali za neke sitne "radove" koji ne traže preciznost može proći - čisto da nije bez posla, ali sigurno je moglo i bez ove strane :)
Dužina je 16,3 cm, napravljen je od sintetičkih vlakana i cijena u trenutnom katalogu je 5,50 KM.


*PR proizvodi

You Might Also Like

20 komentari

  1. baš baš divna paleta <3 a ovaj šeširić je prekjut :D
    svaka čast avonu na ovako zanimljivim, kombiniramnim bojama :D
    2.,3. i 4. nijansa su prepredivne <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posudim ti šeširić ako želiš :D
      Avon uvijek ima lijepe paletice, šarene nijanse koje privlače za malo eksperimentisanja i napuštanja sigurne zone. Iako su sve nijanse lijepe, ja bih izdvojila 3 koja je baš zanimljiva :)

      Izbriši
  2. Imam i ja ovu paleticu, za teću nijansu su super rekla, baš ju je teško uhvatiti aparatom, ima nekoliko boja usebi :D a ova mat me također iznenadila, baš je pigmentirana!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali kako god, riječ je o zaista lijepoj nijansi i ne bi bilo loše da Avon ima u ponudi mono sjenilo kao što je ovo :) Za mat se slažemo i primijetila sam da se dosta dobro kombinuje s drugim, pa je baš nosiva, iako sam mislila da ću najmanje koristiti :)

      Izbriši
    2. ja sam ju već isprobala za par lookova i super je :D baš se može kombinirati za dnevne malo neutralnije do malo dramatičnijih :D

      Izbriši
    3. Znači ti si se već igrala :) Lijepa je i ona druga paleta, ali mislim da je ova mnogo više iskoristiva i da se lakše može prilagoditi kako za dnevnu tako i za večernju šminku :)

      Izbriši
  3. U paletici mi se samo zadnja nijansa ne dopada, a treća izgleda baš posebno :) Ne znam o čemu su razmišljali kada su taj kist namijenili korištenju na obrvama :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi promijenila mišljenje kad bi probala i vidjela kako se lijepo može kombinovati :) Možda je greška, pa spojili dva kista u jedan i zato je ovako deblji :D

      Izbriši
  4. Uff, baš mi se dopada ova paletica :) Morat ću potražiti neku Avon lady i naručiti si par stvari.
    Fotke ti više neću komenirati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potraga za Avon damom počinje :) Obrati pažnju još na Mocha Latte i Berry Love paletice, prelijepe su.
      Razumijem! :D

      Izbriši
  5. Avon uvijek ima zanimljivih i lijepih paletica :D Treća nijansa je baš posebna i jako je slična nijansi iz palete Comfort Zone WnW palete sjenila. To tako lijepo izgleda na kapcima jer je presijavanje drugačije iz svakog kuta :) Kad je riječ o kistu, moram reći da je dobar kist za obrve jako teško naći (bar meni).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tu se u potpunosti slažem, uvijek ima neka nova s lijepim izborom nijansi :) Pa da, to presijavanje je ono što ovu nijansu baš čini posebnom. Možda da pogledaš Blush kist za obrve? Nemam neke posebne zahtjeve, ali s ovim sam zadovoljna :)

      Izbriši
  6. Divne boje su u ovoj paleti, baš se svakakvi lookovi mogu iskombinirati :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Paletica je sjajna, boje su odlicne i super su pigmentovane za moj ukus. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolja pigmentacija bez baze je kod četvrte nijanse, dok za ostale ipak dobro dođe i ne bih je izostavila :)

      Izbriši
  8. Koliko su dobre boje u ovoj paletici :))
    Šteta što nisu malo jače pigmentovane, mene često zamara nanošenje prajmera :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, bilo bi mnogo bolje da je jača pigmentacija, ali šta je tu je. Kod mene je baza postala nezaobilazna i nekako ne znam bez nje, pa ponekad mogu malo zanemariti slabiju pigmentaciju :D

      Izbriši