Dislikes #1

11:22:00

Nesumnjivo je da se u bespućima kozmetičkih proizvoda svi susrećemo s nekim koji nas ostave ravnodušnim ili, ono gore, razočaraju. Proizvode koji nisu vrijedni recenzije, o kojim nemam neko posebno mišljenje ili ne traže detaljnu recenziju, ostavim za post s potrošenim proizvodima. Neka se spomenu i možda će ipak za nekog biti od pomoći. Druga kategorija, proizvodi koji su me razočarali ili koje ne volim, upravo su dobili svoje mjesto na blogu i novu kategoriju - Dislikes. Nadam se da će ovih postova biti što manje :) Kad sam sortirala proizvode za ovaj post, vidjela sam da imam nekoliko koji se odnose samo na kosu, pa sam prvi post ovog tipa posvetila proizvodima za kosu. Ovdje baš nisam imala sreće.


Le Petit Marseillais karite mlijeko i med maska za kosu za suhu i oštećenu kosu


Za nekog s gustom kosom i zahtjevnom kosom za oblikovanje, maska je nazobilazna i ukoliko ona zakaže, često serumi ili ulja nakon toga ne mogu mnogo pomoći. Upravo to se dogodilo s LPM maskom koju sam uporno koristila razmišljajući da joj je možda potrebno vrijeme kako bi počela djelovati. No, samo se varala. Možda zbog odsustva silikona - i ovako sam pokušala opravdati nikakav efekat na kosi, ali ne ide jer i moja najdraža maska Eveline argan+keratin također bez silikona, a rezultati su daleko, daleko bolji.
Dosta je gusta, pa sam utrljavala u kosu kako bih što bolje rasporedila, ali i bolje djelovala, te zatim držala na početku oko 10-min. ali ovo je jako malo vremena i nisam primijetila rezultate, te sam nakon toga držala min. pola sata. Preporučeno je 3 min. i za ovako malo vremena neće baš ništa napraviti. Regenerator ne koristim jer je bespotreban za moju kosu, a ova maska nije ništa jača od nekog prosječnog regeneratora. Pa ne mogu čak ni reći da je kosa nešto mekša nakon upotrebe, a jedino pohvalno što mogu reći je da se lakše češlja. I da lijepo miriše. Moja kosa je normalna do blago suha na vrhovima i nikakve rezultate nisam primijetila, osim da sam za mjesec dana korištenja maske imala jako mnogo posla kako bi kosa što pristojnije izgledala i da uopšte nije olakšala oblikovanje guste kose.


Balea Professional Glatt+Glanz šampon


Iako bih voljela da obećanje "za ravnanje neukrotive kose" djeluje, to ipak kod ovog šampona nije slučaj i od tog nema ništa. Nisam se razočarala jer nisam ni očekivala. Kako se ponuda drogerije taj dan urotila protiv mene, na policama nije bilo ni Alverde šampona s arganom i bademom, ni Swiss O-par s arganom (moji najdraži), tako sam pružila šansu Balea šamponu. Nisam nešto mnogo probala iz Balea ponude šampona, najvažnije je bilo da ne sadrži silikon, pa sam se tako odlučila za ovaj.
Prvo što mi se nije svidjelo kod šampona je što se izostanak silikona uopšte ne osjeti i kosa se mastila kao i sa šamponima koji u sastavu imaju silikone, a  s vremena na vrijeme dobijem nešto malo peruti s kojom nikad nisam imala problem. Nije prouzrokovao mnogo peruti, ali ne želim preći ni preko nekoliko bijelih pahulja :D Ovo nije loš šampon, ali ako imate gustu i tešku kosu, te volite volumen na tjemenu, onda blago otežavanje i što se kosa brže masti neće biti po volji. I to već naredni dan nakon pranja.


Avon Instant repair 7 keratin power technology


Avon tretman/serum za suhe vrhove * namijenjen za suhu ili oštećenu kosu nije napravio nikakvu značajnu razliku na kosi. Očekivala sam da ću lakše oblikovati kosu, ali uopšte nije pomogao. Tekstura je gusta, pomalo ljepljiva pod rukama, ali ponekad bih primijetila i na suhoj kosi da se osjeti malo ljepljivosti, iako sam vodila računa o količini. Ne mogu reći da je loš, ali gustoj kosi ne pomaže prilikom sušenja i oblikovanja, te uopšte ne omekša vrhove. Prijateljica koja ima tanku, suhu i oštećenu kosu na vrhovima, kaže da je njoj dobar, ali da ima problem jer se kosa naelektriše. Onda, možda za nekog s manje kose bude bolji izbor :) Ja ipak nemam ništa posebno reći jer nikakve rezultate nisam primijetila.

