Za lagan korak i stopala su bitna

11:11:00

Samo zato što se ne vide ne treba da budu zapostavljena ili da se njima posvećuje manje pažnje nego ostatku tijela. Ljeto je sve bliže, a sandale i otvorena obuća traže lijepa i njegovana stopala. A uz samo par jednostavnih koraka prelazak iz zatvorene obuće u otvorenu neće biti nikakav problem. Izbor proizvoda za njegu stopala nije oskudan, na policama je sasvim solidan izbor, različitih tekstura i mirisa. Samo izaberite, nema izgovora da izbjegavate bar jednom sedmično posvetiti punu pažnju samo stopalim. Ne oduzima mnogo vremena uopšte, pa neka ovo ljepo počne lijepim i njegovanim stopalim.




Moja trenutna postava za njegu stopala je dio Avon ponude i ponovo sam probala nekoliko proizvoda s kojima sam zadovoljna i koje mogu preporučiti. Zaista još nisam probala neki od Avon proizvoda za stopala da je loš. Foot works ili Planet spa, obe linije imaju dobre proizvode, a ovo ljeto kod mene djeluju udruženim snagama i evo kakve rezultate pružaju.



Planet spa linija već se izdvojila kad je Avon ponuda u pitanju i mnoge su cure svoje Avon favorite pronašle  upravo u Planet spa proizvodima. Nisam izuzetak i volim ovu liniju, pa sam upravo ovdje potražila novi piling, a odlučila sam se za Planet spa Blissfully Nourishing kremasti piling za ruke i stopala (75 ml oko 6,00 KM). Piling zrnca se skoro pa ne primijete okom, ali prilikom pilinga itekako se osjete. Kremasta tekstura i mnoštvo sitnih zrnaca za mekša stopala i glatke ruke. Zrnca me podsjećaju na sitni pijesak, ali abrazivno djelovanje je dosta jako, pa prilikom pilinga ruku potrebno je biti nježniji da se ne bi oštetila koža, dok je za stopala ovo savršena mjera i pripremit će za idući korak njege. Veoma dobar proizvod po pristupačnoj cijeni.



Avon Foot works linija s vremena na vrijeme predstavi novitete u vidu limitiranih izadanja, a njihovi miris su uglavnom povezani s godišnjim dobom. Kako je ljeto dobro zakucalo na vrata, novi proizvodi su s mirisom ananasa, ali kad se pomiriše u pakovanju osjeti se i miris alkohola koji je na drugom mjestu liste sastojaka kod losiona, a kod spreja odmah na prvom! Uprkos ovom, nisam primijetila da su stopala isušena ili da dolazi do zatezanja, a koristim skoro svaki dan.
Osvježavajući losion za stopala* (75 ml 5,50 KM) sa svojom poprilično rijetkom teksturom i brzom aporpcijom lako će se uklopiti u ljetnu rutinu stopala. Sadrži Canola ulje, odnosno ulje uljane repice koje omekšava kožu i  pogodno je za njegu svih tipova kože. Nakon nanošenja ne treba čekati nego ste odmah spremni za pokret jer se upije odmah po nanošenju. Nije losion koji će uspješno odgovoriti na potrebe grubih i zahtjevnih stopala, ali ako želite laganu njegu i brzu apsorpciju onda ovo može biti vaš dobar izbor lagane kreme za ljeto.



 Jako volim duge šetnje, ali nakon istih stopalima je potreban odmor i osvježenje. Kako su to obično večernje šetnje, pred spavanje nanesem losion, i onda, kao završni korak dodam malo osvježenja u vidu Hladećeg spreja za stopala* (100ml 5,50 KM). Ljeti posebno volim dodati sprej za njegu stopala jer ugodno osvježi, dok zimi na njih u potpunosti zaboravim.  Njegova funkcija je jednostavna - trenutno osvježenje za stopala i to je ono što se dobije, a ljeti se za umorne noge dodatno osvježenje uvijek traži.
 

S vremena na vrijeme ova tri proizvoda dobiju pojačanje, odnosno kupku i više od ovog trenutno ne trebam. Kamen za pete ili turpije nikad nisam koristila i zaista nemam potrebu za bilo kakvim dodacima. Ovo je bila jednostavna rutina, ali upravo ovakva u potpunosti odgovara stopalima za vrijeme ljeta, dok zimi jedino što promijenim je nešto bogatija i jača krema.
  I za kraj, ne smijem zaboraviti mekane pamučne čarapice, da zaokruže cijelu priču. Inače, zovem ih "spavaće" :)

 *PR proizvodi

You Might Also Like

8 komentari

  1. Ja sam samo došla da ti pohvalim slike i kreativnost ^^ Ostalo sve znaš.

    U potpisu, vjeverica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni preostaje samo da se zahvalim <3
      Kakav samo potpis, ali znam čiji je! xD :D

      Izbriši
  2. super rutina, ali slike su ti fantastične :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo jednostavno i lagano za ljeto :) Hvala Teky, hvala :)

      Izbriši
  3. Nisam probala nista od ovih proizvoda, djeluju primamljivo, ali ja ti moram pohvaliti slike! Odlicne su!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najprimamljiviji je piling, poslije njega je sve lakše ;)
      Zahvaljujem Majda, mnogo mi je drago da ti se sviđaju <3 :))

      Izbriši
  4. Odlican post! Definitivno su nahbotnija stopala leti pa i uvek :) Ovi proizvofdi su super, i dalje ih koristim.

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Adela :) Tu se slažemo, ne treba zanemariti stopala ;)

      Izbriši