Afrodita 100% SPA jogurt za lice i tijelo

10:38:00

Ponekad pomislim da bi bila prava šteta da nemam suhu kožu tijela koliko volim da koristim razne proizvode za tijelo :)) Uživam u raznim teksturama, mirisima i naravno da mi nikad nije dovoljan samo jedan proizvod koji ću vjerno koristiti do kraja. Proizvod koji nije losion ili krema za tijelo, a privukao mi je pažnju je Afrodita SPA jogurt za lice i tijelo. Jogurt za tijelo ili nešto slično, nisam probala, a kako je riječ o proizvodu za njegu i mackanje, nije dugo trebalo da zajedno krenemo prema kasi. Iz Afrodita SPA linije probala sam još maslac za tijelo koji je divan i ako tražite dobru mazalicu za jesen, ali i zimu obratite pažnju na maslac. Detaljnije možete pročitati ovdje, a sad se vraćam na jogurt.

Jogurt za lice i tijelo s medom i karite maslacom nanosimo kao bogatu i hranjivu masku nakon tuširanja sa vrućom vodom i u sauni. Topla voda stimuliše otvaranje pora, te omogućava efikasnu penetraciju sastojaka. Koža postaje mekana na dodir, napeta i mirisna. Nakon djelovanja (od 3-15 min.) masku isperite.

Ne sadrži parafin i silikon, ali zato u sastavu ima dvije vrste parabena: Ethylparaben i Methylparaben. Za amabalaje dovoljno reći da je čvrsta i da sadrži zaštitinu foliju. Cijena za 200 ml je oko 11,00 KM.



Nije me obeshrabrilo što je namijenjen za upotrebu u sauni jer, kad se tuširam kupaonica je nešto kao manja sauna i pare ima sasvim dovoljno. Posebno zimi. Prvo sam koristila na licu ali nakon nekoliko upotreba odustala sam. Nakon nanošenje veoma brzo bih osjetila jako, jako neugodno peckanje i morala sam odmah odstraniti, a nakon toga sam imala pojačanu pojavu crvenila lica. Da li je do mog osjetljivog lica ili nešto drugo, ne znam, ali nisam htjela dalje rizikovati. Odložila sam na policu i neko vrijeme zaboravila na ovaj proizvod. Ipak lice i tijelo traže različitu njegu i imaju različite potrebe, a proizvod koji odgovara za oboje baš i nije nešto što mislim da je lako pronaći. Zatim sam počela sa upotrebom na tijelu i ovdje se zadržao mnogo duže nego na licu.

A kako izgleda jogurt za tijelo? Riječ je o mliječno bijelom proizvodu, srednje gustoće, ali se može jednostavno dozirati u dlan, bez da se guraju prstići. Masnija (ali ne ljepljivo masna) i bogata tekstura se osjeti prilikom nanošenja, koju uprkos navedenom, nije problem isprati, ali treba voditi računa da ne dođe do klizanja u kadi.
E sad, ovaj proizvod prolazi kao regenerator ili maska za tijelo, a ovo jogurt možemo zanemariti. Ne kao npr. Balea in shower losioni jer pruža više njege. Nakon što nanesem na tijelo, lagano masiram kako bi što bolje djelovao (a i da vrijeme brže prođe  dok čekam :), te nakon toga kao i svaku masku ostavim da djeluje nekoliko minuta. Ovo sigurno nije zanimljiv dio kad je maska na tijelu, ali jednom sedmično ili kad trebam više njege može proći. Ljeti može mnogo češće, tad jedva čekam da dođem do kade, a za napuštanje iste nikad nisam žurila.

Ako imate suhe ruke, ovaj proizvod može poslužiti i kao tretmanska maska za ruke, a dovoljno je samo da ugrijete ručnik, jogurt nanesete u nešto debljem sloj, umotate i držite 10-ak min., a nakon odstranjivanja dodate malo kreme da njega bude potpuna. Naravno, na isti način može proći i za stopala.




Miris koji posjeduje jogurt meni nije baš ugodan. Osjeti se miris meda koji u kombinaciji s ostalim sastojcima pruža pomalo zagušujuć i težak miris. Ne znači da vama neće biti divan, ali ja volim mnogo "jednostavnije" i ugodnije mirise. No dobro, nakon jogurta nanesem losion i miris nestaje. Kad ne bih koristila losion miris bi se zadržao na koži nekoliko sati. Djelovanje ovog proizvoda je baš poput maske koja omekša kožu i čini je nježnom (djelovanje meda i shea maslaca), a osjećaj suhoće tijela je smanjen. Vjerujem da bi normalna koža mogla zaobići mazanje tijela jer sam ponekad i ja preskakala kad su ljeti bile velike vrućine. Ali za hladnije vrijeme ipak ću morati imati dodatnu potporu losiona za suhu kožu, posebno za noge koje skoro pa nikad ne mogu proći bez mazanja.

 Ako volite in shower losione onda obratite pažnju na Afrodita 100% SPA jogurt  jer će pružiti dobru dozu hidratacije. Jogurt koristim kad primijetim da koži treba dodatna njega ili kad imam dan samo za sebe i njegu od glave do pete :) Sigurno da nije proizvod koji će napraviti čudo na koži, ali da se malo razmazite, uživate u mekšem tijelu, sigurno da će dobro doći. Posebno zimi kao korak koji prethodi losionu, ulju il kremi.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Taman sam kontala ovo kupujem kada pročitah ovo za miris jogurta! Ja obožavam in shower losione, ali mislim da ce mi miris biti veliki problem sa ovim 😕

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne volim miris meda u kozmetici, pa ni ovaj proizvod nije izuzetak. Ali, dovoljno je samo malo losiona da nestane s tijela, pa tako da nije baš strašno. Ako ne želiš koristiti losion nakon jogurta, onda se miris zadrži na koži :))

      Izbriši
  2. Meni se ovo čini super, ja volim miris meda, a po tvojim fotkama ovo djeluje čak i jestivo haha. Odlična ima je ova spa linija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka, nemoj probati da li je jestivo :D Maslac za tijelo moram ponovo izdvojiti - odličan, a divno miriše :)

      Izbriši
  3. Imam normalnu kožu tijela, no to me ne sprečava da se svakodnevno mackam jer u tome uživam, pogotovo ako je riječ o nekom mirišljavom proizvodu :D S Afrodita 100% SPA linijom sam oduševljena i vjerujem da ću isprobati i ovaj jogurt :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad volim miris nekog proizvoda onda znam da neće trebati dugo da potrošim, a posebno ako se progura ispred svih ostalih proizvoda za tijelo koje imam :) Nije mirišljav kao maslac, ali nadam se da te neće razočarati ni ovaj proizvod iz SPA linije ;)

      Izbriši
  4. Ovaj jogurt me toliko i ne privlači, ali zato je maslac iz njihove linije mrak mrakova :D Obožavam ga! Baš ću ga morat nabaviti za zimu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam probala jogurt, ali mnogo više mi se sviđa maslac za koji imam samo pohvale. Vjerujem da ću i ja ove zime ponovo kupiti, provjereno dobar :)

      Izbriši
  5. izgleda primamljujuće proizvod :D vjerujem da će ga biti gušt koristiti u jako hladnim danima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam baš hoću li biti raspoložena za masku zimi, više sam za izležavanje u kadi za vrijeme ljeta :D

      Izbriši