Avon tretman u spreju za oštećenu kosu sam dodala kao pojačanje prethodnom proizvodu jer su iz iste linije, ali ni udružene snage nisu pokazale bolje rezultate. Ipak, sprej mogu iskoristiti na kraju sušenja i oblikovanja da zagladim vrhove i dodam malo sjaja, tako da neće biti zaboravljen. No i dalje nije nešto što bih ponovo kupila samo za ovu namjenu, jer i s uljem koje će pružiti daleko bolju njegu, mogu postići iste rezultate. Za  obnovu kose kojoj je namijenjen nije se pokazao kao dobar proizvod i to je ostalo samo obećanje. Vodeći proizvod za njegu kose kad je Avon u pitanju i dalje je serum s arganovim uljem, a odmah iza kombinacija Supreme Oils hranjivi tretman i ulje u spreju.


Eveline argan+keratin 8u1 ulje za kosu


Nakon što me oduševila maska za kosu iz ove linije, pružila sam priliku i ulju. Za prvu upotrebu koristila sam količinu koju koristim i s bilo kojim drugim uljem, ali završila sam ponovo na pranju kose. Drugi put sam vodila računa i nanijela samo malo na vrhove, ali i to je prouzrokovalo sljepljivanje i masniji izgled kose. Dosta je jaka koncentracija ulja, dosta je masno i za samo blago suhu kosu zaista previše. Možda bi bolji rezultati bili za nekog s veoma suhom i oštećenom kosom. Čak sam mislila da nisam dobro osušila kosu, pa sam jedan pramen dobro terorisala ne bi li nekako ulje "upilo" i da ne moram ponovo prati kosu, ali na taj način više štete nego koristi. Da, na ovaj način kad jedan pramen duže sušim i kad kosa napravi oblak dima oko sebe moguće je postići da se umanji masniji izgled ali, ali... pa ovo je samo terorisanje kose i tačno bi neko mogao pomisliti da nemam milosti prema kosi kad joj ovo radim :) A ja sam samo pokušavala pronaći način kako da iskoristim 150 ml ulja loše kupovine. Uh, da ne zaboravim, ne želim ni pomisliti kako bi izgledao da nakon što lijepo osušim kosu, namučim ruke i budem zadovoljna postignutim, odlučim da sve zaokružim s par kapljica ulja - samo jedna suza i tuga što kosa izgleda kao da danima nije osjetila vodu i da me ne brine što je masna :) I ulje još ima nekakav čudan, nedefinisan i neugodan miris. Možda ću potrošiti prije pranja, ali ako se teško ispire onda nema nikakve nade da se družimo :D

*PR proizvod

You Might Also Like

6 komentari

  1. Dijelimo misljenje o Eveline ulju.... ja sam uzela masku, regenerator, sampon i ulje, ali me ulje najvise razocaralo, sampon mi isto nije nista posebno, dok masku i regenerator volim. I meni ulje smrdi kao da je uzeglo hahah od prvog dana... kosa izgleda bas puno masna, a vrhovi kao da su mokri, probala sam ga koristiti prije pranja, ali ga tesko isprati i kosa kasnije bude bez volumena, slijepi se sva :-/ Jedini Eveline proizvod koji me totalno razocarao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Reakcije onih koji su probali šampon nisu bile ništa posebno, tako da nisam kupila. Regenerator ne koristim, pa nije došao u obzir, ali maska je sigurno najbolje iz ove linije. Joj, stvarno grozno smrdi. Hvala na upozorenju, neću koristiti prije pranja, da ne bih napravila dodatni posao :D Eto, baš ništa pozitivno za ovo ulje i nema načina da se iskoristi :)

      Izbriši
  2. LPM masku sam koristila i bila mi je ok. Imam isto gustu kosu i ova maska mi nije bila revolucionarna, ali je posluzila svrsi. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si imala više sreće i vjerovatno manje kose :D Ponekad mislim da bih mogla još jednoj glavi proslijediti bez da osjetim gubitak xD Kako god, ova maska uopšte nije djelovala.

      Izbriši
  3. Baš sam razmišljala o ovom Evelinovom ulju, ali mislim da ipak ništa od toga :/ Super post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od svih navedenih prozvoda najviše me razočaralo ulje, ali za utjehu je što nisam platila punu cijenu nego je bilo na sniženju :D
      Hvala :)

      Izbriši